LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 12 Αυγούστου 2019 14:13

Έταζαν δουλειά σε γυναίκες και τις έβγαζαν στην πορνεία

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση σεξουαλικής εκμετάλλευσης αλλοδαπών γυναικών, μέσω οίκων ανοχής στο κέντρο της Αθήνας.   

Πορνεία - μαστροπεία

Πολυμελής εγκληματική οργάνωση, η οποία δραστηριοποιούταν συστηματικά στην απάνθρωπη σεξουαλική εκμετάλλευση αλλοδαπών γυναικών, μέσω οίκων ανοχής καθώς και στη νομιμοποίηση της παραμονής τους στη χώρα, με πλαστές σφραγίδες εισόδου και εξόδου στα διαβατήρια τους, καθώς και με ψευδείς ιατρικές βεβαιώσεις για τη χορήγηση δελτίου ασύλου, εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, τα μέλη του κυκλώματος εντόπιζαν μέσω ηλεκτρονικής αγγελίας, γυναίκες από χώρες της ανατολικής Ευρώπης (κυρίως από Μολδαβία) και με απατηλές υποσχέσεις ότι δήθεν θα τους εύρισκαν νόμιμη εργασία στην χώρα μας με μεγάλες αμοιβές, τις έφερναν με την συναίνεση τους στην Ελλάδα.

Όταν όμως έφταναν οι γυναίκες στη χώρα μας, τις έκλειναν αρχικά σε σπίτια που διέθεταν στην Αττική και στη συνέχεια, είτε με τη χρήση ψυχολογικής βίας και απειλές, είτε με εκβιάζοντας τες για την αποπληρωμή δήθεν χρέους, τις εξανάγκαζαν να εκδίδονται για λογαριασμό τους σε οίκους ανοχής που εκμεταλλεύονταν.

Για να μεγαλώσουν τα κέρδη τους νομιμοποιούσαν την παραμονή των γυναικών στην Ελλάδα, με πλαστές σφραγίδες εισόδου και εξόδου επί των διαβατηρίων τους, είτε μέσω πλαστών ιατρικών γνωματεύσεων για τη χορήγηση δελτίου ασύλου.

Σε πολλές περιπτώσεις, οι δράστες ζητούσαν ως αντάλλαγμα από τις γυναίκες-θύματα, να στρατολογήσουν ομοεθνείς τους με σκοπό να εργαστούν και αυτές σε οίκους ανοχής. Από τη διερεύνηση της υπόθεσης διακριβώθηκε ότι η εγκληματική οργάνωση λειτουργούσε τουλάχιστον από τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Από την Ασφάλεια πραγματοποιήθηκε προχθές, μεσημβρινές ώρες της 10 Αυγούστου 2019, επιχείρηση στο κέντρο της Αθήνας καθώς και σε δύο οίκους ανοχής, όπου συνελήφθησαν συνολικά έξι άτομα, εκ των οποίων τέσσερις αλλοδαποί μέλη της οργάνωσης, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, εμπορίας ανθρώπων, πλαστογραφίας, παραβίασης σφραγίδων καθώς και για παραβάσεις του νόμου περί αλλοδαπών και επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων.

Κατά τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 31.970 ευρώ, δύο διαβατήρια, τέσσερα κινητά τηλέφωνα, έγγραφα και σημειώσεις αναφορικά με τη λειτουργία των οίκων ανοχής και ένα αυτοκίνητο.

Επιπλέον, παρασχέθηκε αρωγή και προστασία σε δύο γυναίκες, θύματα εμπορίας ανθρώπων. Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται στο πλαίσιο της διεθνούς αστυνομικής συνεργασίας, προκειμένου να διερευνηθεί το εύρος της εγκληματικής δραστηριότητας της οργάνωσης.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΕυρωεκλογές - Μητσοτάκης: Πρέπει να είμαστε η κυρίαρχη πολιτική δύναμη για να συνεχίσουμε τις μεταρρυθμίσεις (εικόνες)Σήμερα 13:11 | Ειδήσεις

"Εμείς σας μιλάμε για το πώς θέλουμε να αλλάξουμε τη χώρα και το μόνο μέλημα των άλλων είναι πώς θα πέσει ο Μητσοτάκης", είπε μεταξύ άλλων ο Πρωθυπουργός.

Basket League: Μπασκετμπολίστας ξυλοκόπησε την σύντροφο τουΣήμερα 13:34 | Ειδήσεις

Η γυναίκα κατέθεσε μήνυση για σωματικές βλάβες κατά του συντρόφου της. 

Πειραιάς - Κατάρρευση κτηρίου: προφυλακιστέος ο εργολάβοςΣήμερα 15:31 | Ειδήσεις

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο εργολάβος για το τραγικό δυστύχημα στον Πειραιά, στο οποίο έχασε τη ζωή του ένας αστυνομικός.

Ρόδος - Χατζηνικόλας: Η Περιφέρεια έταξε βοήθημα στα παιδιά του νεκρού εθελοντή, αλλά... δεν μπορεί να το δώσει!Σήμερα 11:51 | Ειδήσεις

Τι αναφέρει σε εξώδικο που έστειλε η χήρα του άτυχου εθελοντή, που πέθανε ενώ μαινόταν η μεγάλη φωτιά στην Ρόδο. "Απίθανη" είναι η απάντηση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Επεισοδιακή καταδίωξη στο κέντρο της Αθήνας17:07AEK: Εγκαινιάστηκε το Μουσείο Ιστορίας της ομάδας (εικόνες)16:53“Παγιδευμένοι” - Νέα επεισόδια: Αγωνία και διλήμματα για τον Δημήτρη και την Άννα (εικόνες)16:38Ριζούπολη: Φωτιά σε διαμέρισμα 16:25Πειραιάς - Κατάρρευση κτηρίου: προφυλακιστέος ο εργολάβος16:11Ιωάννινα: νεκρή γυναίκα σε φωτιά σε καμινάδα15:58Ευρωεκλογές - Ανδρουλάκης: Να αποδοκιμαστεί η κυβέρνηση πού περιφρονεί την αυτοδιοίκηση (εικόνες)15:44Κακοκαιρία - Πήλιο: Επιχείρηση απεγκλωβισμού οικογένειας από την Πυροσβεστική15:30Σαραντάπορο - Βασιλική Πλεξίδα: Φόρος τιμής για τα 7 χρόνια από την πτώση του ελικοπτέρου (εικόνες)15:16Φιντάν: Εάν δεν ιδρυθεί Παλαιστινιακό κράτος η κρίση θα συνεχιστεί15:02“Ανακαινίζω - Νοικιάζω”: εκατοντάδες εγκρίσεις αιτήσεων τις πρώτες ημέρες14:49Απάτη - Σέρρες: παρίσταναν τους λογιστές και απέσπασαν λεία “μαμούθ”14:36Basket League: Μπασκετμπολίστας ξυλοκόπησε την σύντροφο του14:22Θεσσαλονίκη: παιδί παρασύρθηκε από ηλεκτρικό πατίνι14:09Πογέτ: Τελείωσα το συμβόλαιό μου και είμαι ελεύθερος13:55Ευρωεκλογές - Μητσοτάκης: Πρέπει να είμαστε η κυρίαρχη πολιτική δύναμη για να συνεχίσουμε τις μεταρρυθμίσεις (εικόνες)13:41Αγρίνιο: 15χρονη χτυπούσε την αδερφή της μέχρι να λιποθυμήσει13:28“Ψυχοκόρες” στον ΑΝΤ1 τέσσερις φορές την εβδομάδα: Τι θα δούμε στα νέα επεισόδια (εικόνες)13:15Νικόλαος - Τατιάνα Μπλάτνικ: Χώρισαν μετά απο 14 χρόνια γάμου13:01Κακοκαιρία - Σκόπελος: Οι ισχυροί άνεμοι ξερίζωσαν δέντρα (εικόνες)12:48
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο