LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 11 Αυγούστου 2019 16:00

Τανζανία: μακραίνει ο κατάλογος των νεκρών από την τραγωδία με το βυτιοφόρο

Ακόμη 12 νεκροί προστέθηκαν στη λίστα των θυμάτων. Τριήμερο εθνικό πένθος στη χώρα.

Τανζανία - έκρηξη βυτιοφόρου

Η έκρηξη ενός βυτιοφόρου χθες, Σάββατο, στην Τανζανία στοίχισε τη ζωή σε 69 ανθρώπους, κυρίως περαστικούς που είχαν σπεύσει να πάρουν καύσιμα που διέρρεαν από το φορτηγό το οποίο είχε ανατραπεί, σύμφωνα με έναν νέο απολογισμό που ανακοινώθηκε σήμερα από την τανζανική κυβέρνηση, η οποία κήρυξε τη χώρα σε τριήμερο εθνικό πένθος.

«Αυτή τη στιγμή θρηνούμε 69 ανθρώπους, ο τελευταίος από τους οποίους υπέκυψε στη διάρκεια της πτήσης του ελικόπτερου που τον μετέφερε στο εθνικό νοσοκομείο του Νταρ ες Σαλάμ», δήλωσε ο πρωθυπουργός Κάσιμ Μαζαλίουα.

«Οι τραυματίες ανέρχονται τώρα σε 66», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος σε κατοίκους σε σχολικό συγκρότημα της πόλης Μορογκόρο, μια ομιλία που μεταδόθηκε από την τανζανική τηλεόραση.

Ο προηγούμενος απολογισμός, που είχε ανακοινωθεί το βράδυ του Σαββάτου από τον κυβερνήτη της Μορογκόρο, ήταν 64 νεκροί και 70 τραυματίες, ενώ ο αρχικός απολογισμός έκανε λόγο για 57 νεκρούς.

Το τραγικό συμβάν σημειώθηκε το πρωί του Σαββάτου στην κοινότητα Μσάμβου, στην περιφέρεια της Μορογκόρο, μιας πόλης που βρίσκεται περίπου 200 χλμ. δυτικά της οικονομικής πρωτεύουσας Νταρ ες Σαλάμ, σε έναν από τους κύριους οδικούς άξονες της χώρας.

Το βυτιοφόρο ανατράπηκε στο οδόστρωμα επιχειρώντας, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, να αποφύγει μια μοτοσικλέτα. Στη συνέχεια οδηγοί των «μπόντα-μπόντα», των μοτοσικλετών-ταξί, καθώς και κάτοικοι της κοινότητας συγκεντρώθηκαν στο σημείο για να προσπαθήσουν να πάρουν καύσιμο που χυνόταν από το βυτίο. Όμως το καύσιμο ανεφλέγη.

Μπροστά στην έκταση της καταστροφής, ο πρόεδρος Τζον Μαγκουφούλι κήρυξε χθες το βράδυ τριήμερο εθνικό πένθος.

Ο Μαγκουφούλι ανέθεσε επίσης στον πρωθυπουργό Κάσιμ Μαζαλίουα να τον εκπροσωπήσει στην κηδεία των θυμάτων της έκρηξης, πάντα σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Αυτού του είδους οι τραγωδίες δεν είναι σπάνιες στην αφρικανική ήπειρο. Στις αρχές Ιουλίου, στο κέντρο της Νιγηρίας, τουλάχιστον 45 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 100 τραυματίσθηκαν κατά τη λεηλασία από τον πληθυσμό ενός βυτιοφόρου που είχε εμπλακεί σε τροχαίο και εξερράγη.

 

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΙράν: Οι εκρήξεις, το Ισραήλ και η επίθεση για αντίποινα (βίντεο)Σήμερα 09:25 | Ειδήσεις

Τι αναφέρουν διεθνή ΜΜΕ για την αεροπορική βάση που μπήκε στο "στόχαστρο". Τα κρατικά ισραηλινά ΜΜΕ υποβαθμίζουν την ισραηλινή επίθεση. Τι λέει η Τεχεράνη.

Κυριακή Γρίβα: Ο πατέρας της μήνυσε τους αστυνομικούς που “σε πέντε λεπτά την ξεφορτώθηκαν”Σήμερα 09:57 | Ειδήσεις

Τι ζητά με την μήνυση που κατέθεσε η οικογένεια της κοπέλας, η οποία δολοφονήθηκε έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Αγίων Αναργύρων.

OHE: “Όχι” των ΗΠΑ στην πλήρη ένταξη της ΠαλαιστίνηςΣήμερα 07:04 | Ειδήσεις

Την απόφαση καταδίκασε αμέσως η Παλαιστινιακή Αρχή, που είδε σε αυτή «κατάφωρη επίθεση» εναντίον των Παλαιστινίων, που ωθεί τη Μέση Ανατολή «στο χείλος της αβύσσου».

ΠΟΥ: Η γρίπη των πτηνών θα γίνει σαν τον κορονοϊόΣήμερα 07:57 | Ειδήσεις

Παγκόσμια, «τεράστια ανησυχία» για την μετάδοση της γρίπης των πτηνών

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ηράκλειο: Ξυλοδαρμός 14χρονου σε σχολείο - Το βίντεο που τράβηξαν συμμαθητές του10:37Κατάταξη UEFA: Η θέση της Ελλάδας μετά την πρόκριση του Ολυμπιακού10:25Λάρισα: “Σήκωσαν” πακτωμένο χρηματοκιβώτιο από κατάστημα10:12Κυριακή Γρίβα: Ο πατέρας της μήνυσε τους αστυνομικούς που “σε πέντε λεπτά την ξεφορτώθηκαν”09:58Ιράν: Οι εκρήξεις, το Ισραήλ και η επίθεση για αντίποινα (βίντεο)09:45“Έρωτας φυγάς” - Νέο επεισόδιο: Μυστικά και αποκαλύψεις την Παρασκευή (βίντεο)09:31Ιράν: Επαναλειτουργούν τα αεροδρόμια της Τεχεράνης09:17ΠΟΥ: Η γρίπη των πτηνών θα γίνει σαν τον κορονοϊό09:04“Ενώπιος Ενωπίω” - Αλέξανδρος Αντωνόπουλος: Η Παξινού, οι “Ψυχοκόρες” και η πολιτική (βίντεο)08:50Εορτολόγιο - 19 Απριλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα (Ακάθιστος Ύμνος)08:36Το παρασκήνιο της βρετανικής συμμετοχής στην ενίσχυση της ισραηλινής άμυνας08:23Τροχαίο - Θεσσαλονίκη: Αυτοκίνητο τούμπαρε στην Εθνική Οδό (βίντεο)08:10Amber Alert για 11χρονο07:57OHE: “Όχι” των ΗΠΑ στην πλήρη ένταξη της Παλαιστίνης07:44Αθηναϊκή Λέσχη: Δείπνο προς τιμήν του Οικουμενικού Πατριάρχη (εικόνες)07:30Μέση Ανατολή - Πετρέλαιο: Μεγάλη αύξηση στις διεθνείς τιμές φέρνει η νέα ένταση07:17Σημεία για rapid test δωρεάν την Παρασκευή07:03ECL - Ολυμπιακός: Αποθέωση στο αεροδρόμιο για την πρόκριση στα ημιτελικά (βίντεο)06:50Σταδίου: Τροχαίο με σοβαρά τραυματισμένο οδηγό06:37Επίθεση Ισραήλ στο Ιράν: Αεροπορική βάση στο “στόχαστρο”06:23
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο