LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 10 Αυγούστου 2019 19:33

Γιούνκερ σε Βρετανούς: περισσότερο εσάς θα πονέσει το Brexit χωρίς συμφωνία

Νέο μήνυμα του απερχόμενου προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προς τους Βρετανούς.

AP - Ζαν Κλοντ Γιούνκερ - Βρυξέλλες

Ένα Brexit χωρίς συμφωνία θα πονέσει τη Βρετανία περισσότερο παρά την υπόλοιπη Ευρώπη, όσο κι αν η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον παριστάνει το αντίθετο, σημείωσε ο απερχόμενος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, σε δηλώσεις που δημοσιεύτηκαν σήμερα.

Η Βρετανία πιέζει την Ευρωπαϊκή Ένωση να τροποποιήσει τους όρους της συμφωνίας αποχώρησης, διαμηνύοντας ότι οι Βρυξέλλες θα πρέπει να αναλάβουν την ευθύνη για ένα Brexit χωρίς συμφωνία, εάν δεν επιτευχθεί συμβιβασμός.

Όμως, στο τέλος, αυτή που θα πονέσει περισσότερο θα είναι η Βρετανία, υπογράμμισε ο Γιούνκερ μιλώντας στην τοπική εφημερίδα του κρατιδίου του Τιρόλου στην Αυστρία, όπου συχνά παραθερίζει το καλοκαίρι.

«Εάν είχαμε ένα σκληρό Brexit, αυτό δεν θα συνέφερε κανέναν, όμως οι Βρετανοί θα ήταν οι μεγαλύτεροι χαμένοι. Συμπεριφέρονται σαν να μην ισχύει αυτό, όμως ισχύει» τόνισε ο Γιούνκερ σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Tiroler Tageszeitung.

«Είμαστε πλήρως προετοιμασμένοι ακόμα κι αν κάποιοι στη Βρετανία λένε ότι δεν είμαστε έτοιμοι για το ενδεχόμενο ενός Brexit χωρίς συμφωνία. Όμως, δεν θα πάρω μέρος σε αυτά τα καλοκαιρινά παιχνιδάκια» διαβεβαίωσε ο πρόεδρος της Κομισιόν.

«Το έχουμε καταστήσει σαφές ότι δεν ετοιμαζόμαστε για τη διεξαγωγή νέων διαπραγματεύσεων επί της συμφωνίας αποχώρησης, παρά μονάχα για να δώσουμε κάποιες διευκρινίσεις σχετικά με το πλαίσιο της πολιτικής διακήρυξης που θα ρυθμίζει τις μελλοντικές σχέσεις του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

«Είμαστε καλά προετοιμασμένοι (για ένα Brexit χωρίς συμφωνία) κι ελπίζω και οι Βρετανοί να είναι επίσης» κατέληξε ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Παππάς στον ΑΝΤ1: Ο Γεωργιάδης είναι εργατικός, αλλά αναποτελεσματικός08:23Ισραήλ: Η Χαμάς παρέδωσε τα λείψανα ενός εκ των δύο τελευταίων ομήρων08:08Μουντιάλ 2026: Εξετάζονται αλλαγές στο πρωτόκολλο VAR, θα ...αποφασίζει και για τα κόρνερ07:53Κουκάκι: Καταδρομική επίθεση σε καταστήματα07:39Ρωσία: Δεν βρισκόμαστε πιο κοντά στη λήξη του πολέμου στην Ουκρανία07:25Επίδομα παιδιού - Α21: Κλείνει προσωρινά η πλατφόρμα σήμερα07:11Γάζα: Δημοσιογράφος νεκρός μετά από ισραηλινό πλήγμα06:57ΤΑΞΙ: Συνεχίζεται και σήμερα η απεργία06:42Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 3 Δεκεμβρίου06:28Τι καιρό θα κάνει την Τετάρτη06:14Υπεγράφη η έγκριση του Εθνικού Χάρτη Εκτίμησης Κινδύνου Δασικών Πυρκαγιών23:59Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τις AI κάμερες – Στόχος μας είναι να σώσουμε ανθρώπινες ζωές, δηλώνει ο Παπαστεργίου23:51Θεσσαλονίκη: Αθώοι Σκωτσέζοι οπαδοί για κατοχή καπνογόνων στο γήπεδο της Τούμπας23:43Τραμπ: Σύντομα θα ξεκινήσουν χερσαίες επιθέσεις στη Βενεζουέλα23:35Παρτιζάν: Συμφώνησε ο Αντρέα Τρινκιέρι για να διαδεχτεί τον Ομπράντοβιτς στην τεχνική ηγεσία23:27Γκίλφοϊλ: Η Ελλάδα δεν είναι απλώς ένας γεωπολιτικός παράγοντας, αλλά μια αξιόπιστη συνέταιρος των ΗΠΑ23:19Τροχαίο με εγκατάλειψη στα Χανιά: Στο νοσοκομείο ένας μοτοσικλετιστής (εικόνες)23:11Πιτσιλής - Future Unfold: Η ΑΑΔΕ μετασχηματίζεται σε "data-driven" Οργανισμό23:03Χατζηδάκης - Future Unfold: Η τεχνητή νοημοσύνη θα είναι σύμμαχός μας εάν συνεχίσουμε να προχωρούμε με σοβαρότητα στην οικονομία22:58Θεσσαλονίκη – Μπλόκα αγροτών: Άνοιξε το τελωνείο Ευζώνων έπειτα από 4 ώρες αποκλεισμού22:53
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο