LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΑθλητικάΔημοσίευση: 21 Ιουλίου 2019 13:02

Η εθνική πόλο στην κορυφαία οκτάδα του κόσμου

Η Εθνική πόλο συνέτριψε τις ΗΠΑ και προκρίθηκε στους «8» του κόσμου!

εθνική πόλο

Στις οκτώ καλύτερες ομάδας του κόσμου με «αμερικάνικη βίζα» πέρασε η Εθνική ομάδα, κερδίζοντας σε ένα ματς για πολύ γερά στομάχια την ομάδα των ΗΠΑ με 11-9.

Η ελληνική ομάδα έβαλε τις βάσεις με την πολύ καλή της άμυνα και πήρε τα «κλειδιά» του αγώνα χάρις τις επιθετικές αρετές των πιο ποιοτικών της παικτών και θα βρεθεί για πολλοστή φορά στην κορυφαία οκτάδα του πλανήτη, με στόχο τώρα μια πρόκριση στην ζώνη των μεταλλίων, αν καταφέρει να περάσει και την προσεχή αντίπαλό της την ερχόμενη Τρίτη, που είναι η γνωστή και μη εξαιρετέα Ιταλία του Σάντρο Καμπάνια.

Το παιχνίδι κόντρα στους Αμερικανούς φαινόταν ότι δεν θα είναι καθόλου εύκολη υπόθεση για την ομάδα του Θοδωρή Βλάχου κι όντως αποδείχθηκε. Λίγο νωρίτερα, άλλωστε, από την πισίνα είχε βγει νικήτρια η Αυστραλία, που άφησε έξω το Μαυροβούνιο αποκλείοντάς το στην διαδικασία των πέναλτι με 13-11.

Η ομάδα του Ντέγιαν Ουντόβισιτς μπήκε με φόρα στον αγώνα και κατάφερε να προηγηθεί 4-2 της Εθνικής μας, η οποία έχασε πολύ γρήγορα τον Αργυρόπουλο, ο οποίος αποβλήθηκε με αντικατάσταση 2:31 πριν το τέλος του πρώτου οκταλέπτου για αντιαθλητικό παιχνίδι σε αντίπαλό του. Η απάντηση της Εθνικής μας ωστόσο ήταν άμεση και με ένα σερί 4-0 πέρασε αυτή στο «τιμόνι» με δύο γκολ διαφορά (6-4), 3.49 πριν το ημίχρονο. Και πάλι όμως οι Αμερικανοί με δύο τέρματα στον παίκτη παραπάνω έφεραν το παιχνίδι στα ίσα 6-6. Ισόπαλο 8-8 τελείωσε και το τρίτο οκτάλεπτο, με τις δύο ομάδες να σκοράρουν από δύο φορές.

Στο ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου η Εθνική κατάφερε να βγεί αλώβητη από διπλό παραπάνω που κέρδισαν οι Αμερικανοί, χάρις την πολύ καλή αμυντική της λειτουργία και τις καίριες αποκρούσεις του Ζερδεβά, που ήταν εξαιρετικός σε όλο το παιχνίδι, ενώ ταυτόχρονα έχασε τον Δερβίση που συμπλήρωσε τρεις ποινές και τον Γούνα που έφυγε με αντικατάσταση κι αυτός για αντιαθλητικό παίξιμο.

Με την ψυχολογία στο μέρος της σημείωσε δύο γκολ με τη βολίδα του Γεννηδουνιά και τον Σκουμπάκη σε παίκτη παραπάνω, παίρνοντας προβάδισμα δύο τερμάτων (10-8) σε ένα καθοριστικό σημείο, 2.59 πριν το τέλος. Το τέρμα του Χούπερ αναθάρρησε για λίγο τους αντιπάλους μας, αλλά ήρθε και πάλι ο Ντίνος Γεννηδουνιάς, που ήταν ο κορυφαίος της ελληνικής ομάδας, για να πετύχει το 11-9 και να «σφραγίσει» το εισιτήριο για τους «8».

Τα οκτάλεπτα: 3-4, 3-2, 2-2, 3-1

Ελλάδα: Γεννηδουνιάς 4, Μουρίκης 2, Γούνας 2, Κολόμβος 1, Φουντούλης 1, Σκουμπάκης 1

ΗΠΑ: Χούπερ 2, Χάλοκ 2, Ντάμπ 2, Μπόουερ 1, Κούπιντο 1, Όμπερτ 1

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚακοκαιρία: Κλειστά αύριο όλα τα σχολεία της ΑττικήςΣήμερα 15:58 | Ειδήσεις

Δείτε την ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής.

Μητσοτάκης σε Τασούλα: Να πρυτανεύσει η λογική και ο διάλογος για να αποφύγουμε τα χειρότερα στις σχέσεις ΕΕ-ΗΠΑΣήμερα 11:26 | Ειδήσεις

«Το 2026 μπήκε με πρωτοφανείς προκλήσεις για το διεθνές γεωπολιτικό και οικονομικό πλαίσιο», τόνισε ο πρωθυπουργός στη συνομιλία που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

"Αποκαλύψεις" - Έγκλημα στο Αγρίνιο: Η πρώτη αντίδραση της συζύγου του δολοφονημένου κοινοτάρχηΣήμερα 15:16 | Ειδήσεις

«Αυτό που με ενδιαφέρει είναι η ψυχική υγεία του παιδιού μου».

Μαρία Καρυστιανού: Διαστρεβλώθηκαν σκοπίμως οι δηλώσεις μου για τις αμβλώσειςΣήμερα 11:12 | Ειδήσεις

Δείτε την αναλυτική ανάρτηση της Μαρίας Καρυστιανού, μετά τη θύελλα αντιδράσεων που προκάλεσαν οι δηλώσεις της για τις αμβλώσεις.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Globiled: Ολοκληρωμένη λύση φωτισμού με "Pay As You Save"16:16Κακοκαιρία: Κλειστά αύριο όλα τα σχολεία της Αττικής16:02Συστάσεις της Πολιτικής Προστασίας για την κακοκαιρία15:48Τσιάρας για αγρότες: Eίναι η στιγμή ο καθένας να αναλάβει την ευθύνη που του αναλογεί15:34"Αποκαλύψεις" - Έγκλημα στο Αγρίνιο: Η πρώτη αντίδραση της συζύγου του δολοφονημένου κοινοτάρχη15:24Ανυποχώρητοι οι αγρότες στα Μάλγαρα15:10Φυλακές Κορυδαλλού: Έρευνα σε κελιά της Γ' πτέρυγας μετά την δολοφονία κρατουμένου14:56Χατζηδάκης - Οι προτεραιότητες της κυβέρνησης για το 202614:42Δεμένα τα πλοία σε Ζάκυνθο, Κεφαλονιά και Κυλλήνη14:28Κακοκαιρία: Σε κατάσταση κινητοποίησης "Red Code" πέντε περιοχές της χώρας14:18Η Ρωσία επιτέθηκε στην Ουκρανία με πάνω από 300 drones και με πυραύλους - Ο Ουκρανός ΥΠΕΞ ζητά επείγουσα στήριξη14:04Θεσσαλονίκη: Νεκρή μια γυναίκα που έπεσε από μπαλκόνι - Η ΕΛ.ΑΣ ερευνά τα αίτια της τραγωδίας13:50Ουκρανία: Χιλιάδες πολυκατοικίες χωρίς θέρμανση στο Κίεβο έπειτα από νέα ρωσική επίθεση13:36Αιτωλοακαρνανία: Δοκιμαστική Ήχηση Ηλεκτροκίνητων και Ηλεκτρονικών Σειρήνων Συναγερμού 13:22Ισπανία: Αυξάνεται ο αριθμός των θυμάτων από το σιδηροδρομικό δυστύχημα - Συνεχίζονται οι έρευνες στα συντρίμμια13:08Γροιλανδία: Τηλεφωνική επικοινωνία Τραμπ με τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ12:54Μαρία Καρυστιανού: Διαστρεβλώθηκαν σκοπίμως οι δηλώσεις μου για τις αμβλώσεις12:40Hellenic Train: Ακυρώνονται δρομολόγια στη γραμμή Διακοπτό - Καλάβρυτα12:26Έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες και στην Αττική12:12Μητσοτάκης σε Τασούλα: Να πρυτανεύσει η λογική και ο διάλογος για να αποφύγουμε τα χειρότερα στις σχέσεις ΕΕ-ΗΠΑ12:02
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο