LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑΔημοσίευση: 06 Αυγούστου 2019 18:46

Ρίτα Σακελλαρίου: 20 χρόνια χωρίς τη ντίβα του λαϊκού τραγουδιού

Η Ρίτα Σακελλαρίου πέθανε στις 6 Αυγούστου του 1999, χτυπημένη από τον καρκίνο.

Ρίτα Σακελλαρίου

Μία από τις γνήσιες λαϊκές φωνές, η Ρίτα Σακελλαρίου γεννήθηκε στη Σητεία της Κρήτης, στις 22 Νοεμβρίου του 1934. Έχασε τον πατέρα της στον εμφύλιο και παντρεύτηκε από ανάγκη, σε ηλικία 14 ετών. Από αυτό το γάμο απέκτησε δύο παιδιά και όταν χώρισε έπιασε δουλειά ως εργάτρια στα Λιπάσματα, στου Παπαστράτου, ακόμα και στη χωματερή.

Ως τραγουδίστρια πρωτοεμφανίστηκε στο Μύλο, στο Πέραμα. Εκεί την ανακάλυψε ο Στέλιος Χρυσίνης που της έδωσε τα πρώτα της τραγούδια. Έπειτα βρέθηκε στο Φαληρικό, στις Τζιτζιφιές, να κάνει σεγκόντα στον Βασίλη Τσιτσάνη και τον Γιάννη Παπαϊωάννου, με τους οποίους συνεργάστηκε οχτώ χρόνια και λίγο αργότερα έγινε «πρώτο όνομα» στην Τριάνα του Χειλά με το τραγούδι Ιστορία μου, αμαρτία μου.

Ρίτα Σακελλαρίου

Στο μεταξύ, είχε γνωρίσει το δεύτερο σύζυγό της, τον παλαιστή Σιδηρόπουλο, με τον οποίο άνοιξαν το κέντρο Κουίν Αν στην εθνική οδό. Από τα τραπέζια του πέρασαν ορισμένα από τα μεγαλύτερα ονόματα της εποχής, όπως ο τότε αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Σπύρος Άγκνιου, ο Αριστοτέλης Ωνάσης, ο Αντονι Κουίν και η Μελίνα Μερκούρη, για να απολαύσουν τα σουξέ της Ρίτας: Παράνομή μου αγάπη, Κάθε ηλιοβασίλεμα, Αν κάνω άτακτη ζωή.

Πιστός θαυμαστής της ήταν βέβαια και ο Ανδρέας Παπανδρέου, που ήθελε πάντα να του τραγουδά και να χορεύει το "Αυτός ο άνθρωπος, αυτός". Η χρυσή εποχή του Κουίν Αν κράτησε πέντε χρόνια, όσο και ο δεύτερος γάμος της, από τον οποίο απέκτησε ακόμα τρία παιδιά.

Ρίτα Σακελλαρίου

Όταν πήγε στη Νεράιδα, μαζί με την Άννα Βίσση, ο κόσμος την αναγνώρισε μόνο από τη φωνή. Είχε αδυνατίσει πολύ κι είχε βαφτεί ξανθιά. Τότε, το 1986, ο Νίκος Καρβέλας της πρότεινε να κάνουν δίσκο. Η Γάτα («Είναι γάτα ο κοντός με τη γραβάτα») ήταν το σουξέ που δεν περίμενε από το δίσκο Αρέσω. Ακολούθησαν Οι σαραντάρες=δύο εικοσάρες, Αυτός ο έρωτας, αυτό το αγόρι, αλλά και το Εγώ δεν πάω Μέγαρο.

Η Ρίτα Σακελλαρίου πέθανε στις 6 Αυγούστου του 1999, χτυπημένη από τον καρκίνο.

Ρίτα Σακελλαρίου

Πηγή: sansimera.gr

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ιταλία: “Ξύπνησε” η χιονισμένη Αίτνα (εικόνες)23:59Globe Soccer Awards: Λάμψη Ντεμπελέ, Γιαμάλ και Παρί Σεν Ζερμέν23:45Σάμος: Σύλληψη 49χρονου κατηγορούμενου για 27 απάτες - Υποδυόταν μέχρι και στέλεχος της... Interpol23:34Ο Χάρι Στάιλς επιστρέφει μετά από δυόμιση χρόνια αποχής23:20Ολυμπιακός: Για συμφωνία με Τάιρικ Τζόουνς κάνουν λόγο οι Σέρβοι23:07Θάνος Μικρούτσικος: Σαν σήμερα “έφυγε” ο σπουδαίος συνθέτης με την παράλληλη πολιτική δράση22:53Φωτιά - Θεσσαλονίκη: Διασωληνωμένη μια γυναίκα με σοβαρά εγκαύματα22:39Μπριζίτ Μπαρντό: Ανήκει πλέον στη συλλογική μνήμη του Σεν Τροπέ, την οποία πρέπει να διαφυλάξουμε, ανακοίνωσε ο δήμος της πόλης22:25Καραμπόλα έξι αυτοκινήτων στην εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου 22:11Κάραλης στον ΑΝΤ1: Είναι πολύ σημαντικό το ελικόπτερο να μπορεί να φτάσει στο σημείο του συμβάντος το πολύ μέσα σε 20 λεπτά21:57Τραμπ: Βρισκόμαστε στα τελικά στάδια ενός ειρηνευτικού σχεδίου για την Ουκρανία21:43Τραμπ: "Πολύ παραγωγική" τηλεφωνική συνομιλία με τον Πούτιν πριν από τη συνάντηση με τον Ζελένσκι21:29Ant1 Sports: Συγκινητικές στιγμές στο Άνφιλντ, στη μνήμη του Ντιόγκο Ζότα21:15Διασώστης ΕΜΑΚ στον ΑΝΤ1: Εξαιρετικά δύσκολη η επιχείρηση στα Βαρδούσια Όρη21:01Θεσσαλονίκη: Φωτιά σε διαμέρισμα – πληροφορίες για εγκλωβισμένους (εικόνες)20:47Κόπα Άφρικα: Σοκ από την κατάρρευση του τερματοφύλακα του Σουδάν την ώρα του αγώνα20:33Ταύρος: Ληστεία σε πρακτορείο τυχερών παιχνιδιών20:18Τι καιρό θα κάνει τη Δευτέρα20:03Κριστιάνο Ρονάλντο: Έγραψε το... 40ο του γκολ για το 202519:48Πέθανε ο σπουδαίος σκηνοθέτης Μπαχράμ Μπεϊζαί19:33
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο