LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 12 Αυγούστου 2019 12:40

Πορτογαλία: Περιορισμένη διανομή καυσίμων με δελτίο επιβάλλει η Κυβέρνηση

Παραλύει η χώρα της Ιβηρικής από τις απεργιακές κινητοποιήσεις των οδηγών βυτιοφόρων, στο αποκορύφωμα της τουριστικής περιόδου.

Πορτογαλία - βυτιοφόρα

Η πορτογαλική κυβέρνηση επέβαλε σήμερα περιορισμένη διανομή με δελτίο στα πρατήρια καυσίμων και υποσχέθηκε να αποτρέψει την παράλυση της χώρας από τις εργατικές κινητοποιήσεις των οδηγών βυτιοφόρων που πραγματοποιούνται στο αποκορύφωμα της τουριστικής περιόδου.

Οι οδηγοί των βυτιοφόρων αποφάσισαν να απεργήσουν για δεύτερη φορά φέτος αφού κατέρρευσαν οι συνομιλίες με τους εργοδότες για καλύτερους μισθούς και περισσότερα εργασιακά δικαιώματα. Η απεργία που πραγματοποίησαν τον Απρίλιο ήταν η κινητοποίηση που προκάλεσε τη μεγαλύτερη αναταραχή στη χώρα εδώ και χρόνια.

Η σοσιαλιστική κυβέρνηση κήρυξε την Παρασκευή τη χώρα σε κατάσταση ενεργειακής κρίσης ενόψει της απεργίας, σε μια προσπάθεια να διασφαλιστεί η τροφοδοσία των λιμένων, των νοσοκομείων, των αεροδρομίων και να καλυφθούν άλλες βασικές ανάγκες.

Η διανομή με δελτίο για το κοινό περιορίζει τους οδηγούς το μέγιστο στα 15 λίτρα βενζίνης ή πετρελαίου κίνησης ανά γέμισμα σε συγκεκριμένα πρατήρια που έχουν καθοριστεί από το κυβερνητικό διάταγμα για την παροχή ελάχιστων υπηρεσιών και 25 λίτρα σε όλους τους άλλους σταθμούς ανεφοδιασμού.

Σε κάποια βενζινάδικα είχαν ήδη τελειώσει τα καύσιμα σήμερα το πρωί, ωστόσο μέχρι στιγμής οι ουρές είναι περιορισμένες.

Το Εθνικό Συνδικάτο Μεταφορών Επικίνδυνων Υλών (SNΜMP), που προκήρυξε την απεργία, ανακοίνωσε ότι θα συμμορφωθεί με το διάταγμα για την παροχή των ελάχιστων υπηρεσιών, ωστόσο υπάρχουν ανησυχίες ότι ίσως αυτό να μην εφαρμοστεί.

«Είναι απολύτως απαραίτητο όλοι να κάνουν αυτό που τους αναλογεί, αυτοί που απεργούν να ασκήσουν το δικαίωμά τους και να γίνει σεβαστή η παροχή των ελάχιστων υπηρεσιών που τέθηκε σε ισχύ», δήλωσε χθες ο πρωθυπουργός Αντόνιο Κόστα. «Πρέπει να επικρατήσει κοινή λογική».

Σύμφωνα με τον ίδιο, η κυβέρνηση είναι έτοιμη να προχωρήσει σε ειδικά μέτρα για να διασφαλίσει τη σταθερή τροφοδοσία με καύσιμα.

Οι οδηγοί των βυτιοφόρων ανακοίνωσαν ότι η απεργία θα συνεχιστεί έως ότου η ένωση των εργοδοτών ANTRAM υποβάλει μια «λογική πρόταση».

«Έως τότε θα απεργήσουμε για μια ημέρα, μια εβδομάδα, έναν μήνα, για όσο χρειαστεί», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της SNΜMP, Πέδρο Παρντάλ Ενρίκες. Στην κινητοποίηση θα συμμετάσχει και η ανεξάρτητη ένωση οδηγών φορτηγών SIMM.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ο ΠΑΟΚ ανέβασε ταχύτητα και λύγισε τον Κολοσσό19:41Ναυάγιο με μετανάστες στην Κρήτη - 18 νεκροί19:27Πρωταθλητής χειμώνα ο Ολυμπιακός μετά το 3-0 επί του ΟΦΗ19:24Ουκρανία: Ο Ζελένσκι επικοινώνησε με Γουίκοφ και Κούσνερ για διαπραγματεύσεις19:10Στα μπλόκα οι αγρότες στην Κρήτη με επ' αόριστον κινητοποιήσεις18:56Missing alert για την εξαφάνιση 20χρονης18:42Σε εξέλιξη οι διαδηλώσεις για τον Γρηγορόπουλο - 32 προσαγωγές και 2 συλλήψεις18:28Παναθηναϊκός: Εκτός προπόνησης ο Κέντρικ Ναν18:14Hellenic Train: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον σιδηροδρομικό άξονα Αθήνα-Θεσσαλονίκη18:00Τα χτυπήματα στα τάνκερ του ρωσικού σκιώδους στόλου και οι κίνδυνοι για το Αιγαίο17:46Ζάκυνθος: Πώς συνέβη η φονική επίθεση σκύλου που κόστισε τη ζωή σε 2χρονο παιδί17:3217η επέτειος δολοφονίας Γρηγορόπουλου: Κλειστοί οι σταθμοί Σύνταγμα και Πανεπιστήμιο17:18Κακοκαιρία Byron: Ξεκίνησαν οι αυτοψίες για την καταγραφή των ζημιών στη Δυτική Αττική17:04Σε αποκλεισμό της Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας προχώρησαν οι αγρότες της Φθιώτιδας16:50Οι 4 ειδήσεις της ημέρας (βίντεο)16:36Ρωσία: Ουκρανική επίθεση προκάλεσε πυρκαγιά στο λιμάνι του Τεμριούκ στην Αζοφική θάλασσα 16:22Αυστραλία - Νέα Νότια Ουαλία: Πάνω από 50 πυρκαγιές μαίνονταν στην πολιτεία σήμερα 16:08Λαμία: Οι αγρότες έκλεισαν τον κόμβο του Μπράλου15:5417η επέτειος δολοφονίας Γρηγορόπουλου: Πραγματοποιήθηκε η μαθητική πορεία μνήμης (Εικόνες)15:40Ζάκυνθος: Νεκρό παιδί 18 μηνών - Του επιτέθηκε σκύλος15:26
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο