LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 28 Ιουλίου 2019 11:39

Ζευγάρι εφοριακών με... βίλα είχε μπει στο Κοινωνικό Τιμολόγιο της ΔΕΗ

Νέα περίπτωση απάτης. Πως είχαν στήσει την κομπίνα και μπήκαν στο Κοινωνικό Τιμολόγιο με βίλα 600 τ.μ.

ΔΕΗ

Συνεχίζεται το κυνήγι των κακοπληρωτών της ΔΕΗ που μπήκαν στο κοινωνικό τιμολόγιο χρησιμοποιώντας πρωτοφανή κόλπα και χρωστούν δεκάδες χιλιάδες ευρώ στην επιχείρηση.

Μετά τον σάλο με τον ιδιοκτήτη βίλας στην Κηφισιά που είχε μπει στο Κοινωνικό Τιμολόγιο της ΔΕΗ, με πλαστά έγγραφα, αλλά δεν πλήρωνε, μια νέα περίπτωση απάτης έρχεται στο φως.

Ζευγάρι εφοριακών ζει εδώ και χρόνια σε πολυτελή βίλα 600 τετραγωνικών με πισίνα στον Βαρνάβα αλλά ταυτόχρονα είναι ενταγμένο στο κοινωνικό τιμολόγιο.

Οι εφοριακοί, σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ, κατάφεραν με μια καλοστημένη κομπίνα το 2011 να βάλουν τη βίλα με την πισίνα, στο κοινωνικό οικιακό τιμολόγιο. Σαν να μην έφτανε το παραπάνω, έχουν σταματήσει να πληρώνουν τους - μειωμένους - λογαριασμούς της ΔΕΗ. 

Οι δύο εφοριακοί φαίνεται πως «έσπασαν» το σπίτι τους στο Βαρνάβα σε τρία μέρη.. Υπόγειο, ισόγειο και 1ος όροφος. Αν και η βίλα είχε έναν μετρητή της ΔΕΗ, εμφάνισαν άλλα δύο ρολόγια "μαϊμού", ένα σε κάθε όροφο. Αιτήθηκαν μόνο για το ένα, το πραγματικό, να μπει στο οικιακό τιμολόγιο, και μπήκε. Οι άλλοι δύο μετρητές, όπως προέκυψε από την έρευνα, παρέπεμπαν σε φωτοβολταϊκά, στην Παιανία.

Το 2014, η οφειλή τους άγγιζε τις 30 χιλιάδες ευρώ. Κατάφερναν όμως να μην τους κοπεί το ρεύμα, προσκομίζοντας - όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια- πλαστά, ιατρικά πιστοποιητικά. Το 2017 η οφειλή εκτινάχθηκε στα 65.000 ευρώ. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΔΕΗ ετοιμαζόταν να ξεκινήσει έλεγχο και να διεκδικήσει τα οφειλόμενα, η απάντηση ωστόσο που έλαβε, ήταν: «Άστους, δεν πειράζουμε τα Κοινωνικά Οικιακά Τιμολόγια, μην τους πειράξεις».

Τελικά η ΔΕΗ εντόπισε τις παρανομίες στις οποίες είχε προχωρήσει το ζευγάρι εφοριακών, που στο παρελθόν είχε κατηγορηθεί για χρηματισμό

Η βίλα εξακολουθούσε να ρευματοδοτείται, επειδή εμφάνιζαν συγγενικό τους πρόσωπο, ως ιδιοκτήτη ενός ορόφου, ο οποίος είχε προσκομίσει πλαστό πιστοποιητικό αναπηρίας, βάσει του οποίου δεν μπορούσε η ΔΕΗ να κόψει το ρεύμα.

Η επιχείρηση τελικά δέσμευσε τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς αλλά δεν βρήκε ούτε ένα ευρώ και σήμερα, βγάζει το ακίνητο στο σφυρί.

 

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΠούτιν: Αν η Ευρώπη θέλει πόλεμο με τη Ρωσία, είμαστε έτοιμοιΣήμερα 17:23 | Ειδήσεις

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν ισχυρίστηκε ότι οι Ευρωπαίοι εμποδίζουν τις προσπάθειες των ΗΠΑ και του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για ειρηνευτική συμφωνία.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Δυτική περιφερειακή Υμηττού λόγω εργασιών βαριάς συντήρησηςΣήμερα 15:06 | Ειδήσεις

Οι εργασίες θα πραγματοποιηθούν από τις 20:00 το βράδυ της Τρίτης 02/12 έως τις 06:00 το πρωί της Τετάρτης 03/12.

Υπουργείο Δικαιοσύνης: Παρουσιάστηκαν οι διατάξεις του νέου κληρονομικού δικαίου - Τι αλλάζειΣήμερα 17:52 | Ειδήσεις

Καινοτόμες είναι οι νέες μετατροπές στο κληρονομικό δίκαιο, που αναμένεται να τεθούν σε εφαρμογή το πρώτο εξάμηνο του 2026.

Έληξε ο αποκλεισμός του τελωνείου των Ευζώνων και της παλαιάς Εθνικής Θεσσαλονίκης–Έδεσσας από αγρότες Σήμερα 17:49 | Ειδήσεις

Αγρότες και κτηνοτρόφοι προχώρησαν σε πλήρη αποκλεισμό, διακόπτοντας την κυκλοφορία τόσο προς την Ελλάδα όσο και προς τη Βόρεια Μακεδονία.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
ΟΠΕΚΕΠΕ: Στη δικαιοσύνη και στην Αρχή για ξέπλυμα μαύρου χρήματος στέλνει η ΝΔ τους μάρτυρες που κέρδισαν σε τυχερά παίγνια19:31Ελεύθερος αφέθηκε ο οδηγός ταξί που προκάλεσε θανατηφόρο τροχαίο με θύμα 35χρονο στη Θεσσαλονίκη19:17Τι καιρό θα κάνει την Τετάρτη19:03Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Δυτική περιφερειακή Υμηττού λόγω εργασιών βαριάς συντήρησης18:49Υπουργείο Δικαιοσύνης: Παρουσιάστηκαν οι διατάξεις του νέου κληρονομικού δικαίου - Τι αλλάζει18:35Ρούτε για Ουκρανία: Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει συναίνεση για ένταξη στο ΝΑΤΟ18:21Έληξε ο αποκλεισμός του τελωνείου των Ευζώνων και της παλαιάς Εθνικής Θεσσαλονίκης–Έδεσσας από αγρότες 18:07Πούτιν: Αν η Ευρώπη θέλει πόλεμο με τη Ρωσία, είμαστε έτοιμοι 17:53Missing Alert για την εξαφάνιση ανήλικου17:39Ο Καναδάς εντάσσεται στο πρόγραμμα SAFE της ΕΕ17:25Συγγενείς θυμάτων στο Μάτι κατά Τσίπρα: Δεν ανεχόμαστε τη χρήση της τραγωδίας μας ως εργαλείο προσωπικής αποκατάστασης17:11Άλκης Καμπανός: Φυλάκιση 20 μηνών σε καταδικασμένο για τη δολοφονία του16:57Χατζηδάκης: Η Ελλάδα αποτελεί σήμερα έναν πολύ καλό προορισμό για επενδύσεις16:43Τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο υποδέχθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο ο Κωνσταντίνος Τασούλας (εικόνες)16:29Η πρώην επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Φεντερίκα Μογκερίνι τέθηκε υπό κράτηση16:15Παναθηναϊκός: Θα «χάσει» τον Ντέσερς απ’ τα μέσα Δεκεμβρίου 16:01Οι αγρότες προχωρούν και πάλι στον αποκλεισμό του τελωνείου Ευζώνων 15:51Λάρισα: Διαμαρτυρία κτηνοτρόφων στο κέντρο της πόλης - Έριξαν στο δρόμο γάλατα (εικόνες)15:41Μητσοτάκης: Η στήριξη του διαθέσιμου εισοδήματος αποτελεί έναν από τους κύριους στόχους της κυβέρνησης15:31Δήμητρα Ματσούκα: Οκτώ μήνες φυλάκιση με αναστολή στην ηθοποιό - Κρίθηκε ένοχη για όλες τις κατηγορίες15:21
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο