LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 24 Ιουλίου 2019 18:40

Σάλος μετά την εισήγηση για την άρση ασυλίας του Πολάκη

Πως αντέδρασε ο τέως Αν. Υπ. Υγείας. Τι απάντησε ο Πρόεδρος της Βουλής στις καταγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ.

Παύλος Πολάκης

Σάλος ξέσπασε μετά την εισήγηση της Επιτροπής Δεοντολογίας της Βουλής για άρση ασυλίας του Παύλου Πολάκη. Το "ναι" στην άρση ασυλίας του τέως Αν. Υπ. Υγείας ειπώθηκε, προκειμένου να δωθούν απιο τον κ. Πολάκη εξηγήσεις στην τακτική Δικαιοσύνη για την υπόθεση καταγραφής της συνομιλίας του με τον διοικητή της ΤτΕ και την ανάρτησή του κατά του πρώην προέδρου των υπαλλήλων του ΚΕΕΛΠΝΟ Σταμάτη Πουλή.

Συνολικά 8 βουλευτές (απο την ΝΔ, το ΚΙΝΑΛ και την Ελληνική Λύση) είπαν «ναι» στην άρση της ασυλίας του τέως υπουργού, ενω καταψήφισαν εκείνοι του ΚΚΕ και του ΜέΡΑ 25. Ο ΣΥΡΙΖΑ αποχώρησε, εκφράζοντας τη διαφωνία του με την αρμοδιότητα της Επιτροπής, ζητώντας να εξεταστούν και οι δύο υποθέσεις με βάση το νόμο περί ευθύνης υπουργών. Άλλωστε, κι ο ίδιος ο Παύλος Πολάκης ανέφερε ότι τα αδικήματα για τα οποία εγκαλείται τελέστηκαν κατά τη διάρκεια άσκησης των καθηκόντων του. Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος σε δηλώσεις του έκανε λόγο για «συνεδρίαση παρωδία» και κατήγγειλε πολιτική σκοπιμότητα. 

Βουλευτές της συμπολίτευσης επεσήμαναν ωστόσο, πως το εισαγγελικό αίτημα με το οποίο ζητείται η άρση της ασυλίας του επικαλείται το άρθρο 62 περί βουλευτικής ασυλίας. Μεθόδευση της προηγούμενης πλειοψηφίας στον ποινικό κώδικα κατήγγειλε ο Θανάσης Πλεύρης από τη ΝΔ, καθώς τα αδικήματα για τα οποία εγκαλείται ο κ. Πολάκης μετατράπηκαν σε πλημμέλημα από κακούργημα. «Να αποφευχθεί ένας νέος κύκλος ανούσιων αντιπαραθέσεων και αποπροσανατολισμού», ζήτησε ο Γιώργος Λαμπρούλης από το ΚΚΕ.

Πάντως, η τελική απόφαση για την άρση ασυλίας θα ληφθεί απο την Ολομέλεια της Βουλής, στις 31 Ιουλίου.

Η απάντηση Τασούλα στον ΣΥΡΙΖΑ 

Απαντώντας στις καταγγελίες της αντιπολίτευσης περί διάθεσης ρεμβασισμού εκ μέρους της ΝΔ ο Πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας ανέφερε πως η αντιπολίτευση έχει δικαίωμα να έχει τις απόψεις της και η συμπολίτευση έχει δικαίωμα να κρίνει αν θα απαντήσει στις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης. «Εγώ έχω υποχρέωση να προστατεύσω τη Βουλή από οποιαδήποτε, έστω και παραμικρή υποψία, ότι αδρανεί, ή αμελεί προκειμένου να "προστατεύσει" κάποιο μέλος της από την αξίωση πολίτη για δικαστική προστασία. Η Βουλή τηρεί όλες τις προθεσμίες και δεν είναι διατεθειμένη να δώσει λαβή για άδικα σχόλια και για μεροληπτική συμπεριφορά», επεσήμανε σε συνομιλία του με τους δημοσιογράφους.

Βουλή - Εκλογή Προέδρου - Τασούλας

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος κατηγόρησε την ΝΔ και τους εκπροσώπους της «ότι παραβίασαν όχι μία, όχι δύο, αλλά τρεις φορές το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής». Παράλληλα, δήλωσε, «Επειδή φοβούνται να τηρήσουν το Σύνταγμα και να συστήσουν Επιτροπή Προκαταρκτικής Εξέτασης για να γίνει επί της μήνυσης του γνωστού διωκώμενου, κ. Πουλή αλλά και επί της υπόθεσης που αφορά τον κ. Στουρνάρα και την τηλεφωνική του συνομιλία με τον πρώην αν. Υπουργό Υγείας, κ. Πολάκη, αποφάσισαν να ζητήσουν από την Ολομέλεια να άρει την ασυλία του κ. Πολάκη, ακολουθώντας μία πρωτοφανή παραδικονομική διαδικασία, σε σύγκρουση με την γνωμοδότηση του επιστημονικού Συμβουλίου της Βουλής και την πάγια πρακτική του ελληνικού Κοινοβουλίου, που στηρίζεται σε σαφείς συνταγματικές διατάξεις. Μετέτρεψαν ζητήματα που αφορούν την πολιτική αντιπαράθεση και σχετίζονται με την υπουργική ιδιότητα του κ. Πολάκη σε ζητήματα προσωπικά, παρέκαμψαν κάθε ουσιαστική και διαδικαστική αντίρρηση που τέθηκε ενώπιόν τους, αποδεικνύοντας ότι είχαν προαποφασίσει τη στάση τους για λόγους πολιτικής σκοπιμότητας και ρεβανσισμού. Η ευθύνη του Προέδρου της Επιτροπής, κ. Αθανασίου για αυτή την παρωδία είναι προφανής και απαράγραπτη. Η πολιτική δειλία της ΝΔ είναι πρωτοφανής. Αν θέλει να εκδικηθεί τον Παύλο Πολάκη για όσα έχει στο παρελθόν αποκαλύψει, να βρει το σθένος να το κάνει σε Ειδικό Δικαστήριο και όχι κρυπτόμενη. Για τους λόγους αυτούς αρνήθηκα να ψηφίσω σε μία διαδικασία που προσβάλλει τη Δημοκρατία, το Σύνταγμα και το ελληνικό Κοινοβούλιο. Η συνέχεια στην Ολομέλεια της Βουλής»

Ωστόσο, «πυρά» στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής Παύλος Χρηστίδης. Σε δήλωσή του αναφέρει ότι «μέχρι χθες ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Πολάκης έλεγαν ότι πρέπει να καταργηθεί ο νόμος περί ευθύνης υπουργών. Τώρα προσπαθεί να οχυρωθεί πίσω από τον νόμο, λες και το να μαγνητοφωνείς είναι στην αρμοδιότητα του υπουργού. Τελικά, είτε στην κυβέρνηση είτε στην αντιπολίτευση, οι τούμπες συνεχίζονται».

Πολάκης: Πρώτη κίνηση πολιτικού ρεβανσισμού εκ μέρους της ΝΔ

Ως την πρώτη κίνηση πολιτικού ρεβανσισμού εκ μέρους της ΝΔ χαρακτηρίζει την εισήγηση της Επιτροπής ο Παύλος Πολάκης και υποστηρίζει πως υπήρξε πρωτοφανής συνταγματική εκτροπή. Σε δήλωση του ανέφερε ότι «Μέσα από μια προαποφασισμένη , όπως αποδείχθηκε διαδικασία στην επιτροπή δεοντολογίας, η πλειοψηφία της ΝΔ συνεπικουρούμενη από τον εκπρόσωπο της Ελληνικής Λύσης και από το ΚΙΝΑΛ προχώρησαν σε μια κίνηση, την πρώτη κίνηση πολιτικού ρεβανσισμού της ΝΔ. Δεν δέχθηκαν την πρόταση την οποία έκανα, η οποία ήταν να συγκροτηθεί ειδική προανακριτική επιτροπή, καθώς αυτά για τα οποία κατηγορούμαι τα έκανα ενώ ήμουν υπουργός κι επειδή ως υπουργός αποκάλυψα και οδήγησα στη Δικαιοσύνη όλη τη συμμορία του ΚΕΕΛΠΝΟ που ένα μέλος της ειναι ο κ. Πουλής που με κατηγορεί για συκοφαντική δυσφήμιση. Πιάσαμε τον κλέφτη και με κατηγορεί ότι τον είπαμε κλέφτη και αποκάλυψα και τις απευθείας αναθέσεις στη σύζυγο του αρχιτραπεζίτη, του κ. Στουρνάρα. Ουσιαστικά προσπαθούν να στρέψουν την κουβέντα αλλού, να παρουσιάσουν αυτό που τους αποκάλυψα ότι διέπραξε αδικήματα προκειμένου να θολώσουν τα νερά.

Δεν δέχθηκαν αυτό που πρότεινα και που πρότεινε ο ΣΥΡΙΖΑ δια μέσου του κ. Τζανακόπουλου, όπως έχει ακολουθηθεί πάρα πολλές φορές στο παρελθόν να συγκροτηθεί ειδική προανακριτική επιτροπή, η οποία θα αποφασίσει αν όντως πρέπει να αρθεί η ασυλία μου, που είναι δημόσιες οι συνεδριάσεις και να τα ακούσει ο ελληνικός λαός. Δεν πειράζει, έτσι γκρεμίζονται τα φληναφήματα περί πολιτικού πολιτισμού που έλεγε ο κ. Μητσοτάκης προχθές στη συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων. Εγώ στην Ολομέλεια της Βουλής που θα έρθει η άρση της ασυλίας θα πως και θα καταθέσω μια σειρά από έγγραφα που έχουν να κάνουν με όλα αυτά τα οποία αποκάλυψα, διότι αυτό δεν μπορούν να το σταματήσουν, εκεί θα τα πούμε όλα

Είναι πρωτοφανής η συνταγματική εκτροπή η οποία συμβαίνει τώρα. Για να το καταλάβει ο λαός θα το πω ως εξής: Δεν θέλουν, όπως έκαναν στο παρελθόν, γιατί είναι δειλοί, δειλοί, δεν έχουν το πολιτικό θάρρος να στήσουν Προανακριτική επιτροπή και ειδικό δικαστήριο, όπως έστησαν για πολιτικούς αντιπάλους στο παρελθόν, αλλά να πούμε ότι αυτή η αντιπαράθεση ειανι θέμα ήθους και ύφους, είναι του πως χαρακτηρίζεις τον κλέφτη δηλαδή, κι ότι πρέπει να δικαστείς σαν ένας οποιοσδήποτε πολιτης, ο οποίος χρησιμοποιεί άσχημες εκφράσεις. Αυτό πάνε να κάνουνε τώρα. Εμείς θα είμαστε εδώ, θα συνεχίσουμε τον έλεγχο σε όλες τις υποθέσεις τις οποίες αποκαλύψαμε στο παρελθόν και οι οποίες είναι στη Δικαιοσύνη και κάποιες έχουν ασκηθεί κακουργηματικές διώξεις και μέσα στη Βουλή και έξω από αυτή θα δώσουμε τις απαντήσεις που πρέπει».


Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
ΑΑΔΕ: Ξεκινά η διασύνδεση με το Μητρώο Πολιτών του ΥΠΕΣ07:12Πολύνεκρη επίθεση σε τουριστικό θέρετρο06:59Κουμουτσάκος: Να εξεταστεί το αίτημα της Τουρκίας για έξτρα οικονομική βοήθεια06:45Έδεσαν ΑΤΜ σε αυτοκίνητο και το πήραν μαζί τους (εικόνες)06:32Ζώδια: οι προβλέψεις της Παρασκευής06:19Καιρός: καταρρακτώδεις βροχές και ισχυρές καταιγίδες την Παρασκευή06:06“Έσπασε τα κοντέρ” στο Instagram η Τζένιφερ Άνιστον23:59Χριστουγεννιάτικο δέντρο με 3000 Swarovski (βίντεο)23:48Κοντοσούβλι στο φούρνο από τον Βασίλη Καλλίδη23:37Τσίπρας: η μεσαία τάξη σύντομα θα συνειδητοποιήσει τη κοροϊδία του Μητσοτάκη23:24Κατάληψη στο δελτίο ειδήσεων της “Νέας Τηλεόρασης” (εικόνες)23:10Παράσταση έδωσε ο Ολυμπιακός στο Βερολίνο22:56Δημοσκόπηση: διψήφιο προβάδισμα για τη ΝΔ22:43“Το Πρωινό” στο backstage του Final 4 (βίντεο)22:30Στέιτ Ντιπάρτμεντ προς Άγκυρα: ξεφορτωθείτε τους S-40022:17Ο Μέμος Μπεγνής για το θέατρο, τη γιαγιά του, τη μαϊμού της και τον Σταμάτη Φασουλή (βίντεο)22:03“Άλμα” κερδών στο 9μηνο για την Εθνική Τράπεζα21:50Κατερίνη: “ήταν δυστύχημα” λέει στον ΑΝΤ1 ο άντρας που έχασε γυναίκα και κόρη (βίντεο)21:37Αντικαπνιστικός νόμος: “Φωτιά” έχει πάρει το 114221:24Θύματα χάκερς εκατομμύρια χρήστες κινητών τηλεφώνων (βίντεο)21:11
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο