LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 24 Ιουλίου 2019 10:22

Μοσκοβισί: Καταργείται η θέση του Κοστέλο στην Αθήνα

Τι είπε ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων για αφορολόγητο και πλεονάσματα. 

Πιέρ Μοσκοβισί

Την κατάργηση του επικεφαλής της αποστολής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Ελλάδα, που κατείχε τα τελευταία χρόνια ο Ντέκλαν Κοστέλο, προανήγγειλε ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί, υπογραμμίζοντας ότι η απόφαση αποτελεί ισχυρό σήμα ότι η Ελλάδα αφήνει για τα καλά την εποχή των προγραμμάτων και προχωρά προς την κατεύθυνση της "κανονικής δημοσιονομικής εποπτείας".

"Θα καταργήσουμε τη θέση του επικεφαλής της αποστολής της Επιτροπής για την Ελλάδα. Πρόκειται για σημαντική αλλαγή. Θυμάστε την εποχή της τρόικας και των θεσμών. Ύστερα από περισσότερα από οκτώ χρόνια σε πρόγραμμα είναι θετικό ότι η θέση αυτή δεν χρειάζεται πλέον" δήλωσε κατηγορηματικά ο κ. Μοσκοβισί μιλώντας στην εφημερίδα "τα Νέα".

Κατά τον κ. Μοσκοβισί η απόφαση "αποτελεί ακόμη μία απόδειξη ότι η Ελλάδα επιστρέφει στη διαδικασία του ευρωπαϊκού εξαμήνου ως κανονική χώρα. Αποτελεί ισχυρό σήμα ότι σε αυτή τη νέα εποχή δεν χρειαζόμαστε έναν επικεφαλής της αποστολής, χρειαζόμαστε να έχουμε κανονική δημοσιονομική εποπτεία και κανονικό διάλογο, προφανώς με ιδιαιτερότητες, καθώς η Ελλάδα βρίσκεται σε μεταπρογραμματική ενισχυμένη εποπτεία. Επιπλέον, υπογραμμίζει την εμπιστοσύνη που έχουμε στην Ελλάδα ως ενός ισχυρού και κανονικού εταίρου στην εφαρμογή του ευρωπαϊκού εξαμήνου".

"Είναι ένας από τους συντελεστές της επιτυχίας, που προσπαθούμε τώρα να χτίσουμε" είπε. Ο κ. Μοσκοβισί χαρακτήρισε "καλοδεχούμενη την έμφαση της ελληνικής κυβέρνησης στις επενδύσεις, το επιχειρηματικό περιβάλλον, τη φορολογική πολιτική και την ανάπτυξη", τονίζοντας, παράλληλα ότι έχει επιδείξει τη διάθεση για μια "φιλική και ισχυρή σχέση" με την Επιτροπή.

"Είναι απαραίτητη" είπε, "καθώς η χώρα παραμένει σε ενισχυμένη εποπτεία". Άλλωστε, σήμερα αποφασίζει το Κολλέγιο των Επιτρόπων την παράταση του καθεστώτος ενισχυμένης εποπτείας στον επόμενο χρόνο, κάτι που ο κ. Μοσκοβισί χαρακτήρισε "αναμενόμενο και εντός της λογικής της μεταπρογραμματικής περιόδου".

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Δένδιας: Η τεχνητή νοημοσύνη αποτελεί τεράστια ευκαιρία για την Ελλάδα - Μπορεί να λειτουργήσει ως μέγας πολλαπλασιαστής της δυνατότητας του ευφυέστερ23:59Θεσσαλονίκη: Εντοπίστηκε οξειδωμένο βλήμα στο Σέιχ Σου23:46ΟΠΕΚΕΠΕ: Ο Μάκης Βορίδης στην εξεταστική23:38Euroleague: Νίκη με μεγάλη ανατροπή για τον Ολυμπιακό23:24Βουλή: Σχεδόν 3.000 καταφύγια στην Ελλάδα για την προστασία άμαχου πληθυσμού, αν απαιτηθεί23:10Κρήτη: Αναστάτωση σε παιδικό σταθμό – Κατέρρευσε τμήμα γυψοσανίδας εν ώρα μαθήματος22:56Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: Με 230 εθελοντές Σαμαρείτες στον 42ο Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθήνας22:42Hellenic Championship ATP 250: Νίκη και πρόκριση στον τελικό για τον Νόβακ Τζόκοβιτς22:28Πτήση με MIRAGE 2000-5: Το μαχητικό που άλλαξε ισορροπίες στο Αιγαίο22:14Φωτιά σε σπίτι στην Πάτρα - εγκλωβίστηκε ηλικιωμένη (εικόνες)22:00Ημέρα απολογιών η Δευτέρα για το μακελειό στα Βορίζια21:46ΗΠΑ: Ακύρωση εκατοντάδων πτήσεων λόγω του δημοσιονομικού αδιεξόδου - Απουσιάζουν οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας21:32Μελομακάρονα - Κουραμπιέδες: “Αλμυρές” αυξήσεις για τα παραδοσιακά γλυκά των Χριστουγέννων21:18Παναθηναϊκός: Ανακοίνωση για την κατάσταση του Λεσόρ21:04Χρυσοχοΐδης για Βορίζια: Δεν θα κάνουν κουμάντο οι νταήδες20:50Καρυστιανού: Η λέξη κόμμα και το όνομά μου δεν είναι συμβατά 20:36Ζευγάρι έπεσε θύμα ληστείας στη Βέροια – Το θύμα έδωσε τις πρώτες βοήθειες στο ληστή20:22Βορίζια- Ο δικηγόρος του 48χρονου Α. Λύτρας στον ΑΝΤ1: Δεν ξέρω τι θα συμβεί όταν φύγει η αστυνομία από το χωριό20:08Τι καιρό θα κάνει το Σάββατο 19:54Σκούρτα Βοιωτίας: Άνδρας βρέθηκε απανθρακωμένος μέσα σε αυτοκίνητο 19:40
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο