LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 28 Ιουλίου 2019 19:09 | Ανανέωση: 28 Ιουλίου 2019 19:09

Σεισμός αισθητός στην Αττική

Ανησυχία στους κατοίκους του Λεκανοπεδίου απο την νέα δόνηση. Οι εκτιμήσεις για το μέγεθός του, το εστιακό βάθος και το επίκεντρό του.

ΣΕΙΣΜΟΓΡΑΦΟΣ

Σεισμική δόνηση έγινε αισθητή πριν από λίγα λεπτά σε πολλές περιοχές της Αττικής, προκαλώντας ανησυχία στους κατοίκους του Λεκανοπεδίου.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, η δόνηση που σημειώθηκε στις 19:09 της Κυριακής, είχε μέγεθος 4,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του, ο σεισμός είχε μέγεθος 4,2 ρίχτερ και εστιακό βάθος 9,6 χλμ.

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται σε απόσταση περίπου 21 χιλιομέτρων βορειοδυτικά της Αθήνας, σε απόσταση περίπου 5 χιλιομέτρων απο το κέντρο της Μαγούλας.

Βάσει του Ευρωμεσογειακού Σεισμολογικού Ινστιτούτου, το εστιακό βάθος του σεισμού υπολογίζεται στα 0 χιλιόμετρα και το μέγεθός του ήταν 4,6 ρίχτερ.

Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός στις περιοχές της δυτικής Αττικής, όπως η Μαγούλα και η Ελευσίνα, που βρίσκονταν κοντά στο επίκεντρο του.

Οι πρώτες δηλώσεις των σεισμολόγων ειναι καθησυχαστικές, καθώς εκτιμάται ότι η δόνηση εντάσσεται στην φυσιολογική μετασεισμική ακολουθία των 5,1 Ρίχτερ που ταρακούνησαν το λεκανοπέδιο στις 19 Ιουλίου.

«Ήταν ένα γεγονός αισθητό σε όλη την Αττική, ειναι ένας σεισμός τον οποίον τον περιμέναμε και τον είχαμε ουσιαστικά προδιαγράψει από την περασμένη Παρασκευή», δήλωσε ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας με δηλώσεις του στην ΕΡΤ και συνέχισε: «Το επίκεντρο είναι το επίκεντρο του μεγάλου σεισμού που έδωσε τα 5,3 Ρίχτερ την περασμένη Παρασκευή. Αυτός ο σεισμός έρχεται να επιβεβαιώσει ότι είμαστε σε πλήρη μετασεισμική ακολουθία. Ήταν ο μετασεισμός που ήθελα, προκειμένου να κλείσει με τον καλύτερο τρόπο η σεισμική ακολουθία της περασμένης Παρασκευής».

«Ήταν σίγουρα επιφανειακός», είπε ο Άκης Τσελέντης και ξεκαθάρισε πως είναι στο πλαίσιο της μετασεισμικής ακολουθίας. «Δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας», τόνισε, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να έχουμε και άλλους μετασεισμούς.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Γαλλία: Ο πρόεδρος Μακρόν θα συναντηθεί με Ζελένσκι, Στάρμερ και Μερτς τη Δευτέρα στο Λονδίνο23:58ΗΠΑ: Ρακούν "διαρρήκτης" τα έκανε γυαλιά-καρφιά σε κάβα - Κατέληξε μεθυσμένο στην τουαλέτα23:41Κακοκαιρία Byron: Πού καταγράφηκε το μεγαλύτερο ύψος βροχής23:24Σεισμός 4.7 ρίχτερ στα Καλάβρυτα23:10Νότια Κορέα: Αποκαλύφθηκε δίκτυο μαζικής παραβίασης καμερών - Χιλιάδες πολίτες θύματα κρυφής καταγραφής22:56Σαρκοζί: Στη δημοσιότητα αποσπάσματα από το νέο του βιβλίο που περιγράφει τις 20 μέρες που έμεινε στη φυλακή22:42Ναυάγιο στην Κρήτη: Μάχη για τη ζωή τους δίνουν οι δύο διασωθέντες22:28Βύρωνας: Εξιχνιάσθηκε συμμορία που λήστευε πρακτορεία τυχερών παιγνίων22:14Βρετανικός Τύπος: Η ευλογιά θα αφανίσει την ελληνική φέτα22:00Ολοκληρώθηκε η πορεία για τα 17 χρόνια από τη δολοφονία του Γρηγορόπουλου - Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία21:45Μάχη τίτλου στη Formula 1: Ο Φερστάπεν στην pole, ο Νόρις ένα βήμα από το πρωτάθλημα21:31Ζάκυνθος: Συνελήφθησαν οι γονείς του 2χρονου αγοριού που πέθανε μετά από επίθεση σκύλου21:17Θεσσαλονίκη: Κτηνοτρόφος καταρρέει, μετά την αναγκαστική θανάτωση του κοπαδιού του (βίντεο)21:03Μητσοτάκης: Η ανάρτηση για την ανασκόπηση του 2025 - Ένα έτος με μεγάλα έργα, νέες αποφάσεις και αλλαγές20:49Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος: Επεισόδια στα Εξάρχεια - Μολότοφ και προσαγωγές (βίντεο)20:35Τι καιρό θα κάνει την Κυριακή20:21ANT1 Sports: Η FIFA τίμησε τον Τραμπ με το πρώτο Βραβείο Ειρήνης στην κλήρωση του Μουντιάλ20:09Συμβαίνει Τώρα: Πορεία στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, στο κέντρο της Αθήνας (βίντεο)19:55Ο ΠΑΟΚ ανέβασε ταχύτητα και λύγισε τον Κολοσσό19:41Ναυάγιο με μετανάστες στην Κρήτη - 18 νεκροί19:27
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο