LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 31 Ιουλίου 2019 21:01

Εγκώμια του διεθνούς Τύπου για την οργάνωση της Κυβέρνησης Μητσοτάκη

Η ταχύτητα των δράσεων και οι πρώτες κινήσεις του νέου κυβερνητικού σχήματος παρακολουθούνται στενά από τα διεθνή ΜΜΕ. 

Μητσοτάκης - Βουλή

Του Νίκου Ρογκάκου 

Με εγκωμιαστικά λόγια για τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, αναφέρεται άρθρο του Reuters, αναδεικνύοντας τις προτεραιότητες του, και μάλιστα όπως τονίζεται αυτό είναι πραγματικά περίεργο για την Ελλάδα που έχει εκπλήξει θετικά τους Έλληνες. 

«Η λέξη που χρησιμοποιείται συχνότερα από τους Έλληνες για να περιγράψει τη νέα κυβέρνησή τους είναι "περίεργη". Αυτό δεν μεταφράζεται υποτιμητικά. Αντίθετα, περιγράφει την ασυνήθιστη ταχύτητα και την ιδιαιτερότητα με την οποία ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέλαβε καθήκοντα πρωθυπουργού». 

Επενδύσεις, μείωση γραφειοκρατίας, μείωση φόρων και εισφορών και βάρος στο κοινωνικό Κράτος είναι οι προτεραιότητες του Πρωθυπουργού, όπως ο ίδιος τις έχει οριοθετήσει και τις έχει επικοινωνήσει στους υπουργού του. 

Είναι ενδεικτικό ότι το πρώτο εικοσαήμερο διακυβέρνησης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έστειλε μηνύματα υψηλών συμβολισμών για το μοντέλο διακυβέρνησης που θέλει να υιοθετήσει. 

Την συγκρότηση με ρυθμούς εξπρές του υπουργικού συμβουλίου, ακολούθησε η παράδοση «μπλε φακέλων» στους υπουργούς του κατά την 1η συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, θέτοντας τους στόχους εξαμήνου κάθε χαρτοφυλακίου. H αξιολόγηση, δε, γίνεται  σε πραγματικό χρόνο από το επιτελικό κέντρο απευθείας στο Μαξίμου υπό τον αρμόδιο υφυπουργό Άκη Σκέρτσο. 

Είναι γεγονός ότι σε χρόνο ρεκόρ κατατέθηκαν και τα τρια πρώτα ν/σ για το επιτελικό κράτος, το φορολογικό ν/σ για τον ΕΝΦΙΑ & τις 120 δόσεις και το διυπουργικό για ΟΤΑ, άσυλο και την πάταξη της ψηφιακής γραφειοκρατίας. 

Θετικές εντυπώσεις στο εξωτερικό έχει προκαλέσει η πρώτη αποτίμηση του κυβερνητικού έργου, κάτι που αναδεικνύεται και από το έντονο ενδιαφέρον των αγορών αλλά και από τη βελτίωση του Δείκτη Οικονομικού Κλίματος. Οπως μάλιστα προκύπττει από τα τελευταία στοιχεία της Ε.Ε., τον Ιούλιο αυξήθηκε κατά 4,3 μονάδες σε σχέση με τον Ιούνιο, και βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο από το Μάρτιο του 2008. 

Βέβαια από την άλλη οι προσδοκίες που έχουν καλλιεργηθεί είναι μεγάλες και η νίκη της ΝΔ στην Ελλάδα βρίσκεται από τις πρώτες ώρες στο μικροσκόπιο των ευρωπαίων καθώς τους έχει προκαλέσει ιδιαίτερο ενδιαφέρον το γεγονός ότι μία μεταρρυθμιστική κυβέρνηση που δεν έταξε πολλά κατόρθωσε να αποπέμψει την ακροδεξιά από τη Βουλή αλλά και να νικήσει τον αριστερό αντίπαλό της. 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης λόγω της μεταρρυθμιστικής του ατζέντας που είναι στην κορωνίδα του προγράμματος του, δέχεται καθημερινά αιτήματα ξένων μέσων για μια συνέντευξη στο Μέγαρο Μαξίμου. 

Ήδη μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα έχουν δρομολογηθεί δύο κομβικά νομοσχέδια, το πρώτο για την μεταρρύθμιση του κράτους και το δεύτερο για τη μείωση της φορολογίας και την ενίσχυση της μεσαίας τάξης και των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων με τη νέα ρύθμιση για τις 120 δόσεις ενώ ήδη τρέχει και το κυβερνητικό σχέδιο για την προσέλκυση σειράς ξένων επενδύσεων αλλά και την έναρξη των εργασιών στο Ελληνικό. 

Πέραν της βελτίωσης της οικονομίας ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι αποφασισμένος άμεσα να τρέξει σειρά μέτρων με στόχο την εμπέδωση του αισθήματος της ασφάλειας στους πολίτες ενώ ουσιαστικές θα είναι και οι αλλαγές στην παιδεία καθώς με την κατάργηση του ασύλου  προσδοκα να επανέλθει η ομαλότητα στα πανεπιστημιακά ιδρύματα. 

Σε ότι αφορά την οικονομία: Τα ιστορικά χαμηλά επιτόκια δανεισμού, οι χαμηλές αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων & εντόκων γραμματίων, η επιτυχημένη έκδοση ελληνικών τραπεζών στις χρηματαγορές, η επιστροφή ρεκόρ καταθέσεων στις τράπεζες τα τελευταία χρόνια σε συνδυασμό με την επιτυχημένη έξοδο στις αγορές επί κυβέρνησης ΝΔ έδωσαν θετικό αέρα στο οικονομικό επιτελείο. Φαίνεται ότι οι αγορές έχουν πεισθεί  για τις προθέσεις της νέας κυβερνησης…  

Η επιτάχυνση των επενδύσεων είναι ψηλά στις προτεραιότητες της νέας κυβέρνησης που ήδη με τρεις Κοινές Υπουργικές αποφάσεις μέσα στον Αύγουστο και το απευθείας τετ-α-τετ Μητσοτάκη-Λάτση επιχειρεί να ξεμπλοκάρει το Ελληνικό. 

Μετά την Κύπρο θα επισκεφθεί τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ολλανδία και τις ΗΠΑ χτίζοντας ήδη ουσιαστικές συμμαχίες για τα εθνικά μας θέματα. 

Στην καθημερινότητα, διαφορετικό τόνο έδωσε και η πρόσφατη αντιμετώπιση της θεομηνίας στην Χαλκιδική. Με άμεση άμεση καταγραφή των ζημιών και ην δρομολόγηση των αποζημιώσεων, και την επιτάχυνση της διαδικασίας εκκίνησης της λειτουργίας του συστήματος 112. 

Ο γιατρός στην Ακρόπολη, ο άμεσος καθαρισμός του οικοπέδου στο Νέο Βουτζά, η ανταπόκριση στην κάλυψη των φαρμάκων των εγκαυματιών και η γρήγορη τοποθέτηση γιατρών σε νησιά και απομακρυσμένες περιοχές που είχαν ελλείψεις, δίνουν και έναν άλλο τόνο στην μάχη της καθημερινότητας.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΓυναικοκτονία στον Πειραιά: Μετανιωμένος και συντετριμμένος δηλώνει ο 25χρονοςΣήμερα 13:07 | Ειδήσεις

Ζήτησε και πήρε προθεσμία να απολογηθεί την επόμενη Πέμπτη. Οι κινήσεις του μετά το έγκλημα και η ανάρτηση στα social media.

Γλυπτά του Παρθενώνα: Πως θα γίνει η “επιστροφή” στην Ελλάδα (βίντεο)Σήμερα 14:07 | Ειδήσεις

Ο ανταποκριτής του ΑΝΤ1 στην Βρετανία, Ισαάκ Καριπίδης, αποκάλυψε ποια είναι η βασική πρόταση που συζητούν Λονδίνο και Αθήνα, ώστε να γίνει πρακτικά εφικτή η έκθεση των αρχαιοτήτων στην πατρίδα τους.

“Κιβωτός του Κόσμου”: Άλλαξε όνομα και λογότυπο στα social mediaΣήμερα 12:45 | Ειδήσεις

Ξεκάθαρη στήριξη στον πατέρα Αντώνιο από τους διαχειριστές της σελίδας. Τι αναφέρουν στην ανάρτηση τους.

Καταγγελία για τον ιερέα με τους "μαϊμού" εράνους: με έκαιγε με σταυρό γιατί είχα δαιμονιστεί (εικόνες)Σήμερα 16:37 | Τοπικά Νέα

"Επειδή εγώ ήμουν ορφανός, σημαίνει ότι ήμουν και σκουπίδι;" αναφέρει ο νεαρός για τον ιερέα που πραγματοποιούσε "μαϊμού" εράνους.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Βέλγιο: σκότωσε την έγκυο γυναίκα του και το παιδί της17:22ΕΦΚΑ - ΔΥΠΑ: Οι πληρωμές της εβδομάδας 17:08Καταγγελία για τον ιερέα με τους "μαϊμού" εράνους: με έκαιγε με σταυρό γιατί είχα δαιμονιστεί (εικόνες)16:53Formula 1: Πέθανε ο Πατρίκ Ταμπέ 16:39Πανεπιστήμιο Αθηνών: Επίθεση εναντίον αστυνομικών στις φοιτητικές εστίες 16:26 Βίντεο με τη διάσωση δελφινιού στον Έβρο16:11Καιρός: Με βροχές ξεκινά η εβδομάδα - Πού θα χιονίσει15:57ΑΕΚ: Φιλική νίκη επί της Σερένγκ15:44Παρακολουθήσεις: Στα ύψη η πολιτική κόντρα15:30Eurogroup: Μέτρα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους15:15ΙΝΕ ΓΣΕΕ - Ασφαλιστικό: Οδηγός πληροφόρησης για συντάξεις και κοινωνική ασφάλιση15:01Πάτρα: Κλείδωσε το μωρό της στο αυτοκίνητο κατά λάθος14:48Μουντιάλ 2022 – Αργεντινή: Πανηγυρισμοί στους δρόμους όλης της χώρας14:34Γλυπτά του Παρθενώνα: Πως θα γίνει η “επιστροφή” στην Ελλάδα (βίντεο)14:20Ινδονησία - Σεμερού: οι εκρήξεις του ηφαιστείου σήμαναν συναγερμό (εικόνες)14:07Ιταλία: Η Σικελία στο έλεος νέας κακοκαιρίας13:53Αιολική ενέργεια από… “χαρταετούς” - Έλληνες επιστήμονες πήραν μέρος στην έρευνα13:39“Κιβωτός του Κόσμου”: Άλλαξε όνομα και λογότυπο στα social media13:25Γυναικοκτονία στον Πειραιά: Μετανιωμένος και συντετριμμένος δηλώνει ο 25χρονος13:11Μετρό Θεσσαλονίκης - “Αγία Σοφία”: Τα αρχαία επιστρέφουν στον σταθμό (εικόνες)12:57
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο