LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΑθλητικάΔημοσίευση: 29 Ιουλίου 2019 15:50

Τιμωρήθηκε ο Κυτέας για τα ρατσιστικά σχόλια στον Καραλή

Ποια ποινή του επιβλήθηκε από τον ΣΕΓΑΣ.

Βελιγράδι - Στίβος - Εμμανουήλ Καραλής

Ο ΣΕΓΑΣ τιμώρησε με ποινή αποκλεισμού ενός έτους με αναστολή τον προπονητή Δημήτρη Κυτέα, τον οποίο είχε καταγγείλει ο Εμμανουήλ Καραλής για ρατσιστική συμπεριφορά τον περασμένο Μάιο. Η δικαστική επιτροπή λαμβάνοντας υπόψη τις συνθήκες και τους κανονισμούς εισηγήθηκε ποινή αποκλεισμού έξι μηνών για τον έμπειρο ομοσπονδιακό προπονητή, ποινή που το Δ.Σ. του ΣΕΓΑΣ αύξησε σε ένα χρόνο με αναστολή.

Η ανακοίνωση του ΣΕΓΑΣ για την απόφαση: 

«Στη χθεσινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΕΓΑΣ συζητήθηκε η απόφαση της Δικαστικής Επιτροπής για την καταγγελία του αθλητή Εμμανουήλ Καραλή σε βάρος του προπονητή Δημήτρη Κυτέα.

Σύμφωνα με τα πρακτικά της η Δικαστική Επιτροπή, αφού άκουσε τις δύο πλευρές και εξέτασε τις καταθέσεις των μαρτύρων, έκρινε ομόφωνα ότι ο Δημήτρης Κυτέας παραβίασε το άρθρο 41 του Καταστατικού του ΣΕΓΑΣ επιδεικνύοντας συμπεριφορά αντίθετη προς τις αρχές του Ολυμπισμού, του Αθλητισμού και του Φιλάθλου Πνεύματος και τους Κανονισμούς του ΣΕΓΑΣ και της IAAF και του επέβαλλε την ποινή της απαγόρευσης εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους και συμμετοχής στις εκδηλώσεις του ΣΕΓΑΣ για έξι (6) μήνες. Λαμβανομένων υπ' όψιν των συνθηκών υπό τις οποίες ετελέσθη το παράπτωμα, της ιδιότητος των εμπλεκομένων και του γεγονότος ότι ενώπιον της Δικαστικής Επιτροπής και με το υπόμνημά του ο Δημήτρης Κυτέας εδήλωσε ότι εκτιμά και σέβεται τον αθλητή Εμμ. Καραλή, η Δικαστική Επιτροπή έκρινε ότι συντρέχει περίπτωση αναστολής εκτέλεσης της επιβληθείσης ποινής επί τρία (3) έτη, κατά την διάρκεια των οποίων αν ο τιμωρούμενος υποπέσει εκ νέου σε παράπτωμα, θα εκτίσει και την ποινή αυτή.

Σύμφωνα με τις διατάξεις του Καταστατικού του, το Δ.Σ. του ΣΕΓΑΣ έχει την δυνατότητα μόνο να επικυρώσει ή να επαυξήσει τις ποινές που επιβάλλει η Δικαστική Επιτροπή.

Έτσι, μετά από ενδελεχή συζήτηση το Δ.Σ. του ΣΕΓΑΣ αποφάσισε κατά πλειοψηφία, να επαυξήσει την ποινή σε ένα (1) έτος με αναστολή».

 

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Στον Ολυμπιακό και επίσημα ο Μόντε Μόρις23:59Handelsblatt: Έχει "καλές πιθανότητες" ο Πιερρακάκης να ηγηθεί του Eurogroup23:44Μελόνι: Η διαχείριση των μεταναστευτικών ροών είναι εφικτή23:30Χανιά: 43χρονος τραυματίστηκε από καραμπίνα - Εξετάζεται η εμπλοκή κυνηγού 23:16Λάρισα: Θύμα ληστείας επιχειρηματίας και η σύζυγος του – Κουκουλοφόροι εισέβαλαν στο σπίτι τους τη νύχτα23:02FIBA Europe Cup: Με κυριαρχική εμφάνιση "λύγισε" την Πριέβιντζα ο ΠΑΟΚ 22:48ΕΟΦ: Προειδοποίηση για επικίνδυνο βρεφικό γάλα που κυκλοφορεί μέσω διαδικτύου22:34Basketball Champions League: Πρωτιά και πρόκριση στους "16" για την ΑΕΚ22:20Σοκ στην Αμαλιάδα: 14χρονος “νταής” εκβίαζε 12χρονο συμμαθητή του - Του απέσπασε περισσότερα από 8.000 ευρώ22:06Δότης σπέρματος με γενετική μετάλλαξη: 197 παιδιά γεννήθηκαν, πολλά με γονιδιακά αυξημένο ρίσκο καρκίνου 21:52Θεοδωρικάκος: Νέες αμερικανικές επενδύσεις στην Ελλάδα21:38Missing Alert για την εξαφάνιση ανήλικης21:24Τσιάρας: Η κυβέρνηση στηρίζει με κάθε μέσο τους αγρότες21:10ANT1 Sports: Αντιμέτωπος με την Βικτόρια Πλζεν έρχεται ο Παναθηναϊκός την Πέμπτη στις 22:00, ζωντάνα στον ΑΝΤ120:56Αγροτικές επιδοτήσεις - Τέλλογλου: Έτσι "κόπηκαν" χιλιάδες αγρότες20:42Παναγιώτης Στάθης για "Αγροτοδικεία" - Εισαγγελικές πηγές στον ΑΝΤ1: Πράττουμε το καθήκον μας, δεν εκτελούμε εντολές20:28Τι καιρό θα κάνει την Πέμπτη20:14Κίμπερλι Γκίλφοϊλ: Συναντήθηκε με τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη - Τι είπαν για Ελλάδα-ΗΠΑ και μεταναστευτικό20:00Στη δημοσιότητα τα στοιχεία του θείου και του φίλου του που ασελγούσαν στα ανίψια του ηλικίας 2 και 4 ετών19:46Φον ντερ Λάιεν: Η Ευρώπη πρέπει να αποφασίζει ποιος εισέρχεται στην ΕΕ και όχι οι λαθρέμποροι19:32
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο