LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 20 Ιουλίου 2019 17:19

Συλλήψεις για την επίθεση κατά αστυνομικών έξω από την Πρεσβεία της Γερμανίας

Ομάδα 20 ατόμων επιχείρησε να “σπάσει” τον αστυνομικό κλοιό, προκειμένου να προσεγγίσει την Πρεσβεία για να πραγματοποιήσει διαμαρτυρία.

Ασθενοφόρο - ΕΚΑΒ - αστυνομία - περιπολικό - πρωί

Συνελήφθησαν, το απόγευμα της Παρασκευής, στο κέντρο της Αθήνας, έξι άτομα (πέντε αλλοδαποί και ένας Έλληνας), οι οποίοι συμμετείχαν σε ομάδα περίπου 20 ατόμων που επιτέθηκε σε αστυνομικούς στη συμβολή των οδών Καραολή Δημητρίου και Βασ. Σοφίας, πλησίον της Πρεσβείας της Γερμανίας.

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε γύρω στις 18:30, τέσσερις ώρες μετά την ισχυρή σεισμική δόνηση που είχε αναστατώσει την Αττική.  

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ενημέρωση της ΕΛ.ΑΣ. οι δράστες, χτυπώντας τους αστυνομικούς με καδρόνια, μπουνιές και κλωτσιές, επιχείρησαν να διασπάσουν τον αστυνομικό φραγμό και να προσεγγίσουν το κτήριο της Πρεσβείας, στο πλαίσιο εκδήλωσης διαμαρτυρίας.

Οι αστυνομικοί απέτρεψαν την επίθεση και κατάφεραν να συλλάβουν τα έξι άτομα, τα οποία στην προσπάθεια τους να αποτρέψουν τη σύλληψη αντιστάθηκαν, απωθώντας τους αστυνομικούς με τα χέρια και τα πόδια τους.

Κατά την επιχείρηση για την αποτροπή της επίθεσης και τη σύλληψη των ατόμων τραυματίστηκαν τρεις αστυνομικοί, που φέρουν εκδορές και οιδήματα, σύμφωνα με γνωμάτευση του 401 Γ.Σ.Ν. Αθηνών.    

Επιπλέον οι πέντε συλληφθέντες αλλοδαποί αρνήθηκαν την προβλεπόμενη από το νόμο διαδικασία δακτυλοσκόπησής τους.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της σωματικής βλάβης, απόπειρας επικίνδυνης σωματικής βλάβης κατά συναυτουργία, αντίστασης, εξύβρισης, διατάραξης κοινής ειρήνης, παράβαση του Νόμου περί όπλων και άρνηση υποβολής σε δακτυλοσκόπηση.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν σήμερα στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών, όπου τους ορίστηκε τακτική δικάσιμος και ο περιοριστικός όρος της  υποχρέωσης εμφάνισης τους σε Αστυνομικό Τμήμα κάθε δυο ημέρες.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ταΰγετος: Οι ορειβάτες ήταν δεμένοι μεταξύ τους, γλίστρησαν και έπεσαν στην χαράδρα07:36ΗΠΑ - Τραμπ: Η Δανία δεν έχει κάνει τίποτα για να απομακρύνει την "ρωσική απειλή" την Γροιλανδία07:22Κύπελλο Εθνών Αφρικής: Χαμένο πέναλτι, ακυρωμένο γκολ και νίκη της Σενεγάλης μέσα στο Μαρόκο (εικόνες)07:08Αχαρνές: Καταστροφική φωτιά σε εργοστάσιο - Ήχησε το 11206:54Ισπανία: Σιδηροδρομικό δυστύχημα στην Κόρδοβα - Τουλάχιστον 21 νεκροί και δεκάδες τραυματίες06:40Τι καιρό θα κάνει την Δευτέρα06:26Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 19 Ιανουαρίου06:12Μελόνι: Λανθασμένη η πρόβλεψη για αύξηση των δασμών23:59Πλασματικά ενοίκια: Μεγάλοι χαμένοι οι ευσυνείδητοι πολίτες23:48Ισπανία: Σιδηροδρομικό δυστύχημα στην Κόρδοβα - Εκτροχιάστηκαν δύο τρένα υψηλής ταχύτητας23:34ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Θρίαμβος της “Ένωσης” με δήμιο τον Γιόβιτς23:20Γυναικοκτονία: Σκότωσε την γυναίκα του και την έθαψε σε χωράφι23:07Η ΕΕ εξετάζει δασμούς 93 δισεκ. ευρώ στις ΗΠΑ ως αντίποινα μετά τις απειλές Τραμπ22:53Ο Αντόνιο Κόστα συγκαλεί έκτακτη Σύνοδο Κορυφής των ηγετών των κρατών μελών της Ε.Ε22:39Ταΰγετος: Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση διάσωσης των ορειβατών - Στο νοσοκομείο οι τέσσερις τραυματίες22:20Κουνούπια και κλιματική αλλαγή: Πώς τα νέα δεδομένα παρατείνουν την παρουσία τους και ευνοούν την εξάπλωσή τους22:00Ant1 Sports: Πρεμιέρα με το δεξί για την Σάκκαρη στο Australian Open21:41Ταΰγετος - Ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Σπάρτης, στον ΑΝΤ1: Η επιχείρηση εξελίσσεται αργά αλλά ομαλά21:35ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός: Οι “πράσινοι” την νίκη και ο “Δικέφαλος” τις εντυπώσεις21:10ΥΠΕΘΟ: Πιο γρήγορες πληρωμές - Λιγότερες απευθείας αναθέσεις20:53
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο