LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 08 Αυγούστου 2019 07:17

Ψηφίζεται το διυπουργικό νομοσχέδιο

Στην κρίση της Ολομέλειας τίθεται το νομοσχέδιο με τις στους ΟΤΑ, το άσυλο και σειρά άλλων θεμάτων.

Βουλή - αίθουσα - ολομέλεια

Στις παρεμβάσεις των αρχηγών των κομμάτων, και ιδιαιτέρως του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα στρέφεται το πολιτικό ενδιαφέρον στην ολομέλεια της Βουλής όπου συζητείται για δεύτερη ημέρα, και ψηφίζεται το βράδυ, το «διϋπουργικό» νομοσχέδιο υπό τον τίτλο «Ρυθμίσεις του Υπουργείου Εσωτερικών, διατάξεις για την ψηφιακή διακυβέρνηση και άλλα επείγοντα ζητήματα».

Σημεία αιχμής στην κοινοβουλευτική συζήτηση αποτελούν το άρθρο 64 για το πανεπιστημιακό άσυλο, τα άρθρα 1, 2 και 3 που αφορούν τη κυβερνησιμότητα στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης και το άρθρο 101 που ορίζει αναδρομικά ασυμβίβαστο, για την πρόεδρο της Επιτροπής Ανταγωνισμού Βασιλική Θάνου λόγω της προηγούμενης θητείας της στο γραφείο του πρωθυπουργού.

Στο ίδιο νομοσχέδιο ωστόσο, προβλέπονται επίσης, μειώσεις οφειλών σε ασφαλιστικά ταμεία από 5% στο 3%, τροποποιήσεις στο περιεχόμενο της ΚΥΑ για το Ελληνικό, σύνδεση του μητρώου πολιτών που τηρείται στο υπουργείο Εσωτερικών και του Μητρώου του ΑΜΚΑ, κυρώσεις αλλαγών στον νέο Ποινικό Κώδικα και τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου 27/6/2019 και χορήγηση φαρμάκων από τα φαρμακεία της γειτονιάς για καρκινοπαθείς και όσους πάσχουν από σκλήρυνση κατά πλάκας.

Όπως μάλιστα είχε αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter ο πρωθυπουργός, με το νομοσχέδιο «Βάζουμε τέλος στις ουρές της ντροπής στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ. Αρχίζουμε με τους συμπολίτες μας που έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη: το Διυπουργικό νομοσχέδιο ανοίγει το δρόμο για διανομή φαρμάκων σε βαριά νοσούντες στο σπίτι, στο χώρο νοσηλείας ή στα φαρμακεία της γειτονιάς» σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Για τα επίμαχα ζητήματα (άσυλο, ΟΤΑ και ασυμβίβαστο) ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε αιτήματα ονομαστικής ψηφοφορίας ενώ χθες οι ενστάσεις του για τη συνταγματικότητα τους, απορρίφθηκε κατά πλειοψηφία όχι μόνο από τη κυβερνητική πλειοψηφία αλλά και από ΚΙΝΑΛ και Ελληνική Λύση.

Από την πλευρά του το ΚΚΕ, κατέθεσε αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας για το πανεπιστημιακό άσυλο, το οποίο θα στηρίξει από το βήμα της Βουλής και ο γενικός γραμματέας του κόμματος Δημήτρης Κουτσούμπας.

Στις αιτιάσεις της Αντιπολίτευσης για το άσυλο θα απαντήσει σήμερα η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Σημειώνεται ότι στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή, υπέρ της αρχής του νομοσχέδιου είχαν ταχθεί οι βουλευτές της ΝΔ ενώ καταψήφισαν οι βουλευτές της αντιπολίτευσης.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΕφετείο - Παντελίδης: Στο τιμόνι ήταν ο τραγουδιστής, συνυπαιτιότητα και στις δύο γυναίκεςΣήμερα 20:13 | Ειδήσεις

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, η Μίνα Αρναούτη χαρακτηρίζει άδικη την δικαστική απόφαση, δηλώνοντας ότι θα προσφύγει στον Άρειο Πάγο.

ΟΠΕΚΕΠΕ - Τέλλογλου: Το εθνικό πακέτο στήριξης τιμών, οι αγροτικές αποζημιώσεις και η κυβερνητική απάντηση (βίντεο)Σήμερα 18:36 | Ειδήσεις

Όσα αναφέρει στο ρεπορτάζ του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 ο Τάσος Τέλλογλου

ANT1 Sports: Πρώτη νίκη στο Champions League για τον ΟλυμπιακόΣήμερα 16:59 | Ειδήσεις

Την Πέμπτη, ο ΑΝΤ1 θα μεταδώσει το παιχνίδι Παναθηναϊκός-Βικτόρια Πλζεν, για το Europa League, ενώ εκτός έδρας αποστολές, έχουν ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ.

Παρέμβαση Άρειου Πάγου για τα αγροτικά μπλόκα και την παρακώλυση συγκοινωνιώνΣήμερα 15:08 | Ειδήσεις

Σύμφωνα με την εισαγγελική παρέμβαση, πλέον θα οδηγούνται στο αυτόφωρο όσοι διαπράττουν αδικήματα.


 

 

 
Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
ANT1 Sports: Πρώτη νίκη στο Champions League για τον Ολυμπιακό 20:38Αποκατάσταση σιδηροδρομικής κυκλοφορίας στο τμήμα Στρυμώνας – Σέρρες20:28Εφετείο - Παντελίδης: Στο τιμόνι ήταν ο τραγουδιστής, συνυπαιτιότητα και στις δύο γυναίκες20:18Influencer έβαλε το παιδί της σε σακούλα και του ρουφούσε τον αέρα με σκούπα!20:08Κιλκίς: Συνελήφθη άνδρας με ... 300 λίτρα λάδι19:58Ολυμπιακός: Νίκη "ανάσα" για τους "ερυθρόλευκους" - Παραμένουν ζωντανές οι ελπίδες πρόκρισης 19:48ΟΠΕΚΕΠΕ - Τέλλογλου: Το εθνικό πακέτο στήριξης τιμών, οι αγροτικές αποζημιώσεις και η κυβερνητική απάντηση (βίντεο)19:38Κίμπερλι Γκίλφοϊλ: Συναντήθηκε με τον Βασίλη Κικίλια- Η ατζέντα της συνάντησης19:28Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός απέστειλε ηχηρό μήνυμα εθελοντισμού με 370 μαθητές στην Πλατεία Συντάγματος19:18Κρήτη: Αντιπροσωπεία αγροτοκτηνοτρόφων συναντήθηκε με τον περιφερειάρχη19:08Δένδιας: Ο νέος οπλίτης είναι μπροστά από μια οθόνη - Αλλάζουν όλα στις ένοπλες δυνάμεις18:58Τι καιρό θα κάνει την Τετάρτη18:48F1: Ένα κινηματογραφικό Grand Finale με την υπογραφή ANT1+ και Chivas Regal18:38Δύο συλλήψεις για το οπλοστάστιο που βρέθηκε στα Καλύβια - Εντοπίστηκαν 5 κλεμμένα ΙΧ18:28Ρωσία: Πτώση στρατιωτικού μεταγωγικού αεροσκάφους - Αναφορές για 7 νεκρούς 18:18Δολοφονία τοπογράφου: Ισόβια και 6 χρόνια φυλάκισης στον 45χρονο, εννέα έτη στον συνεργό18:08Μανχάταν: Φωτιά σε εξαώροφο κτίριο - Πάνω από 100 πυροσβέστες στην προσπάθεια κατάσβεσης (βίντεο)17:58Τύρναβος: Καταγγελία 19χρονης για απόπειρα βιασμού μέσα σε αυτοκίνητο17:48Στην Αθήνα οι Θερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες Κωφών 202917:34Hellenic Train: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη γραμμή Θεσσαλονίκη-Σέρρες-Θεσσαλονίκη17:20
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο