LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 09 Αυγούστου 2019 20:23

Μηταράκης: ο βασικός λόγος απόλυσης οδηγούσε στη μείωση της απασχόλησης

«Πρέπει να υπάρχει και μια πραγματικότητα στην αγορά εργασίας», τόνισε ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Νότης Μηταράκης

«Οι εργοδότες σταμάτησαν να προσλαμβάνουν μόνιμους υπαλλήλους αορίστου χρόνου. Ο βάσιμος λόγος απόλυσης ήταν ένα εργαλείο το οποίο οδηγούσε στη μείωση της απασχόλησης», δήλωσε μεταξύ άλλων ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδιος για τα θέματα Κοινωνικής Ασφάλισης, Νότης Μηταράκης.

Ακόμη ο κ. Μηταράκης, σε συνέντευξη του στην ΕΡΤ, τόνισε ότι «πρέπει να υπάρχει και μια πραγματικότητα στην αγορά εργασίας», ενώ προσέθεσε ότι «ο ευρωπαϊκός κοινωνικός χάρτης λέει ότι μια απόλυση είτε γίνεται για βάσιμο λόγο χωρίς αποζημίωση είτε προβλέπεται αποζημίωση για τον εργαζόμενο, κάτι το οποίο τονίζεται και στη χθεσινή τροπολογία».

«Το θέμα είναι να προστατευτούν οι εργαζόμενοι και να βρουν δουλειές. Είδαμε από τα στοιχεία του "Εργάνη" ότι αυτή η διάταξη που είχε φέρει ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορούσε να βρει βάση στην αγορά εργασίας ούτε στηρίζεται στο ευρωπαϊκό πλαίσιο. Αυτό που κάναμε είναι ότι εναρμονίσαμε την ελληνική νομοθεσία σε αυτό που προϋπήρχε εδώ και δεκαετίες. Η Ελλάδα έχει ένα πολύ ισχυρό πλαίσιο προστασίας των εργαζομένων το οποίο φυσικά και θα στηρίξουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μηταράκης.

Σχετικά με το ασφαλιστικό σύστημα και τις συντάξεις δήλωσε, «περίπου οι μισές συντάξεις καλύπτονται από το κράτος, καθώς οι εισφορές αποτελούν το μισό ύψος των συντάξεων. Το πλαφόν στην ουσία αφαιρεί από ένα ποσό και πάνω την κρατική στήριξη του συνταξιοδοτικού συστήματος».

«Ακόμη και στις περιπτώσεις που έχει επιβληθεί το πλαφόν, δε δίνει συντάξεις χαμηλότερες των εισφορών που καταβλήθηκαν. Απλώς μειώνεται η κρατική στήριξη και επικεντρώνεται στις συντάξεις των πιο αδυνάτων που είναι κάτω από το πλαφόν», κατέληξε ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΘεσσαλονίκη: Έκρηξη από γκαζάκια σε είσοδο πολυκατοικίας στην ΚαλαμαριάΣήμερα 08:05 | Ειδήσεις

Άγνωστοι τοποθέτησαν αυτοσχέδιο εμπρηστικό μηχανισμό τα ξημερώματα.

Προ των πυλών η κακοκαιρία Adel με ισχυρές βροχές και καταιγίδες - Έκτακτο Δελτίο της ΕΜΥΣήμερα 06:57 | Ειδήσεις

Σε κατάσταση ετοιμότητας RED CODE έθεσε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας τις Περιφέρειες Ιονίων Νήσων, Ηπείρου, Δυτικής Ελλάδας και Πελοποννήσου και τους δήμους αυτών των Περιφερειών, από σήμερα.

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 26 ΝοεμβρίουΧθες 18:18 | Ειδήσεις

Την μνήμη ποιων αγίων και οσίων τιμά σήμερα η Ορθόδοξη Εκκλησία.


 

Κωνσταντίνος Φλώρος στον ΑΝΤ1: Η Ουκρανία και η Ρωσία έχουν υποστεί μεγάλες καταστροφέςΧθες 18:51 | Ειδήσεις

Όσα δήλωσε ο Αρχηγός του ΓΕΕΘΑ στον ΑΝΤ1 για την αλλαγή συνόρων της Ουκρανίας.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Πάτρα: Συνελήφθη επιδειξίας στο κέντρο της πόλης 10:00Σοβαρό τροχαίο στην Αλίαρτο : Ι.Χ. καρφώθηκε σε καρότσα τρακτέρ09:46Μέγαρα: Συνελήφθησαν ανήλικοι οι οποίοι αφαιρούσαν δίκυκλα09:32Με όπλο τη δύναμη της έδρας ο Ολυμπιακός απέναντι στη Ρεάλ09:18Δωρεές - κληρονομιές: Οι αλλαγές και οι κρίσιμες ημερομηνίες για την εφορία09:04Εκτεταμένο μπλακ άουτ στη Λάρισα08:50ΓΓ του ΝΑΤΟ για Ουκρανία: Χρειάζονται περαιτέρω διαπραγματεύσεις και επεξεργασία του σχεδίου των ΗΠΑ08:36Formula 1: Σε ποια περίπτωση κερδίζει το πρωτάθλημα οδηγών κάθε ένας από τους διεκδικητές του08:22Θεσσαλονίκη: Έκρηξη από γκαζάκια σε είσοδο πολυκατοικίας στην Καλαμαριά08:08Μουντιάλ για αποκλεισμένους θέλει να διοργανώσει η Ρωσία το 202607:53Τραμπ: Συνάντηση Γουίτκοφ - Πούτιν στη Μόσχα την επόμενη εβδομάδα07:38Φωτίστε την επιχείρησή σας με την GlobiLED και το πρόγραμμα "Pay As You Save"07:23Προ των πυλών η κακοκαιρία Adel με ισχυρές βροχές και καταιγίδες - Έκτακτο Δελτίο της ΕΜΥ07:08Γάζα: Όχημα του πάπα Φραγκίσκου μετατράπηκε σε κινητή μονάδα υγείας για τα παιδιά 06:53Ολυμπιακός - Ντάνι Γκαρθία: Νομίζω ότι έχουμε λιγότερους βαθμούς από όσους αξίζουμε στο Τσάμπιονς Λιγκ06:38Τι καιρό θα κάνει την Τετάρτη06:24Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 26 Νοεμβρίου06:10Ηράκλειο: Επείγουσα αναγκαστική προσγείωση αεροπλάνου λόγω…απείθαρχου επιβάτη23:59Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αξιολογεί θετικά το σχέδιο του προϋπολογισμού της Ελλάδας για το 202623:44Πάπας Λέων: Ταξιδεύει στην Τουρκία – θα συναντηθεί με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο23:29
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο