LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 07 Αυγούστου 2019 23:01

Ικαρία: την Πέμπτη η αυτοψία στον τόπο που βρέθηκε νεκρή η αστροφυσικός

Η σορός της θα παραμείνει τη νύχτα στο σημείο όπου βρέθηκε. Πλακωμένη από βράχο σε χαράδρα βάθους 20 μέτρων εντοπίστηκε η Βρετανίδα.

Βρετανίδα - αγνοούμενη - Ικαρία

Στο σημείο όπου βρέθηκε θα παραμείνει τη νύχτα η σορός της 34χρονης Βρετανίδας αστροφυσικού, Νάταλι Κρίστοφερ, η οποία βρήκε τραγικό θάνατο σε χαράδρα στην Ικαρία.

Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, η περιοχή έχει αποκλειστεί και φυλάσσεται, ενώ το πρωί της Πέμπτης θα μεταβούν από την Αθήνα ιατροδικαστής και κλιμάκιο της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, προκειμένου να γίνει αυτοψία επί τόπου και να ερευνηθεί ο χώρος του συμβάντος.

Υπενθυμίζεται ότι η 34χρονη, βρέθηκε πλακωμένη από βράχο μέσα σε χαράδρα βάθους 20 μέτρων. Εξετάζεται η εκδοχή να έπεσε, είτε κατά τη διάρκεια κατάβασης ή κατά τη διάρκεια ανάβασης μαζί με τον βράχο που την καταπλάκωσε. Ωστόσο, για τα ακριβή αίτια θανάτου θα αποφανθεί ο ιατροδικαστής μετά τη νεκροψία και νεκροτομή που θα γίνει πιθανότατα στην Αθήνα, όπου θα μεταφερθεί η σορός μετά την ολοκλήρωση της αυτοψίας.

Το κινητό τηλέφωνο της νεαρής γυναίκας που είχε εκπέμψει σήμα στο σημείο όπου βρέθηκε η σορός, ήταν πάνω της και είχε σταματήσει να εκπέμπει από σήμερα το πρωί.

Ικαρία - νεκρή αστροφυσικός

Σύμφωνα με πληροφορίες, για την ανεύρεση της σορού αξιοποιήθηκαν πληροφορίες από την υπηρεσία geo tagging, μέσω της οποίας εντοπίστηκε το σήμα του κινητού της στη συγκεκριμένη χαράδρα. Έτσι, ήταν θέμα χρόνου οι ειδικές ομάδες διασωστών να φτάσουν στο σημείο όπου βρέθηκε νεκρή η άτυχη Νάταλι.

Από το βράδυ της Δευτέρας είχε μεταβεί στην Ικαρία, με ελικόπτερο που διέθεσε ο στρατός, κλιμάκιο της Διεύθυνσης Διαχείρισης Ανάλυσης Πληροφοριών (ΔΙΔΑΠ) της ΕΛΑΣ, με ειδικό εξοπλισμό γεωεντοπισμού, προκειμένου να εντοπιστεί το στίγμα του κινητού τηλεφώνου της νεαρής γυναίκας, το οποίο έδωσε ξανά σήμα το βράδυ της Τρίτης. Αμέσως, έγινε προσπάθεια γεωεντοπισμού από εταιρεία κινητής τηλεφωνίας, η οποία δεν απέφερε καρπούς, γι' αυτό κρίθηκε απαραίτητη η μετάβαση στην Ικαρία του κλιμακίου της ΔΙΔΑΠ. Ο Κύπριος σύντροφός της, είχε ζητήσει άλλωστε μέσω του ΑΝΤ1 να εντοπίσουν τόσο η Google, όσο και το Facebook την τοποθεσία της Νάταλι μέσω του σήματος του κινητού της τηλεφώνου.

Το θρίλερ της εξαφάνισης της Βρετανίδας περιπλέχθηκε ακόμα περισσότερο όταν κατά τις αστυνομικές έρευνες στο δωμάτιο όπου διέμενε το ζευγάρι, εντοπίστηκαν κηλίδες αίματοςΣτην κατάθεσή του ο σύντροφός της απέδωσε την παρουσία αίματος σε ρινορραγία της κοπέλας το βράδυ πριν από την εξαφάνισή της. Τα ευρήματα εστάλησαν για εξέταση DNA και αυτό που ερευνούν οι αστυνομικοί είναι αν το αίμα προήλθε από φυσική ρινορραγία ή από κάποιο χτύπημα.

Ικαρία - νεκρή αστροφυσικός

Tο χρονικό της εξαφάνισης

Το ζευγάρι έφτασε στο νησί στις 3 Αυγούστου και επρόκειτο να αναχωρήσει για την Κύπρο τη Δευτέρα, ημέρα κατά την οποία εξαφανίστηκε η 35χρονη.

Ο 38χρονος σύντροφός της μίλησε για τελευταία φορά μαζί της το πρωί της Δευτέρας όταν η κοπέλα, λάτρης του αθλητισμού, βγήκε για τρέξιμο στην περιοχή Κεραμέ Αγίου Κηρύκου.

Λίγο αργότερα την κάλεσε στο κινητό της τηλέφωνο και αφού τον διαβεβαίωσε ότι θα επιστρέψει μέσα σε λίγη ώρα, έκλεισαν και δεν μίλησαν ποτέ ξανά, μιας και η αστροφυσικός δεν απάντησε σε καμία από τις κλήσεις του. Λίγες ώρες αργότερα ο σύντροφός της δήλωσε την εξαφάνισή της, όπως και ο ιδιοκτήτης του δωματίου, στο οποίο έμενε το ζευγάρι.

Ικαρία - νεκρή αστροφυσικός

Τη βαθιά του θλίψη για την απώλεια της 34χρονης Βρετανίδας αστροφυσικού Νάταλι Κρίστοφερ, που διέμενε και εργαζόταν στην Κύπρο και έχασε τη ζωή της στην Ικαρία, εκφράζει ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης με ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter.

Όπως αναφέρει ο κ. Αναστασιάδης «με μεγάλη θλίψη πληροφορήθηκα την τραγική κατάληξη των ερευνών και την τύχη της Natalie Christopher. Χάθηκε άδικα μια νέα επιστήμων και δραστήρια πολίτης, που είχε μπροστά της όλη τη ζωή και πολλά να δώσει. Εκφράζω ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους της».

Συγκλονισμένος δηλώνει ο Κύπριος υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, Γιώργος Σαββίδης, για τον εντοπισμό της σορού της Νάταλι Κρίστοφερ στην Ικαρία, τονίζοντας ότι θα ακολουθήσουν όλες οι νομικές διαδικασίες.

«Είναι συγκλονιστικό... Μόλις τώρα ο Έλληνας υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης με έχει επίσημα πληροφορήσει ότι η σορός που ανευρέθη νωρίτερα σήμερα το απόγευμα σε χαράδρα στην Ικαρία αναγνωρίστηκε ότι ανήκει δυστυχώς στην Νάταλι Κρίστοφερ», ανέφερε ο Κύπριος υπουργός σε γραπτή ανακοίνωσή του.

Πρόσθεσε ότι θα ακολουθηθούν όλες οι νομικές διαδικασίες για την ταυτοποίηση της νεκρής, σύμφωνα με το ελληνικό δίκαιο. «Εκφράζω τα ειλικρινή συλλυπητήρια της κυπριακής πολιτείας και τα δικά μου προς την οικογένεια και τους φίλους της Νάταλι Κρίστοφερ» καταλήγει ο υπουργός.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜητσοτάκης για εμπρηστές: Η ατιμωρησία τελειώνει εδώ (βίντεο)Σήμερα 18:19 | Ειδήσεις

Σε ανάρτηση του, ο Πρωθυπουργός επισημαίνει μεταξύ άλλων, ότι, «Η Πολιτεία δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να παίζει με τις ζωές και τις περιουσίες των συμπολιτών μας».

Toυρκικά ΜΜΕ: Η Αγκυρα διπλασιάζει τα στρατεύματα στα ΚατεχόμεναΣήμερα 21:49 | Ειδήσεις

Το πλήθος των δυνάμεων θα μπορούσε να ξεπεράσει και τις 100.000, σύμφωνα με ρεπορτάζ

Λαγουβάρδος στον ΑΝΤ1: Πρέπει να μάθουμε από τα λάθη μας στην αντιμετώπιση των πυρκαγιώνΣήμερα 19:43 | Ειδήσεις

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, επεσήμανε ότι και ο Σεπτέμβριος είναι εξαιρετικά επικίνδυνος για τις φωτιές, καθώς η αντιπυρική περίοδος έχει μεγαλώσει.

“Ελευθέριος Βενιζέλος”: Σύλληψη Τούρκου καταζητούμενου για συνεργεία σε ανθρωποκτονίαΣήμερα 16:15 | Ειδήσεις

Σε βάρος του 25χρονου, είχε εκδοθεί ερυθρά αγγελία των Αρχών της Τουρκίας, για τη συμμετοχή του σε ανθρωποκτονία στην Κωνσταντινούπολη.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ελλάδα – Λετονία: Εμφατική νίκη στην επιστροφή του Γιάννη Αντετοκούνμπο22:57ΕΦΚΑ: Πότε καταβάλλονται οι συντάξεις Σεπτεμβρίου22:41Όζι Όσμπορν – BBC: Αναβλήθηκε η προβολή ντοκιμαντέρ για τη ζωή του22:24Αντιμέτωποι με βαριά πρόστιμα 350.000 ιδιοκτήτες αυτοκινήτων22:10Toυρκικά ΜΜΕ: Η Αγκυρα διπλασιάζει τα στρατεύματα στα Κατεχόμενα21:57Καβάλα: Σύλληψη χειριστή jet ski για τον τραυματισμό 11χρονου21:43Missing Alert για την εξαφάνιση 13χρονης21:30Νάξος: Παραμένει η περίφραξη στην Πορτάρα21:16Σουηδία: Η ιστορική εκκλησία της Κιρούνα μεταφέρθηκε οδικώς για 5 χιλιόμετρα! (εικόνες)21:01Επίθεση με χλωρίνη: Ελεύθερη με περιοριστικούς όρους η 46χρονη 20:47Κύπελλο Ελλάδας: Οι ομάδες που θα συμμετάσχουν στη League Phase20:32Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της Αιγύπτου, Σίσι20:18Λαγουβάρδος στον ΑΝΤ1: Πρέπει να μάθουμε από τα λάθη μας στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών20:03Παλαιστινιακή Αρχή: Το νέο εποικιστικό σχέδιο του Ισραήλ μετατρέπει τη Δυτική Όχθη σε φυλακή19:46Κρήτη: Σεισμός στα Χανιά19:30Φωτιά στη Μεσσηνία19:17ΕΦΚΑ – ΔΥΠΑ: Ο χάρτης πληρωμών έως τις 22 Αυγούστου19:03Μητσοτάκης για εμπρηστές: Η ατιμωρησία τελειώνει εδώ (βίντεο)18:50 Τι καιρό θα κάνει την Πέμπτη18:36Ουκρανία: Συνεχίζεται η προέλαση των ρωσικών δυνάμεων στο Ντόνετσκ18:23
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο