LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 05 Αυγούστου 2019 21:51

Σκληρή κόντρα Γεωργιάδη - Τσίπρα στη Βουλή

Σκληρή απάντηση για τις επικρίσεις του πρώην πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα έδωσε και ο υπουργός Επιρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης...

Τσίπρας - Βουλή - Υγεία

Κριτική για το πρώτο διάστημα διακυβέρνησης της ΝΔ άσκησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής, με αιχμή το νομοσχέδιο για το «επιτελικό κράτος».

«Από τις πρώτες τρεις εβδομάδες, αποδεικνύετε ότι το μόνο σχέδιο που πράγματι είχατε έτοιμο, ήταν αυτός της άλωσης του κράτους, γινόμαστε μάρτυρες της υλοποίησης ενός σχεδίου που βάλλει ευθέως εναντίον των δημοκρατικών θεσμών και της κοινής λογικής» είπε. Προσέθεσε ότι είναι εμφανής η πρόθεση του πρωθυπουργού «να ξαναστήσει ένα βαθύ και ανεξέλεγκτο κομματικό κράτος» και «να κυβερνήσει τη χώρα με τον γνώριμο αυταρχισμό της Δεξιάς και την παραπληροφόρηση των χορηγών του».

Κατηγόρησε τη ΝΔ ότι το σχέδιο της για την οικονομία δεν περιλαμβάνει «καμία διαπραγμάτευση, κανένα σχέδιο για μείωση πλεονασμάτων». Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι μόνη της απέρριψε το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ για τη μείωση των πλεονασμάτων. Ο κ. Τσίπρας επανέλαβε την κριτική του ΣΥΡΙΖΑ στο νομοσχέδιο για το «επιτελικό κράτος» που μεταξύ άλλων, όπως είπε, μετατρέπει το πρωθυπουργικό γραφείο σε Λεβιάθαν με στρατιές μετακλητών και σχολίασε ότι τις πρώτες νομοθετικές παρεμβάσεις της κυβέρνησης «θα τις ζήλευε ακόμη και η κυβέρνηση Όρμπαν στην Ουγγαρία, μπορεί και η κυβέρνηση Μπολσονάρο στη Βραζιλία, αν λάβουμε υπόψη μας και τους υμνητές της Χούντας που έχετε διορίσει σε κυβερνητικές θέσεις».

«Το νομοσχέδιο που συζητάμε σήμερα, συνιστά μια θεσμική λαθροχειρία. Βαφτίζεται νομοσχέδιο για το επιτελικό κράτος, ένα νομοσχέδιο που βάλλει ευθέως ενάντια στο δημοκρατικό έλεγχο και τη διάκριση των εξουσιών», είπε ο κ. Τσίπρας και μίλησε για «σκληρά συγκεντρωτικό μοντέλο», κατηγορώντας τον κ. Μητσοτάκη ότι θέλει «τις υπερεξουσίες εις βάρος του δημοκρατικού ελέγχου, εις βάρος τελικά της ίδιας της Βουλής». «Αυτές οι παρεμβάσεις από τη Μεταπολίτευση και μετά, δεν έχουν ξαναγίνει», προσέθεσε. Του καταλόγισε ότι αυτά προσπαθεί να τα εμφανίσει με ένα «περιτύλιγμα» φιλελευθερισμού, ενώ «έχετε μαζέψει στην κυβέρνησή σας όλα τα στελέχη του ΛΑΟΣ, υπουργοί σας κατηγορούν ως ψυχικά άρρωστους τους αγωνιστές του αντιδικτατορικού αγώνα, έχετε ανασύρει κάθε αναχρονιστική αντίληψη για το ρόλο της γυναίκας, της οικογένειας, της εκκλησίας, της τάξης και της ασφάλειας, φέρνετε νόμους επαναθεμελίωσης του πιο σκληρού, στενά κομματικού και συγκεντρωτικού κράτους».

Ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι πέραν των άλλων, το νομοσχέδιο θα επιφέρει πρόσθετα γραφειοκρατικά και δημοσιονομικά βάρη, ετήσια επιβάρυνση του κρατικού προϋπολογισμού ύψους τουλάχιστον 2.271.000. Μίλησε για «υποκρισία» όταν κατηγορείτο από «παπαγαλάκια», όπως ανέφερε, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για υπερβολικό αριθμό μετακλητών και σπατάλες, καθώς τώρα με τις προβλέψεις του σ/ν μόνο για ΓΓ Πρωθυπουργού «αυτομάτως έχουμε αύξηση των θέσεων ευθύνης και των αντίστοιχων επιδομάτων πάνω από 50%». «Τώρα δεν τρέχει κάστανο», σχολίασε. Ο κ. Τσίπρας είπε πως «όταν ο Πολάκης τη περασμένη εβδομάδα παρουσίασε αναλυτικά τον κατάλογο με τα 21 σκάνδαλα του ΚΕΕΛΠΝΟ, το πώς έφευγε το δημόσιο χρήμα για να γίνεται pay rol σε εκδότες, δημοσιογράφους και σε συγκεκριμένα ΜΜΕ, είδα μεγάλη αμηχανία στο ακροατήριο. Και τσιμουδιά σε όλα τα δελτία των ειδήσεων».

Ο κ. Τσίπρας έκλεισε την ομιλία του με την «ολοκληρωμένη, προοδευτική πρόταση» του ΣΥΡΙΖΑ για τη δημόσια διοίκηση, «μεγάλο τμήμα αυτής καταφέραμε και το υλοποιήσαμε σε πολύ αντίξοες συνθήκες: Ενιαίο Σύστημα Κινητικότητας, δημιουργία Ψηφιακών Οργανογραμμάτων και Περιγραμμάτων Θέσεων Εργασίας, αξιοκρατικές επιλογές Γενικών Διευθυντών και Διευθυντών μετά από δεκαετίες, Ηλεκτρονική Αξιολόγηση, επαναφορά του κανόνα 1 προς 1, Προγραμματισμός προσλήψεων για τη κάλυψη αναγκών».

Άδωνις Γεωργιάδης - Βουλή

Γεωργιάδης σε Τσίπρα: πήγαινε καλύτερα για διακοπές

Απάντηση στην επικρίσεις του Αλέξη Τσίπρα έδωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης. «Καταθέσαμε τροπολογία για το Ελληνικό, μια τροπολογία τριών γραμμών, που αναφερόταν στη νομική διασάφηση του όρου "ψηλά κτίρια". Είπατε ψευδώς, ότι με τον νόμο που ψηφίσαμε αλλάξαμε τους όρους δόμησης του επενδυτού και κάνατε και ευφυολόγημα, αν θα βάλουμε τους ουρανοξύστες μέσα στη θάλασσα. Είστε πρώην πρωθυπουργός, και δεν αρμόζει στο αξίωμα που είχατε να λέτε τέτοια πράγματα στη Βουλή, για μια πολύ σοβαρή επένδυση που και εσείς, με τον τρόπο σας, προσπαθήσατε να υποστηρίξετε». Αυτό τόνισε ο κ. Γεωργιάδης και κατέθεσε στα πρακτικά τις τροποποιήσεις που ψηφίστηκαν το 2018 από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι εκείνη η τροπολογία είχε 50 τέτοιου τύπου διασαφηνίσεις. «Παρακαλώ κύριε Τσίπρα, να σηκωθείτε τώρα και να μου πείτε, με ποιο σημείο της τροπολογίας μας ευνοήθηκε επενδυτής. Είστε πρώην πρωθυπουργός και πρέπει να μετράτε αυτά που λέτε, εκτός και πρόκειται περί ανοησίας» είπε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων και πρόσθεσε: «εξετάσεις δίνει όχι μόνο κάποιος που προσπαθεί να προχωρήσει μια επένδυση. Δίνει και κάποιος που προσπαθεί να μπλοκάρει μια επένδυση. Ξέρετε πόσο εύκολα θα μπορούσα να πω εγώ ότι ήρθατε εδώ να δώσετε εξετάσεις στα συμφέροντα που θέλουν να σταματήσουν την επένδυση;».

Ο κ. Γεωργιάδης είπε ακόμη ότι «με όσα είπε απόψε στη Βουλή ο κ. Τσίπρας στέλνει κακό μήνυμα στο εξωτερικό και στους επενδυτές την ώρα που η χώρα επιθυμεί αλλαγή σελίδας» και τον κάλεσε «να δείξει ότι κάπου τον ωρίμασε η 4ετία που κυβέρνηση και ότι θέλει και εκείνος να έρθουν επενδύσεις και να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας».

Αναφορικά με την Επιτροπή Ανταγωνισμού και τη Βασιλική Θάνου, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων αναρωτήθηκε, απευθυνόμενος στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ: «Κύριε Τσίπρα εκπλήσσομαι. Επί των ημερών σας υπήρχε καρτέλ στον χώρο διανομής του Τύπου και χρειάστηκε να έρθει η κ. Θάνου να το καταπολεμήσει στη λήξη της θητείας σας; Απαράδεκτο αν αφήσατε να υπάρχει ένα τέτοιο καρτέλ, εσείς ένας αδέκαστος πρωθυπουργός».

Στην κατηγορία ότι η κυβέρνηση της ΝΔ απομακρύνει την κ. Θάνου με μεθόδευση αδιανόητη, ο κ. Γεωργιάδης είπε: «Το όνομα Αικατερίνη Σαββαϊδου σας λέει τίποτα; Θυμάστε πως τη φάγατε εσείς προσωπικά κύριε Τσίπρα; Με μια ψευδή κατηγορία μόνο και μόνο επειδή δεν σας έκανε τις δουλειές σας και αθωώθηκε από τα δικαστήρια στη συνέχεια! Θα έρθετε εσείς να μας κάνετε μαθήματα για το πως μπορεί να διώξει μια κυβέρνηση να διώξει κάποιον που δεν θέλει; Εσείς είστε ο πρώτος διδάξας, με τρόπο αναίσχυντο. Αντιθέτως, εμείς κάναμε κάτι πολύ διαφορετικό. Πριν από τις εκλογές, όταν φέρατε στη Βουλή το διορισμό της κ. Θάνου, και την εκλέξατε με τη Χρυσή Αυγή, θέσαμε ενώπιον του ελληνικού λαού να θεωρήσουμε αυτή την εκλογή άκυρη».

Είπε ακόμη ότι στην επιτροπή Ανταγωνισμού, ο κ. Τσίπρας δεν διόρισε μόνο την πρώην σύμβουλό του κ. Θάνου, και «συμμετέχουσα σε σκευωρίες» αλλά διόρισε, ως αντιπρόεδρο τη διευθύντρια του γραφείου του κ. Παππά και ως μέλη διορίστηκαν στελέχη κομματικά του ΣΥΡΙΖΑ. Αντέτεινε δε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή λέει πως δεν πρέπει τα μέλη μιας ανεξάρτητης αρχής να έχουν ίχνος πολιτικής επιρροής. «Κατά συνέπεια η τροπολογία έρχεται να αποκαταστήσει τη νομιμότητα και την ελληνική και την ευρωπαϊκή», είπε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων και πρόσθεσε: «κ. Τσίπρα να δείξετε ότι κάτι μάθατε από τις εκλογές και ελάτε να έχουμε μια κοινή θέση για να έρθουν επενδύσεις. Μην μας μιλάτε εσείς διαφάνεια, αλλιώς πάτε καλύτερα διακοπές».

Γεραπετρίτης

Γεραπετρίτης: Αθέμιτος πατερναλισμός ο ισχυρισμός Τσίπρα

«Η Τράπεζα της Ελλάδος ανήκει στο ευρωσύστημα και κατά τούτο δεν μπορεί να επιβληθεί οτιδήποτε σε αυτήν. Επομένως η ΤτΕ είναι άλλης τάξεως ζήτημα σε σχέση με μια αρχή η οποία δεν είναι συνταγματικώς κατοχυρωμένη», απάντησε ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης σε όσα είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ για τη Βασιλική Θάνου και την Επιτροπή Ανταγωνισμού.

«Το τι έχει συμβεί σε σχέση με το Ελληνικό θα το δείτε πολύ σύντομα, διότι πολύ σύντομα θα δείτε να εκδίδονται οι υπουργικές αποφάσεις που είχαν ανάσχεση, εκ του γεγονότος ότι υπήρχαν μέσα στην κυβέρνηση αντικρουόμενες λογικές, σε ό,τι αφορά τους συναρμόδιους υπουργούς», τόνισε ο κ. Γεραπετρίτης αναφορικά με τν επένδυση στο Ελληνικό, σημειώνοντας μάλιστα ότι, αντιθέτως, πρώτο δείγμα γραφής, την πρώτη εβδομάδα της διακυβέρνησης της ΝΔ, ήταν οι μπουλντόζες στο Μάτι, «εκεί που έναν χρόνο έμεναν αδρανή υλικά που αποτελούσαν εύφλεκτη ύλη».

Για την αναφορά του κ. Τσίπρα περί υπέρογκων συντάξεων (σ.σ. ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε καλέσει την κυβέρνηση να δώσει ένα όνομα συνταξιούχου που έλαβε υπέρογκη σύνταξη), ο Γιώργος Γεραπετρίτης παρατήρησε ότι «οι υπέρογκες συντάξεις δεν εξεδόθησαν διότι το υπουργείο Εργασίας πρόλαβε και δεν τις εξέδωσε αν και είχαν δρομολογηθεί».

Σχολίασε επίσης ότι «συνιστά αθέμιτο πατερναλισμό που υποβαθμίζει βαθύτατα τον ελληνικό λαό», ο ισχυρισμός του κ. Τσίπρα ότι έχασε τις εκλογές λόγω της παρέμβασης των μέσων Ενημέρωσης. «Ο ελληνικός λαός δεν γνωρίζει πάτρωνες. Ψηφίζει με βάση τη συνείδησή του και με το πως αντιλαμβάνεται το μέλλον του», είπε ο Γιώργος Γεραπετρίτης απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα.

Ως προς τα ζητήματα του νομοσχεδίου για τι επιτελικό κράτος, ο υπουργός Επικρατείας είπε ότι ο νόμος 4369/2016 τον οποίο επικαλείται ο ΣΥΡΙΖΑ ως νομοσχέδιο τομή για την αποκομματικοποίηση, ήταν ενεργός επί τρία χρόνια και παρήγαγε έναν γενικό γραμματέα, διότι είχαν εκκινήσει προκηρύξεις οι οποίες από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή χαρακτηρίστηκαν φωτογραφικές και επεστράφησαν και διότι δεν ήταν μια διαδικασία ΑΣΕΠ, αλλά μια διαδικασία που το ΑΣΕΠ πρότεινε 3 από έναν κατάλογο και στο τέλος επέλεγε ο υπουργός.

Τέλος, ο κ. Γεραπετρίτης σχολίασε την πρόβλεψη του Αλέξη Τσίπρα ότι ο νόμος για το επιτελικό κράτος δεν θα πετύχει: «Κρατώ τη δήλωσή σας ότι το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, δεν πρόκειται να πετύχει. Εύχομαι και ελπίζω να είναι ανάλογης επιτυχίας πρόβλεψη, με το ότι ούτε μια στο εκατομμύριο, δεν θα χάνατε τις εκλογές».

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚακοκαιρία - Πήλιο: Βροχή και χαλαζόπτωση “χτυπούν” την περιοχή (εικόνες)Σήμερα 21:33 | Τοπικά Νέα

Αντιμέτωπο με την κακοκαιρία είναι το Πήλιο, όπως είχε προβλέψει η ΕΜΥ σχετικά με τα ισχυρά καιρικά φαινόμενα που ''χτυπούν'' την περιοχή.

Μητσοτάκης από Λέσβο: Η πολιτική της προσέγγισης Ελλάδας και Τουρκίας έχει αποτελέσματαΣήμερα 17:00 | Ειδήσεις

Περιοδεία στη Λέσβο πραγματοποιεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης όπου συνομίλησε με τούρκους τουρίστες, ενημερώθηκε για τα έργα στο λιμάνι και συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Δυτικής Λέσβου.

ΣΥΡΙΖΑ - Ευρωεκλογές: Ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσιάσε το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος (βίντεο)Σήμερα 19:52 | Ειδήσεις

Παρών και ο Αλέξης Τσίπρας στην παρουσίαση των υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές του Ιουνίου

Πλημμύρα στο Ντουμπάι: Ποιο είναι το κόστος των ζημιώνΣήμερα 23:18 | Ειδήσεις

Η πλημμύρα προκάλεσε πρωτοφανή διατάραξη στο αεροδρόμιο του Ντουμπάι, ένα από τα μεγαλύτερα στον κόσμο και κυκλοφοριακό χάος μέσα σε πλημμυρισμένους δρόμους.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ιταλία: Εστιατόριο κερνάει μπουκάλι κρασί σε πελάτες...χωρίς κινητό!23:59Παγωτό με γεύση...G723:47Πλημμύρα στο Ντουμπάι: Ποιο είναι το κόστος των ζημιών23:34“I LOVE Σου Κου”: “Πλούσια” η θεματολογία του Σαββατοκύριακου23:21ΠΑΣΟΚ: Ποιοι είναι οι 8 νέοι ευρωβουλευτές του23:08Παναθηναϊκός – Περιστέρι: Δια πυρός και σιδήρου… οι γηπεδούχοι22:55Βόλος: Εκδήλωση του Κυμπουρόπουλου “τίναξαν” στον αέρα διαδηλωτές 22:41Πιερία: Απάτη σε βάρος ηλικιωμένης22:28Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες σε απότακτο αστυνομικό 22:14Missing Alert για την εξαφάνιση ανήλικου από δομή φιλοξενίας22:01Κακοκαιρία - Πήλιο: Βροχή και χαλαζόπτωση “χτυπούν” την περιοχή (εικόνες)21:47Βαρκελώνη: Ο Τσιτσιπάς πήρε το θρίλερ και συνεχίζει το σερί του στο χώμα21:34“Times” Λονδίνου: “Πώς η Ελλάδα στάθηκε ξανά στα πόδια της” 21:20Δίκη Τράμπ: Άντρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο (βίντεο)21:07Κλειστός σταθμός του μετρό το Σαββατοκύριακο20:53Ολλανδία - Facebook: Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων καλεί την κυβέρνηση να μην το χρησιμοποιεί20:40Ενδοοικογενειακή βία - Θύμα μαρτυρά στον ΑΝΤ1: “Με χτυπούσε με μανία” (βίντεο)20:26Άγιοι Ανάργυροι: Τι ζητά η μητέρα της Κυριακής από τις Αρχές (βίντεο)20:13ΣΥΡΙΖΑ - Ευρωεκλογές: Ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσιάσε το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος (βίντεο)19:59Δώρο Πάσχα στον ιδιωτικό τομέα: Πότε καταβάλλεται, πώς το υπολογίζετε19:45
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο