LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 02 Αυγούστου 2019 12:45 | Ανανέωση: 02 Αυγούστου 2019 12:44

Μητσοτάκης: επανάσταση το όραμά μας για τον πολιτισμό

Στη συνάντηση με την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στις δράσεις γύρω από το 2021.

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ - ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

«Βλέπουμε το Yπουργείο Πολιτισμού όχι μόνο ως θεματοφύλακα της κληρονομιάς μας αλλά και ως ένα αναπτυξιακό Yπουργείο» τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης που είχε με την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη και τον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη. «Η σύνδεση του πολιτισμού με τον αθλητισμό και με τον τουρισμό αποτελεί κεντρική πρωτοβουλία αυτής της κυβέρνησης» πρόσθεσε.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισήμανε ότι «ο πολιτισμός μας, κλασικός αλλά και σύγχρονος είναι το πρόσωπο της Ελλάδος. Αυτά τα οποία οραματιζόμαστε για το χώρο του πολιτισμού δεν είναι τίποτα λιγότερο από μια επανάσταση και τολμώ να χρησιμοποιήσω αυτή τη λέξη για να σηματοδοτήσω πόσο φιλόδοξα είναι τα σχέδια που έχουμε για να αναδείξουμε την κλασική μας κληρονομιά με έναν διαφορετικό τρόπο αλλά και για να χρησιμοποιήσουμε τον σύγχρονο πολιτισμό προβάλλοντας ένα νέο πρόσωπο της Ελλάδας στο εξωτερικό. Την Ελλάδα του αύριο, την Ελλάδα της δημιουργίας, την Ελλάδα της εξωστρέφειας».

Ο πρωθυπουργός συζήτησε με την ηγεσία του Υπουργείου μια σειρά από εμβληματικά έργα ξεκινώντας από το έργο του Αρχαιολογικού Μουσείου το οποίο, όπως είπε, θα αποτελέσει σημείο αναφοράς για την πρωτεύουσα και όχι μόνο. Αναφέρθηκε στην καλύτερη δυνατή αξιοποίηση των μουσείων μας, στον προγραμματισμό για νέα μουσεία και στην καλύτερη δυνατή αξιοποίηση του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων έτσι ώστε να αυξηθούν τα έσοδα από τις επισκέψεις στους αρχαιολογικούς χώρους. «Δυστυχώς τα έσοδα από τους αρχαιολογικούς χώρους εξακολουθούν να είναι εξαιρετικά περιορισμένα» σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Στη συνάντηση δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στις δράσεις γύρω από το 2021 οι οποίες, όπως σημείωσε ο πρωθυπουργός, «θα είναι μια πρώτης τάξης ευκαιρία για να μπορέσουμε να σηματοδοτήσουμε αυτό το αόρατο νήμα το οποίο συνδέει την κλασική πολιτιστική μας κληρονομιά με την Ελλάδα του αύριο, την Ελλάδα της εξωστρέφειας». Τέλος ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι η κυβέρνηση έχει μια πολύ φιλόδοξη ατζέντα την οποία το Υπουργείο Πολιτισμού έχει την εμπειρία και την δυνατότητα και το προσωπικό να υλοποιήσει «ξεφεύγοντας από αγκυλώσεις του παρελθόντος και με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον».

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ - ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Μενδώνη: Ο πρωθυπουργός μάς έδωσε τις λύσεις προκειμένου το όραμά μας να γίνει πραγματικότητα

Η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό για την παρουσία του σήμερα στο ΥΠΠΟΑ σημειώνοντας ότι είχε την ευκαιρία μαζί με τον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη να τον ενημερώσουν για όλα τα θέματα τα οποία έχουν τεθεί ως προτεραιότητες στους τομείς του πολιτισμού και του αθλητισμού.

«Μας ενδιαφέρει ο πολιτισμός να στέλνει το μήνυμα μιας άλλης Ελλάδας, της Ελλάδας του αύριο, έτσι όπως την οραματιζόμαστε. Μιας Ελλάδας δυναμικής, με επενδύσεις, με ένα πρόσωπο που πραγματικά αξίζει σε όλους τους πολίτες αυτής της χώρας» δήλωσε η κ. Μενδώνη. Όπως τόνισε η υπουργός, στις προτεραιότητες του ΥΠΠΟΑ είναι η βελτίωση της καθημερινότητας στον τομέα του πολιτισμού, η βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών στους αρχαιολογικούς χώρους και στα μουσεία, η ανάδειξη της σύγχρονης καλλιτεχνικής δημιουργίας.

«Στόχος μας είναι να δείξουμε ότι η Ελλάδα μπορεί να έχει μουσεία εφάμιλλα των διεθνών προδιαγραφών, οι αρχαιολογικοί χώροι να "ψυχαγωγούν" με την αρχαία σημασία της λέξης τους επισκέπτες και η σύγχρονη καλλιτεχνική δημιουργία, να παράγει - που παράγει -ό,τι πιο δυναμικό μπορεί να εκφραστεί. Ο πρωθυπουργός μας έδωσε τις κατευθύνσεις, κυρίως όμως μας έδωσε λύσεις, στο να αντιμετωπίσουμε με τον ταχύτερο δυνατό τρόπο τα προβλήματα που υπάρχουν τα οποία δεν είναι λίγα, προκειμένου το όραμα μας να γίνει πραγματικότητα» σημείωσε.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν επίσης οι γ.γ. του ΥΠΠΟΑ Γιώργος Διδασκάλου και Νικόλας Γιατρομανωλάκης καθώς και ο ΓΓ Αθλητισμού Γιώργος Μαυρωτάς.

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ - ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μεταβαίνει στην Κάρπαθο όπου θα παραμείνει έως την Κυριακή.

Σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση από το Μέγαρο Μαξίμου, ο κ. Μητσοτάκης το πρωί του Σαββάτου θα συναντηθεί με φορείς του νησιού στο δημαρχείο της Καρπάθου και το απόγευμα της ίδιας ημέρας θα επισκεφθεί την Όλυμπο.

Το απόγευμα της Κυριακής ο Πρωθυπουργός θα αναχωρήσει από το αεροδρόμιο της Καρπάθου με προορισμό την Αθήνα.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Τέμπη: Εισαγγελική έρευνα για την απομάκρυνση υλικών από το σημείο της τραγωδίας13:18Φωτιά στη Μονεμβασιά13:05Λίτσα Πατέρα - Ζώδια: Οι προβλέψεις της Πέμπτης και οι ζήλιες (βίντεο)12:51Ακίνητα: Η τροπολογία για το ύψος των κτηρίων12:38Βασίλης Κασσελάκης: Οι Σπαρτιάτες, οι “ευπρόσδεκτες ψήφοι” και η αναδίπλωση12:24Ομόνοια: Επεισοδιακή καταδίωξη από ταράτσα σε ταράτσα (εικόνες)12:11Μεξικό: Πρωταθλήτρια χώρα στην παραγωγή συνθετικών ναρκωτικών11:57Τέμπη: Δεκτή η προσφυγή γονέα κατά εισαγγελικής απόφασης11:44Η Τουρκία φτιάχνει Sky Dome για να καλυφθεί όλη η χώρα11:31Γιάννης Καλλιάνος: Πέθανε ο πατέρας του11:17Τροχαίο: Οδηγός εγκλωβίστηκε σε φλεγόμενο όχημα (εικόνες)11:04Στάθης Φλώρος για Βελόπουλο: Αν δεν του χτύπαγα την πόρτα, θα πούλαγε ακόμα κηραλοιφές10:50Η Ελεονώρα Μελέτη... “Ενώπιος Ενωπίω” με τον Νίκο Χατζηνικολάου10:37Ολυμπιακή φλόγα: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας10:23Φορολογικές δηλώσεις: Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα10:10Σίφνος: Η “μάχη” πλοίου για να δέσει στο λιμάνι (βίντεο)09:57Ομόφυλα ζευγάρια - Βελόπουλος: Να μην πάνε στις εκκλησίες το Πάσχα όσοι βουλευτές υπερψήφισαν τον νόμο, γιατί...09:43Σουηδία: Επίθεση μασκοφόρων σε αντιφασιστική εκδήλωση09:30Κως – Θάνατος βρέφους: Ελεύθεροι με όρους οι γονείς09:16Ευρωεκλογές - Κόκκαλης: Η Ελλάδα πρέπει να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης κλιματικής ανάγκης09:03
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο