LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 01 Αυγούστου 2019 16:36

Μαξίμου: Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας ο Αλέξανδρος Διακόπουλος

Ποιός ειναι ο πολύπειρος αξιωματικός που αναλαμβάνει την νεοσυσταθείσα θέση του Συμβούλου του Πρωθυπουργού.

Αλέξανδρος Διακόπουλος - Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας

Όπως ανακοίνωσε το Μαξίμου, "με απόφαση του Πρωθυπουργού προχωρά η πλήρης ανασύνθεση της δομής Εθνικής Ασφάλειας της Ελληνικής Δημοκρατίας, προκειμένου να ανταποκριθεί στις σύγχρονες προκλήσεις και στις νέες απειλές που αντιμετωπίζει η χώρα. Συγκεκριμένα, συνίσταται θέση Συμβούλου Εθνικής Ασφαλείας στο γραφείο Πρωθυπουργού την οποία αναλαμβάνει ο Αντιναύαρχος κ. Αλέξανδρος Διακόπουλος".

"Η κυβέρνηση έχει ως βασική προτεραιότητα τον εκσυγχρονισμό της πολιτικής ασφάλειας της χώρας, για αυτό και κρίθηκε ως επιτακτική ανάγκη να θεσμοθετηθεί η θέση Συμβούλου Εθνικής Ασφάλειας, ο οποίος θα υποστηρίζει τον Πρωθυπουργό και θα συνιστά τον σύνδεσμό του με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Γι’ αυτό ακριβώς επελέγη γι’ αυτή την κρίσιμη θέση ένα στέλεχος με μεγάλη εμπειρία και αδιαμφισβήτητες ικανότητες, όπως ο Αντιναύαρχος Αλέξανδρος Διακόπουλος", αναφέρει το Μαξίμου.

Ο Αλέξανδρος Διακόπουλος έχει υπηρετήσει τις Ένοπλες Δυνάμεις από πολλές και διαφορετικές θέσεις. Μεταξύ άλλων, διετέλεσε Διευθυντής της Γενικής Διεύθυνσης Πολιτικής Εθνικής Άμυνας και Διεθνών Σχέσεων του ΥΠΕΘΑ, Διοικητής Ναυτικής Εκπαίδευσης και Διοικητής Σχολής Ναυτικών Δοκίμων. Έχει υπηρετήσει επίσης ως Ναυτικός Ακόλουθος στην Άγκυρα, ενώ την τελευταία διετία πριν την αποστρατεία του τον περασμένο Ιανουάριο ήταν Διοικητής της Σχολής Εθνικής Άμυνας. Έχει εκπαιδευτεί στην Ελλάδα και τη Γαλλία και διαθέτει μεταπτυχιακό τίτλο στη δημόσια διοίκηση από το πανεπιστήμιο του Harvard.

Αλέξανδρος Διακόπουλος - Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας

Ακολουθώντας την ίδια συλλογιστική, η κυβέρνηση προχωρά στον εκσυγχρονισμό της ΕΥΠ με στόχο να αντιμετωπίσει παραδοσιακές απειλές, αλλά και νέους κινδύνους, όπως ο κυβερνοπόλεμος, αλλά και η διασύνδεση τρομοκρατικής και εγκληματικής δραστηριότητας σε παγκοσμιοποιημένο επίπεδο με γεωπολιτικές προεκτάσεις.

Νέος Διοικητής της ΕΥΠ ορίζεται ο κ. Παναγιώτης Κοντολέων, ενώ η εν λόγω υπηρεσία αναδιαρθρώνεται και ενισχύεται με διευρυμένο σχήμα τριών υποδιοικητών που αποτελείται από τους κ. Βασίλειο Γκρίζη, Διονύση Μελιτσιώτη και Αναστάσιο Μητσιάλη (σημ: διαβάστε περισσότερα για τα νέα πρόσωπα και την νέα δομή της ΕΥΠ, πατώντας ΕΔΩ)

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Δένδιας για Ημέρα Ενόπλων Δυνάμεων: Θωρακίζουμε την Ελλάδα με αλλαγές σε μέσα και φιλοσοφία, έχοντας στο επίκεντρο το έμψυχο δυναμικό08:04Έκλεβαν ρούχα στην Ελλάδα και τα πωλούσαν στην Αλβανία - 8 συλλήψεις07:50"Φυγόδικη" η νομπελίστρια Ματσάδο, αν εγκαταλείψει τη Βενεζουέλα για να παραλάβει το βραβείο07:36Θεσσαλονίκη: Δελφίνια έκαναν για ακόμη μια φορά την εμφάνιση τους στον Θερμαϊκό (βίντεο)07:22Η Ουκρανία θα εκχωρήσει το Ντονμπάς στη Ρωσία, κατά το σχέδιο που πρότειναν οι ΗΠΑ07:08IRIS: Από 1 Δεκεμβρίου οι πληρωμές στις λιανικές συναλλαγές B2C 06:54Ηράκλειο: Κλείνει για μια βδομάδα ο κεντρικός διάδρομος του αεροδρομίου - Σοβαρές επιπτώσεις και περιορισμοί06:40Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 21 Νοεμβρίου06:26Τι καιρό θα κάνει την Παρασκευή06:12Σοκ στην Πορτογαλία: Εννιάχρονο αγόρι ακρωτηριάστηκε από συμμαθητές του σε τουαλέτα σχολείου23:59Ολυμπιακός: Τραυματίας ο Πασχαλάκης23:46Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 49χρονος που πέταξε πέτρα σε λεωφορείο23:32«Κατάπιε» και την Ντουμπάι ο Παναθηναϊκός με 103-8223:18Απειλές Ζαχάροβα κατά της Ελλάδας: Η Ρωσία θα απαντήσει στην κοινή παραγωγή drones με την Ουκρανία – Η απάντηση της Αθήνας23:04Πιερρακάκης: Η ελληνική οικονομία κατατάσσεται σε εκείνες με τις ισχυρότερες επιδόσεις στην Ευρωζώνη22:50Έκλεβαν ρούχα από καταστήματα στην Αττική και τα μεταπωλούσαν στην Αλβανία - Οκτώ συλλήψεις 22:36Η Ρωσία παρέδωσε 1.000 σορούς Ουκρανών στρατιωτών22:22Παναθηναϊκός: Τραυματίστηκε ο Οσμάν στο πρώτο δεκάλεπτο με την Ντουμπάι22:08Δήμος Αθηναίων: Νέος κανονισμός κυκλοφορίας και στάθμευσης για τα πατίνια – Τι αλλάζει21:54Συνελήφθη ένας άνδρας για κατοχή αρχαίων αντικειμένων και θρησκευτικών εικόνων21:40
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο