LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 10 Αυγούστου 2019 07:20 | Ανανέωση: 10 Αυγούστου 2019 07:18

Συγκλονίζει η ναυτική τραγωδία στο Πόρτο Χέλι

Αναζητείται ο χειριστής του ταχύπλοου που συγκρούστηκε με μικρό αλιευτικό. Με τη βοήθεια σόναρ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό τυχόν αγνοούμενου.

Πόρτο Χέλι - τραγωδία

Συγκλονίζει η ναυτική τραγωδία με τους δύο νεκρούς στο Πόρτο Χέλι από τη σύγκρουση φουσκωτού σκάφους με λέμβο στη θαλάσσια περιοχή “Θύνι” Αργολίδας.

Από τη σύγκρουση προκλήθηκε η βύθιση της λέμβου, με αποτέλεσμα να ανασυρθούν χωρίς τις αισθήσεις τους δύο άνδρες, ενώ μια γυναίκα μεταφέρθηκε σοβαρά τραυματισμένη, με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ, στο Γενικό Νοσοκομείο Άργους.

Στο φουσκωτό μήκους 10 μέτρων επέβαιναν 10 Γάλλοι, μεταξύ των οποίων πέντε παιδιά, οι οποίοι είναι καλά στην υγεία τους και αναμένεται να ρίξουν «φως» με τις καταθέσεις τους στην υπόθεση, περιγράφοντας τις συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε το ναυτικό δυστύχημα. Όσον αφορά στους νεκρούς, πρόκειται για δύο άνδρες 60 και 70 ετών, ενώ στο νοσοκομείο βρίσκεται η δίδυμη αδελφή του 60χρονου. Όλοι τους είναι κάτοικοι Κρανιδίου.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, στο φουσκωτό επέβαινε ακόμα ένα άτομο, πιθανότατα ο χειριστής του σκάφους, το οποίο μετά τη σύγκρουση απομακρύνθηκε, άγνωστο πώς, από το σημείο και αναζητείται.

Οι Λιμενικές Αρχές Ναυπλίου, Σπετσών, Πορτοχελίου, Ύδρας και Λεωνιδίου ενημερώθηκαν σχετικά από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. και αμέσως βρέθηκαν στο σημείο τέσσερα πλωτά περιπολικά, ιδιωτικά σκάφη, καθώς και Κλιμάκιο της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ.

Με τη βοήθεια σόναρ αλλά και στελεχών της μονάδας υποβρυχίων αποστολών σήμερα συνεχίζονται οι έρευνες στη θαλάσσια περιοχή για τον εντοπισμό τυχόν αγνοούμενου που μπορεί να επέβαινε στο μικρό σκάφος που βυθίστηκε.

Οι Γάλλοι υπήκοοι στο πλαίσιο της προανάκρισης, κρατούνται στη λιμεναρχείο στο Πόρτο Χέλι, ενώ με εντολή του Υπουργού Ναυτιλίας Ιωάννη Πλακιωτάκη, στο σημείο του συμβάντος έχουν μεταβεί ο Α' Υπαρχηγός του λιμενικού αντιναύαρχος Θεόδωρος Κλιάρης, ο Περιφερειακός Διοικητής της 5ης Περιφερειακής Διοίκησης Σπυρίδων Κοντομάρης, καθώς και ο Διευθυντής και δύο στελέχη της Ελληνικής Υπηρεσίας Διερεύνησης Ναυτικών Ατυχημάτων (ΕΛΥΔΝΑ), για την πλήρη διερεύνηση των συνθηκών υπό τις οποίες έλαβε χώρα το ναυτικό δυστύχημα.


Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚεραμέως για συλλογικές συμβάσεις: Αυξήσεις μισθών για εργαζόμενους, ασφαλές περιβάλλον -Τέλος οι μνημονιακοί περιορισμοίΣήμερα 11:54 | Ειδήσεις

Νέα εποχή με την Κοινωνική Συμφωνία – Καταργούνται μνημονιακοί περιορισμοί, τι αλλάζει

Προ των πυλών η κακοκαιρία Adel με ισχυρές βροχές και καταιγίδες - Έκτακτο Δελτίο της ΕΜΥΣήμερα 06:57 | Ειδήσεις

Σε κατάσταση ετοιμότητας RED CODE έθεσε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας τις Περιφέρειες Ιονίων Νήσων, Ηπείρου, Δυτικής Ελλάδας και Πελοποννήσου και τους δήμους αυτών των Περιφερειών, από σήμερα.

Τραγωδία στη Ρόδο: Νεκρός 19χρονος πυροτεχνουργός – "Έσκασε" χειροβομβίδαΣήμερα 11:25 | Ειδήσεις

Έχει διαταχθεί έρευνα για το περιστατικό

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη κληρικός για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ανηλίκωνΣήμερα 09:56 | Ειδήσεις

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κινητά τηλέφωνα και ηλεκτρονικές συσκευές, τα οποία εστάλησαν για εργαστηριακή εξέταση.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Κεραμέως για συλλογικές συμβάσεις: Αυξήσεις μισθών για εργαζόμενους, ασφαλές περιβάλλον -Τέλος οι μνημονιακοί περιορισμοί12:00Μητσοτάκης: Πρώτη φορά στη χώρα μας έχουμε στρατηγική για το δημογραφικό 11:52Εργατικό δυστύχημα για τεχνίτη της ΣΤΑΣΥ στον Πειραιά - Στάση εργασίας από τους εργαζομένους11:37Τραγωδία στη Ρόδο: Νεκρός 19χρονος πυροτεχνουργός – "Έσκασε" χειροβομβίδα11:25Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη κληρικός για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ανηλίκων11:10Βρετανία: Έκθεση "καίει" τον Μπόρις Τζόνσον για την πανδημία – "Θα μπορούσαν να είχαν σωθεί πάνω από 20.000 ζωές"10:56Νεαροί μπήκαν ανενόχλητοι στο Νοσοκομείο Βόλου και άρπαξαν ηλεκτρονικό εξοπλισμό10:43Ζωντανά οι ανακοινώσεις Κεραμέως - κοινωνικών εταίρων για τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας10:42Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες και σε 16χρονο για τον ξυλοδαρμό 15χρονου στη Νεοχωρούδα 10:29ΕΦΚΑ - ΔΥΠΑ: Ο "χάρτης" των πληρωμών μέχρι 28 Νοεμβρίου10:14Πάτρα: Συνελήφθη επιδειξίας στο κέντρο της πόλης 10:00Σοβαρό τροχαίο στην Αλίαρτο : Ι.Χ. καρφώθηκε σε καρότσα τρακτέρ09:46Μέγαρα: Συνελήφθησαν ανήλικοι οι οποίοι αφαιρούσαν δίκυκλα09:32Με όπλο τη δύναμη της έδρας ο Ολυμπιακός απέναντι στη Ρεάλ09:18Δωρεές - κληρονομιές: Οι αλλαγές και οι κρίσιμες ημερομηνίες για την εφορία09:04Εκτεταμένο μπλακ άουτ στη Λάρισα08:50ΓΓ του ΝΑΤΟ για Ουκρανία: Χρειάζονται περαιτέρω διαπραγματεύσεις και επεξεργασία του σχεδίου των ΗΠΑ08:36Formula 1: Σε ποια περίπτωση κερδίζει το πρωτάθλημα οδηγών κάθε ένας από τους διεκδικητές του08:22Θεσσαλονίκη: Έκρηξη από γκαζάκια σε είσοδο πολυκατοικίας στην Καλαμαριά08:08Μουντιάλ για αποκλεισμένους θέλει να διοργανώσει η Ρωσία το 202607:53
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο