LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΑθλητικάΔημοσίευση: 08 Αυγούστου 2019 09:01

Στη μάχη του Europa League ΑΕΚ, Άρης και Ατρόμητος

Οι τρεις ελληνικές ομάδες διεκδικούν την πρόκρισή τους στα πλέι οφ του Europa League.

Μπάλα Ποδοσφαίρου

Με τρεις ελληνικές ομάδες να διεκδικούν την πρόκρισή τους στα πλέι οφ του Europa League, ολοκληρώνεται σήμερα η δεύτερη τη τάξει ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση. Ο τρίτος προκριματικός γύρος ξεκίνησε με αγώνες την περασμένη Τρίτη και Τετάρτη και ολοκληρώνεται απόψε με τους πρώτους αγώνες των ελληνικών ομάδων, με την ΑΕΚ, τον Αρη και τον Ατρόμητο να αγωνίζονται εκτός έδρας.

Για την ΑΕΚ που βρίσκεται από το μεσημέρι της Τετάρτης στη Ρουμανία, τα πράγματα είναι απολύτως ξεκάθαρα: η πρόκριση επί της Κραϊόβα και στη συνέχεια η συμμετοχή στους ομίλους του Europa League αποτελούν μονόδρομο. Μόνο έτσι θα συνεχιστεί η ανοδική ευρωπαϊκή πορεία της ομάδας, που της έχει χαρίσει άνοδο 124 θέσεων (από τη 208η στην 84η) στην ειδική βαθμολογία της UEFA μέσα σε μόλις δύο χρόνια.

Οι δυσκολίες ενός αγώνα όπως αυτός που θα δώσει η ΑΕΚ (σήμερα 19:15) στο άδειο από φιλάθλους «Ίον Ομπλεμένκο» είναι δεδομένες. Πρώτο επίσημο ματς της χρονιάς, καινούριος προπονητής, τουλάχιστον τέσσερις νέοι παίκτες στο αρχικό σχήμα.

Όλα αυτά τη στιγμή που η Κραϊόβα έχει δώσει ήδη 8 αγώνες, τέσσερις για το πρωτάθλημα, ισάριθμους για το Europa League και βρίσκεται σε ρυθμό εδώ και ένα μήνα. Η ομάδα του Μιγκέλ Καρντόσο οφείλει να αντεπεξέλθει και να κάνει το πρώτο βήμα πρόκρισης για τα playoff, όπου θα την περιμένει ακόμα μία δύσκολη αποστολή εναντίον της Τραμπζονσπόρ ή της Σπάρτα Πράγας.

ΛΑΜΙΑ - ΑΕΚ

Στη Νορβηγία για το πρώτο βήμα ο Άρης

Τις βάσεις για την πρόκρισή του στα Play Off του Europa League φιλοδοξεί να βάλει ο Άρης καθώς το βράδυ (20:00) αντιμετωπίζει στο "Aker Stadion" την Μόλντε. Η πρωτοπόρος της Eliteserien κάθε άλλο παρά ευκαταφρόνητος αντίπαλος είναι, ωστόσο η ομάδα του Σάββα Παντελίδη έχει αποδείξει πως τα καταφέρνει καλά και στα δύσκολα.

Ο Έλληνας τεχνικός, λόγω τιμωρίας, θα δει το παιχνίδι από τις εξέδρες ωστόσο έχει φροντίσει να προετοιμάσει κατάλληλα τους ποδοσφαιριστές του σε συνεργασία με το βοηθό του, Άκη Βάβαλη, που θα βρίσκεται στον πάγκο. Η ψυχολογία στο στρατόπεδο των "κιτρίνων" είναι σε υψηλά επίπεδα μετά την πρόκριση επί της ΑΕ Λεμεσού που ήρθε μάλιστα μέσα στην Κύπρο: το πέναλτι του Νικολά Ντιγκινί ήταν αυτό που έκανε τη διαφορά ανάμεσα στις δυο ομάδες, μετά το 0-0 στο "Κλεάνθης Βικελίδης".

Ιδιαίτερες εκπλήξεις στην ενδεκάδα του Άρη δεν αναμένονται, με τον Κουέστα να υπερασπίζεται την εστία του, τον Σούντγκρεν να αγωνίζεται σε ρόλο δεξιού μπακ και τον Κόρχουτ στην άλλη πλευρά, ενώ το δίδυμο Ρόουζ, Βέλεθ δεν "σπάει" στα στόπερ. Στα χαφ, οι Μπάσα και Ματίγια φαίνεται πως έχουν "σίγουρες" τις θέσεις τους, όπως και ο Ιντέγε στην κορυφή της επίθεσης, με τον Ντιγκινί να κινείται σε ρόλο αριστερού εξτρέμ. Μια θέση "παίζεται" στη δεξιά πτέρυγα της επίθεσης ανάμεσα στον - ετοιμοπόλεμο πλέον - Λάρσον και τον Φετφατζίδη, ενώ ίσως μείνει στον πάγκο ο Τόνσο για να ξεκινήσει ο Νίκο Μαρτίνες, εφόσον ο Παντελίδης επιλέξει να θωρακίσει περισσότερο τα μετόπισθεν.

ΑΡΗΣ - ΑΕ ΛΕΜΕΣΟΥ

Ατρόμητος: Χωρίς φόβο απέναντι στη Λέγκια

Να «χτυπήσει» τις αδυναμίες της Λέγκια Βαρσοβίας και να πάρει ένα αποτέλεσμα που θα του επιτρέψει να διεκδικήσει την πρόκριση στο Περιστέρι την επόμενη εβδομάδα, θα επιδιώξει απόψε στην Πολωνία ο Ατρόμητος κόντρα στην Λέγκια Βαρσοβίας (22:00).

Το απρόοπτο της τελευταίας στιγμής με τον Κυριάκο Κιβρακίδη (υπέστη τράβηγμα στον ραπτικό μυ κι έμεινε εκτός αποστολής) αλλάζει κάπως τα πλάνα του Γιάννη Αναστασίου, που θα παρατάξει την ομάδα του με τέτοιο τρόπο ούτως ώστε να «μπλοκάρει» τα ατού των γηπεδούχων και σε κάποια αντεπίθεση να μπορέσει να κάνει τη ζημιά και να σκοράρει.

Ο Γιάννης Αναστασίου αναμένεται να παρατάξει την ακόλουθη ενδεκάδα: Μέγερι, Ρισβάνης, Γούτας, Κατράνης, Χαρίσης, Μαντσόν, Μανούσος, Ούμπιδες, Ενσικουλού, Βέλλιος, Νάτσος. Την αποστολή συμπληρώνουν οι: Μανδάς, Θεοδωράκης, Ουγκράι, Ταλόχα, Γιακουμάκης, Γαρουφαλιάς, Καχίλα, Ρόσα, Κορτ και Στρούγγης.

Δεν αναμένονται πολλές αλλαγές στην ενδεκάδα της Λέγκια, σε σχέση με το προηγούμενο ματς με την Κουόπιο. Ο προπονητής της πολωνικής ομάδας, Αλεξάνταρ Βούκοβιτς, θα παρατάξει με 4-2-3-1 και την ακόλουθη ενδεκάδα: Μαγέσκι, Βέσοβιτς, Γέντρτσεγισκ, Βιέτεσκα, Ρότσα, Γκβίλια, Μάρτινς, Καρλίτος, Νοβικόβας, Νάγκι, Κουλένοβιτς.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΦλώρος: Απολογία για την επίθεση στον ΓραμμένοΣήμερα 07:23 | Ειδήσεις

Κρατούμενος παραμένει μέχρι την ολοκλήρωση της απολογίας του στον ανακριτή, ο ανεξάρτητος βουλευτής που αντιμετωπίζει δίωξη για κακούργημα.

Ομόφυλα ζευγάρια - Βελόπουλος: Να μην πάνε στις εκκλησίες το Πάσχα όσοι βουλευτές υπερψήφισαν τον νόμο, γιατί...Σήμερα 09:10 | Ειδήσεις

Τι είπε στον ΑΝΤ1 για τον ξυλοδαρμό του βουλευτή της Ελληνικής Λύσης από τον Κ. Φλώρο μεσα στην Βουλή. Η "πατριδοκαπηλία με την υποψηφιότητα Μπελέρη", οι εξορύξεις και οι συντάξεις έως 4.000 ευρώ.

Φρεγάτα Ύδρα: Κατέρριψε drone στον κόλπο του ΆντενΣήμερα 08:28 | Ειδήσεις

Η ενημέρωση από το ΓΕΕΘΑ για την εμπλοκή της ελληνικής φρεγάτας.

Φορολογικές δηλώσεις: Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμαΣήμερα 09:15 | Ειδήσεις

Οι αλλαγές που θα ισχύσουν φέτος, για μισθωτούς, συνταξιούχους, ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Τροχαίο: Οδηγός εγκλωβίστηκε σε φλεγόμενο όχημα (εικόνες)11:04Στάθης Φλώρος για Βελόπουλο: Αν δεν του χτύπαγα την πόρτα, θα πούλαγε ακόμα κηραλοιφές10:50Η Ελεονώρα Μελέτη... “Ενώπιος Ενωπίω” με τον Νίκο Χατζηνικολάου10:37Ολυμπιακή φλόγα: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας10:23Φορολογικές δηλώσεις: Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα10:10Σίφνος: Η “μάχη” πλοίου για να δέσει στο λιμάνι (βίντεο)09:57Ομόφυλα ζευγάρια - Βελόπουλος: Να μην πάνε στις εκκλησίες το Πάσχα όσοι βουλευτές υπερψήφισαν τον νόμο, γιατί...09:43Σουηδία: Επίθεση μασκοφόρων σε αντιφασιστική εκδήλωση09:30Κως – Θάνατος βρέφους: Ελεύθεροι με όρους οι γονείς09:16Ευρωεκλογές - Κόκκαλης: Η Ελλάδα πρέπει να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης κλιματικής ανάγκης09:03Φλώρος: Απολογία για την επίθεση στον Γραμμένο08:49Φρεγάτα Ύδρα: Κατέρριψε drone στον κόλπο του Άντεν08:36Καταγγελία για σβήσιμο τσιγάρου στο πρόσωπο μαθητή: “Εκπαιδευτικοί γνώριζαν πως δεν ήταν το μόνο περιστατικό”08:22Κηφισός: “Μποτιλιάρισμα” δεκάδων χιλιομέτρων λόγω τροχαίων08:09“The 2Night Show” – Βρεττός: Δεν με ενδιαφέρει να γίνω παρουσιαστής07:55Εορταστικό ωράριο: Αυλαία κάνει σήμερα στα εμπορικά καταστήματα07:42“Καλημέρα Ελλάδα:” Ο Φλώρος διαψεύδει τη γροθιά στον Γραμμένο, μέσω της δικηγόρου του07:28“The 2Night Show”: Η Μαρία Ιορδάνοβα και η Μαρίνα Μπομπέτσι για το viral “Scorpios”07:15Γιώργος Γεννηματάς: ο εμπνευστής του ΕΣΥ07:01Rapid test δωρεάν την Πέμπτη σε 186 σημεία06:48
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο