LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΑθλητικάΔημοσίευση: 12 Αυγούστου 2019 21:24

Φερέιρα: μπορούμε να γράψουμε ιστορία με την πρόκριση

Ο προπονητής του «Δικέφαλου του Βορά» εμφανίστηκε αισιόδοξος για τη ρεβάνς με τον Άγιαξ.

ΠΑΟΚ - ΑΓΙΑΞ

Την πίστη του πως ο ΠΑΟΚ μπορεί να προκριθεί στα πλέι οφ του Champions League εξέφρασε ο Αμπέλ Φερέιρα εν όψει της αυριανής ρεβάνς του «Δικεφάλου», για τον γ' προκριματικό γύρο της διοργάνωσης (σ.σ. μετά το ισόπαλο 2-2 του πρώτου αγώνα στην Τούμπα), με τον Άγιαξ.

Ο τεχνικός των «ασπρόμαυρων» τοποθετήθηκε στη «Γιόχαν Κρόιφ Αρίνα», στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, πριν από ευρωπαϊκές υποχρεώσεις, αναφέροντας αρχικά.

«Κάθε μέρα που περνά, αισθανόμαστε και είμαστε καλύτεροι. Θέλουμε πολύ να εφαρμόζουμε τη φιλοσοφία μας για το παιχνίδι, γι' αυτό ο χρόνος είναι ο καλύτερος σύμμαχος. Η οπτική παραμένει η ίδια, θα έχουμε καλύτερη αυτοπεποίθηση, καλύτερη οργάνωση αύριο, σε σχέση με τον πρώτο αγώνα. Οι ποδοσφαιριστές μας έχουν ήδη γράψει ιστορία με την ομάδα και έχουν τη θέληση να συνεχίσουν να το κάνουν. Η σκέψη μας είναι ξεκάθαρη, θέλουμε να περάσουμε αυτόν τον προκριματικό γύρο, απέναντι σε ένα μεγάλο αντίπαλο. Θα έχουμε κάποιες εκπλήξεις για τον αντίπαλό μας, αλλά η στρατηγική μας είναι συγκεκριμένη. Θέλουμε να είμαστε ασφαλείς στην άμυνα και επιθετικοί, γιατί κυνηγάμε το αποτέλεσμα».

Πρόσθεσε ο Πορτογάλος, τονίζοντας, «Το ποδόσφαιρο μου έχει μάθει πως όλα είναι πιθανά. Πρώτο βήμα γι' αυτό, είναι να το πιστέψεις εσύ και νομίζω οι ποδοσφαιριστές μας έτσι νιώθουν. Μπορούν να δείξουν αύριο με θάρρος σε αυτό το γήπεδο, ότι έχουν την ικανότητα να ακολουθήσουν το πλάνο και τη στρατηγική μας, που πιστεύουμε ότι μπορούν να φέρουν την πρόκριση. Η μεγαλύτερη πρόκληση και το κίνητρο, έρχεται από εμάς. Απαιτώ από τους παίκτες μου να δίνουν το 100% και να είναι κάθε μέρα καλύτεροι. Αν το κάνουν αυτό, θα αντιμετωπίσουν και τον αντίπαλο που έχουμε μπροστά μας. Αύριο μας δίνεται η ευκαιρία να γράψουμε μια νέα σελίδα δόξας στην ιστορία του συλλόγου, σεβόμενοι τον αντίπαλό μας».

Κατέληξε ο Φερέιρα, λέγοντας, «Κάνω ό,τι μπορώ καλύτερο από την πρώτη στιγμή που ανέλαβα τον ΠΑΟΚ. Ο αντίπαλος προπονητής είναι στην τρίτη του σεζόν, έχει ταυτότητα παιχνιδιού που την εκτιμώ και βασίζεται στον Κρόιφ, τον Γκουαρδιόλα. Μου αρέσει η φιλοσοφία του και είναι κοντά σε αυτό στο οποίο θεωρώ κινήθηκε ο ΠΑΟΚ στο καλό εικοσάλεπτο που είχε στο πρώτο ματς.

Θα προσπαθήσουμε να έχουμε τη σωστή στρατηγική αύριο, ώστε να αντιμετωπίσουμε έναν μεγάλο αντίπαλο. Πιστεύουμε ότι μπορούμε να το κάνουμε. Το ποδόσφαιρο παίζεται στο μυαλό, τα πόδια αντιδρούν σε αυτό που λέει το μυαλό. Αύριο πρέπει να ζήσουμε με όλες τις στιγμές του παιχνιδιού, όταν θα είμαστε στην επίθεση, αλλά και όταν θα πρέπει να αμυνθούμε. Το πιο σημαντικό είναι το κίνητρο που θα βρούμε από τον εαυτό μας. Να έχουμε θάρρος και το ποδοσφαιρικό “θράσος” να αποδείξουμε ποιοι είμαστε πραγματικά.

Διαθέτουμε ένα κράμα ποδοσφαιριστών με μεγάλη εμπειρία και κάποιους άλλους με λιγότερη. Στο τέλος του αυριανού αγώνα, άσχετα με το αποτέλεσμα, θα έχουμε όφελος. Ωστόσο, επαναλαμβάνω πως ο στόχος μας είναι ξεκάθαρος, να προκριθούμε».

ΠΑΟΚ - ΜΠΙΣΕΣΒΑΡ

Σε ανάλογο πνεύμα με τον προπονητή του μίλησε και ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ, ο οποίος εκπροσώπησε στη διαδικασία τους ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ.

«Πρέπει να μείνουμε στο δικό μας παιχνίδι, για και να προκριθούμε. Ξέρουμε πως παίζει ο Άγιαξ. Πρέπει να αξιοποιήσουμε τις ευκαιρίες που θα μας δοθούν στο παιχνίδι, έτσι όπως δεν το κάναμε στο πρώτο ματς. Είχαμε αρκετές ευκαιρίες που δεν τις αξιοποιήσαμε στον αγώνα στην Τούμπα. Το ότι είχαμε την μπάλα λιγότερο στο πρώτο ματς, δε σημαίνει ότι είχαμε λιγότερες ευκαιρίες. Πρέπει να δούμε εμείς τι πρέπει να κάνουμε και να διατηρήσουμε την ηρεμία μας αύριο, για να αξιοποιήσουμε τις ευκαιρίες που θα μας δοθούν και να πετύχουμε το στόχο μας».

Για το αν πιστεύει στην πρόκριση, ο Ολλανδός μεσοεπιθετικός ήταν κατηγορηματικός.

«Φυσικά και πιστεύω πως θα προκριθούμε! Είμαστε δεμένη ομάδα, βρισκόμαστε ο ένας για τον άλλον. Δικός μας σκοπός είναι να δείξουμε τι είμαστε και τι αξίζουμε. Χρειάζεται να δούμε τις αδυναμίες των αντιπάλων. Πιστεύω στη δική μου ομάδα, στον προπονητή μου, σε μας».

Ερωτηθείς για τα συναισθήματά του που θα αγωνιστεί στην πατρίδα του και μπροστά σε συμπατριώτες του στο γήπεδο, απάντησε λέγοντας:

«Είναι σαν να είμαι σπίτι... μου. Βέβαια, ήμασταν εδώ και στην προετοιμασίας μας. Έχουμε να αντιμετωπίσουμε μια καλή ομάδα, μας δίνεται μεγάλη ευκαιρία για επιτυχία. Ο Άγιαξ πήγε πολύ καλά πέρυσι στο Τσάμπιονς Λιγκ, είναι καλό αυτό για το ολλανδικό ποδόσφαιρο, είχε δύναμη. Η νέα χρονιά, όμως, μπορεί να είναι διαφορετική. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να τους δυσκολέψουμε.

Θέλεις να γράψεις ιστορία στο Τσάμπιονς Λιγκ, να βγάλεις, ως παίκτης, ό,τι καλύτερο έχεις μέσα σου. Δε νομίζω πως θα με επηρεάσει στην απόδοσή μου το ολλανδικό κοινό».

ΕΝΟΤΗΤΕΣ ΠΑΟΚΆγιαξ
Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚακοκαιρία - Πήλιο: Βροχή και χαλαζόπτωση “χτυπούν” την περιοχή (εικόνες)Σήμερα 21:33 | Τοπικά Νέα

Αντιμέτωπο με την κακοκαιρία είναι το Πήλιο, όπως είχε προβλέψει η ΕΜΥ σχετικά με τα ισχυρά καιρικά φαινόμενα που ''χτυπούν'' την περιοχή.

Μητσοτάκης από Λέσβο: Η πολιτική της προσέγγισης Ελλάδας και Τουρκίας έχει αποτελέσματαΣήμερα 17:00 | Ειδήσεις

Περιοδεία στη Λέσβο πραγματοποιεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης όπου συνομίλησε με τούρκους τουρίστες, ενημερώθηκε για τα έργα στο λιμάνι και συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Δυτικής Λέσβου.

ΣΥΡΙΖΑ - Ευρωεκλογές: Ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσιάσε το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος (βίντεο)Σήμερα 19:52 | Ειδήσεις

Παρών και ο Αλέξης Τσίπρας στην παρουσίαση των υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές του Ιουνίου

Πλημμύρα στο Ντουμπάι: Ποιο είναι το κόστος των ζημιώνΣήμερα 23:18 | Ειδήσεις

Η πλημμύρα προκάλεσε πρωτοφανή διατάραξη στο αεροδρόμιο του Ντουμπάι, ένα από τα μεγαλύτερα στον κόσμο και κυκλοφοριακό χάος μέσα σε πλημμυρισμένους δρόμους.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ιταλία: Εστιατόριο κερνάει μπουκάλι κρασί σε πελάτες...χωρίς κινητό!23:55Παγωτό με γεύση...G723:47Πλημμύρα στο Ντουμπάι: Ποιο είναι το κόστος των ζημιών23:34“I LOVE Σου Κου”: “Πλούσια” η θεματολογία του Σαββατοκύριακου23:21ΠΑΣΟΚ: Ποιοι είναι οι 8 νέοι ευρωβουλευτές του23:08Παναθηναϊκός – Περιστέρι: Δια πυρός και σιδήρου… οι γηπεδούχοι22:55Βόλος: Εκδήλωση του Κυμπουρόπουλου “τίναξαν” στον αέρα διαδηλωτές 22:41Πιερία: Απάτη σε βάρος ηλικιωμένης22:28Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες σε απότακτο αστυνομικό 22:14Missing Alert για την εξαφάνιση ανήλικου από δομή φιλοξενίας22:01Κακοκαιρία - Πήλιο: Βροχή και χαλαζόπτωση “χτυπούν” την περιοχή (εικόνες)21:47Βαρκελώνη: Ο Τσιτσιπάς πήρε το θρίλερ και συνεχίζει το σερί του στο χώμα21:34“Times” Λονδίνου: “Πώς η Ελλάδα στάθηκε ξανά στα πόδια της” 21:20Δίκη Τράμπ: Άντρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο (βίντεο)21:07Κλειστός σταθμός του μετρό το Σαββατοκύριακο20:53Ολλανδία - Facebook: Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων καλεί την κυβέρνηση να μην το χρησιμοποιεί20:40Ενδοοικογενειακή βία - Θύμα μαρτυρά στον ΑΝΤ1: “Με χτυπούσε με μανία” (βίντεο)20:26Άγιοι Ανάργυροι: Τι ζητά η μητέρα της Κυριακής από τις Αρχές (βίντεο)20:13ΣΥΡΙΖΑ - Ευρωεκλογές: Ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσιάσε το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος (βίντεο)19:59Δώρο Πάσχα στον ιδιωτικό τομέα: Πότε καταβάλλεται, πώς το υπολογίζετε19:45
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο