LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 21 Ιουλίου 2019 18:21

Γερμανικά ΜΜΕ: ο Μητσοτάκης θα τηρήσει τις δημοσιονομικές δεσμεύσεις

Παρακολούθησαν με ενδιαφέρον τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης Μητσοτάκη και έκαναν εκτενείς αναφορές και αναλύσεις.

AP - ΒΟΥΛΗ - ΣΤΑΙΚΟΥΡΑΣ - ΠΙΚΡΑΜΜΕΝΟΣ - ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Σε πρωτοσέλιδο άρθρο της η κυριακάτικη έκδοση της Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAΖ) επισημαίνει ότι «η νέα κυβέρνηση στην Αθήνα αναγνωρίζει τουςστόχους του προϋπολογισμού, που είχαν συμφωνηθεί με τους πιστωτές της. Όπως ανέφερε ο Έλληνας Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, το βράδυ του Σαββάτου στις προγραμματικές δηλώσεις του, δεν πρόκειται να τεθούν υπό αμφισβήτηση ούτε τον επόμενο χρόνο. Ο ίδιος θέλει να τονώσει την οικονομία της χώρας, μειώνοντας τους φόρους».

Στην ηλεκτρονική της έκδοση, η εβδομαδιαία εφημερίδα Die Zeit επισημαίνει ότι «στο σχέδιο προϋπολογισμού (που θα καταθέσει) ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θέλει να σεβαστεί τους όρους των δανειστών. Την ίδια στιγμή εξαγγέλλει μειώσεις φόρων». Η εφημερίδα υπενθυμίζει ότι «το τρίτο πρόγραμμα βοήθειας ολοκληρώθηκε τον Αύγουστο του 2018. Παρά ταύτα, η Ελλάδα πρέπει να επιτύχει και άλλους στόχους εξοικονόμησης, για να εξυγιάνει τον προϋπολογισμό της. Τη Δευτέρα είχαν συναντηθεί στην Αθήνα για συνομιλίες ο νέος Υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, και ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), Κλάους Ρέγκλινγκ. Θέμα, μεταξύ άλλων, η κατάσταση της ελληνικής οικονομίας».

Die Zeit - Δημοσίευμα για προγραμματικές δηλώσεις Μητσοτάκη

«Ο Μητσοτάκης υπόσχεται μειώσεις φόρων και επενδύσεις δισεκατομμυρίων» επιγράφεται εκτενές δημοσίευμα στην ιστοσελίδα της οικονομικής επιθεώρησης Handelsblatt. Ο αρθρογράφος επισημαίνει ότι ο νέος Πρωθυπουργός «πρέπει να φέρει γρήγορα αποτελέσματα, προκειμένου να μην απωλέσει την εμπιστοσύνη των ψηφοφόρων και των Ευρωπαίων εταίρων». Σημειώνει ότι «ήδη στην επόμενη εβδομάδα η Κυβέρνηση θέλει να καταθέσει ένα πρώτο πακέτο νομοθετικών ρυθμίσεων, το οποίο προβλέπει τη μεταρρύθμιση της δημόσιας διοίκησης, την αναδιοργάνωση του κυβερνητικού έργου και μέτρα για την ενίσχυση της εσωτερικής ασφάλειας. Επιπλέον, προανήγγειλε ο Μητσοτάκης, το Κοινοβούλιο θα εγκρίνει με διαδικασίες-εξπρές μειώσεις φόρων, οι οποίες θα τεθούν σε ισχύ μέσα στον Αύγουστο».

Handelsblatt - Δημοσίευμα για προγραμματικές δηλώσεις Μητσοτάκη

«Η καλή είδηση για τους πιστωτές είναι», σημειώνει ο αρθρογράφος, ότι «όπως διαβεβαίωσε ο Μητσοτάκης στις προγραμματικές δηλώσεις του, θα σεβαστεί τους συμπεφωνημένους δημοσιονομικούς στόχους στο σχέδιο προϋπολογισμού για το 2020 που πρόκειται να καταθέσει το φθινόπωρο. Μετά θα δούμε. Τις τελευταίες ημέρες οι εκπρόσωποι των δανειστών είχαν αφήσει να εννοηθεί με κάποια προσοχή, ότι μετά το 2021 θα μπορούσε συζητηθεί μία χαλάρωση των (δημοσιονομικών) όρων, εφόσον η ελληνική οικονομία αναπτυχθεί με ικανοποιητικούς ρυθμούς». Στο δημοσίευμα επισημαίνεται επίσης ότι «στις προγραμματικές δηλώσεις του, ο Μητσοτάκης δεν υπέκυψε στον πειρασμό να παραπονεθεί επί μακρόν για λάθη ή παραλείψεις της προηγούμενης Κυβέρνησης».

«Ο Μητσοτάκης θέλει να τηρήσει τους δημοσιονομικούς στόχους» επισημαίνει και η ιστοσελίδα του πρώτου καναλιού της γερμανικής τηλεόρασης (ARD). Όπως αναφέρει «ήδη στην προεκλογικό αγώνα η ΝΔ, το κόμμα του νεοεκλεγέντος Πρωθυπουργού, είχε υποσχεθεί να δώσει τεράστια ώθηση στις μεταρρυθμίσεις, ώστε η Ελλάδα να εξέλθει από την κρίση ταχύτερα σε σχέση με τα πεπραγμένα της προηγούμενης αριστερής Κυβέρνησης υπό τον Αλέξη Τσίπρα».

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
“Ενώπιος Ενωπίω” - Αλέξανδρος Αντωνόπουλος: Η Παξινού, οι “Ψυχοκόρες” και η πολιτική (βίντεο)08:50Εορτολόγιο - 19 Απριλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα (Ακάθιστος Ύμνος)08:36Το παρασκήνιο της βρετανικής συμμετοχής στην ενίσχυση της ισραηλινής άμυνας08:23Τροχαίο - Θεσσαλονίκη: Αυτοκίνητο τούμπαρε στην Εθνική Οδό (βίντεο)08:10Amber Alert για 11χρονο07:57OHE: “Όχι” των ΗΠΑ στην πλήρη ένταξη της Παλαιστίνης07:44Αθηναϊκή Λέσχη: Δείπνο προς τιμήν του Οικουμενικού Πατριάρχη (εικόνες)07:30Μέση Ανατολή - Πετρέλαιο: Μεγάλη αύξηση στις διεθνείς τιμές φέρνει η νέα ένταση07:17Σημεία για rapid test δωρεάν την Παρασκευή07:03ECL - Ολυμπιακός: Αποθέωση στο αεροδρόμιο για την πρόκριση στα ημιτελικά (βίντεο)06:50Σταδίου: Τροχαίο με σοβαρά τραυματισμένο οδηγό06:37Επίθεση Ισραήλ στο Ιράν: Αεροπορική βάση στο “στόχαστρο”06:23Καιρός - Παρασκευή: Βροχές, καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας06:09Φενερμπαχτσέ – Ολυμπιακός: Πασάς… στην Πόλη ο “Θρύλος”!00:52“Ψυχοκόρες” στον ΑΝΤ1 τέσσερις φορές την εβδομάδα: Τι θα δούμε στα νέα επεισόδια (εικόνες)00:23ECL: Ήττα και αποκλεισμός για τον ΠΑΟΚ23:59Μπριζίτ Μακρόν: Η ζωή της μεταφέρεται στη μικρή οθόνη23:47Βία ανηλίκων: Ξυλοδαρμός ανηλίκου…για το TikTok (βίντεο)23:35Πάτρα: Γκαραζόπορτα πλάκωσε γυναίκα23:22ΑΠΘ - SeaCare: Φοιτητική Ομάδα διακρίθηκε σε Παγκόσμιο Διαγωνισμό Καινοτομίας23:08
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο