LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /LifeΔημοσίευση: 08 Αυγούστου 2019 23:03

Atomik: η βότκα που φτιάχτηκε… στο Τσερνόμπιλ (εικόνες)

Από σιτηρά και νερό εντός της “απαγορευμένης ζώνης” γύρω από τον πυρηνικό σταθμό. Ισχυρίζονται ότι είναι ασφαλής.

ΒΟΤΚΑ ΑΤΟΜΙΚ - ΤΣΕΡΝΟΜΠΙΛ

Βότκα από σιτηρά και νερό από τις περιοχές εντός της “απαγορευμένης περιοχής” του Τσερνόμπιλ; Στο άκουσμα και μόνο ακούγεται… τρελό, όμως οι παρασκευαστές ισχυρίζονται πως είναι απολύτως ασφαλής.

Ο Βρετανός καθηγητής Τζιμ Σμιθ, από το Πανεπιστήμιο του Πόρτσμουθ, είναι μέλος μίας ομάδας που πραγματοποιεί εδώ και χρόνια επιστημονική έρευνα στην περιοχή, μετά το πυρηνικό ατύχημα που σκόρπισε τον τρόμο και τον θάνατο πριν από 33 χρόνια. Όπως δήλωσε στο BBC, στόχος αυτού του εγχειρήματος ήταν να αποδείξει πως η “απαγορευμένη ζώνη” του Τσερνόμπιλ επιστρέφει στην κανονικότητα.

ΒΟΤΚΑ ΑΤΟΜΙΚ - ΤΣΕΡΝΟΜΠΙΛ

Και το όνομα αυτής… Atomik

Οι επιστήμονες που παρουσίασαν το πρώτο μπουκάλι της συγκεκριμένης βότκας, αποφάσισαν να την ονομάσουν Atomik (ατομική).

Σκοπός του εγχειρήματος είναι να συγκεντρωθούν χρήματα προκειμένου να βοηθηθούν οι κοινότητες των Ουκρανών που ζουν στη γύρω περιοχή και βιώνουν ακόμη τις συνέπειες της οικονομικής καταστροφής που ακολούθησε το πυρηνικό ατύχημα στο Τσέρνομπιλ.

«Δεν είναι περισσότερο ραδιενεργή από οποιαδήποτε άλλη βότκα», υποστηρίζει ο καθηγητής Σμιθ, συμπληρώνοντας: «Οποιοσδήποτε χημικός θα σας πει πως όταν αποστάζετε κάτι, οι ακαθαρσίες παραμένουν στο προϊόν που αποβάλλεται».

«Ζητήσαμε από τους συναδέλφους στο Πανεπιστήμιο του Σαουθάμπτον, που διαθέτει ένα εξαιρετικό εργαστήριο ανάλυσης ραδιενεργών στοιχείων, να ελέγξει τα επίπεδα ραδιενέργειας. Δεν βρήκαν κάτι το ανησυχητικό. Όλα ήταν κάτω των ανησυχητικών ορίων», τόνισε ο Βρετανός καθηγητής.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜαρινάκης: Η κυβέρνηση θέτει ως ύψιστη προτεραιότητα τη στήριξη του δημόσιου πανεπιστημίουΣήμερα 13:33 | Ειδήσεις

Τι υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών σχετικά με την επικείμενη έναρξη της λειτουργίας στη χώρα μας 4 μη κρατικών μη κερδοσκοπικών πανεπιστημίων.

Μαρίνα Ζέας: Βίντεο ντοκουμέντο από τη φωτιά που έπιασε σε ταχύπλοο εν πλωΣήμερα 10:56 | Ειδήσεις

Άμεση επέμβαση από Λιμενικό και προσωπικό της Μαρίνας.


 


 


 


 

Παλλήνη: Φωτιά τώρα σε ταράτσα σχολείουΣήμερα 10:51 | Ειδήσεις

Συναγερμός στην Πυροσβεστική από την φωτιά που ξέσπασε σε σχολείο της Παλλήνης

Σεισμός Αφγανιστάν: Δραματικός απολογισμός με εκατοντάδες νεκρούςΣήμερα 11:51 | Ειδήσεις

Εκατοντάδες άνθρωποι σκοτώθηκαν και χιλιάδες τραυματίστηκαν,από τον σεισμό των 6 βαθμών που σημειώθηκε τη νύκτα στο ανατολικό Αφγανιστάν.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Κρήτη: Στα χέρια της αστυνομίας εγκληματική οργάνωση με "πλοκάμια" σε όλο το νησί14:08Μαρινάκης: Η κυβέρνηση θέτει ως ύψιστη προτεραιότητα τη στήριξη του δημόσιου πανεπιστημίου13:54Σύγκρουση δύο φορτηγών στην Αττική Οδό - Διακοπή κυκλοφορίας σε δύο λωρίδες13:40Με ενισχυμένα δρομολόγια ξεκίνησε ο Σεπτέμβριος για τον ΟΑΣΘ13:25Χαλκιδική: Έρευνες για τον άγνωστο που πυροβόλησε και σκότωσε σκυλάκι13:11ΕΛΣΤΑΤ: Στο 8,6% η ανεργία το Β' τρίμηνο του 202512:57Συνάντηση Ζελένσκι με Ευρωπαίους ηγέτες στο Παρίσι12:43Ερντογάν σε Πούτιν: Εργαζόμαστε για μια δίκαιη και διαρκή ειρήνη στην Ουκρανία12:29Πακιστάν: Συντριβή στρατιωτικού ελικοπτέρου με πέντε νεκρούς (εικόνες)12:14Σεισμός Αφγανιστάν: Δραματικός απολογισμός με εκατοντάδες νεκρούς12:00Τροχαίο στη Λεωφόρο Αμαλίας: Τρόλεϊ συγκρούστηκε με αυτοκίνητο και μοτοσυκλέτα11:45Ο Παναγιώτης Στάθης στον ΑΝΤ111:31Μαρίνα Ζέας: Βίντεο ντοκουμέντο από τη φωτιά που έπιασε σε ταχύπλοο εν πλω11:16Στη Λίβερπουλ ο Αλεξάντερ Ισάκ με ποσό "ρεκόρ"11:02Παλλήνη: Φωτιά τώρα σε ταράτσα σχολείου10:47ΙΕΛΚΑ: Σταθερές οι τιμές στα σούπερ μάρκετ 10:30Πάτρα: Στον ανακριτή ο οδηγός της μηχανής που τραυμάτισε 8χρονη και σκότωσε την 86χρονη γιαγιά 10:13Αφγανιστάν: Σεισμός 6 Ρίχτερ - Πάνω από 600 οι νεκροί (βίντεο)09:57Ουκρανία: Η πλειοψηφία των Ουκρανών τάσσεται υπέρ μιας εκεχειρίας 09:42Super League: "Γκέλα" για τον Παναθηναϊκό μέσα στη Λεωφόρο09:28
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο