LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 01 Αυγούστου 2019 15:41

Τρία παιδιά νεκρά από πνιγμό σε πισίνα μέσα σε μία ώρα

Συγκλονισμένη η χώρα από την τραγωδία με τις αδελφές στην Ρόδο. Τι λένε οι γονείς τους, τι «έδειξαν» οι κάμερες ασφαλείας. Θρήνος για την 8χρονη στην Κρήτη.

πισίνα - ατύχημα - δυστύχημα

Ανείπωτος πόνος για τις οικογένειες τους και αίσθηση στο Πανελλήνιο που θρηνεί για τρία μικρά κορίτσια, τα οποία έχασαν τις ζωές τους σχεδόν την ίδια ώρα, σε πισίνες ξενοδοχείων, στην Ρόδο και στην Κρήτη. 

Ανατριχιαστικά είναι τα στοιχεία που προκύπτουν από τις καταθέσεις των γονέων των δύο αδικοχαμένων νεαρών κοριτσιών που ήρθαν στη Ρόδο για διακοπές μαζί με την οικογένειά τους και πνίγηκαν χθες το απόγευμα στην πισίνα του ξενοδοχείου όπου διέμεναν.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε η ΡΟΔΙΑΚΗ, οι γονείς των δύο κοριτσιών που χάθηκαν τόσο άδικα χθες το απόγευμα, κατέθεσαν στους αξιωματικούς της αστυνομίας ότι τα παιδιά τους δεν ήξεραν κολύμπι. Η οικογένεια ήρθε στο νησί μας για διακοπές μαζί με άλλα δύο παιδιά τους, από τη Γαλλία. Εκτός τα δύο κορίτσια 16 και 19 ετών που πνίγηκαν, στο ξενοδοχείο βρίσκονταν εκείνη την ώρα η γονείς, μία μεγαλύτερη αδελφή τους και ένα μικρότερο κορίτσι 10μόλις ετών.

Από τις επίσημες μαρτυρίες προκύπτει ότι η εξαμελής  οικογένεια είχε γευματίσει κανονικά λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι. Από το τραπέζι του εστιατορίου αποχώρησαν λίγο μετά τις; 3 και μισή ενώ στη συνέχεια πήγαν στα δωμάτιά τους. Αμέσως μετά τις 5 όμως, οι δύο από τις 4 αδελφές μετέβησαν στο χώρο της πισίνας.  

Στη διάρκεια του χρόνου που μεσολάβησε, σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε η ΡΟΔΙΑΚΗ, οι νεαρές γευμάτισαν και πάλι γλυκά και άλλα σνακ από μπουφέ που υπήρχε στο ξενοδοχείο, όπως προκύπτει και από τις κάμερες ασφαλείας.

πισίνα

Το ξενοδοχείο διαθέτει τρεις πισίνες. Τα  κορίτσια επειδή δεν ήξεραν προφανώς κολύμπι, προτιμούσαν την πισίνα με βάθος 1 μέτρο και 20 εκατοστά. Λίγο μετά τις 6 και 10 έφθασαν εκεί. Όμως δυστυχώς, δεν βρήκαν ελεύθερη ξαπλώστρα στην πισίνα αυτή και αναγκάστηκαν να πάνε στην αμέσως μεγαλύτερη, το ύψος της οποίας ξεπερνά τα 2 μέτρα.

Εκεί, κάτω από συνθήκες που δεν έχουν ακόμα διευκρινιστεί, αφού μπήκαν μέσα, εκτιμάται ότι πανικοβλήθηκαν όταν έφθασαν σε σημείο που δεν πατούσαν τα πόδια τους στον πάτο και τότε δυστυχώς ξεκίνησε το πρώτο μέρος της τραγωδίας: Η μία προσπαθούσε να κρατηθεί ή να σώσει την άλλη και δυστυχώς επήλθε το μοιραίο.

Ο ναυαγοσώστης είχε σχολάσει στις 6 το απόγευμα και Το ΕΚΑΒ ειδοποιήθηκε και έφθασε στο σημείο στις 6.20. Εντόπισε την μία η οποία είχε παλμούς και την οποία επιχειρούσαν να επαναφέρουν οι υπεύθυνοι του ξενοδοχείου. Δυστυχώς δεν τα κατάφεραν. Οι γονείς αναζήτησαν και τη δεύτερη αδελφή. Νόμιζαν ότι βρίσκονταν στο δωμάτιο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΡΟΔΙΑΚΗΣ, ούτε οι γονείς ούτε κανείς άλλος είχε δει δυστυχώς ότι λίγα μέτρα παραπέρα στον πάτο της πισίνας βρίσκονταν νεκρή η μεγαλύτερη αδελφή της. Η τραγωδία έγινε ανείπωτη. Ανασύρθηκε νεκρή και η δεύτερη αδελφή.

πισίνα - ατύχημα - δυστύχημα

Σχεδόν την ίδια ώρα με την τραγωδία στην Ρόδο, εκτυλισσόταν ακόμη μία, στην Κρήτη, όπου ένα μικρό παιδί, έχασε την ζωή του, επίσης απο πνιγμό σε πισίνα ξενοδοχείου. 

Μία 8χρονη έχασε τη ζωή της το απόγευμα της Τετάρτης, σε πισίνα ξενοδοχείου στη Χερσόνησο του Ηρακλείου. Σύμφωνα με πληροφορίες του ιστότοπου neakriti.gr, πρόκειται για μία 8χρονη που ανασύρθηκε από την πισίνα το απόγευμα της Τετάρτης χωρίς τις αισθήσεις της. Άμεσα κλήθηκε το ΕΚΑΒ, με τους διασώστες να σπεύδουν στο σημείο για να παραλάβουν τη μικρή. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι μεταφέρθηκε ταχύτατα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου όπου έφτασε περίπου στις 20:30 το βράδυ.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή διοικητή του νοσοκομείου κ. Φανουργιάκη, «το κοριτσάκι έφτασε με ασθενοφόρο στο ΠΑΓΝΗ άσφυγμο. Όπως προβλέπεται από το πρωτόκολλο, έγιναν προσπάθειες ανάνηψης, έγινε καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση. Όμως δεν επανήλθε». Για το τραγικό αυτό περιστατικό ειδοποιήθηκε και η αστυνομία, ενώ φως στα ακριβή αίτια θανάτου του 8χρονου κοριτσιού θα ρίξει η νεκροψία – νεκροτομή.


Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΕπίθεση Ισραήλ στο Ιράν: Αεροπορική βάση στο “στόχαστρο”Σήμερα 06:25 | Ειδήσεις

Τι αναφέρουν οι πληροφορίες απο διεθνή ΜΜΕ. Τι δηλώνουν επισήμως οι ιρανικές Αρχές.

Μέση Ανατολή - Πετρέλαιο: Μεγάλη αύξηση στις διεθνείς τιμές φέρνει η νέα έντασηΣήμερα 07:12 | Ειδήσεις

"Ράλι ανόδου" καταγράφεται στις διεθνείς αγορές, μετά και τις πληροφορίες για την επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν.

ECL - Ολυμπιακός: Αποθέωση στο αεροδρόμιο για την πρόκριση στα ημιτελικά (βίντεο)Σήμερα 06:54 | Ειδήσεις

Φίλαθλοι των Πειραιωτών περίμεναν επί ώρες να επιστρέψουν τα μέλη της αποστολής, μετά την μεγαλύτερη μέχρι στιγμής επιτυχία της ομάδας σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Σταδίου: Τροχαίο με σοβαρά τραυματισμένο οδηγόΣήμερα 06:36 | Ειδήσεις

Που και πως συνέβη το τροχαίο στο κέντρο της Αθήνας. Ποια είναι η κατάσταση του οδηγού του δικύκλου.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Μέση Ανατολή - Πετρέλαιο: Μεγάλη αύξηση στις διεθνείς τιμές φέρνει η νέα ένταση07:17Σημεία για rapid test δωρεάν την Παρασκευή07:03ECL - Ολυμπιακός: Αποθέωση στο αεροδρόμιο για την πρόκριση στα ημιτελικά (βίντεο)06:50Σταδίου: Τροχαίο με σοβαρά τραυματισμένο οδηγό06:37Επίθεση Ισραήλ στο Ιράν: Αεροπορική βάση στο “στόχαστρο”06:23Καιρός - Παρασκευή: Βροχές, καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας06:09Φενερμπαχτσέ – Ολυμπιακός: Πασάς… στην Πόλη ο “Θρύλος”!00:52“Ψυχοκόρες” στον ΑΝΤ1 τέσσερις φορές την εβδομάδα: Τι θα δούμε στα νέα επεισόδια (εικόνες)00:23ECL: Ήττα και αποκλεισμός για τον ΠΑΟΚ23:59Μπριζίτ Μακρόν: Η ζωή της μεταφέρεται στη μικρή οθόνη23:47Βία ανηλίκων: Ξυλοδαρμός ανηλίκου…για το TikTok (βίντεο)23:35Πάτρα: Γκαραζόπορτα πλάκωσε γυναίκα23:22ΑΠΘ - SeaCare: Φοιτητική Ομάδα διακρίθηκε σε Παγκόσμιο Διαγωνισμό Καινοτομίας23:08Ενδοοικογενειακή βία - Βία ανηλίκων: Οι αστυνομικές δράσεις το πρώτο 15μερο του Απριλίου (βίντεο)22:55Τσίπρας: Στη Μέση Ανατολή, η Ευρώπη δεν είναι με τη σωστή πλευρά της Ιστορίας22:41Ιρλανδία: Συγγενείς των θυμάτων της φονικότερης φωτιάς δικαιώθηκαν μετά από 43 χρόνια22:28Διασύνδεση POS με ταμειακές - Χατζηδάκης: Καμία παράταση22:01Κόρινθος: Θρίλερ με σορό γυναίκας στη θάλασσα21:47Δάγκειος πυρετός: “Συναγερμός” από τον ΠΟΥ για τη Λατινική Αμερική21:34Βαρκελώνη – Τσιτσιπάς: “Ανίκητος” στο χώμα!21:20
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο