LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 02 Αυγούστου 2019 17:54

Αποχώρησε ο Όλι Ρεν από την κούρσα για τη διαδοχή της Λαγκάρντ

Γερούν Ντάισελμπλουμ και Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα οι εναπομείναντες μονομάχοι. Γιατί δεν υπεβλήθη υποψηφιότητα από τη Βρετανία.

Όλι Ρεν - Ε.Ε

Ο Φιλανδός κεντρικός τραπεζίτης, Όλι Ρεν, δεν είναι πλέον υποψήφιος για την ηγεσία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, όπως μεταδίδει το Reuters με τους Γερούν Ντάισελμπλουμ και Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα να μονομαχούν για τη διαδοχή της Κριστίν Λαγκάρντ.

Ύστερα από αρκετές εβδομάδες άκαρπων διαπραγματεύσεων, η Ε.Ε. κατέληξε στη λύση της ψηφοφορίας για το πρόσωπο που θα προτείνει για την Γενική Διεύθυνση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Τα πρόσωπα που διεκδικούν το «χρίσμα» μετά την απόσυρση, νωρίτερα σήμερα, της Ισπανίδας υπουργού Οικονομίας Νάντια Καλβίνο και του Όλι Ρεν, είναι η Βουλγάρα διευθύνουσα σύμβουλος της Παγκόσμιας Τράπεζας, Κριστάλινα Γκεοργκίεβα και ο Ολλανδός πρώην επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Τελικά κόντρα στις αρχικές πληροφορίες η Βρετανία δεν υπέβαλε υποψηφιότητα, γιατί το Λονδίνο δεν κατάφερε να συμφωνήσει σε ένα συγκεκριμένο πρόσωπο. Είχαν ακουστεί τα ονόματα τόσο του Τζορτζ Όζμπορν όσο και του Μαρκ Κάρνι, του Καναδού επικεφαλής της Τράπεζας της Αγγλίας (που έχει και βρετανικό διαβατήριο).

Για να αποτρέψει την παράταση των διαβουλεύσεων, ο Γάλλος υπουργός Οικονομίας Μπρουνό Λεμέρ αποφάσισε να υποβάλει τους υποψηφίους σε μια διαδικασία ψηφοφορίας από τα κράτη-μέλη, μια πρωτόγνωρη διαδικασία για τον ορισμό ενός Ευρωπαίου υποψηφίου. Αναμενεται να επιλεγεί ο υποψήφιος που θα λάβει το 55% των ψήφων των 28 κρατών-μελών της Ε.Ε., αντιπροσωπεύοντας τουλάχιστον το 65% του πληθυσμού.

Από τη σύστασή του το 1944, το ΔΝΤ ανέκαθεν είχε επικεφαλής έναν Ευρωπαίο ενώ ένας Αμερικανός πάντα αναλάμβανε τα ηνία της Παγκόσμιας Τράπεζας.

Το ΔΝΤ έχει θέσει προθεσμία έως τον Σεπτέμβριο για τις επίσημες υποψηφιότητες και θέλει να έχει ολοκληρώσει τη διαδικασία τον Οκτώβριο.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Φενερμπαχτσέ – Ολυμπιακός: Πασάς… στην Πόλη ο “Θρύλος”!00:52“Ψυχοκόρες” στον ΑΝΤ1 τέσσερις φορές την εβδομάδα: Τι θα δούμε στα νέα επεισόδια (εικόνες)00:23ECL: Ήττα και αποκλεισμός για τον ΠΑΟΚ23:59Μπριζίτ Μακρόν: Η ζωή της μεταφέρεται στη μικρή οθόνη23:47Βία ανηλίκων: Ξυλοδαρμός ανηλίκου…για το TikTok (βίντεο)23:35Πάτρα: Γκαραζόπορτα πλάκωσε γυναίκα23:22ΑΠΘ - SeaCare: Φοιτητική Ομάδα διακρίθηκε σε Παγκόσμιο Διαγωνισμό Καινοτομίας23:08Ενδοοικογενειακή βία - Βία ανηλίκων: Οι αστυνομικές δράσεις το πρώτο 15μερο του Απριλίου (βίντεο)22:55Τσίπρας: Στη Μέση Ανατολή, η Ευρώπη δεν είναι με τη σωστή πλευρά της Ιστορίας22:41Ιρλανδία: Συγγενείς των θυμάτων της φονικότερης φωτιάς δικαιώθηκαν μετά από 43 χρόνια22:28Σημεία για rapid test δωρεάν την Παρασκευή22:14Διασύνδεση POS με ταμειακές - Χατζηδάκης: Καμία παράταση22:01Κόρινθος: Θρίλερ με σορό γυναίκας στη θάλασσα21:47Δάγκειος πυρετός: “Συναγερμός” από τον ΠΟΥ για τη Λατινική Αμερική21:34Βαρκελώνη – Τσιτσιπάς: “Ανίκητος” στο χώμα!21:20Αττική Οδός: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις το βράδυ της Πέμπτης21:07Δολοφονία στην Ιεράπετρα: Προφυλακίστηκε ο 45χρονος κατηγορούμενος20:53Δομοκός: Ψευδοροφή έπεσε στα θρανία μαθητών (εικόνες)20:40Αλέν Ντελόν: Η Ουκρανία θα του απονείμει παράσημο20:26Το βίντεο του ξυλοδαρμού 8χρονου από 7χρονο στο TikTok και οι αντιδράσεις των γονιών20:13
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο