LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 21 Ιουλίου 2019 22:51

Η “Οδύσσεια” ενός 65χρονου ιερέα για να μπει στο Πανεπιστήμιο

Ο ιερέας ενός μικρού χωριού έβαλε στόχο να σπουδάσει. Έδωσε Πανελλαδικές και την Παρασκευή κατέθεσε το μηχανογραφικό του.

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΚΑΡΑΣΜΑΝΟΓΛΟΥ - ΙΕΡΕΑΣ - ΓΑΥΡΙΑΝΗ ΑΛΜΥΡΟΥ - ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ

Τα όνειρα τα εκπληρώνει ο Θεός ή η ανθρώπινη θέληση; Ο “πρωταγωνιστής” της ιστορίας, που έφερε στο φως της δημοσιότητας το e-thessalia.gr, έχει δώσει τις απαντήσεις του. Στα 65 του χρόνια ο ιερέας και αγιογράφος Ευάγγελος Καρασμάνογλου εκπλήρωσε ένα όνειρο ζωής. Την Παρασκευή κατέθεσε το μηχανογραφικό του μετά από τη συμμετοχή του στις πανελλαδικές εξετάσεις. Από τη μακρινή και ξεχασμένη Γαύριανη του Αλμυρού περιμένει με αγωνία, να δει το όνομά του στους εισαχθέντες της Ποιμαντικής Σχολής.

«Ήταν ένας αγώνας που κράτησε αρκετά. Ακόμα και αν περάσω στη Θεσσαλονίκη, θα σπουδάσω. Δεν θα κάνω πίσω», λέει.

Πατέρας δύο μεγάλων παιδιών σήμερα, χήρεψε νωρίς και οι δυσκολίες τεράστιες.

Όταν έκανε την αναδρομή της ζωής του, έπεισε τον εαυτό του, πως πρέπει να τελειώσει το σχολείο. Είχε εγκαταλείψει το Εκκλησιαστικό. Ζωή δύσκολη και η επιβίωση δυσκολότερη. Πήγαινε σχολείο, δούλευε και οι τέχνες που έμαθε, πολλές. Εγκατέλειψε τελικά το Εκκλησιαστικό, για να δουλέψει και στα 28 του χρόνια αποφάσισε να γίνει ιερέας. Ζει στη Γαύριανη των λιγοστών κατοίκων και διακονεί στην τοπική Εκκλησία.

«Πριν τρία χρόνια αποφάσισα, πως πρέπει να τελειώσω το σχολείο και το έκανα. Μετά ένιωσα πολύ έντονα την ανάγκη, να μάθω όσο περισσότερα μπορώ για τη δουλειά μου, για να απαντώ στις ερωτήσεις των πιστών, μα περισσότερο στα δικά μου ερωτήματα και κατέθεσα μηχανογραφικό παρ’ ότι είμαι κληρικός και σε πολύ προχωρημένη ηλικία. Τίποτα δεν είναι αδύνατον. Όταν πήγα να κάνω εγγραφή στο Γενικό Εσπερινό, στον Άναυρο, στη Δευτέρα Λυκείου, υπήρξαν άνθρωποι που προσπάθησαν να με αποτρέψουν, αλλά κανένα επιχείρημα δεν ήταν ισχυρότερο από τη θέλησή μου. Θέλετε η ηλικία μου, θέλετε η ήσυχη ζωή μου, με συμβούλευαν να μην διαταράξω την καθημερινότητα. Ζούσα με τα ζωάκια μου και απέκτησα ξαφνικά συμμαθητές στα 65 μου χρόνια. Μακρύς δρόμος και κουραστικός, αλλά με τη βοήθεια του Θεού τα κατάφερα», σημειώνει και αποκαλύπτει ότι στο πλευρό του στάθηκαν εκτός από τους καθηγητές και οι συμμαθητές του.

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΚΑΡΑΣΜΑΝΟΓΛΟΥ - ΙΕΡΕΑΣ - ΓΑΥΡΙΑΝΗ ΑΛΜΥΡΟΥ - ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ

«Κάθε μέρα από τη Γαύριανη στον Βόλο και πάλι πίσω. Έκανα 140 χιλιόμετρα την ημέρα. Κούραση, δυσκολία, καιρός άσχημος πολλές φορές. Όταν τελείωσε η Γ΄ Λυκείου οι καθηγητές επιμένανε να δώσω πανελλαδικές. Δεν πίστευα πως θα τα καταφέρω. Οι ίδιοι μου λένε ότι τα έχω καταφέρει ήδη. Ακόμα και αν είμαι αυτός που θα κλείσω την πόρτα σε μια σχολή, καλό θα είναι. Με βοήθησαν στο μηχανογραφικό μου και δήλωσα και Ποιμαντική και Θεολογία και την Σχολή Ανθρωπιστικών Σπουδών στον Βόλο.

Εάν τα καταφέρω, θα σπουδάσω. Έχω κάνει στη ζωή μου όλες τις δουλειές… και στη “Θεσσαλία” και έδενα τις εφημερίδες. Και υδραυλικά ξέρω και σοβατίσματα και κάθε δουλειά οικοδομής. Όταν στη ζωή μου μπόρεσα να ανταπεξέλθω σε μεγάλες δυσκολίες, θα καταφέρω και τις σπουδές», κατέληξε.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΣτα 8,5 λεπτά η kWh , μέσω εφαρμογής η επιστροφή του ΕΦΚ στην αντλία - Όλα τα μέτρα υπέρ των αγροτώνΣήμερα 14:00 | Ειδήσεις

Τo τελικό πακέτο μέτρων για την στήριξη του αγροτικού κόσμου ανακοινώνει σήμερα η κυβέρνηση, σε μία προσπάθεια να εκτονωθεί η κρίση στο αγροτικό μέτωπο. Όλα τα μέτρα στήριξης που ανακοινώθηκαν.

Νέα παρέμβαση Αρείου Πάγου για αγρότες: Να εφαρμοστεί άμεσα η παραγγελία για τα μπλόκαΣήμερα 14:19 | Ειδήσεις

Συγκεκριμένα, ο κ. Τζαβέλλας ζητεί από τους εισαγγελείς την άμεση παρέμβασή τους με σκοπό την διακρίβωση αδικημάτων «σε δημόσιες, εθνικές και μη, οδούς και της συνεχιζόμενης κατάληψης, με οποιοδήποτε μέσο και για οποιονδήποτε λόγο ...».

ΗΠΑ-Βενεζουέλα: Η Ουάσινγκτον συνέλαβε ρωσικό δεξαμενόπλοιο στον βόρειο ΑτλαντικόΣήμερα 16:40 | Ειδήσεις

Τι αναφέρει η αμερικανική στρατιωτική διοίκηση για την Ευρώπη;

Η πρώτη δήλωση Φαραντούρη μετά την διαγραφή: Η έδρα μου ανήκει στον κόσμο που με τίμησε με την ψήφο τουΣήμερα 15:02 | Ειδήσεις

Τι είπε ο ευρωβουλευτής λίγη ώρα μετά την διαγραφή του από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ανδρουλάκης: Ο Μητσοτάκης επενδύει στην πόλωση, χωρίς διάθεση να αντιμετωπίσει τα προβλήματα της παραγωγής17:14Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω αγροτικών κινητοποιήσεων17:00ΗΠΑ-Βενεζουέλα: Η Ουάσινγκτον συνέλαβε ρωσικό δεξαμενόπλοιο στον βόρειο Ατλαντικό16:46Γερμανία: Πτερύγιο ανεμογεννήτριας κινδυνεύει να αποκολληθεί 16:32Ουκρανία-ΗΠΑ: Ο Ζελένσκι ελπίζει να συναντηθεί σύντομα με τον Τραμπ16:18Στο Βατικανό οι καρδινάλιοι όλου του κόσμου μετά από πρόσκληση του Πάπα Λέοντα16:04NASA: Νέος τύπος ουράνιου αντικειμένου αποκαλύπτεται – Το μυστηριώδες “Cloud-9”15:49Η πρώτη δήλωση Φαραντούρη μετά την διαγραφή: Η έδρα μου ανήκει στον κόσμο που με τίμησε με την ψήφο του15:35ΗΠΑ: Απόπειρα σύλληψης πετρελαιοφόρου που συνδέεται με τη Βενεζουέλα - Στην περιοχή βρίσκονται ρώσικα πολεμικά σκάφη15:22Στα 8,5 λεπτά η kWh , μέσω εφαρμογής η επιστροφή του ΕΦΚ στην αντλία - Όλα τα μέτρα υπέρ των αγροτών15:07Παναθηναϊκός: Αποδεσμεύτηκε ο Φίλιπ Μαξ14:52Χατζηδάκης: Οι πραγματικοί παραγωγοί θα βγουν κερδισμένοι γιατί τα ίδια κονδύλια θα κατανέμονται με δικαιότερο τρόπο14:38Νέα παρέμβαση Αρείου Πάγου για αγρότες: Να εφαρμοστεί άμεσα η παραγγελία για τα μπλόκα14:24ΣΥΡΙΖΑ: Διαγραφή Φαραντούρη με απόφαση Φάμελλου14:10Μπριζίτ Μπαρντό: Από καρκίνο πέθανε η θρυλική "Μπε Μπε" - Θλίψη στην κηδεία της (εικόνες)13:58Μάρκο Ρούμπιο: Το πρόσωπο της πολιτικής Τραμπ στη Βενεζουέλα13:44Σοβαρό τροχαίο στον Κηφισό: Αστικό λεωφορείο παρέσυρε πεζή στην είσοδο των ΚΤΕΛ (εικόνες)13:30Αχαΐα: ΙΧ καρφώθηκε σε προστατευτικά κιγκλιδώματα - Στο νοσοκομείο ο οδηγός13:16Αστυνομικός Βουλής: Διακοπή στη δίκη για την υπόθεση κακοποίησης σε βάρος των ανήλικων παιδιών του13:02Νέο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού της ΕΜΥ - Οι περιοχές που είναι στο "κόκκινο"12:47
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο