LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 24 Ιουλίου 2019 10:22

Μοσκοβισί: Καταργείται η θέση του Κοστέλο στην Αθήνα

Τι είπε ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων για αφορολόγητο και πλεονάσματα. 

Πιέρ Μοσκοβισί

Την κατάργηση του επικεφαλής της αποστολής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Ελλάδα, που κατείχε τα τελευταία χρόνια ο Ντέκλαν Κοστέλο, προανήγγειλε ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί, υπογραμμίζοντας ότι η απόφαση αποτελεί ισχυρό σήμα ότι η Ελλάδα αφήνει για τα καλά την εποχή των προγραμμάτων και προχωρά προς την κατεύθυνση της "κανονικής δημοσιονομικής εποπτείας".

"Θα καταργήσουμε τη θέση του επικεφαλής της αποστολής της Επιτροπής για την Ελλάδα. Πρόκειται για σημαντική αλλαγή. Θυμάστε την εποχή της τρόικας και των θεσμών. Ύστερα από περισσότερα από οκτώ χρόνια σε πρόγραμμα είναι θετικό ότι η θέση αυτή δεν χρειάζεται πλέον" δήλωσε κατηγορηματικά ο κ. Μοσκοβισί μιλώντας στην εφημερίδα "τα Νέα".

Κατά τον κ. Μοσκοβισί η απόφαση "αποτελεί ακόμη μία απόδειξη ότι η Ελλάδα επιστρέφει στη διαδικασία του ευρωπαϊκού εξαμήνου ως κανονική χώρα. Αποτελεί ισχυρό σήμα ότι σε αυτή τη νέα εποχή δεν χρειαζόμαστε έναν επικεφαλής της αποστολής, χρειαζόμαστε να έχουμε κανονική δημοσιονομική εποπτεία και κανονικό διάλογο, προφανώς με ιδιαιτερότητες, καθώς η Ελλάδα βρίσκεται σε μεταπρογραμματική ενισχυμένη εποπτεία. Επιπλέον, υπογραμμίζει την εμπιστοσύνη που έχουμε στην Ελλάδα ως ενός ισχυρού και κανονικού εταίρου στην εφαρμογή του ευρωπαϊκού εξαμήνου".

"Είναι ένας από τους συντελεστές της επιτυχίας, που προσπαθούμε τώρα να χτίσουμε" είπε. Ο κ. Μοσκοβισί χαρακτήρισε "καλοδεχούμενη την έμφαση της ελληνικής κυβέρνησης στις επενδύσεις, το επιχειρηματικό περιβάλλον, τη φορολογική πολιτική και την ανάπτυξη", τονίζοντας, παράλληλα ότι έχει επιδείξει τη διάθεση για μια "φιλική και ισχυρή σχέση" με την Επιτροπή.

"Είναι απαραίτητη" είπε, "καθώς η χώρα παραμένει σε ενισχυμένη εποπτεία". Άλλωστε, σήμερα αποφασίζει το Κολλέγιο των Επιτρόπων την παράταση του καθεστώτος ενισχυμένης εποπτείας στον επόμενο χρόνο, κάτι που ο κ. Μοσκοβισί χαρακτήρισε "αναμενόμενο και εντός της λογικής της μεταπρογραμματικής περιόδου".

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΔιασώστης ΕΜΑΚ στον ΑΝΤ1: Εξαιρετικά δύσκολη η επιχείρηση στα Βαρδούσια ΌρηΣήμερα 20:22 | Ειδήσεις

«Οι ομάδες που συμμετείχαν για την αναζήτηση δεν είχαν ευνοϊκές συνθήκες».

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις επί του Αυτοκινητοδρόμου Α.Θ.Ε. λόγω αγροτικών κινητοποιήσεωνΣήμερα 19:17 | Ειδήσεις

Από μεσημβρινές ώρες της 26-12-2025, η κυκλοφορία των Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτων και των λεωφορείων, διεξάγεται επί του Αυτοκινητοδρόμου Α.Θ.Ε. από μία λωρίδα κυκλοφορίας, και προς Αθήνα και προς Λαμία.

Θεσσαλονίκη: Φωτιά σε διαμέρισμα – πληροφορίες για εγκλωβισμένους (εικόνες)Σήμερα 20:40 | Ειδήσεις

Η πυρκαγιά ξέσπασε σε διαμέρισμα δευτέρου ορόφου πολυκατοικίας στην οδό Επταλόφου στην Κάτω Τούμπα.

Γκύζη: Σε κρίσιμη κατάσταση η γυναίκα που μαχαίρωσε ο άνδρας της πριν αυτοκτονήσειΣήμερα 17:12 | Ειδήσεις

Ο αυτόχειρας άφησε ιδιόχειρο σημείωμα προς συγγενικό του πρόσωπο, στο οποίο έγραφε ότι δεν αντέχει άλλο την κατάσταση στο σπίτι.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Καραμπόλα έξι αυτοκινήτων στην εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου 21:29Ant1 Sports: Συγκινητικές στιγμές στο Άνφιλντ, στη μνήμη του Ντιόγκο Ζότα21:15Διασώστης ΕΜΑΚ στον ΑΝΤ1: Εξαιρετικά δύσκολη η επιχείρηση στα Βαρδούσια Όρη21:01Θεσσαλονίκη: Φωτιά σε διαμέρισμα – πληροφορίες για εγκλωβισμένους (εικόνες)20:47Κόπα Άφρικα: Σοκ από την κατάρρευση του τερματοφύλακα του Σουδάν την ώρα του αγώνα20:33Ταύρος: Ληστεία σε πρακτορείο τυχερών παιχνιδιών20:18Τι καιρό θα κάνει τη Δευτέρα20:03Κριστιάνο Ρονάλντο: Έγραψε το... 40ο του γκολ για το 202519:48Πέθανε ο σπουδαίος σκηνοθέτης Μπαχράμ Μπεϊζαί19:33Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις επί του Αυτοκινητοδρόμου Α.Θ.Ε. λόγω αγροτικών κινητοποιήσεων19:18Κυρίαρχος στο β' μέρος ο Προμηθέας19:03Μπλόκα αγροτών: Ουρές χιλιομέτρων στη Λαμίας - Αθηνών και στους παραδρόμους (βίντεο)18:49Ηράκλειο: Συνελήφθη 35χρονος για τρεις κλοπές18:35Σουηδία: Φονική η καταιγίδα “Γιοχάνες” που σάρωσε τη χώρα18:21Κίεβο: Αποκαταστάθηκε η ηλεκτροδότηση σε 750.000 νοικοκυριά μετά το χθεσινό ρωσικό σφυροκόπημα18:07Νέα Αριστερά: Η Κυβέρνηση ρίχνει “μαύρο” στη Βουλή17:53Ο Μακρόν αποχαιρετά την Μπριζίτ Μπαρντό: Θρηνούμε έναν θρύλο του αιώνα17:39Γκύζη: Σε κρίσιμη κατάσταση η γυναίκα που μαχαίρωσε ο άνδρας της πριν αυτοκτονήσει17:25Ιωάννινα: Γυναίκα έπεσε στη λίμνη – Περαστικοί ειδοποίησαν την Αστυνομία17:11Φλώρινα: Συνελήφθη ανήλικος για διακίνηση ναρκωτικών16:57
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο