LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 25 Ιουλίου 2019 14:00

Γεραπετρίτης: Έως 30% το δημοσιονομικό όφελος από τη μείωση των μετακλητών

Τι είπε για την Εθνική Αρχή Διαφάνειας, το κτίριο της Αρχιτεκτονικής Σχολής, αλλά και για τον Παύλο Πολάκη. 

ΓΕΡΑΠΕΤΡΙΤΗΣ - ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ

Ο  υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης έκανε λόγο  για μείωση του αριθμού των μετακλητών υπαλλήλων της τάξης του 15%-20% στο σύνολο των υπουργείων και δημοσιονομικό όφελος 30%, με αφορμή την κατάθεση του νομοσχεδίου για το επιτελικό κράτος. 

Όπως εξήγησε ο κ. Γεραπετρίτης, μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6, «το κρίσιμο είναι ότι θεσμοθετείται κεντρικό σύστημα για τους μετακλητούς. Μέχρι σήμερα υπήρχαν διάσπαρτες αποφάσεις που προσέθεταν αριθμό μετακλητών και τελικά φτάναμε σε σημείο να μην γνωρίζουμε πόσοι είναι οι μετακλητοί».

«Τώρα θα έχουμε έναν ενιαίο αριθμό που είναι ξεκάθαρος για υπουργούς, υφυπουργούς, γενικούς γραμματείς. Θα υπάρχει διαφάνεια στο ζήτημα αυτό γιατί γνωρίζουμε από πριν ποιος είναι αυτός ο αριθμός» συμπλήρωσε ο κ. Γεραπετρίτης.

Όσον αφορά την Εθνική Αρχή Διαφάνειας ο υπουργός Επικρατείας είπε ότι «θα λειτουργεί εντελώς αμερόληπτα και δεν θα υπόκειται σε πολιτικό έλεγχο. Θα αποτελείται από τεχνοκράτες υψηλού κύρους και θα συγκεντρώνει εξουσίες πολλαπλών ελεγκτικών μηχανισμών που σήμερα είναι διάσπαρτοι».

Διευκρινίζοντας ακόμα περαιτέρω πώς θα λειτουργεί η νέα αρχή ο κ. Γεραπετρίτης είπε ότι θα εφαρμόζει καινοτόμες πρακτικές ελέγχου με πολύ μεγάλη χρήση της σύγχρονης τεχνολογίας. «Μιλάμε για ηλεκτρονικούς ελέγχους που θα είναι εντελώς αμερόληπτοι» συμπλήρωσε ενώ για τη διοίκηση είπε ότι «θα ορίζεται από το κοινοβούλιο με τις πλειοψηφίες που θα προβλέπονται».

Σε ερώτηση για το κτίριο της Αρχιτεκτονικής Σχολής ο κ. Γεραπετρίτης τόνισε πως:« το κτίριο το φυσικό του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου σήμερα στεγάζει μόνο την Αρχιτεκτονική Σχολή, που θα εξακολουθήσει να παραμένει στο ιστορικό κτήριο της Πατησίων, ουδέποτε ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι θα αποχωρήσει από εκεί η Αρχιτεκτονική Σχολή, θα παραμείνει λειτουργούσα η Αρχιτεκτονική Σχολή και περαιτέρω θα υπάρξουν όλα τα έργα ανάπλασης , ο ακαδημαϊκός χαρακτήρας του ιδρύματος θα παραμείνει και όχι μόνο αυτό, αλλά η Αρχιτεκτονική Σχολή, εγώ ο ίδιος ήρθα σε επαφή και με τον Κοσμήτορα και τον Πρυτανεύοντα να έχει έναν πρωτεύοντα ρόλο στη χάραξη του επιχειρησιακού αρχιτεκτονικού σχεδίου, αλίμονο, εάν η αρχιτεκτονική ανάπλαση της περιοχής δεν ανετίθετο στην ίδια την Αρχιτεκτονική Σχολή  η οποία στην προκειμένη περίπτωση είναι και το άμεσα ενδιαφερόμενο μέρος , άρα η συνολική ανάπλαση όχι μόνο δεν θα καταργήσει την Αρχιτεκτονική αλλά θα λειτουργήσει με όχημα την Αρχιτεκτονική».  

Ο υπουργός Επικρατείας ρωτήθηκε, τέλος, για τα επιχειρήματα του Παύλου Πολάκη που ζητά να δικαστεί ως απλός πολίτης για τις δύο δικογραφίες που έχουν σταλεί για το πρόσωπό του στη Βουλή και απάντησε ότι «εάν υπάρχει υποκλοπή και εάν τεκμηριώνεται συκοφαντική δυσφήμιση, είναι αμφίβολο αν εντάσσονται στα υπηρεσιακά καθήκοντα ενός υπουργού. Δύσκολα μπορεί να τεκμηριωθεί ότι αυτά τα δύο πηγάζουν από αρμοδιότητες που προβλέπονται από το Σύνταγμα».

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚακοκαιρία Byron: Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων σχεδόν σε όλη την ΑττικήΧθες 20:58 | Ειδήσεις

Ποια σημεία παραμένουν ακόμα κλειστά.

Λιόσια: Εγκατέλειψε τη 2 ετών ανιψιά του μέσα στο αμάξι... γιατί τον καταδίωξαν αστυνομικοίΧθες 22:59 | Ειδήσεις

Ποια είναι η κατάσταση της υγείας της μικρής

Πατρών – Πύργου: Οδηγός προσπάθησε να σπάσει το μπλόκο αγροτών – Παραλίγο να τραυματίσει πεζούς και αστυνομικόΧθες 21:35 | Ειδήσεις

Νωρίτερα, οι αγρότες στα διόδια της Κάτω Αχαΐας έκλεισαν για ακόμα μία φορά τον αυτοκινητόδρομο Πατρών – Πύργου και την παλιά εθνική οδό Πατρών – Πύργου.

Συνάντηση της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ με τον Mητροπολίτη Θεσσαλονίκης ΦιλόθεοΧθες 18:39 | Ειδήσεις

Στη συνάντηση, που σύμφωνα με ανάρτηση της Μητρόπολης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, έγινε σε εγκάρδιο κλίμα, την κ. Γκίλφοϊλ συνόδευσε ο γενικός πρόξενος των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη, Τζέρι Ισμαήλ (Jerry Ismail).

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Τουρκία: Εντάλματα σύλληψης σε 29 παίκτες για το σκάνδαλο του παράνομου στοιχηματισμού στο ποδόσφαιρο23:59Παράταση και απλοποίηση διαδικασιών στο πρόγραμμα "Προσβασιμότητα κατ’ οίκον"23:50Κύπρος: Ανασχηματισμός στην κυβέρνηση Χριστοδουλίδη με αλλαγές σε πέντε κρίσιμα υπουργεία23:42Kυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Κυριακή στο κέντρο της Αθήνας λόγω διεξαγωγής αγώνα δρόμου23:34Βραχνάς για τις οικογένειες το κόστος ενοικίου (βίντεο)23:26Θάσος: Γυναίκα ξυλοκοπήθηκε και μαχαιρώθηκε από τον πρώην σύζυγό της 23:18Μετρό Θεσσαλονίκης: Ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος δοκιμών23:10Λιόσια: Εγκατέλειψε τη 2 ετών ανιψιά του μέσα στο αμάξι... γιατί τον καταδίωξαν αστυνομικοί 23:02Εξαρθρώθηκε ομάδα που εξαπατούσε τον ΕΟΠΥΥ - Ανάμεσα τους γιατροί και φαρμακοποιός22:54Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός ενισχύει τους πλημμυροπαθείς της Μάνδρας (εικόνες)22:44Καλαμάτα: Ξεκόλλησε μαρκίζα 4 καταστημάτων στο κέντρο της πόλης (εικόνες)22:34ΚΑΕ Ολυμπιακός: Η ομάδα θα καλύψει τα έξοδα της Φενερμπαχτσέ στην επιστροφή της22:24Μουντιάλ 2026: Η κλήρωση των 12 ομίλων22:14Λειψυδρία: “Μικρή ανάσα” στα αποθέματα νερού από τις πρόσφατες βροχοπτώσεις22:04Κακοκαιρία Byron: Σύσκεψη συντονισμού για την καταγραφή ζημιών και την αποζημίωση πληγέντων στη Δυτική Αττική21:54Πατρών – Πύργου: Οδηγός προσπάθησε να σπάσει το μπλόκο αγροτών – Παραλίγο να τραυματίσει πεζούς και αστυνομικό21:44Missing alert για την εξαφάνιση 33χρονου21:34Ηράκλειο Κρήτης: Στη φυλακή οι γονείς για την κακοποίηση των οκτώ παιδιών τους 21:24Κακοκαιρία Byron: Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων σχεδόν σε όλη την Αττική21:09Δολοφονία τοπογράφου στο Ψυχικό: Την Δευτέρα αναμένεται η αγόρευση της εισαγγελέως της έδρας20:55
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο