LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠαράξεναΔημοσίευση: 01 Αυγούστου 2019 09:14

Ένα άλογο έκανε δώρο στον Τραμπ ο Πρόεδρος της Μογγολίας!

Πως το βάφτισε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ και σε ποιόν το χάρισε, αμέσως μόλις του το έδωσε ο ομόλογος του. 

Ντόναλντ Τραμπ - Μπατούλγκα Χάλτμαα - πρόεδρος Μογγολίας

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ αποκάλυψε το όνομα που επέλεξε για το άλογο που χάρισε στον 13χρονο γιο του, τον Μπάρον, ο πρόεδρος της Μογγολίας Μπατούλγκα Χάλτμαα: "Νίκη".

Ο Μπατούλγκα, ο πρώτος Μογγόλος πρόεδρος που επισκέπτεται την Ουάσιγκτον από το 2011, έφτασε στον Λευκό Οίκο με ένα μαύρο SUV, χωρίς το άλογο. Ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος είχε δηλώσει νωρίτερα σε δημοσιογράφους ότι ο Μπατούλγκα ήθελε να βαπτίσει ο Τραμπ το ζώο, που αποτελεί συμβολικό δώρο στη χώρα του.

Τα σκληραγωγημένα, μικρόσωμα άλογα της Μογγολίας είναι η ράτσα που ίππευαν ο Τζένγκις Χαν και άλλοι πολέμαρχοι. Όταν ρωτήθηκε από έναν δημοσιογράφο, την ώρα που πόζαραν για φωτογραφίες στον Κήπο τον Ρόδων, αν έχει σκεφθεί ένα όνομα, ο Τραμπ απάντησε: "Ναι. Νίκη" και, στρεφόμενος στον Μπατούλγκα, πρόσθεσε: "Σας ευχαριστώ πολύ για το άλογο". Κατόπιν, ρώτησε ο ίδιος τους δημοσιογράφους αν έχουν δει τη φωτογραφία του (δεν την είχαν δει) και είπε ότι είναι "πανέμορφο".

Η Μογγολία, μια χώρα τριών εκατομμυρίων κατοίκων που συνορεύει με την Κίνα και τη Ρωσία, θέλει να προσελκύσει επενδύσεις από τις ΗΠΑ και άλλες χώρες τις οποίες θεωρεί "τρίτους γείτονες", ώστε να περιοριστεί η οικονομική εξάρτησή της από το Πεκίνο. Η χώρα έχει προσφερθεί επίσης να αναλάβει μεσολαβητικό ρόλο στις διπλωματικές επαφές των ΗΠΑ με τη Βόρεια Κορέα και να φιλοξενήσει μια σύνοδο κορυφής μεταξύ των δύο ηγετών. Η Μογγολία διαθέτει σιδηροδρομική σύνδεση με τη Βόρεια Κορέα.

Όπως και ο Τραμπ, ο Μπατούλγκα ήταν επιχειρηματίας προτού να ασχοληθεί με την πολιτική. Ήταν επίσης αθλητής της πάλης και έφερε μαζί του στον Λευκό Οίκο τον σύμβουλό του, τον Ντολγκορσουρέν Νταγκβαντόρτζ, έναν γνωστό πρώην πρωταθλητή του σούμο. "Η Μογγολία... είναι σπουδαίοι μαχητές. Ξέρετε, σπουδαίοι μαχητές, σπουδαίοι παλαιστές, σπουδαίοι πρωταθλητές", σχολίασε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Άγριο επεισόδιο σε κελί στο Μεταγωγών – Κρατούμενος τραυμάτισε σοβαρά αστυνομικό16:40Νυχτερινός Ποιμήν: Έλεγχοι της Αστυνομίας για αλκοόλ σε ανηλίκους στην Πετρούπολη16:26Άγιος Παντελεήμονας: Επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά συναυτουργία για τις τέσσερις ανήλικες16:12Πύργος: Συνελήφθη 17χρονος μαθητής - Στην κατοχή του είχε μαχαίρι "πεταλούδα" 15:58ΗΠΑ: Νέο αμερικανικό ρεσάλτο σε τάνκερ - Έφερε ψευδώς τη σημαία του Ανατολικού Τιμόρ15:44Αγρότες εισέβαλαν στην Εθνική Οδό στη Νεμέα - Ταυτοποιήθηκα δέκα άτομα15:30Γερμανία: Περίπου 50 πρόβατα εισέβαλαν σε σούπερ μάρκετ 15:16Ε.Ο Θεσσαλονίκης- Ν. Μουδανίων: Άρση προσωρινών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων15:02Ρωσία: Οι ΗΠΑ απελευθέρωσαν δύο Ρώσους, μέλη του πληρώματος του πετρειλαιοφόρου που συνέλαβαν14:48ΕΕ-Mercosur: Θετικές στην συμφωνία οι περισσότερες χώρες 14:34Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς: Υποχρεωτικός ο εφοδιασμός των οχημάτων με αντιολισθητικές αλυσίδες αύριο14:20Κύπρος: Σύσκεψη στο Προεδρικό Μέγαρο για το σκάνδαλο14:06Θεσσαλονίκη: Άγριος ξυλοδαρμός μεταξύ συγκατοίκων - Στο νοσοκομείο ο τραυματίας13:52Κύπρος: Θύελλα αντιδράσεων, από βίντεο για φερόμενες μίζες - Λόγο για μοντάζ κάνει η Προεδρία13:38Μακρόν: Η χώρα του θα ψηφίσει "κατά" της συμφωνίας ΕΕ - Mercosur επικαλούμενος "ομόφωνη πολιτική απόρριψη"13:24Ηράκλειο: Πτώμα 56χρονης σε προχωρημένη σήψη εντοπίστηκε σε εγκαταλελειμμένο κτίριο13:10Πάνος Ρούτσι για Καρυστιανού: Εγώ τον αγώνα που έκανα, δεν τον έκανα για να μπω σε κόμμα12:56Ολυμπιακός: Στις 17 Μαρτίου ο εξ' αναβολής αγώνας με την Φενερμπαχτσέ 12:42Ο Τραμπ είπε ότι ακύρωσε δεύτερο κύμα επιθέσεων στη Βενεζουέλα12:28Ιωάννινα: Ξεκίνησε έντονη χιονόπτωση μέσα στην πόλη12:14
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο