LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 23 Ιουλίου 2019 14:06

Πρωθυπουργός της Βρετανίας ο Μπόρις Τζόνσον

Υπερίσχυσε με μεγάλη διαφορά του αντιπάλου του. Παραιτείται η Τερέζα Μέι απο τον θώκο.

Μπόρις Τζόνσον - διακοπές - Ελλάδα - Θεσσαλονίκη

Ο Μπόρις Τζόνσον είναι ο νέος ηγέτης του Συντηρητικού Κόμματος της Βρετανίας και νέος Πρωθυπουργός της Βρετανίας καθώς έλαβε 92.153 ψήφους, έναντι 46.656 ψήφων που έλαβε ο αντίπαλός του Τζ. Χαντ. Συνολικά ψήφισαν 159.320 μέλη του κόμματος, ενώ η προσέλευση κινήθηκε στο 87,4%.

Τα αποτελέσματα ανακοίνωσε η Ντέιμ Σέριλ Γκίλαν μαζί με τον Τσαρλς Γουόκερ, η οποία ευχαρίστησε τα μέλη των Τόρις και την επιτροπή που διοργάνωσε την εκλογική διαδικασία. 

Ο Μπόρις Τζόνσον έχει βάλει ένα επικίνδυνο στοίχημα για το Brexit υποσχόμενος μία έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς απώλειες για το Ηνωμένο Βασίλειο, παρά τις αμφιβολίες των Βρυξελλών. Ο Τζόνσον διατηρεί την απειλή ενός Brexit χωρίς συμφωνία την 31η Οκτωβρίου, αλλά θέλει ταυτόχρονα να πιστεύει στην δυνατότητα εξεύρεσης κοινού τόπου με τις Βρυξέλλες.

Πριν ανακοινωθεί το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας ξεκίνησε μπαράζ αποχωρήσεων. Μετά την παραίτηση του υφυπουργού Εξωτερικών Άλαν Ντάνκαν άλλα 12 μέλη της κυβέρνησης έχουν δηλώσει ότι προτίθενται να αποχωρήσουν τις επόμενες ώρες. Ανάμεσα τους ο υπουργός Οικονομικών Φίλιπ Χάμμοντ, ο οποίος δήλωσε πως θα παραιτηθεί αν ο Τζόνσον γίνει ο επόμενος πρωθυπουργός, αφού δεν θα μπορεί να είναι ευθυγραμμισμένος μαζί του σε κομβικά θέματα.

Λίγα λεπτά πριν από την ανακοίνωση του ονόματος του νέου επικεφαλής των Τόρις και επόμενου πρωθυπουργού της Βρετανίας ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Φρανς Τίμερμανς προειδοποίησε σήμερα ότι οποιοδήποτε Brexit χωρίς συμφωνία θα αποτελούσε «τραγωδία» τόσο για την Ευρωπαϊκή Ενωση όσο και για την Βρετανία, αλλά το ευρωπαϊκό μπλοκ θα παραμείνει προσηλωμένο στην συμφωνία αποχώρησης που συνομολογήθηκε με το Λονδίνο. «Ο Μπόρις Τζόνσον αποφάσισε με την άνεσή του αν είναι με την μία ή την άλλη πλευρά. Του χρειάστηκε πολύς χρόνος για να αποφασίσει...και τώρα η θέση του είναι ξεκάθαρη», είπε ο Φρανς Τίμερμανς.

«Θεωρώ ότι η θέση της Ευρωπαϊκής Ενωσης είναι επίσης ξεκάθαρη. Το Ηνωμένο Βασίλειο έφθασε σε συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ενωση και η Ευρωπαϊκή Ενωση θα παραμείνει προσηλωμένη στην συμφωνία», δήλωσε ο Τίμερμανς αναφερόμενος στις επαναλαμβανόμενες υποσχέσεις του Μπόρις Τζόνσον για την επαναδιαπραγμάτευση της συμφωνίας, η οποία έχει απορριφθεί ήδη τρεις φορές από τη Βουλή των Κοινοτήτων.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Φενερμπαχτσέ – Ολυμπιακός: Πασάς… στην Πόλη ο “Θρύλος”!00:52“Ψυχοκόρες” στον ΑΝΤ1 τέσσερις φορές την εβδομάδα: Τι θα δούμε στα νέα επεισόδια (εικόνες)00:23ECL: Ήττα και αποκλεισμός για τον ΠΑΟΚ23:59Μπριζίτ Μακρόν: Η ζωή της μεταφέρεται στη μικρή οθόνη23:47Βία ανηλίκων: Ξυλοδαρμός ανηλίκου…για το TikTok (βίντεο)23:35Πάτρα: Γκαραζόπορτα πλάκωσε γυναίκα23:22ΑΠΘ - SeaCare: Φοιτητική Ομάδα διακρίθηκε σε Παγκόσμιο Διαγωνισμό Καινοτομίας23:08Ενδοοικογενειακή βία - Βία ανηλίκων: Οι αστυνομικές δράσεις το πρώτο 15μερο του Απριλίου (βίντεο)22:55Τσίπρας: Στη Μέση Ανατολή, η Ευρώπη δεν είναι με τη σωστή πλευρά της Ιστορίας22:41Ιρλανδία: Συγγενείς των θυμάτων της φονικότερης φωτιάς δικαιώθηκαν μετά από 43 χρόνια22:28Σημεία για rapid test δωρεάν την Παρασκευή22:14Διασύνδεση POS με ταμειακές - Χατζηδάκης: Καμία παράταση22:01Κόρινθος: Θρίλερ με σορό γυναίκας στη θάλασσα21:47Δάγκειος πυρετός: “Συναγερμός” από τον ΠΟΥ για τη Λατινική Αμερική21:34Βαρκελώνη – Τσιτσιπάς: “Ανίκητος” στο χώμα!21:20Αττική Οδός: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις το βράδυ της Πέμπτης21:07Δολοφονία στην Ιεράπετρα: Προφυλακίστηκε ο 45χρονος κατηγορούμενος20:53Δομοκός: Ψευδοροφή έπεσε στα θρανία μαθητών (εικόνες)20:40Αλέν Ντελόν: Η Ουκρανία θα του απονείμει παράσημο20:26Το βίντεο του ξυλοδαρμού 8χρονου από 7χρονο στο TikTok και οι αντιδράσεις των γονιών20:13
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο