LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 06 Αυγούστου 2019 16:56

Συνάντηση Κεφαλογιάννη - Hellenic Seaplanes για τα υδροπλάνα

Αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο για τα υδροπλάνα. Απλούστευση αδειοδοτικών διαδικασιών και ταχείς ρυθμούς οι υπόλοιπες εκκρεμείς αδειοδοτήσεις υδατοδρομίων.

Κεφαλογιάννης - Hellenic Seaplanes

Το μέλλον για τα υδροπλάνα και την ανάπτυξη του δικτύου υδατοδρομίων συζητήθηκε στην συνάντηση του Υφυπουργού Μεταφορών, Γιάννη Κεφαλογιάννη και την Hellenic Seaplanes, αφήνοντας αισιοδοξία στην εταιρεία και στους επενδυτές για την άμεση υλοποίηση, την απλούστευση των αδειοδοτικών διαδικασιών για την κατασκευή και εκμετάλλευση  υδατοδρομίων και την επανεκκίνηση των πτήσεων με υδροπλάνα.

Στη συνάντηση τέθηκαν επί τάπητος όλα τα βασικά ζητήματα που απασχολούν τους επενδυτές τα τελευταία χρόνια για τον νέο αυτό τομέα δραστηριότητας υδροπλάνων στην Ελλάδα. Κύριο θέμα συζήτησης ήταν η βελτίωση του θεσμικού πλαισίου, απλούστευση της αδειοδοτικής διαδικασίας, απαλλαγή από τις αγκυλώσεις και χρόνο-καθυστερήσεις των ΚΥΑ, επαναφορά του φιλικού επενδυτικού περιβάλλοντος έτσι ώστε δημόσιο και ιδιώτες να μπορούν να συμβάλουν ταυτόχρονα στην ανάπτυξη του δικτύου υδατοδρομίων καθώς και την πιστοποίηση του προσωπικού λειτουργίας των υδατοδρομίων.

Όλα τα παραπάνω θα έχουν ολοκληρωθεί έως τα τέλη Αυγούστου, προκειμένου να τεθεί σε δημόσια διαβούλευση τον Σεπτέμβριο και αναμένεται να έρθει στην βουλή τον Οκτώβριο έτσι ώστε να δημιουργηθούν γρήγορα οι κατάλληλες υποδομές (υδατοδρόμια) σε όλη την Ελλάδα πριν την τουριστική περίοδο του 2020 και να παρέχουν την απαιτούμενη επιχειρησιακή υποστήριξη στα υδροπλάνα.

Το Υπουργείο Μεταφορών μέσω του κ. Κεφαλογιάννη όπως φαίνεται περνάει από τα λόγια στις πράξεις και προχωρά με αποφασιστικότητα στην ολοκλήρωση όλων των εκκρεμοτήτων, βελτίωση του πλαισίου καθώς και στην επιτάχυνση των διαδικασιών αδειοδότησης του δικτύου των υδατοδρομίων στην Ελλάδα. Ο κ. Κεφαλογιάννης επιβεβαίωσε την πολιτική βούληση της κυβέρνησης να στηρίξει τη δραστηριότητα, ανοίγοντας το δρόμο των αδειοδοτήσεων, επισημαίνοντας τα πολλαπλά οφέλη που η υλοποίησή τους θα έχει στη δημιουργία θέσεων εργασίας, στην περιφερειακή ανάπτυξη, στην ανάπτυξη υποδομών και δικτύων, καθώς και στις θετικές επιδράσεις στον τουρισμό σε αυτήν την κρίσιμη καμπή που βρίσκεται η Ελλάδα.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Hellenic Seaplanes, κ. Νικόλας Χαραλάμπους, ενημέρωσε τον Υπουργό αναφορικά με την κατάσταση που επικρατεί στον κλάδο των υδροπλάνων, τους νέους επενδυτές και την στρατηγική ανάπτυξης της Hellenic Seaplanes.

Ο Υφυπουργός κ. Κεφαλογιάννης σε σχετική του δήλωση είπε «Τα έργα των υδατοδρομίων αποτελούν υψίστης σημασίας επενδύσεις για την ελληνική οικονομία και το δίκτυο εθνικής μεταφορικής υποδομής, που μπορούν να δημιουργήσουν σημαντικό αριθμό θέσεων εργασίας, τόσο με άμεσο όσο και με έμμεσο τρόπο, να συνεισφέρουν σημαντικά στη διασύνδεση και ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών και στη βελτίωση της οικονομίας της χώρας, αλλά και να συμβάλλουν στην άρση της απομόνωσης νησιών μικρών, ορεινών ή ακριτικών, όπου δεν είναι δυνατή η κατασκευή αεροδρομίων και η μεταξύ τους ακτοπλοϊκή σύνδεση είναι δυσχερής, ειδικά κατά τη χειμερινή περίοδο.

Κεφαλογιάννης - Hellenic Seaplanes

Η δημιουργία των υδατοδρομίων σε ορισμένα νησιά της χώρας που δεν διαθέτουν κλασικού τύπου αεροπορικές υποδομές ή τακτικές συγκοινωνίες, θα συνεισφέρει σε ένα σημαντικό πλήθος κοινωνικών εξυπηρετήσεων επείγοντος χαρακτήρα, όπως είναι η μεταφορά ασθενών και βασικών αγαθών. Το Υπουργείο Μεταφορών έχει δρομολογήσει όλες τις κατάλληλες ενέργειες για την επιτάχυνση της αδειοδότησης των υδατοδρομίων, και βρίσκεται σε συστηματική επικοινωνία με τις λοιπές αρμόδιες υπηρεσίες που υπάγονται, ώστε να υπερκεραστούν τα γραφειοκρατικά εμπόδια και να επιλυθούν τυχόν προβλήματα».

Ο κ. Κεφαλογιάννης ολοκληρώνοντας ανέφερε ότι: «Το Υπουργείο Μεταφορών προχωρά με γρήγορους ρυθμούς να βελτιώσει το θεσμικό πλαίσιο, με σκοπό να ξεκινήσει η λειτουργία ενός σημαντικού αριθμού υδατοδρομίων το συντομότερο δυνατό και δη την επικείμενη θερινή τουριστική περίοδο του 2020. Κάνουμε έτσι πράξη τη στήριξη της συγκεκριμένης επενδυτικής πρωτοβουλίας, συμβάλλοντας ουσιαστικά στη δημιουργία του πρώτου βιώσιμου δικτύου υδατοδρομίων και διαμορφώνοντας ένα νέο αναπτυξιακό τοπίο στη χώρα».

Ο κ. Χαραλάμπους ανέφερε ότι «Η δημιουργία δικτύου υδατοδρομίων και η ανάπτυξη συγκοινωνιών με υδροπλάνο στη Ελλάδα είναι πλέον δεδομένη και θα προσπαθήσουμε να καλύψουμε όλους τους προορισμούς σε όλη την επικράτεια το συντομότερο δυνατό. Τα υδροπλάνα θα αποτελέσουν ένα νέο αλλά και βασικό πυλώνα της συγκοινωνιακής συνέχειας του νησιωτικού μας χώρου. Η στήριξη του αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την αξιοποίηση των αναπτυξιακών δυνατοτήτων της χώρας μας».

Στην συνέχεια ανέφερε ότι «Αυτό το καλοκαίρι πιστεύουμε θα είναι το τελευταίο χωρίς υδροπλάνα και εκφράζουμε την αισιοδοξία μας ότι ο τομέας των Υδροπλάνων και των Υδατοδρομίων με την αποφασιστικότητα της νέας κυβέρνησης μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης και ενισχύει τις ελπίδες μας για την σύντομη έναρξη του πτητικού μας έργου. Η Hellenic Seaplanes, έχει ξεκινήσει τη διαδικασία για αδειοδότηση και λειτουργία υδατοδρομίων σε πολλά νησιά και παράλιες πόλεις και σύντομα θα έχει αναπτύξει ένα βιώσιμο δίκτυο με προορισμούς και τουριστικές διαδρομές. Επίσης, υποστήριξε ότι τα υδροπλάνα θα παίξουν έναν σημαντικό ρόλο στον τομέα της υγείας με τις αεροδιακομιδές των ασθενών αλλά και στον τουρισμό υγείας.

Καταλήγοντας ο κ. Χαραλάμπους είπε «Ήδη χάθηκε πολύτιμος χρόνος με τις διάφορες γραφειοκρατικές διαδικασίες, λανθασμένες πολιτικές και εξυπηρέτηση άλλων συμφερόντων …. μας καθυστέρησαν τα τελευταία πέντε χρόνια, ήρθε η ώρα των πράξεων…».

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Μητσοτάκης: Οι αγρότες μας θα έχουν το χαμηλότερο ηλεκτρικό τιμολόγιο στην Ευρώπη20:18Χατζηδάκης στον ΑΝΤ1: Πρόσθετες ενισχύσεις θα ανακοινώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης20:08Κουσουλός - Ειρήνη Μουρτζούκου: "Βόμβες" για τη μητέρα του Παναγιωτάκη 19:58Ιταλία - Μελόνι: Υποδέχθηκε στο αεροδρόμιο τους δύο Ιταλούς πολιτικούς κρατούμενους που απελευθέρωσε η Βενεζουέλα19:44Ιράν: Οι "ταραξίες" των διαδηλώσεων βρίσκονται αντιμέτωποι με την θανατική ποινή19:30Ελβετία - Ποδόσφαιρο: Το συγκινητικό αντίο της Σιόν στα θύματα του Κραν Μοντανά19:16Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Μητσοτάκη με τους αγρότες - Για ουσιαστικό διάλογο μιλούν και οι δύο πλευρές19:06Βρετανία: Το Λονδίνο καταδικάζει την ηγεσία του Ιράν για "βάναυση δολοφονία διαδηλωτών"18:52Θεσσαλονίκη: Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε ΠΑΘΕ και Εγνατία Οδό λόγω των μπλόκων18:38Βόλος: Άγνωστος έπεισε ανήλικη ότι έπρεπε να του δώσει χρήματα και κοσμήματα για να σώσει τον πατέρα της18:24Τουρκία: Δικαστής πυροβολήθηκε από τον πρώην σύζυγό της μέσα σε δικαστική αίθουσα18:14Ουκρανία: Τέσσερις νεκροί από ρωσικά πλήγματα, διακοπές στην ηλεκτροδότηση και τη θέρμανση18:04ΔΕΗ myEnergy HeatPump: Ολοκληρωμένες λύσεις για οικονομική και βιώσιμη θέρμανση από τη ΔΕΗ17:57Πύργος: Άνδρας τραυμάτισε την σύζυγο του στο λαιμό με μαχαίρι - Απειλούσε να βάλει τέλος στην ζωή του17:54Μεσολόγγι: Ανετράπη τρακτέρ σε ρέμα - Χωρίς τις ασθήσεις του ο οδηγός 17:44Τραμπ σε Ιρανούς διαδηλωτές: Συνεχίστε, έρχεται βοήθεια17:34Αθήνα: Συνελήφθη 49χρονος για παιδική πορνογραφία - Κατείχε και είχε πρόσφορα για διαμοιρασμό τουλάχιστον 176 αρχεία17:24Οι 4 ειδήσεις της ημέρας (βίντεο)17:14Λάρισα: Απέκλεισαν για τρεις ώρες την παλαιά εθνική οδό οι αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας17:04ΝΑΤΟ στον ANT1: Η ασφάλειά μας βασίζεται στη συλλογική άμυνα16:54
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο