LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 09 Αυγούστου 2019 14:03

Δράσεις για βελτίωση των αστικών συγκοινωνιών της Αθήνας

Ποιες οι ενέργειες του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για τη βελτίωση των αστικών συγκοινωνιών της Αθήνας.

ΟΑΣΑ - κάρτες ATH.ENA Card

Σειρά ενεργειών με στόχο την βελτίωση των αστικών συγκοινωνιών της Αθήνας δρομολογεί το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, μετά από συνάντηση που είχε ο υφυπουργός Μεταφορών Γιάννης Κεφαλογιάννης με τον πρόεδρο του ΟΑΣΑ Ιωάννη Σκουμπούρη και τον διευθύνοντα σύμβουλο του Οργανισμού Νίκο Αθανασόπουλο.

Συγκεκριμένα, έπειτα από σχετικές κατευθύνσεις του υφυπουργού Γιάννη Κεφαλογιάννη, επαναλειτουργούν, αλλά και ενισχύονται με περισσότερες βάρδιες εκδοτήρια σε σταθμούς του μετρό με υψηλή τουριστική κίνηση, όπως Ακρόπολη, Μοναστηράκι, Θησείο, Σύνταγμα και Σταθμός Λαρίσης.

Παράλληλα, το υπουργείο Μεταφορών ήρθε σε συνεννόηση με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για την συνδρομή της Αστυνομίας στους ελέγχους εισιτηρίων, ενώ ήδη είναι εμφανής η παρουσία Αστυνομικών σε κεντρικούς σταθμούς.

Επίσης, το υπουργείο έδωσε κατεύθυνση στον ΟΑΣΑ για τον περαιτέρω εμπλουτισμό των υπηρεσιών του ηλεκτρονικού εισιτηρίου. Σύμφωνα με πληροφορίες σε συνεργασία με τις Τράπεζες, έως την άνοιξη του 2020 οι πιστωτικές κάρτες θα μπορούν να χρησιμοποιούνται και ως ηλεκτρονικό εισιτήριο.

Σε ότι αφορά τις οδικές συγκοινωνίες, επιστρέφουν στην ΟΣΥ 30 οδηγοί και υπάλληλοι, οι οποίοι ήταν αποσπασμένοι σε κόμματα και πολιτικά πρόσωπα που δεν εξελέγησαν. Τέλος, το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών ενεργοποιεί δευτεροβάθμιο υγειονομικό έλεγχο στην ΟΣΥ, καθώς διαπιστώθηκε ότι, την τρέχουσα περίοδο, μεγάλος αριθμός οδηγών βρίσκεται σε αναρρωτική άδεια.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΤραγωδία στην Ελβετία: Αγνοείται 15χρονη Ελληνίδα στο Κραν ΜοντανάΣήμερα 11:54 | Ειδήσεις

Η νεαρή κοπέλα φαίνεται να διασκέδαζε στο μπαρ, όπου ξέσπασε η φωτιά με τραγικό απολογισμό δεκάδες νεκρούς.

Τραγωδία στην Ελβετία: Βεγγαλικά σε μπουκάλια σαμπάνιας φαίνεται πως προκάλεσαν τη φονική πυρκαγιάΣήμερα 17:17 | Ειδήσεις

Ο αριθμός των θυμάτων παραμένει περίπου στους 40, με τη διαδικασία επίσημης αναγνώρισης να βρίσκεται σε εξέλιξη.

Μακρακώμη: Μονοκατοικία άρπαξε φωτιά - Ο ηλικιωμένος ιδιοκτήτης σώθηκε από παρέμβαση των γειτόνωνΣήμερα 16:19 | Ειδήσεις

Οι συγχωριανοί έβγαλαν έξω τον ηλικιωμένο με εγκαύματα στα χέρια και το πρόσωπο, ενώ ταυτόχρονα έδωσαν μάχη με ιδία μέσα να περιορίσουν τη φωτιά.

Τσιάρας: Μόνο ο διάλογος οδηγεί σε λύσειςΣήμερα 18:23 | Ειδήσεις

Ο κ. Τσιάρας ανέφερε ότι η άρνηση του διαλόγου, ακόμα και μετά από πρόσκληση του ίδιου του πρωθυπουργού, στερεί τη δυνατότητα να τεθούν τα ζητήματα.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ελβετία- Κραν Μοντανά: Ανακρίθηκαν οι διευθυντές του μοιραίου μπαρ 19:00Τσιάρας: Μόνο ο διάλογος οδηγεί σε λύσεις18:46Απέναντι στις επικρίσεις, ο Τραμπ επαναλαμβάνει ότι η υγεία του είναι "τέλεια"18:32Ουκρανία: Νέο επικεφαλής της Υπηρεσίας Εξωτερικών Πληροφοριών διόρισε ο Ζελένσκι18:18Ξάνθη: Κροτίδα εξερράγη στα χέρια 9χρονου – Ακρωτηρίασαν το δάχτυλό του18:04Μπλόκα αγροτών: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο εθνικό οδικό δίκτυο - Συστάσεις για την επιστροφή εκδρομέων17:50Τραγωδία στην Ελβετία: Βεγγαλικά σε μπουκάλια σαμπάνιας φαίνεται πως προκάλεσαν τη φονική πυρκαγιά17:36Ελβετία- Κραν Μοντανά: Ομάδα Γάλλων στρατιωτικών γιατρών μεταβαίνει στην χώρα17:22Τηλεφωνική συνομιλία Τραμπ- Έρντογαν: Θα συζητηθούν Γάζα και Ουκρανία17:08Ελβετία - Κραν Μοντανά: Σε κρίσιμη κατάσταση τουλάχιστον 80 από τους 115 τραυματίες16:54Μακρακώμη: Μονοκατοικία άρπαξε φωτιά - Ο ηλικιωμένος ιδιοκτήτης σώθηκε από παρέμβαση των γειτόνων16:40Η Βαρσοβία δηλώνει έτοιμη να δεχθεί 14 τραυματίες από την πυρκαγιά στο Κραν Μοντανά16:26Χατζηδάκης: 3,8 δισ. ευρώ δόθηκαν στους αγρότες μέσα στο 2025 - Αδικαιολόγητο ότι δεν προσέρχονται σε διάλογο16:12Οι 4 ειδήσεις της ημέρας (βίντεο)15:58Χριστοδουλίδης: Αναλαμβάνουμε την προεδρία της Ενωσης σε μια στιγμή βαθιάς αλλαγής15:44Συνελήφθησαν επ' αυτοφώρω ανήλικοι που λήστεψαν ομάδα παιδιών που έψαλλε τα κάλαντα15:30Ο χάρτης των πληρωμών από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ έως τις 9/115:16Κραν Μοντανά: Ο Ιταλός ΥΠΕΞ στο σημείο της τραγωδίας - Τι αναφέρει για την έρευνα γύρω από το φονικό συμβάν15:02Μαρινάκης: Το 2026 βρίσκει τα ελληνικά δημόσια πανεπιστήμια χωρίς αιώνιους φοιτητές και χωρίς ενεργό κατάληψη14:48Πρωτιά για την εκπομπή "Αποκαλύψεις" με τον Πέτρο Κουσουλό το Α’ μισό της σεζόν 2025 -202614:34
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο