LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 19 Ιουλίου 2019 19:10

ΓΓΠΠ: Σε ετοιμότητα ο κρατικός μηχανισμός μετά τον σεισμό 5,1 Ρίχτερ

Η ενημέρωση του Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας μετά από σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου για τα προβλήματα από τον σεισμό. 

ΓΓΠΠ - σύσκεψη - Χαρδαλιάς

Εικόνα εκτόνωσης υπάρχει αυτήν την ώρα σε ότι αφορά το θέμα του ισχυρού σεισμού που σημειώθηκε το μεσημέρι στην Αττική, όπως δήλωσε ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης του Κεντρικού Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας που πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος στο Χαλάνδρι. 

«Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας» δήλωσε ο κ. Χαρδαλιάς επισημαίνοντας ωστόσο, ότι θα παραμείνει σε ετοιμότητα όλος ο κρατικός μηχανισμός προληπτικά για 48 ώρες. Όπως είπε ο ίδιος, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (ΓΓΠΠ) έθεσε σε ετοιμότητα τις υπηρεσίες των δήμων για να εξυπηρετηθούν οι πολίτες για ό,τι χρειάζονται, ενώ όλος ο μηχανισμός του κράτους ανταποκρίθηκε ως έπρεπε

Στις 10 το βράδυ, σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα., θα συνεδριάσει ο ΟΑΣΠ υπό τον κ. Λέκκα για την παρατήρηση της σεισμικής ακολουθίας, προκειμένου να υπάρχει πλήρης εικόνα της εξέλιξης Σε ότι αφόρα τις ζημιές, ο κ. Χαρδαλιάς είπε ότι δεν ήταν ιδιαίτερα μεγάλες, υπήρξαν κάποιες καταρρεύσεις προσόψεων παλαιών κτιρίων, πτώσεις σοβάδων -κυρίως κοντά στο επίκεντρο του σεισμού- ενώ δεν υπήρξαν σοβαροί τραυματισμοί. Όπως είπε, μια τουρίστρια μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και ορισμένοι άλλοι τραυματίστηκαν ελαφρά.

Επίσης, αρχικά επικράτησε ανησυχία για την κατάρρευση κατασκευής στο λιμάνι του Πειραιά, εξήγησε ο ίδιος, επειδή υπήρξαν φόβοι ότι μπορεί να είχε καταπλακωθεί κάποιο άτομο, αλλά η έρευνα με ειδικές ακτίνες και εκπαιδευμένο σκύλο της πυροσβεστικής, έδειξε ότι δεν υπήρχε το παραμικρό.

Για το πρόβλημα στις τηλεπικοινωνίες ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε ότι σημειωθήκαν αρρυθμίες με τις κεραίες της κινητής τηλεφωνίας, οι οποίες λύθηκαν και οι επικοινωνίες αποκαταστάθηκαν

Ανέφερε ακόμη χαρακτηριστικά «η πόλη άντεξε και θα αντέξει» ενημερώνοντας ότι συνεχίζουν να πετούν 2 ελικόπτερα της Πυροσβεστικής πάνω από την περιοχή του επίκεντρου για να υπάρχει εικόνα -κυρίως για τους ορεινούς όγκους και για πράγματα που δεν φαίνονται εύκολα- σύμφωνα με το πρωτόκολλο και τα σχετικά εγχειρίδια της Πολιτικής Προστασίας. «Είναι ώρα που πρέπει να συνεχίσουμε να παραμένουμε σε ετοιμότητα και να δούμε τα ζητήματα άμεσης αποκατάστασης και με την ευθύνη που διακρίνει την κάθε υπηρεσία να ανταποκριθούμε σε άλλη μια πρόκληση φυσικών φαινομένων» επεσήμανε ο κ. Χαρδαλιάς.

Καταλήγοντας τόνισε ότι αν χρειαστεί και στον βαθμό που κρίνει η κάθε υπηρεσία θα ανακληθούν οι άδειες προκειμένου να μην υπάρξει το παραμικρό πρόβλημα στη λειτουργία του κρατικού μηχανισμού, αλλά επισήμανε ότι μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει κάτι τέτοιο.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Το ant1news.gr συμμετέχει στη στάση εργασίας της ΕΣΗΕΑ10:59Πρόστιμο της ΣΤΑ.ΣΥ στον ανάδοχο αναβάθμισης συρμών της Γραμμής 1 του Μετρό για αδικαιολόγητες καθυστερήσεις10:48ΝΒΑ – Αντετοκούνμπο: Συνεχίζεται ο κατήφορος… για τα “ελάφια”10:37ΕΚΤ: Αρνείται να δώσει δάνειο για την ανοικοδόμηση της Ουκρανίας με βάση τα “δεσμευμένα χρήματα” της Ρωσίας10:26Τραγωδία στο Βερολίνο: Παιδί πέθανε μετά τον απεγκλωβισμό του από πυρκαγιά σε μονοκατοικία10:14Θεσσαλονίκη: Κατασχέθηκαν εκατοντάδες "μαϊμού" προϊόντα10:00Τροχαίο δυστύχημα στην Λούτσα: Υπό την επήρεια αλκοόλ οδηγούσε ο 29χρονος09:45Κινηματογραφική καταδίωξη 16χρονου στη Θεσσαλονίκη - Οδηγούσε χωρίς δίπλωμα κλεμμένη μηχανή09:31Βαρουφάκης στον ΑΝΤ1: Ο Τσίπρας με το βιβλίο του, προσπαθεί να μετατρέψει την ενοχή του σε αφέλεια09:17Λάρισα: Κλειστή και σήμερα η Εθνική Οδός Αθηνών–Θεσσαλονίκης στη Νίκαια09:03Μαρινάκης: Η κυβέρνηση δεν είναι αδιάφορη με το αγροτικό ζήτημα08:49Ινδονησία: Εκατοντάδες νεκροί από πλημμύρες – περισσότερο από 1 εκ. πολίτες εγκατέλειψαν τα σπίτια τους08:35Ιταλία: 24χρονη θύμα σεξουαλικής κακοποίησης στο κέντρο του Μιλάνου08:21Χαϊδάρι: Τεράστιο δέντρο έπεσε μέσα σε παιδική χαρά!08:07Αττική - ΕΛ.ΑΣ: 10 Νεκροί και 610 τραυματίες από τροχαία ατυχήματα μέσα στον Νοέμβριο07:53Μαδούρο: Δεν θέλουμε την ειρήνη των σκλάβων, ούτε την ειρήνη των αποικιών07:39ΑΑΔΕ: Διαθέσιμη από σήμερα η νέα έκδοση της εφαρμογής "timologio"07:25Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας: Σύσκεψη στο Μαξίμου υπό τον Πρωθυπουργό07:11Πότε θα παραδοθεί στην κυκλοφορία ο νέος αυτοκινητόδρομος Πάτρα – Πύργος06:57ΤΑΞΙ: Τραβάνε… χειρόφρενο για 48 ώρες06:42
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο