LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 24 Ιουλίου 2019 10:22

Μοσκοβισί: Καταργείται η θέση του Κοστέλο στην Αθήνα

Τι είπε ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων για αφορολόγητο και πλεονάσματα. 

Πιέρ Μοσκοβισί

Την κατάργηση του επικεφαλής της αποστολής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Ελλάδα, που κατείχε τα τελευταία χρόνια ο Ντέκλαν Κοστέλο, προανήγγειλε ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί, υπογραμμίζοντας ότι η απόφαση αποτελεί ισχυρό σήμα ότι η Ελλάδα αφήνει για τα καλά την εποχή των προγραμμάτων και προχωρά προς την κατεύθυνση της "κανονικής δημοσιονομικής εποπτείας".

"Θα καταργήσουμε τη θέση του επικεφαλής της αποστολής της Επιτροπής για την Ελλάδα. Πρόκειται για σημαντική αλλαγή. Θυμάστε την εποχή της τρόικας και των θεσμών. Ύστερα από περισσότερα από οκτώ χρόνια σε πρόγραμμα είναι θετικό ότι η θέση αυτή δεν χρειάζεται πλέον" δήλωσε κατηγορηματικά ο κ. Μοσκοβισί μιλώντας στην εφημερίδα "τα Νέα".

Κατά τον κ. Μοσκοβισί η απόφαση "αποτελεί ακόμη μία απόδειξη ότι η Ελλάδα επιστρέφει στη διαδικασία του ευρωπαϊκού εξαμήνου ως κανονική χώρα. Αποτελεί ισχυρό σήμα ότι σε αυτή τη νέα εποχή δεν χρειαζόμαστε έναν επικεφαλής της αποστολής, χρειαζόμαστε να έχουμε κανονική δημοσιονομική εποπτεία και κανονικό διάλογο, προφανώς με ιδιαιτερότητες, καθώς η Ελλάδα βρίσκεται σε μεταπρογραμματική ενισχυμένη εποπτεία. Επιπλέον, υπογραμμίζει την εμπιστοσύνη που έχουμε στην Ελλάδα ως ενός ισχυρού και κανονικού εταίρου στην εφαρμογή του ευρωπαϊκού εξαμήνου".

"Είναι ένας από τους συντελεστές της επιτυχίας, που προσπαθούμε τώρα να χτίσουμε" είπε. Ο κ. Μοσκοβισί χαρακτήρισε "καλοδεχούμενη την έμφαση της ελληνικής κυβέρνησης στις επενδύσεις, το επιχειρηματικό περιβάλλον, τη φορολογική πολιτική και την ανάπτυξη", τονίζοντας, παράλληλα ότι έχει επιδείξει τη διάθεση για μια "φιλική και ισχυρή σχέση" με την Επιτροπή.

"Είναι απαραίτητη" είπε, "καθώς η χώρα παραμένει σε ενισχυμένη εποπτεία". Άλλωστε, σήμερα αποφασίζει το Κολλέγιο των Επιτρόπων την παράταση του καθεστώτος ενισχυμένης εποπτείας στον επόμενο χρόνο, κάτι που ο κ. Μοσκοβισί χαρακτήρισε "αναμενόμενο και εντός της λογικής της μεταπρογραμματικής περιόδου".

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΔασμοί Τραμπ - Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει τις νέες προκλήσεις (εικόνες)Σήμερα 10:48 | Ειδήσεις

Τι είπε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνεδρίαση στο Μέγαρο Μαξίμου με σκοπό τον καθορισμό της στάσης της χώρας απέναντι στους δασμούς που έχει επιβάλει ο Ντόναλντ Τραμπ.

Τέμπη - Παπαδημητρίου: Θα ζητήσω να βγει η “πυρόσφαιρα” από το πόρισμα του ΕΟΔΑΣΑΑΜΣήμερα 10:56 | Ειδήσεις

Στον αέρα βρίσκεται το πόρισμα του ΕΟΔΑΣΑΑΜ σε ό,τι αφορά την πυρόσφαιρα που προκλήθηκε μετά τη σύγκρουση της εμπορικής με την επιβατική αμαξοστοιχία στα Τέμπη, μετά την απόσυρση των δύο πανεπιστημίων της Γάνδης και της Πίζα.

Χιόνια στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις στη βόρεια Ελλάδα (εικόνες)Σήμερα 07:39 | Ειδήσεις

Σε εξέλιξη βρίσκεται από το βράδυ της Κυριακής η ψυχρή εισβολή έχοντας ντύσει στα λευκά αρκετές περιοχές της βόρειας Ελλάδας.

Δασμοί: Με νέα πτώση άνοιξαν τα χρηματιστήρια – “Μερικές φορές πρέπει να παίρνεις το φάρμακό σου” δήλωσε ο ΤραμπΣήμερα 06:45 | Ειδήσεις

Κατά την επιστροφή του στην Ουάσιγκτον μετά το σαββατοκύριακο στο οίκημά του στο Μαρ-α-Λάγκο, στη Φλόριντα, ο Ρεπουμπλικάνος δέχτηκε ερωτήσεις για την πορεία των χρηματιστηρίων αφότου ανακοίνωσε την περασμένη Τετάρτη κυμαινόμενους τελωνειακούς δασμούς κατ’ ελάχιστον 10% σε όλες τις εισαγωγές στις ΗΠΑ.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
ΗΠΑ - Θανατική ποινή: Η κυβέρνηση Τραμπ θα την ζητά “κάθε φορά που είναι εφικτό”11:49Κυρανάκης: Απόλυση εργαζόμενων του ΟΣΕ με τρία σοβαρά σφάλματα11:35Νέα Σμύρνη: Ντοκουμέντο από την ένοπλη ληστεία σε ζαχαροπλαστείο (βίντεο)11:22Τέμπη - Παπαδημητρίου: Θα ζητήσω να βγει η “πυρόσφαιρα” από το πόρισμα του ΕΟΔΑΣΑΑΜ11:08Δασμοί Τραμπ - Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει τις νέες προκλήσεις (εικόνες)10:55ΝΔ: Η Αλεξάνδρα Σδούκου αναλαμβάνει εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος10:41Παγκόσμια Ημέρα Υγείας: Η Σημασία της προαγωγής της υγείας και της πρόληψης της ασθένειας10:28Γιώργος Ευθυμίου: Ο νέος Διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού10:15Γρηγόρης Μπιθικώτσης: Ο “σερ” του ελληνικού τραγουδιού10:02Γιατί οι Millennials κάνουν τόσες δουλειές;09:49Απεργία 9 Απριλίου: Πως θα κινηθούν λεωφορεία και τρόλεϊ09:35Δασμοί: Η “βόμβα” του Μασκ09:22Τέμπη - Λακαφώσης: Το Πανεπιστήμιο της Γάνδης δεν έχει επισήμως διαφωνήσει με κάτι, αλλά... (βίντεο)09:09Καλάθι του Πάσχα: Πότε κάνει “πρεμιέρα” - Τι θα περιλαμβάνει08:55Κίνηση στους δρόμους: Μποτιλιάρισμα σε κεντρικούς οδικούς άξονες (χάρτης)08:42Φυλακές Κορυδαλλού: Απόπειρα απόδρασης σταμάτησαν οι αστυνομικοί - Συλλήψεις για όπλα (εικόνες)08:28ΗΠΑ - Ιλαρά: Ανησυχία μετά τον δεύτερο θάνατο κοριτσιού και τα εκατοντάδες κρούσματα στο Τέξας 08:14Γιατί οι Αμερικανοί έχουν μικρότερη διάρκεια ζωής από τους Ευρωπαίους;08:01Χιόνια στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις στη βόρεια Ελλάδα (εικόνες)07:47Γάζα: Δεκάδες νεκροί από αεροπορικούς βομβαρδισμούς του Ισραήλ07:34
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο