LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 26 Ιουλίου 2019 22:00

Ο Σαλβίνι απαγορεύει και στο Λιμενικό να αποβιβάζει μετανάστες

Στα χέρια του Ιταλού υπουργού Εσωτερικών η τύχη 135 διασωθέντων μεταναστών…  

Ματέο Σαλβίνι 

Νέο “δόγμα” στην αντιμεταναστευτική πολιτική του Ματέο Σαλβίνι. 

Ο υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας, μετά το απαγορευτικό σε πλοία ΜΚΟ,  απαγορεύει και σε σκάφη της ιταλικής ακτοφυλακής να αποβιβάζουν μετανάστες στα λιμάνια της χώρας 

Το νέο “κατόρθωμα” του Σαλβίνι ήρθε στην επιφάνεια με αφορμή την τύχη 135 μεταναστών που διασώθηκαν από αλιευτικό και κατά τη διάρκεια της νύχτας μετεπιβάστηκαν στο σκάφος Gregoretti της ιταλικής ακτοφυλακής. 

Ο Σαλβίνι διαμήνυσε πως κανένα λιμάνι δεν πρόκειται να δεχθεί την αποβίβασή τους έως ότου άλλες χώρες – μέλη της ΕΕ προσφερθούν να παραλάβουν και να φιλοξενήσουν κάποιους απ’ τους μετανάστες. 

«Εν αναμονή επίσημων απαντήσεων δεν έχει υποδειχθεί κανένα λιμάνι αποβίβασης», τόνισε ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών. 

Το εκβιαστικό αίτημα Σαλβίνι επιβεβαιώθηκε και από τις Βρυξέλλες. Εκπρόσωπος της Κομισιόν δήλωσε πως ελήφθη αίτημα για συντονισμό στον διαμοιρασμό μεταναστών που διασώθηκαν και παραμένουν εν πλω. «Η Ε.Ε. όπως έχει πράξει σε πολλές άλλες παρόμοιες περιπτώσεις στο παρελθόν έτσι θα προχωρήσει σε επικοινωνία με τα κράτη – μέλη», ανέφερε. 

Η κίνηση αυτή του Σαλβίνι έρχεται εν μέσω μιας άλλης σημαντικής εξέλιξης, που στόχο έχει να αποτρέψει το έργο των ΜΚΟ. 

Η ιταλική Βουλή τάχθηκε υπέρ της τεράστιας αύξησης των προστίμων που επιβάλλονται σε πλοία μη κυβερνητικών οργανώσεων αν αφού διασώζουν μετανάστες στη Μεσόγειο εισέρχονται χωρίς την έγκριση των αρχών σε λιμάνια της Ιταλίας. Τα πρόστιμα αυτά θα φθάνουν εφεξής ποσά ύψους έως και ενός εκατομμυρίου ευρώ, από 50.000 ευρώ που ήταν το μέγιστο μέχρι τώρα. 

Με 322 ψήφους υπέρ έναντι 90 κατά, η κάτω Βουλή της Ιταλίας ενέκρινε την πολύ πιο σκληρή εκδοχή του λεγόμενου «διατάγματος ασφαλείας», που τέθηκε σε ισχύ στις 15 Ιουνίου. Η οριστική εκδοχή του υπόκειται πλέον στην έγκριση της ιταλικής Γερουσίας.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΠρώην πράκτορας της CIA στον ΑΝΤ1: Έτσι έστησε το Ισραήλ την επίθεση με τους βομβητές (βίντεο)Χθες 17:41 | Ειδήσεις

Ο Μαρκ Πολυμερόπουλος, παραχώρησε αποκλειστική συνέντευξη στη Μαρία Σαράφογλου, για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

Καταυλισμοί Ρομά: Η κάμερα του ΑΝΤ1 καταγράφει τις παράνομες συναλλαγές (βίντεο)Χθες 20:03 | Ειδήσεις

Την λήψη άμεσων μέτρων ζητούν οι κάτοικοι γύρω από τους τέσσερις μεγάλους καταυλισμούς Ρομά στην Αττική, καθώς όπως λένε, κυριαρχεί η εγκληματικότητα.

Ηράκλειο: 19 χρόνια κάθειρξη στον παππού που κακοποιούσε σεξουαλικά τα 4 εγγόνια τουΧθες 18:31 | Ειδήσεις

Ενώ αρχικά ομολόγησε τις πράξεις του, μετά αυτοδιαψεύστηκε και στη συνέχεια τα έριξε όλα στο ποτό, χωρίς όμως να πείσει το δικαστήριο.

Τροχαίο δυστύχημα στο Πήλιο: Αυτοκίνητο με 2 επιβάτες, έπεσε σε χαράδραΧθες 22:34 | Ειδήσεις

Ο οδηγός του οχήματος, στο οποίο επέβαινε μαζί με τη γυναίκα του, έχασε τον έλεγχο του κι έπεσε σε χαράδρα.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
TikToker ισχυρίζεται ότι η ζωή σταμάτησε το 2020: “Ζούμε σε έναν κόσμο που δεν είναι καν πραγματικός” (βίντεο)23:59Iron Maiden: Παγκόσμια περιοδεία για τα 50 χρόνια από την ίδρυση τους23:46Φωτογράφος διαζυγίων: Το νέο επάγγελμα που ξεκίνησε από την Κίνα 23:34Τροχαίο δυστύχημα στο Πήλιο: Αυτοκίνητο με 2 επιβάτες, έπεσε σε χαράδρα23:21Φωτιές σε Σάμο και Κάρπαθο (εικόνες) 23:09Καρκίνος του προστάτη: Τι πρέπει να γνωρίζουν όλοι οι άνδρες για τη νόσο22:56Super League: Ντέρμπι στη Θεσσαλονίκη πριν την Ευρώπη22:44Απάτη: 40000 ευρώ από την Πάτρα κατέληξαν στις Σέρρες22:33ΕΦΚΑ - ΔΥΠΑ: Οι πληρωμές έως τις 27 Σεπτεμβρίου22:21Ισραήλ - Λίβανος: Η εκκληση του ΟΗΕ και η απάντηση Νετανιάχου22:10Παναθηναϊκός – Μακάμπι: Του έχει πάρει… τον αέρα21:57Πτήση τρόμου στην Κολομβία: “Παναγία μου, θα πεθάνουμε” (βίντεο)21:43Καιρός: Σάββατο με συννεφιές, βροχές και καταιγίδες21:30Βόρεια Ελλάδα: Καθηγητής Πανεπιστημίου εκβίαζε ερευνητές προγραμμάτων21:18Hellenic Train: Πότε επανέρχονται τα σιδηροδρομικά δρομολόγια στη διαδρομή Κιάτο - Αίγιο - Κιάτο21:05Κατσούρης: “Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ που υπηρετούσαν σε κρίσιμα πόστα πρέπει να τιμωρηθούν”, λέει στον ΑΝΤ1 ο αδελφός του (βίντεο)20:51Θεσσαλονίκη: Περισσότερες από 1100 τροχαίες παραβάσεις βεβαιώθηκαν σε μια μέρα20:38Καταυλισμοί Ρομά: Η κάμερα του ΑΝΤ1 καταγράφει τις παράνομες συναλλαγές (βίντεο)20:24ΕΕΣ – Ηρώδειο: Συναυλία για την ειρήνη και την αλληλεγγύη (εικόνες)20:11Weekenders: Αύριο η πρεμιέρα στις 8:50 στον ΑΝΤ1 19:59
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο