LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΑθλητικάΔημοσίευση: 21 Ιουλίου 2019 20:02

“Χάλκινος” ο Πανταζής στο τριπλούν

Το τέταρτο της μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20 που γίνεται στο Μπορός πανηγυρίζει η Ελλάδα,

Ανδρέας Πανταζής - τριπλούν

Το τέταρτο της μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20 που γίνεται στο Μπορός της Σουηδίας και 28ο στην ιστορία του θεσμού πανηγυρίζει η Ελλάδα.

Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε ο Ανδρέας Πανταζής στον τελικό του τριπλούν στην τέταρτη και τελευταία ημέρα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στο Μπορός της Σουηδίας, σε έναν αγώνα που ήταν στα... μέτρα του και δεν τον άφησε να πάει χαμένος. Ο Έλληνας πρωταθλητής ξεκίνησε πολύ δυνατά τον αγώνα με άλμα στα 15.93 μ. (2,3) και πήρε από νωρίς το προβάδισμα. Ο άλτης του Δημήτρη Βασιλικού -με αυτό του το άλμα- κατάφερε να κόψει τη φόρα στα φαβορί του αγωνίσματος. Ο Πανταζής μπήκε στον αγώνα με την πέμπτη επίδοση ανάμεσα στους 12, έχοντας βελτιώσει στον προκριματικό το ατομικό του ρεκόρ με το άλμα στα 15.91 μέτρα. Ο Ανδρέας Πανταζής στην 5η του προσπάθεια προσγειώθηκε στα 16.08 μ (0,3) για να πετύχει το πρώτο άλμα της καριέρας του πάνω από τα 16.00 μ και να επιβεβαιώσει την εξαιρετική αγωνιστική του εμφάνιση.

Ο 19χρονος κατάφερε να φτάσει σε αυτή τη διάκριση έχοντας νωρίτερα στη σεζόν αντιμετωπίσει πολλά προβλήματα: Αρχικά έχασε τη δράση του χειμώνα και μεγάλο μέρος της βασικής προετοιμασίας του εξαιτίας της πνευμονίας, που τον κράτησε για μέρες στο νοσοκομείο, ενώ στην αρχή της θερινής σεζόν υπέστη θλάση, που τον κράτησε και πάλι πίσω. Παρόλα αυτά, με σωστό προγραμματισμό κατάφερε να πιάσει το όριο για το Μπορός και στη σημαντικότερη διοργάνωση της καριέρας του να πανηγυρίσει μια μεγάλη διάκριση. Ο Πανταζής είχε αγωνιστεί και στη διοργάνωση του 2017 στο Γκροσέτο, ενώ έδωσε το παρών και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ20 του 2018, όπου είχε ακυρωθεί στον προκριματικό.

Ο Πανταζής είχε ακόμη έγκυρα άλματα στα 15.15 μ. και 15.87 μέτρα. Πλέον, η Ελλάδα έφτασε τα τέσσερα μετάλλια στη διοργάνωση!

Στον τελικό του επί κοντώ, συμμετείχε η Αριάδνη Αδαμοπούλου, η οποία ξεπέρασε τα 3.91 μέτρα. Η πρωταθλήτρια μας δεν κατάφερε στη συνέχεια να ξεπεράσει τα 4.06 μ., προκειμένου να παρατείνει την παρουσία της στον αγώνα. Ο τελικός του επί κοντώ ήταν αρκετά δύσκολος δεδομένο του ότι ξεκίνησε με 16 αθλήτριες, ενώ στη διάρκεια του έβρεχε.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ιταλία, Πολωνία και Ισπανία καλούν τους πολίτες τους να φύγουν αμέσως από το Ιράν23:59Θεσσαλονίκη: Εντοπίστηκε οξειδωμένο πυρομαχικό υλικό23:47Επιβλητικός Ολυμπιακός στη Χάλα Πιονίρ, κυριάρχησε απέναντι στην Παρτιζάν23:36Χειρόφρενο και αύριο τα ταξί της Αττικής23:22Επιτεύχθηκε συμφωνία για την 15μελή επιτροπή τεχνοκρατών που θα διοικήσει τη Λωρίδα της Γάζας23:08Τραμπ: Με ενημέρωσαν ότι σταματούν οι δολοφονίες διαδηλωτών στο Ιράν22:54Στα ημιτελικά ο Παναθηναϊκός με εμφατική νίκη επί του Άρη και χατ-τρικ Μπακασέτα22:40Γκίλφοϊλ: Πρώτη φορά εν ενεργεία μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ επισκέπτεται επίσημα την Ελλάδα22:26Ιωάννινα: Συνελήφθη άνδρας καταζητούμενος για βιασμό και πορνογραφία ανηλίκων22:12ΗΠΑ: Ξεκίνησε η "δεύτερη φάση" του σχεδίου Τραμπ για τη Γάζα21:58Η Δανία ενισχύει "από σήμερα" τη στρατιωτική της παρουσία στη Γροιλανδία21:44Καλεντερίδης στον ΑΝΤ1 - Είναι εφικτό ένα "μοντέλο Μαδούρο" στο Ιράν;21:30Παναγιώτης Στάθης για Καρυστιανού και Σύλλογο Τεμπών: Μετά την ΑΑΔΕ ανοίγει ο δρόμος και για εισαγγελική έρευνα21:16Θρίαμβος ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη - Καταιγιστικός "Δικέφαλος" στους 4 του Κυπέλλου21:02Χωρίς δηλώσεις ολοκληρώθηκε η συνάντηση της αντιπροσωπείας Δανίας-Γροιλανδίας με Βανς και Ρούμπιο20:48Καλεντερίδης για Γροιλανδία: Είτε με το καλό είτε με το κακό, η Γροιλανδία θα περάσει υπό αμερικανικό έλεγχο20:34Τι καιρό θα κάνει την Πέμπτη20:24Τέλλογλου - Παραίτηση Σαουνάτσου: Στις Βρυξέλλες παρουσίασαν ρόδινη την κατάσταση στην ΥΠΑ20:14Ant1 Sports: Σκληρή αναμέτρηση Ολυμπιακού - ΠΑΟΚ στον προημιτελικό του Κυπέλλου 20:04Κύπελλο Ελλάδας: Τεράστια νίκη και πρόκριση του ΟΦΗ επί της ΑΕΚ στα ημιτελικά19:50
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο