LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΥγείαΔημοσίευση: 22 Ιουλίου 2019 10:09 | Ανανέωση: 22 Ιουλίου 2019 10:18

Καταγγελίες πυρόπληκτων στον ΑΝΤ1: δεν έχουμε πρόσβαση σε δωρεάν φάρμακα (βίντεο)

Απίστευτο κι όμως ελληνικό!  Χωρίς φάρμακα οι εγκαυματίες στο Μάτι, καθώς θεωρούνται καλλυντικά. Συγκαλεί εκτάκτως το Ανώτατο Υγειονομικό Συμβούλιο ο Κικίλιας.

Μάτι - φωτιά - θάλασσα - κόσμος

Σάλο προκαλούν οι καταγγελίες πυρόπληκτων από το Μάτι, οι οποίοι υποστηρίζουν στον ΑΝΤ1 ότι δεν έχουν πρόσβαση σε δωρεάν φάρμακα, καθώς αυτά θεωρούνται καλλυντικά.

Εγκαυματίας, μιλώντας στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή "Καλοκαίρι Μαζί" περιγράφει την αδιαφορία του κράτους μπροστά στις ανάγκες του για την αποκατάσταση της υγείας του.

Μάλιστα, αναφέρει ότι τα έξοδα για την ιατροφαρμακευτική του περίθαλψη καλύπτονται από ιδιωτική πρωτοβουλία και όχι από το Κράτος.

Καλοκαίρι Μαζί - εγκαυματίας - Μάτι

Ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας επισκέφθηκε την κεντρική υπηρεσία του ΕΟΠΥΥ, προκειμένου να ενημερωθεί για το θέμα που προέκυψε μετά τις καταγγελίες των εγκαυματιών στο Μάτι. 

Μετά την επίσκεψη, ο κ. Κικίλιας έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Πριν από έναν χρόνο χάσαμε 102 ανθρώπους με τραγικό τρόπο και με προφανείς τις ευθύνες του ελληνικού Κράτους. Κάποιοι κατάφεραν να επιβιώσουν μέσα από αυτό το δράμα και δεν μπορώ να ανεχθώ αυτοί οι άνθρωποι να ταλαιπωρούνται. Συγκαλώ αύριο εκτάκτως το Ανώτατο Υγειονομικό Συμβούλιο, το οποίο παίρνει απόφαση, ώστε τα επιθέματα σιλικόνης, οι αλοιφές και ό,τι άλλο προκύπτει ότι χρειάζονται με βάση τις γνωματεύσεις των γιατρών τους, να μπορούν να πηγαίνουν στην Περιφερειακή Διεύθυνση του ΕΟΠΥΥ της περιοχής τους ή στην κεντρική υπηρεσία του ΕΟΠΥΥ και με τη γνωμάτευση ότι έχουν νοσηλευθεί για εγκαύματα, να παίρνουν δωρεάν από τον ΕΟΠΥΥ τα συγκεκριμένα υλικά που απαιτούνται».

Ξανθός: υπήρχε κάλυψη απο την πρώτη στιγμή

«Οι κάτοικοι στο Μάτι από την πρώτη στιγμή είχαν δωρεάν πρόσβαση σε φαρμακευτικό και υγειονομικό υλικό προκειμένου να καλύπτουν τις ανάγκες που προέκυψαν μετά τη φονική πυρκαγιά», τόνισε ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Ξανθός, με αφορμή τις δηλώσεις του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια, μετά την επίσκεψή του στον ΕΟΠΥΥ, για τη φαρμακευτική κάλυψη των εγκαυματιών στο Μάτι.

Όπως σημειώνει ο κ. Ξανθός στη δήλωσή του, για την κάλυψη των αναγκών των πληγέντων από τη φονική πυρκαγιά, «δημιουργήθηκε άμεσα κατάλληλος χώρος στο Κέντρο Υγείας όπου συγκεντρώθηκε ιατροφαρμακευτικό υλικό και μάλιστα σε πολύ μεγάλες ποσότητες λόγω της προφοράς από πλήθος κόσμου, φαρμακευτικές εταιρείες, ΜΚΟ, συλλόγους κ.λπ.».

Αναφέρει, επίσης, ότι «κατόπιν αιτήματος της Συντονιστικής Επιτροπής Κατοίκων στο Μάτι, το υπουργείο Υγείας προχώρησε στη δωρεάν παροχή αποκλειστικής νοσηλευτικής φροντίδας των εγκαυματιών για όσο χρονικό διάστημα χρειαστεί, εντός των νοσοκομείων, πλήρη σίτιση των συνοδών τους και ψυχολογική υποστήριξη από εξειδικευμένο προσωπικό» και, παράλληλα, «με τροπολογία του υπουργείου Υγείας αποφασίστηκε, επίσης, η δωρεάν χορήγηση των φαρμακευτικών σκευασμάτων στους πληγέντες έως το τέλος του έτους, η οποία είχε αναδρομική ισχύ από τις 26 Ιουλίου».

Ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρει ότι «με ΚΥΑ των αρμόδιων υπουργών Οικονομίας και Ανάπτυξης, Οικονομικών, Υποδομών και Μεταφορών και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, αποφασίστηκε η εφάπαξ οικονομική ενίσχυση ύψους 6.000 ευρώ, στα άτομα που υπέστησαν τραυματισμό, λόγω των πυρκαγιών και νοσηλεύτηκαν σε νοσοκομεία. Η εν λόγω ενίσχυση ήταν ανεξάρτητη από οποιαδήποτε άλλη τακτική ή έκτακτη οικονομική ενίσχυση ή επίδομα που καταβλήθηκε ή καταβάλλεται για τη στήριξη των πληγέντων από τις πυρκαγιές. Η υλοποίηση της χορήγησης της οικονομικής ενίσχυσης γίνεται από τον ΟΠΕΚΑ.

Επιπλέον, «η 1η ΥΠΕ Αττικής, σε συνεργασία με τη Συντονιστική Επιτροπή Κατοίκων στο Μάτι και με το Κοινωφελές ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση, ανέπτυξε δράση για τη φροντίδα και την αποκατάσταση των τραυματιών (φυσικοθεραπείες κ.ά.), καθώς και τη χορήγηση μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων και άλλου αναλώσιμου υγειονομικού υλικού (κρέμες, αντηλιακά κ.ά.). Για το σκοπό αυτό, ορίστηκε από την ΥΠΕ ο διευθυντής του Τμήματος Πλαστικής Χειρουργικής του ΓΝΑ «Γ. Γεννηματάς» για την εξέταση των αιτημάτων χορήγησης φροντίδας αποκατάστασης και της κάλυψης των εξόδων των ΜΗΣΥΦΑ και του υγειονομικού υλικού από τα φαρμακεία. Το Κέντρο Αποκατάστασης ΘΗΣΕΑΣ ήταν αυτό που ανέλαβε τα προγράμματα αποκατάστασης των ασθενών».

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΗ δήλωση του Προέδρου του Ομίλου ANTENNA, Θοδωρή Κυριακού, για την απώλεια του Γιώργου ΠαπαδάκηΧθες 22:59 | Ειδήσεις

Ο αποχαιρετισμός του κλείνει με σεβασμό και ειλικρινή ευγνωμοσύνη, με τη σκέψη του να βρίσκεται στην οικογένεια του Γιώργου Παπαδάκη.

Η οικογένεια του ANT1 αποχαιρετά τον Γιώργο Παπαδάκη - Η ανακοίνωσηΧθες 21:57 | Ειδήσεις

Με βαθιά θλίψη η οικογένεια του ΑΝΤ1 αποχαιρετά το αγαπημένο και ιστορικό της μέλος, Γιώργο Παπαδάκη

Έφυγε από τη ζωή ο Γιώργος Παπαδάκης - Η ανακοίνωση του Λαϊκού ΝοσοκομείουΧθες 19:07 | Ειδήσεις

Η ανακοίνωση από το Γ.Ν.Α. Λαϊκό, για τον αιφνίδιο θάνατο του σπουδαίου Γιώργου Παπαδάκη.

Νίκος Χατζηνικολάου: Το συγκινητικό αντίο στον αγαπημένο φίλο του, Γιώργο ΠαπαδάκηΧθες 21:24 | Ειδήσεις

«Αγαπημένε φίλε σε αποχαιρετώ με μεγάλη συγκίνηση, με μεγάλη στενοχώρια. Έφυγες τώρα που επιτέλους θα ζούσες».

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ολυμπιακός: Μια ανάσα από το λιμάνι ο Ταιρίκ Τζόουνς23:59Ιωάννινα - Μπλόκα: Νέα κλιμάκωση αποφάσισαν οι αγρότες του νομού23:48ΗΠΑ- Βενεζουέλα: Ο Μαδούρο θα παρουσιαστεί αύριο ενώπιον δικαστή της Νέας Υόρκης 23:36Κραν Μοντανά: Ανάμεσα στα θύματα ταυτοποιήθηκε και η 15χρονη Αλίκη23:24Η δήλωση του Προέδρου του Ομίλου ANTENNA, Θοδωρή Κυριακού, για την απώλεια του Γιώργου Παπαδάκη23:10Κραν Μοντανά - Επίσημη ανακοίνωση: Ταυτοποιήθηκαν τα 40 θύματα - 20 από αυτά είναι ανήλικοι22:56Βενεζουέλα: Eπικοινωνία Μελόνι-Ματσάδο για το μέλλον της χώρας22:42Γιώργος Παπαδάκης: Τα συλλυπητήρια του πολιτικού κόσμου22:28Η οικογένεια του ANT1 αποχαιρετά τον Γιώργο Παπαδάκη - Η ανακοίνωση22:14Τι καιρό θα κάνει την Δευτέρα22:00Νίκος Χατζηνικολάου: Το συγκινητικό αντίο στον αγαπημένο φίλο του, Γιώργο Παπαδάκη21:46ANT1 Sports: Ο Ολυμπιακός κατέκτησε το 5ο Super Cup της ιστορίας του21:32Το Χαμόγελο του Παιδιού: Καλό ταξίδι μοναδικέ Γιώργο21:18ΥΠΑ: Αποκαταστάθηκε το πρόβλημα στις συχνότητες του FIR Αθηνών21:04Ο ΑΝΤ1 στην Ελβετία: Από τους 119 τραυματίες, οι 6 δεν έχουν ταυτοποιηθεί ακόμη20:50Νίκος Ανδρουλάκης: Η πορεία του Γιώργου Παπαδάκη ήταν συνώνυμη της μαχητικότητας και της αυθεντικότητας20:35Σωκράτης Φάμελλος: Η μνήμη του Γιώργου Παπαδάκη θα μείνει ως πρότυπο για τους νέους δημοσιογράφους20:21Παύλος Μαρινάκης: Ο Γιώργος Παπαδάκης άντεξε όσο κανένας στον χρόνο20:07Κυριάκος Μητσοτάκης: Μόνο θλίψη για την απώλεια του Γιώργου Παπαδάκη19:53Θεσσαλονίκη- Αεροδρόμιο Μακεδονία: Βελτιωμένη η κατάσταση στον εναέριο χώρο 19:42
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο