LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 08 Αυγούστου 2019 18:12

Βουλή: αποχώρησε σύσσωμη η αντιπολίτευση!

Την έκρηξη των κομμάτων της αντιπολίτευσης προκάλεσαν τροπολογίες του Υπουργείου Εργασίας, που κατατέθηκαν την τελευταία στιγμή. Τι απάντησε ο Βρούτσης.

Ολομέλεια - Βουλή

Ένταση στην Ολομέλεια με την αντιπολίτευση να εξαπολύει σφοδρά πυρά για κυβερνητικές τροπολογίες. Τα κόμματα της αντιπολίτευσης εξέφρασαν την έντονη διαμαρτυρία τους για το ότι οι τροπολογίες κατατέθηκαν λίγο πριν τη ψηφοφορία. Παράλληλα αντιδράσεις υπήρξαν και για το περιεχόμενο, όσον αφορά τις τροπολογίες του υπουργείου Εργασίας.

Σχεδόν άμεσα αποχώρησαν από τη συζήτηση ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και ΜΕΡΑ25, ενώ ακολούθησαν ΚΙΝΑΛ και Ελληνική Λύση.

«Έγινε μία προσπάθεια να καθυστερήσει η διαδικασία ώστε να έρθει ο κύριος Βρούτσης και να καταθέσει -μετά από 30 ώρες διαδικασίας - τροπολογίες. Οι τροπολογίες αυτές στην ουσία τους είναι απαράδεκτες αλλά και όσον αφορά στη διαδικασία είναι επίσης απαράδεκτες» σημείωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Τζανακόπουλος.

«Κάνατε κακή αρχή» είπε ο Παύλος Πολάκης, σχολιάζοντας το ότι η τροπολογία του υπουργείου Εργασίας κατατέθηκε λίγο πριν την ψηφοφορία. Για να μιλήσει για «επικοινωνιακό εξευτελισμό», λέγοντας πως ουσιαστικά έγινε copy paste ρύθμισης που είχε ετοιμάσει η Εφη Αχτσιόγλου.

«Ή κυβέρνηση να μην ακολουθεί διαδικασίες που στηλίτευε τα προηγούμενη χρόνια» είπε από το Κίνημα Αλλαγής ο Γιώργος Καμίνης και έκανε λόγο για πρακτική υποβάθμισης του Κοινοβουλίου.

Για «μεθόδευση της κυβέρνησης και συμπαιγνία με το προεδρείο προκειμένου να παραταθεί η λειτουργία της Βουλής και να έρθουν δύο απαράδεκτες τροπολογίες» έκανε λόγο από το ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος, ζητώντας την άμεση απόσυρση των τροπολογιών.

«Είναι απαράδεκτο. Να κρατήσετε τη σοβαρότητα σας μετά τις εκλογές» είπε από την Ελληνική Λύση ο Κυριάκος Βελόπουλος, λέγοντας προς την κυβερνητική πλευρά πως κάνετε τα ίδια με το ΣΥΡΙΖΑ.

Για «πλήγμα» στο κοινοβούλιο και για «τεράστιο ατόπημα» μίλησε από το ΜΕΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης. Έκανε λόγο για «κήρυξη πολέμου» στον πολιτικό πολιτισμό.

Από την πλευρά του ο αρμόδιος Υπουργός, Γιάννης Βρούτσης, δήλωσε, «βιάστηκαν να αποχωρήσουν. Ίσως ορισμένων η αποχώρηση να είναι και εσκεμμένη. Η ρυθμίσεις που φέρνω έχουν επείγοντα χαρακτήρα. Η Ελλάδα δεν μπορεί να περιμένει. Η πρώτη διάταξη που φέρνουμε είναι η μείωση του επιτοκίου από 5% σε 3% και για την ρύθμιση οφειλών προς ασφαλιστικά ταμεία με 120 δόσεις. Το πρόβλημα που παραλάβαμε από την προηγούμενη κυβέρνηση και έχει σχέση με τις 120 δόσεις είναι ότι δεν είχαν εκκαθαριστεί οι οφειλές του 2017 και 2018 και οι οφειλέτες δεν μπορούσαν να τις εντάξουν στην ρύθμιση.

Το δεύτερο ζήτημα, κορυφαίο επίτευγμα της κυβέρνησης, είναι το πρώτο βήμα για το ψηφιακό άλμα της χώρας. Ο ΣΥΡΙΖΑ αποχωρώντας κρύβεται από την βαριά κληρονομία που μας άφησε. Πάνω από 170 χιλ εκκρεμείς συντάξεις. Και σήμερα ενσωματώνουμε τον ΑΤΛΑ στο ψηφιακό σύστημα. 1.6.2020 το 37% των συντάξεων θα βγαίνει ψηφιακά   

Σύμφωνα με την έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους η εξοικονόμηση από την προωθούμενη ρύθμιση θα ανέλθει σε 550 χιλ ευρώ για το 2019, 1,314 εκατ ευρώ για το 2020, 1,579 εκατ ευρώ για το 2021, 1,708 εκατ ευρώ για το 2022 και 1,850 εκατ ευρώ για το 2022».

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚακοκαιρία - Πήλιο: Βροχή και χαλαζόπτωση “χτυπούν” την περιοχή (εικόνες)Σήμερα 21:33 | Τοπικά Νέα

Αντιμέτωπο με την κακοκαιρία είναι το Πήλιο, όπως είχε προβλέψει η ΕΜΥ σχετικά με τα ισχυρά καιρικά φαινόμενα που ''χτυπούν'' την περιοχή.

Μητσοτάκης από Λέσβο: Η πολιτική της προσέγγισης Ελλάδας και Τουρκίας έχει αποτελέσματαΣήμερα 17:00 | Ειδήσεις

Περιοδεία στη Λέσβο πραγματοποιεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης όπου συνομίλησε με τούρκους τουρίστες, ενημερώθηκε για τα έργα στο λιμάνι και συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Δυτικής Λέσβου.

ΣΥΡΙΖΑ - Ευρωεκλογές: Ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσιάσε το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος (βίντεο)Σήμερα 19:52 | Ειδήσεις

Παρών και ο Αλέξης Τσίπρας στην παρουσίαση των υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές του Ιουνίου

Πλημμύρα στο Ντουμπάι: Ποιο είναι το κόστος των ζημιώνΣήμερα 23:18 | Ειδήσεις

Η πλημμύρα προκάλεσε πρωτοφανή διατάραξη στο αεροδρόμιο του Ντουμπάι, ένα από τα μεγαλύτερα στον κόσμο και κυκλοφοριακό χάος μέσα σε πλημμυρισμένους δρόμους.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ιταλία: Εστιατόριο κερνάει μπουκάλι κρασί σε πελάτες...χωρίς κινητό!23:59Παγωτό με γεύση...G723:47Πλημμύρα στο Ντουμπάι: Ποιο είναι το κόστος των ζημιών23:34“I LOVE Σου Κου”: “Πλούσια” η θεματολογία του Σαββατοκύριακου23:21ΠΑΣΟΚ: Ποιοι είναι οι 8 νέοι ευρωβουλευτές του23:08Παναθηναϊκός – Περιστέρι: Δια πυρός και σιδήρου… οι γηπεδούχοι22:55Βόλος: Εκδήλωση του Κυμπουρόπουλου “τίναξαν” στον αέρα διαδηλωτές 22:41Πιερία: Απάτη σε βάρος ηλικιωμένης22:28Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες σε απότακτο αστυνομικό 22:14Missing Alert για την εξαφάνιση ανήλικου από δομή φιλοξενίας22:01Κακοκαιρία - Πήλιο: Βροχή και χαλαζόπτωση “χτυπούν” την περιοχή (εικόνες)21:47Βαρκελώνη: Ο Τσιτσιπάς πήρε το θρίλερ και συνεχίζει το σερί του στο χώμα21:34“Times” Λονδίνου: “Πώς η Ελλάδα στάθηκε ξανά στα πόδια της” 21:20Δίκη Τράμπ: Άντρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο (βίντεο)21:07Κλειστός σταθμός του μετρό το Σαββατοκύριακο20:53Ολλανδία - Facebook: Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων καλεί την κυβέρνηση να μην το χρησιμοποιεί20:40Ενδοοικογενειακή βία - Θύμα μαρτυρά στον ΑΝΤ1: “Με χτυπούσε με μανία” (βίντεο)20:26Άγιοι Ανάργυροι: Τι ζητά η μητέρα της Κυριακής από τις Αρχές (βίντεο)20:13ΣΥΡΙΖΑ - Ευρωεκλογές: Ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσιάσε το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος (βίντεο)19:59Δώρο Πάσχα στον ιδιωτικό τομέα: Πότε καταβάλλεται, πώς το υπολογίζετε19:45
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο