LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 07 Αυγούστου 2019 08:46

Τσιούτσιας στον ΑΝΤ1 για Σαμαρά: Η σκευωρία με τη Novartis έληξε, αρχίζει η διερεύνηση (βίντεο)

Ευθείες κατηγορίες για σκευωρία με πολιτικό δόλο στην προηγούμενη κυβέρνηση από τον Διευθυντής Γραφείο Τύπου του πρώην Πρωθυπουργού. Οι επόμενες κινήσεις Σαμαρά.

Ν. Τσιούτσιας - Καλοκαίρι Μαζί

«Δε μιλάμε για δικαίωση του Σαμαρά, αλλά των θεσμών και της ίδιας της Δημοκρατίας», σχολίασε στην εκπομπή «Καλοκαίρι Μαζί» ο Νίκος Τσιούτσιας, διευθυντής του γραφείου Τύπου του Αντώνη Σαμαρά την απόφαση της Αντιεισαγγελίας κατά της Διαφθοράς να τεθεί στο αρχείο η δικογραφία της Novartis που αφορά τον πρώην Πρωθυπουργό.

Ο ίδιος κατηγόρησε την προηγούμενη κυβέρνηση ότι αρχικά μέσω διαρροής σε μερίδα του Τύπου και στη συνέχεια μέσω δηλώσεων κορυφαίων στελεχών της, έστησε σκευωρία σε βάρος του Αντώνη Σαμαρά.

«Προαναγγέλθηκε έξι μήνες πριν από εφημερίδα ότι ο Αντώνης Σαμαράς θα μπλέξει σε σκάνδαλο. Και μετά κάποιος μάρτυρας κατέθεσε», είπε σχετικά ο Ν.Τσιούτσιας, συμπληρώνοντας ότι, «μπήκαν σε συγκεκριμένες εφημερίδες καταθέσεις που δεν είχαν κατατεθεί».

‘Όπως παρατήρησε ο ίδιος, «όλα ξεκίνησαν τη μέρα του συλλαλητηρίου για την Μακεδονία», ενώ λίγες μέρες αργότερα ακολούθησαν δηλώσεις κορυφαίων κυβερνητικών αξιωματούχων που φαίνεται ότι γνώριζαν, με τελευταία εκείνη του τότε Υπουργού κατά της Διαφθοράς, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, που είχε κάνει λόγο για «το μεγαλύτερο σκάνδαλο από γενέσεως του ελληνικού κράτους».

«Επί 2,5 χρόνια σειρά δημοσιευμάτων έφεραν τον πρώην πρωθυπουργό ως εμπλεκόμενο στην υπόθεση», παρατήρησε ο διευθυντής του γραφείου Τύπου του, τονίζοντας ότι ο ίδιος ο Α.Σαμαράς «έκανε από την πρώτη στιγμή λόγο για ψεύδη».

«Ο Πολάκης βγήκε και είπε ότι τους ξέρουμε, ούτε εκείνος, ούτε ο Τζανακόπουλος, ούτε ο Τσίπρας έπρεπε να ξέρουν», υπογράμμισε και υπενθύμισε ότι, «αμέσως ο Σαμαράς κατέθεσε μήνυση κατά του Σαμαρά και του Παπαγγελόπουλου».

«Τον ‘Ρασπούτιν’ δεν τον είπε ο Σαμαράς, αλλά ανώτατοι δικαστικοί που παραιτήθηκαν καταγγέλλοντας την προηγούμενη κυβέρνηση», είπε αναφερόμενος στον προστατευόμενο μάρτυρα για την υπόθεση Novartis, τονίζοντας πως οι δικαστικοί «επιβεβαίωσαν αυτά που έλεγε εξ αρχής ο Σαμαράς».

Ερωτηθείς αν ο πρώην Πρωθυπουργός θα ζητήσει εξεταστική επιτροπή, δεν απάντησε ευθέως, αλλά παρέπεμψε στη διαδικασία που θα ακολουθηθεί για την υπόθεση, βάσει του Συντάγματος.

«Δε θα αναρωτιόσασταν ποιος έστησε την σκευωρία, ποιοι μέθοδοι χρησιμοποιήθηκαν;», σημείωσε ωστόσο και απάντησε πως «ο κ.Σαμαράς- και ο κάθε Έλληνας- επιθυμεί την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης»

«Από την ώρα που έρχονται στη Βουλή οι δικογραφίες, ακολουθούν την συνταγματική οδό», δήλωσε σχετικά.

Ο Ν.Τσιούτσιας, εξέφρασε επίσης δυσαρέσκεια για το ότι από τη στιγμή που ανακοινώθηκε ότι η υπόθεση Σαμαρά μπαίνει στο αρχείο, κανένας από τον ΣΥΡΙΖΑ δε ζήτησε συγγνώμη και ξεκαθάρισε ερωτηθείς σχετικά ότι, ακόμα και αν ζητηθεί συγγνώμη, «δεν είναι στο χέρι του Σαμαρά να σταματήσει τη Δικαιοσύνη».

«Για να υπάρξει αντεκδίκηση, σημαίνει ότι κάποιος έχει κάνει κάτι. Όσοι ισχυρίζονται ότι ο Σαμαράς κάνει ρεβανσισμό, παραδέχονται την εκδοχή τους», σχολίασε και διερωτήθηκε αν «θα δεχθεί ο ΣΥΡΙΖΑ να γίνει εξεταστική επιτροπή;».

«Έληξε η σκευωρία και αρχίζει η διερεύνηση», κατέληξε ο Νίκος Τσιούτσιας.

 

 

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜαρινάκης σε αγρότες: Όταν προβάλεις τα αιτήματα σου χωρίς να θες να τα συζητήσεις, τότε ο διάλογος είναι προσχηματικόςΧθες 17:52 | Ειδήσεις

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε ότι η θέση της Κυβέρνησης, είναι «Ναι στο διάλογο, όχι στους κλειστούς δρόμους, όχι σε ταλαιπωρία ανθρώπων».

ΟΠΕΚΕΠΕ - Κύκλωμα Κρήτης: Δηλώνονταν βοσκότοποι "βράχια της Νορμανδίας"Χθες 18:55 | Ειδήσεις

Οι άνθρωποι των ΚΥΔ, όπως φαίνεται απο τα ποσά που βρέθηκαν σε μετρητά που παίρναν μέρος, εισέπρατταν μέρος της επιδοτήσης.

Αγρότες: “Όχι” στην πρόσκληση Μητσοτάκη για ραντεβού στο Μαξίμου – κλιμακώνουν τις κινητοποιήσειςΧθες 16:22 | Ειδήσεις

Θα στείλουν γραπτώς τα αιτήματα τους στον Πρωθυπουργό. Τι διεκδικούν και τι αποφασίστηκε στη σημερινή Πανελλαδική Σύσκεψη στην Νίκαια της Λάρισας.

Ελίζαμπεθ Πίπκο στον ΑΝΤ1: Οι διεθνείς προτεραιότητες του Τραμπ την νέα χρονιάΧθες 20:01 | Ειδήσεις

Η επαναδιαπραγμάτευση των εμπορικών συμφωνιών, προς όφελος των ΗΠΑ, είναι μια από τις προτεραιότητες του Ντόναλντ Τραμπ.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Τραμπ: Θα ανταποδώσουμε το χτύπημα στο Ισλαμικό Κράτος23:59Παναθηναϊκός: Εκτός αποστολής για τον αγώνα με τον Βόλο ο Τσέριν 23:45Η αντιπολίτευση κατηγορεί την Κυβέρνηση για την πρόσκληση σε αγρότες για διάλογο λέγοντας ότι είναι προσχηματικός23:31Έφοδος της ΕΛ.ΑΣ στις φυλακές Κορυδαλλού- Εντοπίστηκαν τέσσερα κινητά τηλέφωνα23:17ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Οδοστρωτήρας… οι “πράσινοι”23:03Αυτοκίνητο έπιασε φωτιά στην Ιόνια Οδό στο ύψος της Αμφιλοχίας22:49Κηφισιά – Αστέρας Τρίπολης: Τα δοκάρια σταμάτησαν τους γηπεδούχους22:35Τροχαίο δυστύχημα στη Χίο: Νεκρός οδηγός μηχανής που παρέσυρε πεζό22:21Πανιώνιος – Προμηθέας: Οι Αχαιοί “βύθισαν” κι άλλο τους γηπεδούχους22:07Ηράκλειο: Αιματηρή συμπλοκή μεταξύ αλλοδαπών με έναν τραυματία21:53Μύκονος – Καρδίτσα: Σπουδαία νίκη για τους γηπεδούχους21:39Τράκαρε με τον Ελ Κααμπί και έβγαλε σέλφι μαζί του21:26Ηρακλής – Άρης: Θρίλερ… στο Ιβανώφειο21:12Ο ΑΝΤ1 στα Παιδικά Χωριά SOS για τον μεγάλο Τηλεμαραθώνιο του 202520:59ΟΦΗ – Πανσερραϊκός: Καθάρισαν… από το ημίχρονο οι νησιώτες20:45Ελίζαμπεθ Πίπκο στον ΑΝΤ1: Οι διεθνείς προτεραιότητες του Τραμπ την νέα χρονιά20:32ANT1 Sports: Προελαύνει ο Λεβαδειακός στο πρωτάθλημα της Super League20:18Τι καιρό θα κάνει την Κυριακή20:05Δώρο Χριστουγέννων: Νωρίτερα φέτος η καταβολή του19:51ΟΠΕΚΕΠΕ - Κύκλωμα Κρήτης: Δηλώνονταν βοσκότοποι "βράχια της Νορμανδίας"19:37
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο