LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 09 Αυγούστου 2019 10:54 | Ανανέωση: 09 Αυγούστου 2019 10:51

Κρίσιμη συνάντηση Αναστασιάδη - Ακιντζί στην σκιά των τουρκικών προκλήσεων

Προσέρχομαι στις συνομιλίες απόλυτα αποφασισμένος, δήλωσε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, καλώντας την Άγκυρα να αλλάξει στάση...

Μustafa Αkinci - Μουσταφά Ακιντζί - Ν. Αναστασιάδης

Ολοκληρώθηκε γύρω στις 12:30 το μεσημέρι η τρίωρης περίπου διάρκειας άτυπη συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, στην οικία της Ειδικής Αντιπροσώπου του ΓΓ του ΟΗΕ Ελίζαμπεθ Σπέχαρ, στην προστατευμένη από τα Ηνωμένα Έθνη περιοχή του αεροδρομίου Λευκωσίας.

Πρώτος έφθασε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, τον οποίο υποδέχθηκε η κ. Σπέχαρ. Στη συνέχεια αφίχθηκε και ο κ. Ακιντζί, ο οποίος έτυχε της ίδιας υποδοχής. Οι δύο ηγέτες μαζί με την Ειδική Αντιπρόσωπο του ΓΓ του ΟΗΕ φωτογραφήθηκαν και μετά η κ. Σπέχαρ αποχώρησε για να αρχίσει η συνάντηση των δύο ηγετών. Η συνάντηση δεν είναι ανοικτή προς κάλυψη από τα ΜΜΕ. Επιτράπηκε μόνο λήψη φωτογραφιών και τηλεοπτικών πλάνων «από επίσημους φωτογράφους και κινηματογραφιστές από τις δυο πλευρές», όπως είχε λεχθεί από τα Ηνωμένα Εθνη.

Νωρίτερα, ο κύριος Αναστασιάδης δήλωσε πως «προσέρχομαι απόλυτα αποφασισμένος με ιδιαίτερα καλή θέληση και αποφασιστικότητα αν και εφόσον ο κ.Ανκιτζι συνειδητοποιήσει το σημαντικότερο των στοιχείων του αλληλοσεβασμού και της τήρησης των όσων κάθε κράτος επιδιώκει, δηλαδή της διεθνούς εννόμου τάξεως, ως κράτος μέλος της Ε.Ε. να εργαστούμε κατά τρόπο που η λύση να γίνεται αποδεκτή από διεθνή παράγοντα, αλλά ιδιαίτερα από όσους θα επηρεάζει, τους κατοίκους της Κύπρου». Πρόσθεσε επίσης ότι, «πρέπει να απαντήσουμε στις ανησυχίες των τουρκοκυπριών αλλά να μην παραγνωρίσουμε τις ανησυχίες των ελληνοκυπρίων».

ΝΙΚΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ - ΕΛΙΖΑΜΠΕΘ ΣΠΕΧΑΡ

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης κάλεσε ταυτόχρονα και την Αγκυρα να αλλάξει στάση. «Ταυτόχρονα, θα πρέπει και η Τουρκία, αν όντως θέλει να βοηθήσει – που από την ίδια εξαρτάται η λύση του Κυπριακού – να δείξει καλή βούληση, τερματίζοντας τις έκνομες ενέργειες ή την ενθάρρυνση ενεργειών που αντί να δημιουργούν κλίμα εμπιστοσύνης, υποσκάπτουν, ή δημιουργούν κλίμα δυσπιστίας ή εντείνουν το κλίμα δυσπιστίας», είπε.

Απαντώντας σε ερώτηση για τις προκλήσεις της Τουρκίας σε σχέση με το φυσικό αέριο που μπορεί να εξωθεί σε κάτι επικίνδυνο για διαχείριση, ο Πρόεδρος είπε ότι «συναντώμεθα για να αντιμετωπίσουμε ακριβώς αυτούς τους κινδύνους, δηλαδή κλιμάκωσης της έντασης, αδιεξόδων, και τελικά επιδίωξης μιας λύσης που δεν είναι εντός των προδιαγεγραμμένων ή των όσων έχουν συμφωνηθεί». «Στις διακηρύξεις φαίνεται ότι όλοι συμφωνούμε. Το θέμα είναι να διαφανεί στην τράπεζα των διαπραγματεύσεων τι από όλα αυτά υιοθετούμε που θα βοηθήσουν έτσι ώστε μέσα από ένα δημιουργικό διάλογο να καταλήξουμε σε μια – και το υπογραμμίζω – λειτουργική και βιώσιμη λύση», κατέληξε.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚακοκαιρία - Πήλιο: Βροχή και χαλαζόπτωση “χτυπούν” την περιοχή (εικόνες)Σήμερα 21:33 | Τοπικά Νέα

Αντιμέτωπο με την κακοκαιρία είναι το Πήλιο, όπως είχε προβλέψει η ΕΜΥ σχετικά με τα ισχυρά καιρικά φαινόμενα που ''χτυπούν'' την περιοχή.

Μητσοτάκης από Λέσβο: Η πολιτική της προσέγγισης Ελλάδας και Τουρκίας έχει αποτελέσματαΣήμερα 17:00 | Ειδήσεις

Περιοδεία στη Λέσβο πραγματοποιεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης όπου συνομίλησε με τούρκους τουρίστες, ενημερώθηκε για τα έργα στο λιμάνι και συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Δυτικής Λέσβου.

ΣΥΡΙΖΑ - Ευρωεκλογές: Ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσιάσε το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος (βίντεο)Σήμερα 19:52 | Ειδήσεις

Παρών και ο Αλέξης Τσίπρας στην παρουσίαση των υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές του Ιουνίου

Πλημμύρα στο Ντουμπάι: Ποιο είναι το κόστος των ζημιώνΣήμερα 23:18 | Ειδήσεις

Η πλημμύρα προκάλεσε πρωτοφανή διατάραξη στο αεροδρόμιο του Ντουμπάι, ένα από τα μεγαλύτερα στον κόσμο και κυκλοφοριακό χάος μέσα σε πλημμυρισμένους δρόμους.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ιταλία: Εστιατόριο κερνάει μπουκάλι κρασί σε πελάτες...χωρίς κινητό!23:59Παγωτό με γεύση...G723:47Πλημμύρα στο Ντουμπάι: Ποιο είναι το κόστος των ζημιών23:34“I LOVE Σου Κου”: “Πλούσια” η θεματολογία του Σαββατοκύριακου23:21ΠΑΣΟΚ: Ποιοι είναι οι 8 νέοι ευρωβουλευτές του23:08Παναθηναϊκός – Περιστέρι: Δια πυρός και σιδήρου… οι γηπεδούχοι22:55Βόλος: Εκδήλωση του Κυμπουρόπουλου “τίναξαν” στον αέρα διαδηλωτές 22:41Πιερία: Απάτη σε βάρος ηλικιωμένης22:28Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες σε απότακτο αστυνομικό 22:14Missing Alert για την εξαφάνιση ανήλικου από δομή φιλοξενίας22:01Κακοκαιρία - Πήλιο: Βροχή και χαλαζόπτωση “χτυπούν” την περιοχή (εικόνες)21:47Βαρκελώνη: Ο Τσιτσιπάς πήρε το θρίλερ και συνεχίζει το σερί του στο χώμα21:34“Times” Λονδίνου: “Πώς η Ελλάδα στάθηκε ξανά στα πόδια της” 21:20Δίκη Τράμπ: Άντρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο (βίντεο)21:07Κλειστός σταθμός του μετρό το Σαββατοκύριακο20:53Ολλανδία - Facebook: Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων καλεί την κυβέρνηση να μην το χρησιμοποιεί20:40Ενδοοικογενειακή βία - Θύμα μαρτυρά στον ΑΝΤ1: “Με χτυπούσε με μανία” (βίντεο)20:26Άγιοι Ανάργυροι: Τι ζητά η μητέρα της Κυριακής από τις Αρχές (βίντεο)20:13ΣΥΡΙΖΑ - Ευρωεκλογές: Ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσιάσε το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος (βίντεο)19:59Δώρο Πάσχα στον ιδιωτικό τομέα: Πότε καταβάλλεται, πώς το υπολογίζετε19:45
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο