LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 03 Αυγούστου 2019 17:16

Χρυσοχοΐδης: η ασφάλεια της χώρας είναι αδιαπραγμάτευτη

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη πραγματοποίησε πλωτή περιπολία στο Δέλτα του Έβρου, ενώ επισκέφθηκε τμήματα συνοριακής φύλαξης.

ΕΒΡΟΣ - ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗΣ

«H σημερινή Κυβέρνηση αγκαλιάζει όλους αυτούς τους εργάτες της ασφάλειας της χώρας και θα τους στηρίξει», δήλωσε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, από το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης, της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ορεστιάδας, στο Χειμώνιο.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης, που βρίσκεται στο νομό Έβρου από νωρίς το πρωί του Σαββάτου, επισκέφτηκε τμήματα συνοριακής φύλαξης, ενώ πραγματοποίησε πλωτή περιπολία στο Δέλτα του Έβρου. Συναντήθηκε με τους βουλευτές της Ν.Δ. στον νομό, Χρήστο Δερμεντζόπουλο, Τάσο Δημοσχάκη και Σταύρο Κελέτση και τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στον Έβρο, Νατάσα Γκαρά. Ενημερώθηκε από υπηρεσιακούς παράγοντες των δύο Αστυνομικών Διευθύνσεων, Αλεξανδρούπολης και Ορεστιάδας, ενώ συνομίλησε με αστυνομικούς συνδικαλιστικούς φορείς του Έβρου, στο Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης στο Χειμώνιο Ορεστιάδας.

Σε δήλωσή του, μετά το πέρας των συναντήσεων, διευκρίνισε ότι η σημερινή επίσκεψή του στον ακριτικό νομό έχει τριπλό σκοπό:

  • «Να ενημερωθώ για το πολύ σημαντικό αστυνομικό έργο της φύλαξης των συνόρων, το οποίο στον Έβρο έχει και αποκτά εθνική διάσταση…»
  • «Να στείλω ένα μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση ότι η Ελλάδα φυλάει τα σύνορα της και από εδώ και πέρα θα τα φυλάξει ακόμα αποτελεσματικότερα. Τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι αδιαπραγμάτευτα, αλλά ταυτόχρονα και η ασφάλεια της χώρας είναι εξίσου αδιαπραγμάτευτη. Η Ελλάδα σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα και είναι κράτος δικαίου και θα παραμείνει πάντα κράτος δικαίου…»
  • «Για να εκφράσω την ολόθερμη συμπαράσταση μου, την ολόθερμη στήριξη μου, τα συγχαρητήρια στους ακρίτες εδώ στον Έβρο που παρέχουν ένα πολύ σημαντικό έργο. Αυτά δεν είναι λόγια πολιτικού που κάνει μια τυπική επίσκεψη. Η σημερινή Κυβέρνηση αγκαλιάζει όλους αυτούς τους εργάτες της ασφάλειας της χώρας και θα τους στηρίξει…».

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη δεσμεύτηκε ότι θα επιστρέψει πολύ σύντομα στην περιοχή, προκειμένου να εποπτεύσει «όσα σήμερα προγραμματίστηκαν και σχεδιάστηκαν και αύριο θα υλοποιηθούν».

Σημειώνεται πως, σύμφωνα με τους βουλευτές που συμμετείχαν στην ενημέρωση του Υπουργού, στη διάρκεια των συναντήσεων συζητήθηκε το θέμα της ενίσχυσης του στελεχιακού δυναμικού στις υπηρεσίες της συνοριακής φύλαξης, του υλικοτεχνικού εξοπλισμού, καθώς και της συνέχισης του προγράμματος “ΑΣΠΙΔΑ”.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ζορίστηκε, αλλά κατέβαλε το Περιστέρι ο Παναθηναϊκός 19:37Συνελήφθησαν 3 οδηγοί μηχανών που έτρεχαν με μεγάλες ταχύτητες και έκαναν σούζες σε δρόμους της Αττικής19:23Κανονικά θα λειτουργήσουν όλα τα σχολεία σε Κεντρική, Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη19:08Λεβαδειακός – Βόλος: Το τρένο… από τη Βοιωτία συνεχίζει χωρία στάση18:53Τροχαίο ατύχημα στο Βόλο - Μοτοσυκλέτα έπεσε στο οδόστρωμα 18:39Στη Θεσσαλονίκη για τον Άρη ο Κώστας Αντετοκούνμπο 18:25Λάρισα: Άφησε την τελευταία του πνοή χορεύοντας στην πίστα18:11Λαμία: Φωτιά σε σπίτι - Στο νοσοκομείο με σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα ηλικιωμένος (βίντεο)17:57ΠΑΣΟΚ: Οι ευρωβουλευτές μας καταψήφισαν τα μέτρα της Mercosur17:43Νετανιάχου: Το Ισραήλ παρακολουθεί στενά την κλιμάκωση των διαδηλώσεων στο Ιράν17:29Επιστροφή ενοικίου: Την Πέμπτη οι τελευταίες καταβολές για το 202517:15"Έκλεισε" στη Λοτζ ο Ντραγκόφσκι - Το ποσό που κερδίζει ο Παναθηναϊκός από την πώλησή του17:01Οι οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας ενόψει του κύματος ψύχους16:47ΑΕΚ – Μύκονος: Ο αγώνας των ανατροπών…16:33Επτά θετικές εξελίξεις για το περιβάλλον και το κλίμα μέσα στο 202516:19ΑΑΔΕ: Νέα ψηφιακά όπλα κατά της φοροδιαφυγής το 202616:05Κορυδαλλός: Συνελήφθη 40χρονος που έπαιζε δυνατά μουσική - Κατασχέθηκαν έξι ηχεία υψηλής ισχύος15:51Ιρανοί στον ΑΝΤ1: Φοβόμαστε για τις οικογένειές μας15:37Ο Ολυμπιακός έκανε το... καθήκον του στην Καρδίτσα (εικόνες)15:23"Ελευθέριος Βενιζέλος": Συνελήφθησαν τρεις γυναίκες που είχαν στις αποσκευές τους πάνω από 72 κιλά κάνναβης15:09
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο