LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 23 Ιουλίου 2019 07:50 | Ανανέωση: 23 Ιουλίου 2019 07:54

Αρχίζει το νομοθετικό έργο της κυβέρνησης

Μετά την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση ξεκινά το νομοθετικό έργο. Το απόγευμα συγκαλείται η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής.

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ - ΒΟΥΛΗ - ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ - ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ψήφο εμπιστοσύνης έλαβε η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη κατά την ψηφοφορία που ολοκληρώθηκε γύρω στις 22:30 στην Ολομέλεια της Βουλής, μετά το πέρας της συζήτησης για τις προγραμματικές δηλώσεις. Έτσι, εντός της εβδομάδας αρχίζει το νομοθετικό έργο της κυβέρνησης.

Συγκεκριμένα, σήμερα οι διαρκείς επιτροπές της Βουλής, που συγκροτήθηκαν με απόφαση του προέδρου της Βουλής, εκλέγουν τα προεδρεία τους με διαδοχικές ψηφοφορίες, οι οποίες θα ξεκινήσουν από το πρωί και θα ολοκληρωθούν το μεσημέρι.

Το απόγευμα συγκαλείται η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, όπως ο Κώστας Τασούλας θα κάνει μια καταρχήν ενημέρωση για τα πρώτα νομοσχέδια που καταθέτει η κυβέρνηση μετά την ψήφο εμπιστοσύνης που έλαβε από τη Βουλή.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε η κυβέρνηση κατά την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων, το πρώτο νομοσχέδιο που θα κατατεθεί θα είναι αυτό για το επιτελικό κράτος, στο οποίο η κυβέρνηση αποδίδει συμβολικό και ουσιαστικό χαρακτήρα και γι' αυτό επιθυμεί να συζητηθεί στη Βουλή με κανονικές διαδικασίες, ήτοι πρώτη και δεύτερη ανάγνωση στις επιτροπές και στη συνέχεια συζήτηση και ψήφιση στην Ολομέλεια.

Θα ακολουθήσει το φορολογικό νομοσχέδιο, το οποίο θα συζητηθεί και θα ψηφιστεί την ερχόμενη εβδομάδα με τη διαδικασία του κατεπείγοντος. Προτού κλείσει η Βουλή για τον Δεκαπενταύγουστο θα έχει κατατεθεί και ενδεχομένως και ψηφισθεί με τη διαδικασία του επείγοντος το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για την Τοπική Αυτοδιοίκηση (δήμοι και Περιφέρειες) ενόψει της ανάληψης καθηκόντων των νέων περιφερειακών και δημοτικών αρχών. Το νομοσχέδιο θα περιλαμβάνει και άλλες διατάξεις επείγοντος χαρακτήρα.


Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Θεσσαλονίκη: Συλλήψεις ατόμων για τροχονομικές παραβάσεις11:42Κύπελλο Εθνών Αφρικής: Σήμερα ο μεγάλος τελικός11:28Αγαπηδάκη: Το ούζο και το τσίπουρο δεν θεραπεύουν την γρίπη11:14Άγρια συμπλοκή στη Πάφο - Νεκρός ένας 41χρονος11:00Ουκρανία: Μαζική ρωσική επίθεση drone - Δύο νεκροί10:46Mητσοτάκης για αγρότες: Οι παρεμβάσεις που μπορεί να κάνει η κυβέρνηση έχουν ήδη ανακοινωθεί10:32Σάκκαρη: Νίκη και ... "πόντος του τουρνουά" για την Ελληνίδα τενίστρια (βίντεο)10:18Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε Κηφισιά και Μαρούσι10:04Ινδονησία: Βρέθηκαν τα συντρίμμια του αγνοούμενου αεροσκάφους - Οι αρχές αναζητούν τους 11 επιβαίνοντες (εικόνες)09:50Χρυσή απάτη στον Άγιο Παντελεήμονα: Χειροπέδες σε 4 μέλη σπείρας με χιλιάδες ευρώ και κοσμήματα09:36Αυστρία: 8 νεκροί από χιονοστιβάδες 09:22Τραγωδία στην Ιεράπετρα: Ηλικιωμένος βρέθηκε απανθρακωμένος μετά από φωτιά στο σπίτι του09:08Ανοικτά σήμερα τα εμπορικά καταστήματα08:54Φωτιά στην περιοχή Καζάνια στο Πέραμα - Ήχησε το 11208:40Τι καιρό θα κάνει την Κυριακή08:26Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 18 Ιανουαρίου 08:12Γενιτσάγ: Το τουρκικό ΥΠΕΞ σιωπά στις δηλώσεις Γεραπετρίτη - Σκληρή προειδοποίηση γκιουρντενίζ23:59Ε.Ε: Έκτακτη συνεδρίαση των πρεσβευτών των 27 μελών της μετά τους δασμούς Τράμπ23:46Αστυνομικός φιλοξένησε σπίτι της, μητέρα που έπεσε θύμα ενδοοικογενειακής βίας, μαζί με τα παιδιά της23:32Με μία εντυπωσιακή τελετή έναρξης και σύμμαχο τις καλές καιρικές συνθήκες ξεκίνησε και επίσημα το πατρινό καρναβάλι23:18
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο