LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 10 Αυγούστου 2019 21:55

Επιφυλακή για τις φωτιές σε Μαραθώνα και Ελαφόνησο

Στα πύρινα μέτωπα παραμένουν οι πυροσβέστες, παρά το ότι οι φωτιές έχουν οριοθετηθεί.

φωτιά - πυρκαγιά - Ζούμπερι - Μαραθώνας - Ελαφόνησος

Ολονύχτια είναι η μάχη των πυροσβεστών με τα μεγάλα μέτωπα των πυρκαγιών που ξέσπασαν το Σάββατο.

Οι δύο φωτιές στον Μαραθώνα και το Ζούμπερι είναι σε ύφεση από το απόγευμα του Σαββάτου.

Όπως έγινε γνωστό και οι δύο πυρκαγιές έχουν οριοθετηθεί από τις πυροσβεστικές δυνάμεις, γεγονός που καθιστά πιο εύκολο το έργο της κατάσβεσης, ωστόσο παραμένουν όλες οι δυνάμεις, μέχρι να τεθούν υπό έλεγχο.

Συγκεκριμένα, στο Μαραθώνα επιχειρούν  146 πυροσβέστες με 47 οχήματα, 3 ομάδες του Μηχανοκίνητου Ειδικού Τμήματος Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων (ΜΕΤΠΕ), έξι ομάδες πεζοπόρων τμημάτων. Συνδρομή παρέχουν πέντε υδροφόρες της Περιφέρειας, τέσσερις (4) υδροφόρες ΟΤΑ και εθελοντικά οχήματα.

ΠΥΡΚΑΓΙΑ - ΜΑΡΑΘΩΝΑΣ

ΠΥΡΚΑΓΙΑ - ΜΑΡΑΘΩΝΑΣ

ΠΥΡΚΑΓΙΑ - ΜΑΡΑΘΩΝΑΣ

Στα μάχη της πρόληψης "έπεσε" και ο ΑΝΤ1, με τον Όμιλο να παραχωρεί τα δύο του ελικόπτερα για τον εντοπισμό των εστιών.

Στο Ζούμπερι έχει αποκατασταθεί η κυκλοφορία στους δρόμους όπου είχε διακοπεί νωρίτερα.

ΠΥΡΚΑΓΙΑ - ΑΓ. ΑΝΔΡΕΑΣ - ΖΟΥΜΠΕΡΙ - ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ

Στην συγκεκριμένη πυρκαγιά, καθαρά για προληπτικούς λόγους, απομακρύνθηκαν τα παιδιά από τις κατασκηνώσεις της περιοχής, χωρίς να υπάρξει άμεσος κίνδυνος και μεταφέρθηκαν στην παραλία, μέχρι να γίνει κατάσβεση.

Για τον λόγο αυτό μετέβη στο σημείο και ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος μίλησε με τους υπευθύνους των κατασκηνώσεων και με τα παιδιά καθησυχάζοντας τους, ενώ για να νοιώθουν ακόμα πιο ασφαλείς, έδωσε εντολή και μετέβη από τη θάλασσα σκάφος του Λιμενικού και περιπολεί μπροστά στην παραλία.

Τα 288 παιδιά που βρίσκονταν στην κατασκήνωση επέστρεψαν το βράδυ σε αυτήν.

 «Από την πρώτη στιγμή εφαρμόστηκε, παρουσία κλιμακίου της Δημοτικής Αστυνομίας που έσπευσε στο σημείο, κατά γράμμα ό,τι προβλέπει το σχέδιο ασφαλείας των Παιδικών Κατασκηνώσεων του δήμου Αθηναίων και τα παιδιά μεταφέρθηκαν προληπτικά στο προβλεπόμενο από το σχέδιο ασφάλειας σημείο στην παραλία του Αγίου Ανδρέα», επισημαίνεται στην ανακοίνωση του Δήμου.

Στην Ελαφόνησο η πυρκαγιά έχει επίσης οριοθετηθεί, παρά το ότι είχε κάποια αναζωπύρωση νωρίς το βράδυ του Σαββάτου. Οι φλόγες είχαν φτάσει μέχρι το κάμπινγκ στην παραλία του Σίμου, το οποίο εκκενώθηκε και οι κατασκηνωτές απομακρύνθηκαν και από το νησί, όπως και οι ένοικοι ξενοδοχείου.

φωτιά - Ελαφόνησος

φωτιά - Ελαφόνησος

φωτιά - Ελαφόνησος

φωτιά - Ελαφόνησος

Στη μάχη της πυρόσβεσης συμμετείχαν 45 πυροσβέστες, 15 οχήματα, δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, δύο αεροσκάφη και πέντε ελικόπτερα, ενώ συνδρομή παρέχουν τέσσερις υδροφόρες Ο.Τ.Α.

Στον Ασπρόπυργο η πυρκαγιά έκαψε χαμηλή βλάστηση, σε οικοπεδικούς χώρους κοντά στο Κοιμητήριο και επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις για την κατάσβεση της.

Συνολικά σήμερα εκδηλώθηκαν 59 δασικές πυρκαγιές και σύμφωνα με την Πυροσβεστική επιχείρησαν συνολικά:

459 πυροσβέστες, 204 οχήματα, δέκα ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, εννέα αεροσκάφη, επτά ελικόπτερα και επτά PZL. Συνδρομή παρείχαν δεκαέξι υδροφόρες των Περιφερειών και των Ο.Τ.Α. ένα ελικόπτερο του Στρατού, καθώς και εθελοντικά πυροσβεστικά οχήματα. Οι περισσότερες πυρκαγιές αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο.

 

 Και την Κυριακή θα είναι ακραίος ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιών, στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, αφού θα συνεχιστούν οι υψηλές θερμοκρασίες και οι ισχυροί άνεμοι.

Όπως δήλωσαν, πάντως, στο κεντρικό δελτίο του ΑΝΤ1 ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς και η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, ο κρατικός μηχανισμός και ο μηχανισμός της Περιφέρειας Αττικής βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜητσοτάκης για αγρότες: Ο διάλογος να γίνει με τους δρόμους ανοιχτούς - Σημαντικές πληρωμές μέχρι τέλη ΔεκεμβρίουΣήμερα 11:25 | Ειδήσεις

Όσα τόνισε ο πρωθυπουργός σε ερώτηση του Νίκου Χατζηνικολάου για την κλιμάκωση των αγροτικών κινητοποιήσεων, στην συζήτηση στο πλαίσιο του συνεδρίου «Υγεία πάνω απ' όλα».

Λαμία: Έκλεισαν οι αγρότες τον Μπράλο στην εθνική οδό Αθηνών - ΛαμίαςΣήμερα 12:35 | Ειδήσεις

Αυτή την ώρα δεν είναι δυνατή η κυκλοφορία οχημάτων από τη νότια προς τη βόρεια Ελλάδα και το αντίστροφο.

Τροχαίο δυστύχημα στη Ξάνθη με δύο νεκρούς - Χωρίς δίπλωμα ο οδηγόςΣήμερα 11:44 | Ειδήσεις

Στη θέση του συνοδηγού βρέθηκε νεκρός ο 51χρονος αδερφός του. 

Αγροτικές κινητοποιήσεις στη Λάρισα: Κλειστή παραμένει η εθνική οδός Αθηνών - ΘεσσαλονίκηςΣήμερα 08:14 | Ειδήσεις

Από τις 5 το απόγευμα έως τις 7 το βράδυ, τίθεται ήδη σε εφαρμογή το κλείσιμο των παραδρόμων γύρω από το μπλόκο της Νίκαιας.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ζάκυνθος - Ο πατέρας του 2χρονου στο Πρωινό: Προσπαθώ να δείχνω ότι είμαι καλά, αλλά τα χάνω13:26Νορβηγία: Πυροβολισμοί σε εμπορικό κέντρο του Όσλο13:12Ναύπακτος: Άνδρας συνελήφθη μετά από άσκοπους πυροβολισμούς έξω απο το σπίτι του12:58Λαμία: Έκλεισαν οι αγρότες τον Μπράλο στην εθνική οδό Αθηνών - Λαμίας12:44Εντείνονται τα μπλόκα των αγροτών στην Ήπειρο12:30Σάμος: Τούρκος διακινητής έριξε στη θάλασσα 37 μετανάστες - Εντοπίστηκε η σορός ενός 12χρονου αγοριού12:16Αγροτοκτηνοτρόφοι: Σε εξέλιξη το παγκρήτιο συλλαλητήριο στο Ηράκλειο12:02Τροχαίο δυστύχημα στη Ξάνθη με δύο νεκρούς - Χωρίς δίπλωμα ο οδηγός11:48Μητσοτάκης για αγρότες: Ο διάλογος να γίνει με τους δρόμους ανοιχτούς - Σημαντικές πληρωμές μέχρι τέλη Δεκεμβρίου11:34Τσιάρας: Οι πραγματικοί και έντιμοι αγρότες δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα 11:20Κρήτη: Επιχείρηση διάσωσης ορειβάτη στα Αστερούσια Όρη11:06Θεσσαλονίκη: Πέντε συλλήψεις για κλοπές, μεταξύ αυτών τρεις ανήλικοι10:52Αγρότες: Πολύωροι αποκλεισμοί σε τελωνεία Προμαχώνα, Ευζώνων και Νίκης 10:38Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου: Το πρώτο web δελτίο με τις σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας10:24Ρέθυμνο: Ανήλικος μέθυσε σε γάμο και κατέληξε στο νοσοκομείο10:10Πυροβολισμοί στο Ίλιον: Πεθερός πήγε να βιάσει την 17χρονη νύφη του09:56Παραμένουν στα μπλόκα οι αγρότες της Δυτικής Θεσσαλίας09:42Νυχτερινός Ποιμήν: Το ευχαριστώ του Άδωνι Γεωργιάδη στην ΕΛΑΣ09:28Πάτρα: Κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις αγροτών και κτηνοτρόφων09:14Μετρό Θεσσαλονίκης: Επαναλειτουργεί από σήμερα η βασική γραμμή09:00
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο