LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 20 Ιουλίου 2019 17:19

Συλλήψεις για την επίθεση κατά αστυνομικών έξω από την Πρεσβεία της Γερμανίας

Ομάδα 20 ατόμων επιχείρησε να “σπάσει” τον αστυνομικό κλοιό, προκειμένου να προσεγγίσει την Πρεσβεία για να πραγματοποιήσει διαμαρτυρία.

Ασθενοφόρο - ΕΚΑΒ - αστυνομία - περιπολικό - πρωί

Συνελήφθησαν, το απόγευμα της Παρασκευής, στο κέντρο της Αθήνας, έξι άτομα (πέντε αλλοδαποί και ένας Έλληνας), οι οποίοι συμμετείχαν σε ομάδα περίπου 20 ατόμων που επιτέθηκε σε αστυνομικούς στη συμβολή των οδών Καραολή Δημητρίου και Βασ. Σοφίας, πλησίον της Πρεσβείας της Γερμανίας.

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε γύρω στις 18:30, τέσσερις ώρες μετά την ισχυρή σεισμική δόνηση που είχε αναστατώσει την Αττική.  

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ενημέρωση της ΕΛ.ΑΣ. οι δράστες, χτυπώντας τους αστυνομικούς με καδρόνια, μπουνιές και κλωτσιές, επιχείρησαν να διασπάσουν τον αστυνομικό φραγμό και να προσεγγίσουν το κτήριο της Πρεσβείας, στο πλαίσιο εκδήλωσης διαμαρτυρίας.

Οι αστυνομικοί απέτρεψαν την επίθεση και κατάφεραν να συλλάβουν τα έξι άτομα, τα οποία στην προσπάθεια τους να αποτρέψουν τη σύλληψη αντιστάθηκαν, απωθώντας τους αστυνομικούς με τα χέρια και τα πόδια τους.

Κατά την επιχείρηση για την αποτροπή της επίθεσης και τη σύλληψη των ατόμων τραυματίστηκαν τρεις αστυνομικοί, που φέρουν εκδορές και οιδήματα, σύμφωνα με γνωμάτευση του 401 Γ.Σ.Ν. Αθηνών.    

Επιπλέον οι πέντε συλληφθέντες αλλοδαποί αρνήθηκαν την προβλεπόμενη από το νόμο διαδικασία δακτυλοσκόπησής τους.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της σωματικής βλάβης, απόπειρας επικίνδυνης σωματικής βλάβης κατά συναυτουργία, αντίστασης, εξύβρισης, διατάραξης κοινής ειρήνης, παράβαση του Νόμου περί όπλων και άρνηση υποβολής σε δακτυλοσκόπηση.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν σήμερα στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών, όπου τους ορίστηκε τακτική δικάσιμος και ο περιοριστικός όρος της  υποχρέωσης εμφάνισης τους σε Αστυνομικό Τμήμα κάθε δυο ημέρες.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Φενερμπαχτσέ – Ολυμπιακός: Πασάς… στην Πόλη ο “Θρύλος”!00:52“Ψυχοκόρες” στον ΑΝΤ1 τέσσερις φορές την εβδομάδα: Τι θα δούμε στα νέα επεισόδια (εικόνες)00:23ECL: Ήττα και αποκλεισμός για τον ΠΑΟΚ23:59Μπριζίτ Μακρόν: Η ζωή της μεταφέρεται στη μικρή οθόνη23:47Βία ανηλίκων: Ξυλοδαρμός ανηλίκου…για το TikTok (βίντεο)23:35Πάτρα: Γκαραζόπορτα πλάκωσε γυναίκα23:22ΑΠΘ - SeaCare: Φοιτητική Ομάδα διακρίθηκε σε Παγκόσμιο Διαγωνισμό Καινοτομίας23:08Ενδοοικογενειακή βία - Βία ανηλίκων: Οι αστυνομικές δράσεις το πρώτο 15μερο του Απριλίου (βίντεο)22:55Τσίπρας: Στη Μέση Ανατολή, η Ευρώπη δεν είναι με τη σωστή πλευρά της Ιστορίας22:41Ιρλανδία: Συγγενείς των θυμάτων της φονικότερης φωτιάς δικαιώθηκαν μετά από 43 χρόνια22:28Σημεία για rapid test δωρεάν την Παρασκευή22:14Διασύνδεση POS με ταμειακές - Χατζηδάκης: Καμία παράταση22:01Κόρινθος: Θρίλερ με σορό γυναίκας στη θάλασσα21:47Δάγκειος πυρετός: “Συναγερμός” από τον ΠΟΥ για τη Λατινική Αμερική21:34Βαρκελώνη – Τσιτσιπάς: “Ανίκητος” στο χώμα!21:20Αττική Οδός: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις το βράδυ της Πέμπτης21:07Δολοφονία στην Ιεράπετρα: Προφυλακίστηκε ο 45χρονος κατηγορούμενος20:53Δομοκός: Ψευδοροφή έπεσε στα θρανία μαθητών (εικόνες)20:40Αλέν Ντελόν: Η Ουκρανία θα του απονείμει παράσημο20:26Το βίντεο του ξυλοδαρμού 8χρονου από 7χρονο στο TikTok και οι αντιδράσεις των γονιών20:13
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο