LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /Υγεία - ΠεριβάλλονΔημοσίευση: 23 Ιουλίου 2019 12:04

Νέο είδος καρχαρία εντοπίστηκε στο Μεξικό

Πρόκειται για ένα μικρό είδος καρχαρία, το οποίο φωσφορίζει στο σκοτάδι!

Νέο είδος καρχαρία - American pocket shark

Ένας μικροσκοπικός καρχαρίας, που εντοπίστηκε στον Κόλπο του Μεξικού, αποδείχθηκε ότι αποτελεί ένα νέο είδος.

Το περίεργο αυτό ωάρι, που ονομάστηκε "American pocket shark" από τα σακουλάκια που έχει κοντά στα μπροστινά του πτερύγια και όχι από το μικρό του μέγεθος, εντοπίστηκε κατά τη διάρκεια μιας έρευνας το 2010 αλλά μόλις τώρα κατάφεραν οι επιστήμονες να διαπιστώσουν ότι πρόκειται για νέο είδος καρχαρία.

Ο καρχαρίας των 13.5 εκατοστών έχει πέντε χαρακτηριστικά που τον κάνουν να ξεχωρίζει από τους άλλους, με κυριότερο το ότι λάμπει στο σκοτάδι! Οι μυστηριώδεις θήκες του δημιουργούν μικρά λαμπερά σύννεφα στον ωκεανό, σύμφωνα με τους επιστήμονες που μελέτησαν το πλάσμα. Έχει επίσης διαφορετικά δόντια, 10 λιγότερους σπονδύλους και ένα όργανο ανίχνευσης στο σαγόνι του.

Το μοναδικό άλλο δείγμα  "American pocket shark" στον κόσμο, ένα θηλυκό, εντοπίστηκε το 1979 και αποτελεί μέρος της συλλογής του Ζωολογικού Μουσείου της Αγίας Πετρούπολης της Ρωσίας.

Η απροσδόκητη ανακάλυψη αυτού του εξαιρετικά σπάνιου ψαριού υποδηλώνει ότι υπάρχουν πολλά που πρέπει να μάθουμε, όχι μόνο για αυτά τα μυστηριώδη ψάρια αλλά και για τα βαθιά νερά του οικοτόπου των καρχαριών αυτών, δήλωσε ο συγγραφέας της μελέτης Henry Bart, διευθυντής του Πανεπιστημίου Tulane Biodiversity.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΦλώρος: Έχασα την ψυχραιμία μου και ακολούθησα τον κ. Γραμμένο έξω από την αίθουσα...Σήμερα 16:33 | Ειδήσεις

"Επειδή όμως έχω μια πολύ σημαντική ιδιότητα αυτή του Έλληνα βουλευτή έπραξα απολύτως λάθος . Δεν αρμόζει αυτή η συμπεριφορά σε Έλληνα βουλευτή" δήλωσε ο κ. Φλώρος

Τέμπη: Εισαγγελική έρευνα για την απομάκρυνση υλικών από το σημείο της τραγωδίαςΣήμερα 12:42 | Ειδήσεις

Ενδελεχής έρευνα για την απομάκρυνση υλικών και την επιχωμάτωση του σημείο της τραγωδίας διατάχθηκε από την αντιεισαγγελέα Λάρισας.

Κορονοϊός - Γρίπη: Πόσοι θάνατοι καταγράφηκαν την προηγούμενη εβδομάδαΣήμερα 17:09 | Ειδήσεις

Τι δείχνουν τα στοιχεία της εβδομαδιαίας επιδημιολογικής έκθεσης του ΕΟΔΥ για τους θανάτους, τις εισαγωγές στα νοσοκομεία και τους διασωληνωμένους.

Καλλιάνος: Μπαμπά μου σε αγαπάω απέραντα και σου ζητώ συγνώμη...Σήμερα 14:49 | Ειδήσεις

Συγκινεί στην ανάρτηση του ο Γιάννης Καλλιάνος. Πώς αποχαιρετά τον πατέρα του

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Bullying - Σκύδρα: Νέο περιστατικό με τον ίδιο θύτη 19:45Ανδρουλάκης προς Κασσελάκη: Για κάποιους το βαρέλι δεν έχει πάτο...19:32Ψυχικό: Σύλληψη άνδρα για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση19:18Κλιματική κρίση: Η Ευρώπη αντιμέτωπη με συχνότερα κύματα ακραίας ζέστης19:05Κύκλωμα ναρκωτικών - ΑΠΘ: Ένοχοι κρίθηκαν δεκάδες κατηγορούμενοι 18:51Καιρός: συννεφιές, μπόρες και άνοδος θερμοκρασίας την Παρασκευή18:37Κασσελάκης: Θερμή υποδοχή σε Κάλυμνο και Λέρο (εικόνες)18:24Μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος για Βελόπουλο: κανείς δεν μπορεί να μιλάει για τον χώρο της Εκκλησίας18:11Βόλος: Απείλησε τον αδερφό του και πήγε φυλακή17:58Κίνημα #metoo - Χάρβεϊ Γουάινστιν: Το ανώτατο δικαστήριο της Νέας Υόρκης ακύρωσε την καταδίκη του17:45Φλώρος: Έχασα την ψυχραιμία μου και ακολούθησα τον κ. Γραμμένο έξω από την αίθουσα...17:32Κορονοϊός - Γρίπη: Πόσοι θάνατοι καταγράφηκαν την προηγούμενη εβδομάδα17:18Θεσσαλονίκη: Μηχανή παρέσυρε και τραυμάτισε τροχονόμο17:04Έκθεση ανθρωπίνων δικαιωμάτων - Τουρκικό ΥΠΕΞ: Αβάσιμοι οι ισχυρισμοί των ΗΠΑ16:51“Ο Πρώτος από εμάς” - Sneak Preview: εκπλήξεις και καυγάδες στο επεισόδιο της Πέμπτης (βίντεο)16:37Τουρκικά ΜΜΕ: Η Γερμανία βλέπει θετικά την πώληση Eurofighters στην Τουρκία16:23Άλκης Καμπανός: Απομακρύνονται τα ενθύμια από το σημείο της δολοφονίας του 16:09ΑΑΔΕ: Φύλλα κοκαΐνης “κρυμμένα” σε λιπάσματα (εικόνες)15:56Ελληνικό: Πάνω από 300 βόμβες βρέθηκαν στο πρώην αεροδρόμιο15:42Αφρικανική σκόνη: Πέρασε από την Ελλάδα στην Τουρκία15:28
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο