LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 19 Ιουλίου 2019 09:41

FAZ για Τσίπρα-Βαρουφάκη: η ανάγκη των Ελλήνων για θαυματοποιούς καλύφθηκε

"Λίγοι πιστεύουν πλέον τους πολιτικούς ταχυδακτυλουργούς" αναφέρει η FAZ κατηγορώντας Τσίπρα και Βαρουφάκη ότι είχαν μια ασυνήθιστη σχέση με την πραγματικότητα...

Τσιπρας - Βαρουφάκης

«Πριν από τέσσερα χρόνια η Ελλάδα έκανε την Ευρώπη και τον χρηματοπιστωτικό κόσμο να κρατούν την αναπνοή τους. Πολλοί πίστευαν στις υποσχέσεις του κ. Τσίπρα και του κ. Βαρουφάκη πως η κρίση του χρέους θα μπορούσε να λυθεί απλά με μαγικά. Σήμερα, μόνο λίγοι βασίζονται σε πολιτικούς ταχυδακτυλουργούς», γράφει σε σχόλιό της η Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ).

«Ο Αλέξης Τσίπρας και ο υπουργός του των Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης ισχυρίζονταν ότι θα μπορούσαν απλώς να εξαφανίσουν μαγικά την κρίση χρέους από τη χώρα τους. Και πολλοί Έλληνες τους πίστευαν. Είχαν μιαν ασυνήθιστη σχέση με την πραγματικότητα…. Τέσσερα χρόνια μετά (το δημοψήφισμα), δηλαδή τώρα, η Ελλάδα ψήφισε ξανά και η κατάσταση είναι πολύ διαφορετική. Σχεδόν το 58% των Ελλήνων συμμετείχε στις βουλευτικές εκλογές, εκ των οποίων το 39,85% ψήφισε υπέρ του να κυβερνήσει τη χώρα ο φιλελεύθερος πολιτικός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος τάσσεται υπέρ της την αξιοπιστίας και της σοβαρότητας. Ο κ. Μητσοτάκης διεξήγαγε μια εκλογική εκστρατεία με την οποία δεν θα μπορούσε να έχει κερδίσει το 2015. Απέφυγε τις μεγάλες υποσχέσεις. Τις συμφωνίες με τους δανειστές, από την εύνοια των οποίων θα εξακολουθεί να εξαρτάται η υπερχρεωμένη χώρα και στο μέλλον, δεν θέλει να τις σκίσει όπως κάποτε ο Τσίπρας. Κάτι τέτοιο δεν θα το υποστήριζαν ούτε και οι Έλληνες», εκτιμά ο Γερμανός αρθρογράφος.

«Μόνο λίγοι πιστεύουν πια σε πολιτικούς θαυματοποιούς στην Ελλάδα. Για την ακρίβεια, είναι μόνο το 3,44% των ψηφοφόρων. Αυτό είναι εν πάση περιπτώσει το ποσοστό των ψήφων που έλαβε ο Γιάννης Βαρουφάκης με το νέο αριστερό του κόμμα. Ο πρώην υπουργός Οικονομικών εξακολουθεί να μιλάει όπως πριν από τέσσερα χρόνια. Μόνο που δεν θέλει κανείς να ακούει. Ο κ. Τσίπρας, αντιθέτως, θα μπορούσε να ενεργήσει πιο έξυπνα. Είναι ικανός να προσπαθήσει τώρα να επανεφεύρει τον εαυτό του στην αντιπολίτευση. Μια φορά το έχει επιτύχει ήδη. Από επαναστάτης αρχικά έγινε ένας αριστερός πραγματιστής. Σε αυτόν τον ρόλο θα μπορούσε να επιβιώσει πολιτικά. Η ανάγκη των Ελλήνων για θαυματοποιούς καλύφθηκε», καταλήγει η Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ).

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαLive η εξειδίκευση των μέτρων για τους αγρότεςΣήμερα 12:20 | Ειδήσεις

Στην ανακοίνωση των μέτρων για τους αγρότες προχωρά αυτή την ώρα η κυβέρνηση.

Σέρρες: Στον εισαγγελέα οδηγείται σήμερα ο 16χρονος για τον θανάσιμο ξυλοδαρμό 17χρονουΣήμερα 09:22 | Ειδήσεις

Ο ανήλικος φέρεται να ομολόγησε προανακριτικά την επίθεση στον 17χρονο, υποστηρίζοντας ότι εξοργίστηκε, όταν πληροφορήθηκε ότι το θύμα έστειλε μήνυμα σε μία κοπέλα, η οποία συνδέεται με τον ίδιο.

Aγρότες- Μπλόκα: Ανοιχτό, μέχρι στιγμής, το οδικό δίκτυο στην Βόρεια ΕλλάδαΣήμερα 10:23 | Ειδήσεις

Το απόγευμα θα πραγματοποιηθούν γενικές συνελεύσεις στα αγροτοκτηνοτροφικά μπλόκα στη Βόρεια Ελλάδα, με αντικείμενο τον καθορισμό της στάσης τους, σε συντονισμό με τις αντίστοιχες κινητοποιήσεις σε πανελλαδικό επίπεδο.

Συγκέντρωση παραγωγών και επαγγελματιών των λαϊκών αγορών στο Σύνταγμα - Τα αιτήματά τουςΣήμερα 10:39 | Ειδήσεις

Υπενθυμίζεται ότι από σήμερα, παραγωγοί και επαγγελματίες πωλητές λαϊκών αγορών ξεκίνησαν απεργία διαρκείας.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Αχαΐα: ΙΧ καρφώθηκε σε προστατευτικά κιγκλιδώματα - Στο νοσοκομείο ο οδηγός13:16Αστυνομικός Βουλής: Διακοπή στη δίκη για την υπόθεση κακοποίησης σε βάρος των ανήλικων παιδιών του13:02Νέο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού της ΕΜΥ - Οι περιοχές που είναι στο "κόκκινο"12:47Live η εξειδίκευση των μέτρων για τους αγρότες12:32Καταιγίδα Γκορέτι: Ακυρώσεις πτήσεων στη Γαλλία και την Ολλανδία12:18Πότε ξεκινούν οι χειμερινές εκπτώσεις 202612:04Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Επικοινωνία με Σόλσκιερ για την τεχνική ηγεσία της ομάδας 11:50Μητσοτάκης για αγρότες: Για εμάς το παρόν και το μέλλον του πρωτογενούς τομέα είναι εθνική προτεραιότητα11:36Άρση προσωρινών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στο τμήμα του Αυτοκινητοδρόμου Κόρινθος – Τρίπολη – Καλαμάτα και κλάδος Λεύκτρο Σπάρτη11:22Προσπάθησε να περάσει δέμα με ναρκωτικά και κινητά στις Αγροτικές φυλακές Αγυιάς11:08Συγκέντρωση παραγωγών και επαγγελματιών των λαϊκών αγορών στο Σύνταγμα - Τα αιτήματά τους10:54Θεσσαλονίκη: Μεθυσμένος οδηγός προκάλεσε υλικές ζημιές10:40Aγρότες- Μπλόκα: Ανοιχτό, μέχρι στιγμής, το οδικό δίκτυο στην Βόρεια Ελλάδα10:26Θεσσαλονίκη: Διακινητής μεταναστών επιχείρησε να ξεφύγει από έλεγχο της αστυνομίας10:12Οι 10 κορυφαίοι σκόρερ στην Ευρώπη: Στην λίστα ο Ελ Κααμπί και ο Παυλίδης09:58Σέρρες: Στον εισαγγελέα οδηγείται σήμερα ο 16χρονος για τον θανάσιμο ξυλοδαρμό 17χρονου09:44Δήμαρχος Αγ. Ευστρατίου: Πάω να πατήσω κάτω τον καρκίνο και να γυρίσω πίσω09:30Γερμανία: Διαλύθηκε ο κυβερνητικός συνασπισμός στο Βρανδεμβούργο09:16Ισχυρές βροχές και καταιγίδες έως την Πέμπτη - Συστάσεις της Πολιτικής Προστάσιας09:02Βενεζουέλα: Κηρύχθηκε επταήμερο εθνικό πένθος για τα θύματα της επίθεσης των ΗΠΑ08:48
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο