LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 31 Ιουλίου 2019 16:36

Μυλωνάς: στο 5% ο δείκτης των “κόκκινων” δανείων το 2021

Φιλόδοξα σχέδια του CEO της ΕΤΕ για τον περιορισμό των μη εξυπηρετούμενων δανείων αλλά και την αύξηση των χορηγήσεων.

Παύλος Μυλωνάς - Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας

«Σημαντικός στρατηγικός στόχος της Εθνικής Τράπεζας είναι να καταστεί η πρώτη επιλογή των πελατών. Βάλαμε γερά τα θεμέλια με το τριετές πλάνο μετασχηματισμού, προκειμένου να δημιουργηθεί μια υγιής, σύγχρονη, ισχυρή και φιλική προς τον πελάτη τράπεζα», τόνισε κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης των μετόχων ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας Παύλος Μυλωνάς. Παράλληλα ξεκαθάρισε ότι ξεκίνησε η διαδικασία πώλησης της Εθνικής Ασφαλιστικής, κίνηση που θα αυξήσει σημαντικά τα κεφάλαια της τράπεζας.

Αναφερόμενος στο τριετές πλάνο και στην ανανέωση της διοικητικής ομάδας της τράπεζας ανέφερε ότι η δημιουργία αυτής της νέας διοικητικής ομάδας παράγει ήδη αποτελέσματα και σε αντιδιαστολή με το παρελθόν «δουλεύουμε ομαδικά».

Σχολιάζοντας την πορεία της ελληνικής οικονομίας τόνισε ότι «αδιαμφισβήτητα εισέρχεται σε μια περίοδο ομαλοποίησης και ευελπιστούμε ότι η επιστροφή των επενδυτών μετά την πρώτη θετική τους ανταπόκριση στο πρόγραμμα της νέας κυβέρνησης θα δώσει ώθηση στα μεγέθη της οικονομίας αλλά και στη ζήτηση για νέα δάνεια». Ωστόσο έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για την επιβράδυνση που παρατηρείται στην οικονομία της Ευρώπης, η οποία επηρεάζει και τη χώρα μας.

Μένοντας στα μεγέθη της οικονομίας αναφέρθηκε στη μείωση της ανεργίας, παρότι το ποσοστό της είναι σε μη αποδεκτά υψηλά επίπεδα, την αύξηση της αξίας των ακινήτων, η οποία βοηθά και τα δανειακά χαρτοφυλάκια και στη ζήτηση των χορηγήσεων η οποία έχει επιστρέψει σε θετικά επίπεδα στο μέτωπο των επιχειρήσεων (σ.σ. στο σημείο αυτό εκτίμησε ότι σύντομα τον ίδιο δρόμο θα ακολουθήσουν και τα νοικοκυριά).

Κλείνοντας τον σχολιασμό για την ελληνική οικονομία τόνισε ότι το 2020, με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, δείχνει ότι θα είναι πολύ πιο ευνοϊκό.

Παύλος Μυλωνάς - Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας

Το ΛΕΠΕΤΕ

Λίγες ώρες πριν τις εθνικές εκλογές, η προηγούμενη κυβέρνηση προχώρησε στην ψήφιση τροπολογίας για τις επικουρικές συντάξεις, χωρίς τη συναίνεση της τράπεζας, θύμισε ο CEO του ομίλου. «Ο νόμος δεν ευσταθεί νομικά και είμαι σίγουρος ότι τα λάθη θα διορθωθούν σύντομα. Η διοίκηση της τράπεζας και εγώ είμαστε εδώ για να συζητήσουμε και να βρεθεί μια συμφέρουσα λύση για όλες τις πλευρές».

Ο Π. Μυλωνάς αναφέρθηκε στα όσα έχουν γίνει τον τελευταίο χρόνο και αφορούν στη μείωση των κόκκινων δανείων, μέσω των δύο πακέτων αθροιστικού ύψους 2 δισεκατομμυρίων ευρώ, αλλά και αυτών που έπονται για το β' εξάμηνο της χρονιάς, καθώς η τράπεζα έχει αποφασίσει να μειώσει τα μη εξυπηρετούμενα ανοίγματά της ως το τέλος του 2019 κατά 4,4 δισ. ευρώ, με στόχο στο τέλος του 2021 ο δείκτης μη εξυπηρετούμενων δανείων να πέσει στο 5%.

Ιδιαίτερη μνεία έκανε ο κος Μυλωνάς στην πλεονάζουσα ρευστότητα που διαθέτει η Εθνική Τράπεζα, γεγονός που θα της επιτρέψει να χρηματοδοτήσει τις εξωστρεφείς επιχειρήσεις κυρίως στην ενέργεια και στον τουρισμό, καθώς και στις υποδομές.

Σε ό,τι αφορά την κερδοφορία, εκτιμήθηκε ότι ο ψηφιακός μετασχηματισμός της τράπεζας θα βελτιώσει σημαντικά τις σχέσεις της με τους πελάτες και σε συνδυασμό με τις νέες εκταμιεύσεις δανείων, όπου τους τελευταίους 12 μήνες η ΕΤΕ αυξάνει διαρκώς τα μερίδιά της, θα βελτιώσουν σημαντικά τα έσοδα.

Τέλος, ο CEO στάθηκε στον ψηφιακό μετασχηματισμό. Προέβλεψε ότι πολύ σύντομα οι απλές τραπεζικές συναλλαγές θα γίνονται εξ ολοκλήρου ψηφιακά και για τον λόγο αυτό η τράπεζα έχει μειώσει τους τελευταίους 12 μήνες κατά 20% (δηλαδή 90) τα καταστήματά της και κατά 13% (1.200 άτομα) το προσωπικό της.

Στο ίδιο ύφος, με αιχμή το νέο μοντέλο διοίκησης, την ενότητα και την ομοψυχία που το χαρακτηρίζει, κινήθηκαν οι δηλώσεις του προέδρου της τράπεζας Κώστα Μιχαηλίδη. «Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε ένα σύγχρονο οργανισμό με διαφάνεια, αξιοκρατία που θα στηρίξει την οικονομία και την κοινωνία, αλλά και τους μετόχους μας. Η ΕΤΕ έχει αλλάξει σελίδα και το πρόγραμμα μετασχηματισμού της είναι μοναδικό για τα ελληνικά τραπεζικά δεδομένα».

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜητσοτάκης: Η ΝΔ αγωνίζεται ώστε η Ελλάδα να γίνει Ευρώπη σε όλα τα επίπεδα (βίντεο)Σήμερα 11:07 | Ειδήσεις

Τι είπε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στα εγκαίνια του τμήματος Λαμία - Καλαμπάκα του αυτοκινητόδρομου Ε65.


 

Δολοφονία Γιώργου Λυγγερίδη: Στον εισαγγελέα οι 67 συλληφθέντες (εικόνες)Σήμερα 08:49 | Ειδήσεις

Οι 67 συλληφθέντες οι οποίοι σχετίζονται με την δολοφονία του άτυχου αστυνομικού στου Ρέντη πήραν το δρόμο προς τον Εισαγγελέα. 

Μαρινάκης: Με συμβολισμούς η υποψηφιότητα ΜπελέρηΣήμερα 09:09 | Ειδήσεις

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μίλησε στον ΑΝΤ1 για τις ευρωεκλογές, την υποψηφιότητα Μπελέρη, τις συλλήψεις για τη δολοφονία Λυγγερίδη και την ακρίβεια.

Φωτιά στη Σούδα κοντά στον Ναύσταθμο - Μήνυμα 112 στους κατοίκους (εικόνες)Σήμερα 09:23 | Τοπικά Νέα

Δόθηκε εντολή να εκκενωθεί πλήρως ο οικισμός, ενώ ασθενοφόρα μεταφέρουν ασθενείς στο Ναυτικό Νοσοκομείο Κρήτης.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Τροχαίο – Σέρρες: Νεκρός σε μετωπική σύγκρουση (εικόνες)11:34Μητσοτάκης: Η ΝΔ αγωνίζεται ώστε η Ελλάδα να γίνει Ευρώπη σε όλα τα επίπεδα (βίντεο)11:22ΕΛΑΣ: δεκάδες συλλήψεις σε στοχευμένες δράσεις για την εξάλειψη της παραβατικότητας11:09“Το Πρωινό” - Κασσελάκης: Καλά έκανα και διέγραψα τον Παπανώτα (βίντεο)10:56Ονδούρα: Τεράστια ποσότητα κοκαΐνης βρέθηκε σε...βάρκες10:43Θεσσαλονίκη: Ληστές ATM αφέθηκαν ελεύθεροι λόγω αναρμοδιότητας δικαστηρίου10:29Σωφρονιστικός συμμετείχε σε κύκλωμα που διακινούσε κινητά και ναρκωτικά σε φυλακή (εικόνες)10:16Χριστοφιλοπούλου για Μπελέρη: όσα λένε τα ακούω βερεσέ (βίντεο)10:02Γάζα: Μωρό γεννήθηκε με καισαρική από νεκρή μητέρα (εικόνες)09:49Φωτιά στη Σούδα κοντά στον Ναύσταθμο - Μήνυμα 112 στους κατοίκους (εικόνες)09:35Μαρινάκης: Με συμβολισμούς η υποψηφιότητα Μπελέρη09:24Δολοφονία Γιώργου Λυγγερίδη: Στον εισαγγελέα οι 67 συλληφθέντες (εικόνες)09:11ΗΠΑ για επίσκεψη Ερντογάν: Ρωτήστε την Άγκυρα αν υπάρχει αλλαγή σχεδίων08:58Χαλκιδική: Καρέ - καρέ η επίθεση με φτυάρι στον δημοτικό υπάλληλο (βίντεο) 08:44Μαλαισία: φονική σύγκρουση στρατιωτικών ελικοπτέρων (βίντεο)08:30“The 2Night Show” - Χάρης Βεραμόν: οι εξαφανίσεις που συγκλόνισαν το πανελλήνιο (βίντεο)08:17Θεσσαλονίκη - Καραμπόλα: Στρατιωτικό λεωφορείο και απορριμματοφόρο συγκρούστηκαν με 3 ΙΧ08:04Δολοφόνοι Λυγγερίδη: Τα καταφέραμε, έχουμε νεκρό αστυνομικό07:51Οι “illuminati” των ευρωψηφοδελτίων07:39“The 2Night Show” - Γιαννουδάκη: η “Αρχοντούλα” από τις “Ψυχοκόρες” και η βεντέτα (βίντεο)07:26
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο