LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 24 Ιουλίου 2019 16:04

Δίκη Χρυσής Αυγής: Αρνείται την εμπλοκή του στην δολοφονία Φύσσα και ο Τσαλίκης

Τι είπε για την μοιραία νύχτα που δολοφονήθηκε ο Παύλος Φύσσας και τα μεταμεσονύχτια τηλεφωνήματα για τα... καναρίνια. 

ΔΙΚΗ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ούτε με τη Χρυσή Αυγή ούτε με τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα έχει σχέση, όπως υποστήριξε, ο κατηγορούμενος για συνέργεια στην ανθρωποκτονία, Λέων Τσαλίκης, ο οποίος απολογείται στη δίκη για την εγκληματική οργάνωση.

Ο 47χρονος Λέων Τσαλίκης είχε βρεθεί στην καφετέρια Κοράλλι μαζί με τον Ιωάννη Άγγο, τον άνθρωπο που κινητοποίησε το τάγμα εφόδου που επιτέθηκε στον Παύλο Φύσσα και τους φίλους του το βράδυ της 17ης προς τη 18η Σεπτεμβρίου 2013.

Απολογούμενος ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, ο Λέων Τσαλίκης υποστήριξε σήμερα πως «δεν αντιλήφθηκε τίποτα» εντός της καφετέριας, πως απλώς του ανέφερε ο Ιω. Άγγος ότι η παρέα πίσω του τον κοιτούσε επίμονα και έκανε σχόλια για τη μπλούζα της Χρυσής Αυγής που φορούσε ανάποδα και ότι ο ίδιος δεν έδωσε σημασία. Όπως είπε, έμαθε μετά τα μεσάνυχτα και ενώ βρισκόταν σπίτι του πως «έγινε φασαρία στην οδό Τσαλδάρη... μάλλον για το ποδόσφαιρο».

Σύμφωνα με όσα ισχυρίστηκε ο κατηγορούμενος, έφυγε από την καφετέρια πριν τελειώσει ο αγώνας και επέστρεψε στο σπίτι του, που βρίσκεται 50 μέτρα από το Κοράλλι. Ο Λ. Τσαλίκης ανέφερε ότι εκείνο το βράδυ είχε δανείσει τη μηχανή του σε έναν φίλο του, ο οποίος του την επέστρεψε περίπου μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα. Αυτός ο φίλος του, όπως απολογήθηκε, ήταν που τον πληροφόρησε ότι στην Τσαλδάρη έγινε μεγάλη φασαρία «μάλλον για το ποδόσφαιρο».

Ο κατηγορούμενος είπε πως από το σπίτι του επικοινώνησε τηλεφωνικά τόσο με τον Ιω. Άγγο όσο και με τον συγκατηγορούμενο του Ελπιδοφόρο Καλαρίτη, με τον οποίο μίλησαν για τα καναρίνια αφού ασχολείται με αυτά ως χόμπι. Επίσης, μίλησε με συγκατηγορούμενη του αστυνομικό, η οποία ήθελε να τη βοηθήσει να βρει αποκλειστική νοσοκόμα για την μητέρα της που ήταν άρρωστη.

ΔΙΚΗ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ο Λ. Τσαλίκης ανέφερε στο δικαστήριο ότι την επομένη που άκουγε στις ειδήσεις για το έγκλημα δεν θέλησε να ρωτήσει τίποτα κανέναν φίλο του, ούτε τον Ιω. Άγγο, με τον οποίο είχε συναντηθεί δύο τρεις μέρες μετά. «Τους έβαλα όλους σε απόσταση», πρόσθεσε.

Πρόεδρος: Γιατί;

Κατηγορούμενος: Επειδή ανήκαν στη Χρυσή Αυγή και με ενοχλούσαν όσα έλεγαν. Έπαιρνε η μπάλα και εμένα, γιατί ανέφεραν πως ήμουν και εγώ στην καφετέρια. 

Ο κατηγορούμενος δεν θυμόταν, όπως απάντησε σε ερώτηση της προέδρου, μήνυμα που είχε στείλει σε συγκατηγορούμενο του, στο οποίο έγραφε «παρακολουθούν τα τηλέφωνα. Προσοχή». 

Όπως σημείωσε, η μόνη σχέση που είχε με τη Χρυσή Αυγή ήταν ότι είχε πάει δύο φορές στα γραφεία της για να πάρει τρόφιμα γιατί είχε οικονομικές δυσκολίες. Όταν ρωτήθηκε για φωτογραφία του που χαιρετά ναζιστικά, απάντησε ότι τη δεύτερη φορά που πήγε για τρόφιμα, «στο τέλος είπαν να βγάλουν μια φωτογραφία. Εγώ δεν χαιρετώ φασιστικά. Είχα υψώσει τη γροθιά μου».

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚακοκαιρία: Μεγάλες καταστροφές στην Καστοριά - Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολλές κοινότητεςΧθες 18:48 | Ειδήσεις

Οι κάτοικοι δήλωσαν ότι είχαν να δουν τέτοια βροχή 25 χρόνια και περιμένουν η βροχή να σταματήσει εντελώς για να εκτιμηθεί το μέγεθος της ζημιάς των καταστροφών.

Κίμπερλι Γκίλφοϊλ για την συνάντηση με την Λ. Μενδώνη: Ανυπομονώ να εμβαθύνω τις πολιτιστικές μας ανταλλαγέςΧθες 21:24 | Ειδήσεις

Η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη υποδέχθηκε σήμερα την Πρέσβη των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ελλάδα, Κίμπερλι Γκίλφοϊλ στο Υπουργείο Πολιτισμού.

Βορίζια: Άγριο επεισόδιο στις φυλακές μεταξύ μελών της οικογένειας ΚαργάκηΧθες 22:35 | Ειδήσεις

Το επεισόδιο χαρακτηρίστηκε σοβαρό και ενδεχομένως, αποτέλεσε έναν από τους καταλύτες για την ευρείας κλίμακας αναδιάταξη.

Σφυροκόπημα της κακοκαιρίας στην Κέρκυρα: Δραματικοί απεγκλωβισμοί - Ζημιές και σε σπίτιαΧθες 21:07 | Ειδήσεις

Οι κάτοικοι της περιοχής αγωνιούν για το αν θα συνεχιστούν τα φαινόμενα το βράδυ.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Δύσκολη η νύχτα στα Βόρεια Τζουμέρκα - Εγκλωβισμένοι σε ξενοδοχείο23:59Λαμία: Δικυκλιστής έπεσε πάνω σε αυτοκίνητο για να μην πατήσει πεζή - Πήρε φωτιά η μηχανή (βίντεο)23:46Ολυμπιακός: Άφησε πίσω του την ήττα από την Αρμάνι και "έτρεξε" την Παρί23:38Βόνιτσα - Κακοκαιρία: Μαθητές αναγκάστηκαν να επιστρέψουν σπίτι τους με Πυροσβεστικό όχημα23:26Κατέληξε η γυναίκα που παρασύρθηκε σε τροχαίο στο Παγκράτι23:12Μεσολόγγι: 15χρονος ξυλοκοπήθηκε από δύο ανήλικους – Χειροπέδες και στους γονείς τους22:58Βορίζια: Άγριο επεισόδιο στις φυλακές μεταξύ μελών της οικογένειας Καργάκη22:43Όρμπαν: "Κρίσιμες" οι επόμενες δύο ή τρεις εβδομάδες για το ειρηνευτικό σχέδιο των ΗΠΑ - Η συνάντηση κορυφής της Βουδαπέστης πλησιάζει22:28Έδεσσα: Η ανακοίνωση των διασωστών του ΕΚΑΒ για το ζευγάρι που δηλητηριάστηκε από μανιτάρια22:14Κίμπερλι Γκίλφοϊλ για την συνάντηση με την Λ. Μενδώνη: Ανυπομονώ να εμβαθύνω τις πολιτιστικές μας ανταλλαγές 22:00Τι καιρό θα κάνει το Σάββατο21:46Σφυροκόπημα της κακοκαιρίας στην Κέρκυρα: Δραματικοί απεγκλωβισμοί - Ζημιές και σε σπίτια21:32ΕΕ: Αύριο συνάντηση ηγετών για την κατάσταση στην Ουκρανία21:18Τραγωδία στη Σαλαμίνα: Νεκρός ηλικιωμένος που έπεσε με το ΙΧ του στη θάλασσα21:04Παναθηναϊκός: Ο Ματίας Λεσόρ στην Πορτογαλία για αρθροσκόπηση20:50Κακοκαιρία: Μεγάλες καταστροφές στην Καστοριά - Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολλές κοινότητες20:36Ρωσία: Στα χέρια του Πούτιν το ειρηνευτικό σχέδιο με την Ουκρανία20:22Αττική: Συνελήφθησαν δύο οδηγοί ταξί που επέδειξαν πλαστές άδειες οδήγησης20:08Tae Kwon Do: Πρωταθλητής Ευρώπης ο Αριστείδης Ψαρρός, "αργυρές" οι Ασημάκη και Κλακάλα19:54Θεοδωρικάκος: Με τη νέα Ανεξάρτητη Αρχή ενισχύουμε ουσιαστικά την προστασία του καταναλωτή19:40
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο