LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 06 Αυγούστου 2019 12:52

Λεωφορείο έγινε σχολείο στα σύνορα Μεξικό – ΗΠΑ (βίντεο)

Μεγάλη αποδοχή του προγράμματος για τα παιδιά που έχουν μείνει για μήνες κολλημένα στα σύνορα, ελπίζοντας στο αμερικανικό όνειρο.

λεωφορείο- σχολείο  - Μεξικό - πρόσφυγες

Ένα λεωφορείο έγινε σχολική αίθουσα για τα παιδιά –μετανάστες που βρίσκονται στα σύνορα των ΗΠΑ με το Μεξικό και χάνουν τα μαθήματά τους.

Το λεωφορείο είναι σταθμευμένο δίπλα σε Κέντρο Μεταναστών και προσφέρει στα παιδιά από το Μεξικό και άλλες ισπανόφωνες χώρες την ευκαιρία να κάνουν μαθήματα.

Για τα περισσότερα από αυτά τα παιδιά που έχουν περάσει στο πρόγραμμα, το οποίο ξεκίνησε στα μέσα Ιουλίου, η εκπαίδευση ήταν ένα μακρινό όνειρο, από τότε που οι γονείς τους αποφάσισαν να ξεριζωθούν από τη Λατινική Αμερική και να ψάξουν για μια καλύτερη ζωή στην Αμερική. Από τότε, άλλωστε έχουν περάσει εβδομάδες ή και μήνες που βρίσκονται «κολλημένα» στα σύνορα.

λεωφορείο- σχολείο  - Μεξικό - πρόσφυγες

Η επικεφαλής του προγράμματος «Yes We Can», δηλώνει ότι το πρόγραμμα προσφέρει στα παιδιά τη δυνατότητα να κάνουν δίγλωσσα μαθήματα, προσφέροντάς τους φροντίδα αλλά και ασφάλεια. Η ίδια, που εργάζεται και ως ηθοποιός στο Λος Άντζελες, δηλώνει ότι είναι σημαντικά τα μαθήματα για τα παιδιά που νιώθουν χαμένα ως μετανάστες. Εκείνη ήταν 10 ετών, άλλωστε, όταν η οικογένειά της μετακόμισε από την Κολομβία στο Μαϊάμι και οι γονείς της δέχονταν απειλές. Τότε, το σχολείο είχε γίνει το καταφύγιό της.

 Όταν είδε τους μετανάστες που έφταναν στην Τιχουάνα από τη Λατινική Αμερική, αποφάσισε να φτιάξει το σχολικό πρόγραμμα για τα παιδιά.

Αρχικά ήταν μόλις για 55 παιδιά, όμως λόγω της μεγάλης ζήτησης, τώρα το πρόγραμμα παρακολουθούν 80 μαθητές, η ηλικία των οποίων ξεκινά από τα 5 και φτάνει στα 12 έτη.

λεωφορείο- σχολείο  - Μεξικό - πρόσφυγες

Τα περισσότερα παιδιά ανήκουν σε οικογένειες που βρίσκονται εκεί για μήνες, περιμένοντας να μπουν σε σειρά για να πάρουν άσυλο στις ΗΠΑ.

Πρόκειται για παιδιά από την Ονδούρα, το Ελ Σαλβαδόρ, τη Γουατεμάλα και πολιτείες του Μεξικό, στις οποίες τα παιδιά βρίσκονται εν μέσω πυρών των συμμοριών που εμπορεύονται ναρκωτικά.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Πολεμική Αεροπορία: Επισμηνίας βρέθηκε νεκρός στη μονάδα του11:31Κηφισός: Κινηματογραφική καταδίωξη μετά από απόπειρα ληστείας11:18ΟΔΔΗΧ: Στις αγορές με νέα έκδοση ομολόγου η Ελλάδα11:04Αφρικανική σκόνη: Οδηγίες από το Υπουργείο Υγείας για την προστασία των πολιτών10:51Κορινθία - Τροχαίο δυστύχημα: Νεκρός οδηγός μηχανής που “καρφώθηκε” σε κολώνα10:37Αφρικανική σκόνη: Πώς προέκυψε, πώς αντιμετωπίζεται (βίντεο)10:24Ηράκλειο – Καταγγελία 19χρονου: Νεαροί με έδερναν και η ανήλικη αδερφή τους τραβούσε βίντεο10:10ΝΒΑ – Μπακς: Ήττα από τους Πέισερς απόντος του Αντετοκούνμπο09:57Νατσιός στον ΑΝΤ1: Η δήλωση Παπαδόπουλου, το σύνθημα του Αυτιά και το “θαύμα” των Ευρωεκλογών09:43Αργεντινή: Μαζικές διαδηλώσεις για την λιτότητα (εικόνες)09:30Ηράκλειο: Ήπιε, δεν βρήκε ταξί και πήρε τηλέφωνο την Άμεση Δράση!09:16Σεπόλια: Εμπρησμός σε ΑΤΜ και ζημιές σε σούπερ-μάρκετ (εικόνες)09:02ΗΠΑ - Ουκρανία: Εγκρίθηκε από το Κογκρέσο το πακέτο Μπάιντεν 08:49Ιράν: Απαγόρευσε ξανά στις γυναίκες την είσοδο σε γήπεδο ποδοσφαίρου08:35“The 2Night Show” – Βαλαβάνη: Δεν θέλω να κάνω τα ίδια “λάθη” με τη νέα μου σχέση08:22Αφρικανική σκόνη: Πότε υποχωρεί το φαινόμενο - Επιπτώσεις στην υγεία και οδηγίες προστασίας (εικόνες)08:09Δολοφονία Λυγγερίδη – Καπερνάρος: Περιμένω πιέσεις για να κλείσουν στόματα…07:55“The 2Night Show” – Χρήστος Άρχος: Τα παιδικά όνειρα, οι σπουδές ψυχολογίας και οι προβλέψεις της χρονιάς (βίντεο)07:42Rapid test δωρεάν την Τετάρτη σε 177 σημεία07:28Ρωσία: Από έλεγχο θα περνούν τα βιβλία για “απαγορευμένες πληροφορίες”07:15
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο