LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 14 Αυγούστου 2019 09:49 | Ανανέωση: 14 Αυγούστου 2019 09:55

Στυλιανίδης για την Εύβοια: σπάνιος συντονισμός στα πύρινα μέτωπα

Στο Κέντρο Επιχειρήσεων Πολιτικής Προστασίας βρέθηκε ο Ευρωπαίος Επίτροπος. Τα τρία σημαντικά στοιχεία που κατέγραψε μετά την ενημέρωση Χρυσοχοΐδη.

Στυλιανίδης - Χρυσοχοΐδης

Στην Ελλάδα βρίσκεται σήμερα ο Ευρωπαίος Επίτροπος για την Ανθρωπιστική Βοήθεια και τη Διαχείριση Κρίσεων, Χρήστος Στυλιανίδης.

Ο επίτροπος επισκέφθηκε το Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας και συναντήθηκε με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ο οποίος τον ενημέρωσε για τις προσπάθειες κατάσβεσης της μεγάλης πυρκαγιάς η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη στην Εύβοια.

Ο κ. Στυλιανίδης έκανε λόγο για έναν «σπάνιο συντονισμό» στα πύρινα μέτωπα της Εύβοιας, ο οποίος του έκανε εντύπωση. Ευχαρίστησε τον κ. Χρυσοχοΐδη για την ενημέρωση και τόνισε ότι η κατάσταση στην περιοχή ήταν και παραμένει δύσκολη.

Ο ίδιος στάθηκε μάλιστα και σε τρία σημαντικά στοιχεία που θέλησε να καταγράψει. Όπως είπε, είναι σημαντικό το ότι παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες, οι Αρχές κατάφεραν να αποτρέψουν την απώλεια ανθρώπινων ζωών.

Δεύτερον, τόνισε ότι η Ευρωπαϊκή Αλληλεγγύη αποδείχθηκε ότι είναι κάτι χειροπιαστό, κάνοντας αναφορά στην ενεργοποίηση του μηχανισμού «rescEU». Ευχαρίστησε μάλιστα την ιταλική, την ισπανική και την κροατική κυβέρνηση για την άμεση ανταπόκριση στην έκκληση της Ελλάδας για βοήθεια.

Τέλος, ο Ευρωπαίος Επίτροπος στάθηκε στην ανάγκη για πρόληψη και προετοιμασία σε τέτοιες δύσκολες περιπτώσεις.

Στυλιανίδης - Χρυσοχοΐδης

Στην αξία της αλληλεγγύης και της συνεργασίας αναφέρθηκε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης σε δηλώσεις του αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης που είχε με τον ευρωπαίο Επίτροπο για τη Διεθνή Συνεργασία, την Ανθρωπιστική Βοήθεια και τη Διαχείριση Κρίσεων, Χρήστο Στυλιανίδη.

«Καταφέραμε να προστατέψουμε τις ζωές των ανθρώπων, να μην υπάρξει καμία ανθρώπινη απώλεια, και να σώσουμε τις περιουσίες των ανθρώπων και επίσης ότι η πόλη των Ψαχνών δεν απειλήθηκε με όλες τις παρεμβάσεις και την ηρωική προσπάθεια που έγινε από όλους τους συμμετέχοντες», τόνισε ο υπουργός και πρόσθεσε ότι «οι δύσκολες καταστάσεις μας βοηθούν να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι γιατί εκεί αναδεικνύεται η αξία της συνεργασίας και της αλληλεγγύης. Αυτό ακριβώς εκφράζει η επίσκεψη του επιτρόπου κ. Στυλιανίδη σήμερα εδώ στο επιχειρησιακό κέντρο της Πολιτικής Προστασίας».

«Η αξία της Αλληλεγγύης και της συνεργασίας αναδείχθηκε έμπρακτα με την εφαρμογή και υλοποίηση του RescEU, το οποίο υπογράψαμε μόλις πριν από λίγες εβδομάδες, μόλις πρωτοπήγα στο υπουργείο. Μία προσπάθεια που αφορά όλη την Ευρώπη. Όλες οι ευρωπαϊκές χώρες παρότι έχουν δικά τους προβλήματα με καύσωνες, ειδικά περιστατικά με μεγάλες πυρκαγιές, έστειλαν βοήθεια και για αυτό τους ευχαριστούμε θερμότατα. Αυτό είναι Ευρώπη. Αυτή είναι η Ευρώπη που θέλουμε».

 

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΟλοκληρώθηκε στην πρεσβεία των ΗΠΑ η πορεία για το Πολυτεχνείο - Αποκατάσταση της κυκλοφορίας (εικόνες)Σήμερα 20:28 | Ειδήσεις

Άνοιξαν οι σταθμοί του μετρό Σύνταγμα, Πανεπιστήμιο, Ευαγγελισμός και Ομόνοια ενώ παραμένει κλειστός ο σταθμός Μέγαρο Μουσικής.

Θανατηφόρο τροχαίο στο Νέο Κόσμο: Χτυπήματα στο κεφάλι έφερε ο οδηγός - Τι εξετάζει η αστυνομίαΣήμερα 19:52 | Ειδήσεις

Το αυτοκίνητο του άτυχου άνδρα προσέκρουσε σε σταθμευμένο όχημα, ενώ εξετάζεται η εμπλοκή και ενός δικύκλου. 

Βορίζια: Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο 23χρονος που κατηγορείται για την τοποθέτηση του εκρηκτικού μηχανισμούΣήμερα 15:44 | Ειδήσεις

Πρόκειται για ανιψιό του 39χρονου δολοφονημένου, Φανούρη Καργάκη και γιο του προφυλακισμένου γαμπρού του νεκρού.

Κωνσταντινούπολη: Έντεκα συλλήψεις έπειτα από τον θάνατο μητέρας και των δύο παιδιών της από δηλητηρίασηΣήμερα 18:25 | Ειδήσεις

Η έρευνα αρχικά επικεντρωνόταν σε μια υποψία τροφικής δηλητηρίασης, ωστόσο εντοπίστηκαν στοιχεία που δείνουν ότι η οικογένεια θα μπορούσε να έχει εκτεθεί σε φυτοφάρμακα, μέσα στο ξενοδοχείο όπου διέμενε.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Γιοβάνοβιτς: Είμαστε απογοητευμένοι γιατί πιστεύαμε στην πρόκριση στο Μουντιάλ 202621:35Αργεντινή: Αλυσιδωτές εκρήξεις και πυρκαγιά σε βιομηχανική ζώνη - Περισσότεροι από 20 τραυματίες21:21Κωνσταντινούπολη: Έντεκα συλλήψεις έπειτα από τον θάνατο μητέρας και των δύο παιδιών της από δηλητηρίαση21:07Στο Μαξίμου ο Τζόκοβιτς, συναντήθηκε με τον Κ. Μητσοτάκη: "Να ανεβάσουμε το ελληνικό τένις" 20:53Ολοκληρώθηκε στην πρεσβεία των ΗΠΑ η πορεία για το Πολυτεχνείο - Αποκατάσταση της κυκλοφορίας (εικόνες)20:38Αγρίνιο: Ανήλικη μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο σε κατάσταση μέθης20:24Θανατηφόρο τροχαίο στο Νέο Κόσμο: Χτυπήματα στο κεφάλι έφερε ο οδηγός - Τι εξετάζει η αστυνομία20:10Τι καιρό θα κάνει την Τρίτη19:56Σεισμός στο Κιλκίς 19:42Εντυπωσιακές εικόνες από την άσκηση "Δικέφαλος Αετός-25" στην Κρήτη19:28ΟΠΕΚΕΠΕ – Τέλλογλου: 88 εκατομμύρια ευρώ σε Κέντρα Υποδοχής Δηλώσεων (βίντεο)19:14Θεσσαλονίκη: Πέντε προσαγωγές και δύο συλλήψεις πριν την πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου18:59Νορβηγία: Ο Χάαλαντ σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο18:44Επιστολή Φον ντερ Λάιεν στα κράτη – μέλη: Πρέπει να βρεθούν λύσεις για την κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών της Ουκρανίας18:30Σε εξέλιξη η πορεία για το Πολυτεχνείο (εικόνες)18:16"Σπίτι μου 2": Παράταση για το πρόγραμμα 18:04Λαμία: Αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε κολώνα (βίντεο)17:50Δύο αγνοούμενοι από την κακοκαιρία στη βορειοανατολική Ιταλία17:36Πρωθυπουργός της Πολωνίας: Η έκρηξη σε σιδηροδρομική γραμμή οφείλεται σε δολιoφθορά17:22Η σημαία του Πολυτεχνείου έφτασε στην Αμερικανική πρεσβεία (βίντεο)17:08
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο