LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 23 Ιουλίου 2019 19:47

Θα επιστρέψει τα Γλυπτά του Παρθενώνα ο Μπόρις Τζόνσον;

Επισκέπτεται συχνά την Ελλάδα για διακοπές. Ωστόσο, ο νέος Πρωθυπουργός της Βρετανίας, με την τουρκική καταγωγή, έχει εξυμνήσει τον λόρδο Έλγιν.

AP - ΜΠΟΡΙΣ ΤΖΟΝΣΟΝ - ΠΑΡΘΕΝΩΝΑΣ

Αν και ο Αμερικανός Πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, δηλώνει βέβαιος πως ο Μπόρις Τζόνσον θα είναι ένας «καταπληκτικός» Πρωθυπουργός για τη Βρετανία, οι Ευρωπαίοι ηγέτες εμφανίζονται ιδιαίτερα επιφυλακτικοί για το τι μέλλει γενέσθαι.

Μερίδα του ευρωπαϊκού Τύπου τον αποκαλεί «μικρό Τραμπ», ενώ ακόμη και η βρετανική δεξαμενή σκέψης Chatham House τον έχει χαρακτηρίσει  ως τον «λιγότερο επιτυχημένο» Υπουργό Εξωτερικών της Βρετανίας μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

AP - ΜΠΟΡΙΣ ΤΖΟΝΣΟΝ

Εκκεντρικός όσο λίγοι, ο 55χρονος Τζόνσον, με την τουρκική καταγωγή, λατρεύει την Αρχαία Ελλάδα. Σπούδασε κλασική φιλολογία στο Balliol College της Οξφόρδης, όπου εξελέγη πρόεδρος του φοιτητικού κινήματος το 1986.

Εκείνη την εποχή είχε προσκαλέσει στο Λονδίνο την αξέχαστη Μελίνα Μερκούρη για ένα debate σχετικά με τα Γλυπτά του Παρθενώνα. Ο Γιώργος Θωμάς, στενός συνεργάτης της Μελίνας Μερκούρη, ανέβασε στο Facebook μία φωτογραφία από εκείνη τη συνάντηση.

ΜΠΟΡΙΣ ΤΖΟΝΣΟΝ - ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ - ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΤΟ FACEBOOK

Δε φάνηκε, όμως, να πείστηκε… Είχε ταχθεί κατά της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Αθήνα, υποστηρίζοντας ότι «διασώθηκαν από τον λόρδο Έλγιν» και δικαίως – κατά τον ίδιον – παραμένουν στο Βρετανικό Μουσείο.

Συχνά-πυκνά επισκέπτεται την Ελλάδα για διακοπές. Άλλωστε, έχει δικό του σπίτι στο Πήλιο, με πισίνα και πανέμορφη θέα στον Παγασητικό. Από εκεί, πολλές φορές αναχωρεί με σκάφος για τις Σποράδες κι άλλα ελληνικά νησιά.

AP - ΜΠΟΡΙΣ ΤΖΟΝΣΟΝ

Το 2011 είχε προκαλέσει αίσθηση η δήλωση του υπέρ του Grexit. Σήμερα, ως Πρωθυπουργός της Βρετανίας, έχει λιγότερο από 100 ημέρες για να διαχειριστεί το Brexit.

Ο Τζόνσον θεωρεί ότι η συμφωνία αποχώρησης της Μέι είναι «πολύ κακή». Την έχει χαρακτηρίσει «ουσιαστικά νεκρή». Γι’ αυτό λοιπόν, όπως ο ίδιος έχει πει, θα την επαναδιαπραγματευτεί και αν δεν καταφέρει να πείσει τις Βρυξέλες να την αλλάξουν, τότε θα βγάλει την χώρα από την ΕΕ, ακόμη και χωρίς συμφωνία, στις 31 Οκτωβρίου.

Μάλιστα, έχει απειλήσει ότι το Λονδίνο δεν θα καταβάλει τα 39 δισεκατομμύρια λίρες που οφείλει η Βρετανία στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Grateful Dead – Μπομπ Γουίρ: Πέθανε ο συνιδρυτής του συγκροτήματος23:59Bloomberg: Βρετανία και Γερμανία συζητούν την ενίσχυση της στρατιωτικής τους παρουσίας στη Γροιλανδία23:47Αγρίνιο: Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ η σπείρα που είχε ξαφρίσει έξι σπίτια 23:35Ποδαρικό στο 2026 με "τρίποντο" ο Παναθηναϊκός κόντρα στον Πανσερραϊκό23:21Μαρούσι – Προμηθέας Πάτρας: Επιστροφή στις νίκες για τους γηπεδούχους23:07Θήβα: Αυτοκίνητο τυλίχθηκε στις φλόγες22:53Missing Alert για την εξαφάνιση 59χρονου22:39Θεσσαλονίκη: Φωτιά σε διόροφο σπίτι στον Λαγκαδά - Πληροφορίες για εγκλωβισμένο άτομο22:25ΟΦΗ – Αστέρας Τρίπολης: Πήρε όλα τα λεφτά… με καρέ του Νους22:11Ο Άρης έριξε την ΑΕΚ από το "ρετιρέ" 21:57Κακοκαιρία – σχολεία: Σε ποιες περιοχές θα είναι κλειστά τη Δευτέρα21:43Θεσσαλονίκη: "Δώρα ζωής" από 64χρονο που νοσηλευόταν στο Παπανικολάου21:29Κρήτη: Σύλληψη δημοτικού υπαλλήλου για σωρεία αδικημάτων21:15Και με τη... βούλα στη Γκρέμιο ο Τετέ 21:01Ο χάρτης των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ έως 16 Ιανουαρίου20:47Ant1 Sports: Με νίκες συνέχισαν Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός στο μπάσκετ20:33Τι καιρό θα κάνει τη Δευτέρα20:19Διπλό θα είναι τελικά το ραντεβού της Τρίτης με τους αγροτοκτηνοτρόφους στο Μέγαρο Μαξίμου20:05Δήμος Αθηναίων – Κακοκαιρία: Έκτακτα μέτρα για τους ευάλωτους πολίτες19:51Ζορίστηκε, αλλά κατέβαλε το Περιστέρι ο Παναθηναϊκός 19:37
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο