LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 18 Ιουλίου 2019 08:31 | Ανανέωση: 18 Ιουλίου 2019 11:10

Πρόεδρος της Βουλής ο Κώστας Τασούλας

Με ρεκόρ ψήφων εξελέγη ο Κώστας Τασούλας. Ποιοί προτείνονται για αντιπρόεδροι...

Βουλή - Εκλογή Προέδρου - Τασούλας

Με 283 ψήφους σε σύνολο 298 ψηφισάντων, ο βουλευτής Ιωαννίνων της ΝΔ, Κωνσταντίνος Τασούλας, αναδείχθηκε πρόεδρος της Βουλής.

Την εκλογή του κ. Τασούλα στήριξαν οι ΚΟ της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΙΝΑΛΛ, της Ελληνικής Λύσης και του ΜεΡΑ25. Παρών δήλωσε η ΚΟ του ΚΚΕ.

Η ψηφοφορία ήταν ονομαστική και η διακομματική στήριξη της εκλογής του νέου προέδρου της Βουλής, οδήγησε στο αποτέλεσμα των 283 ψήφων, ένα αποτέλεσμα που χαρακτηρίζεται ρεκόρ στα κοινοβουλευτικά χρονικά, δεδομένου ότι ξεπέρασε το αποτέλεσμα εκλογής της Ζωής Κωνσταντοπούλου που είχε λάβει 235 ψήφους. Ο Νίκος Βούτσης είχε αναδειχθεί πρόεδρος της Βουλής με 181 ψήφους.

Για την εκλογή του προέδρου της Βουλής, μία ημέρα μετά απο την ορκωμοσία των βουλευτών, που έγινε εν μέσω σιγκίνησης και... εντυπωσιακών εμφανίσεων, προηγήθηκε φανερή ψηφοφορία, σύμφωνα με τις αλλαγές που έχουν επέλθει στον Κανονισμό της Βουλής, και όχι μυστική ψηφοφορία όπως έγινε στο παρελθόν.

Στην ομιλία του ο νέος Πρόεδρος έδειξε συναινετικός, επισημαίνοντας παράλληλα ότι το έργο της Βουλής θα είναι ποιοτικό και όχι ποσοτικό και πως είναι σημαντικό να μπορεί να εκφράσει την ελεύθερη φωνή των βουλευτών.

«Πρέπει να εκφράσουμε, όσο μπορούμε, την έννοια της ελεύθερης εντολής των βουλευτών, να γιατί οφείλουμε να τηρήσουμε κανόνες καλής νομοθέτησης στη νομοπαραγωγική διαδικασία κόντρα στην πολυνομία και στην κακονομία, να γιατί καλούμεθα να αποποιηθούμε την εμπαθή και τυφλή και την προφανώς αβάσιμη, όταν είναι προφανώς αβάσιμη και το ξέρουμε, μετατροπή κοινοβουλευτικών διαδικασιών σε γκιλοτίνες διαβολής ή δικονομικής εξόντωσης πολιτικών αντιπάλων, να γιατί αξίζει να ασκούμε υπεύθυνο και τεκμηριωμένο Κοινοβουλευτικό Έλεγχο, να γιατί δεν μπορούμε να δεσμεύουμε συστηματικά τις μελλοντικές Βουλές, να γιατί οφείλουμε να ολοκληρώσουμε ως Αναθεωρητική Βουλή με θεσμικό τρόπο τη Συνταγματική Αναθεώρηση που εκκρεμεί», σημείωσε με νόημα, διαβεβαιώνοντας ότι θα είναι Πρόεδρος όλης της Βουλής.

«Καλούμαστε συνεπώς να είμαστε χρήσιμοι και γόνιμοι, όχι προφανώς συμφωνώντας σε όλα, αλλά μέσα από μια πολιτική αντιπαράθεση που εξελίσσεται σε μορφή ελευθερίας», ανέφερε ο νέος Πρόεδρος του Κοινοβουλίου.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 5 Ιουλίου08:23Τι καιρό θα κάνει το Σάββατο08:09Ζάμπια: Ελέφαντας σκότωσε τουρίστριες σε Εθνικό Πάρκο23:59Missing Alert για την εξαφάνιση 13χρονου23:50Παναθηναϊκός: Επίσημο το πρόστιμο των 400.000 ευρώ λόγω παραβίασης του Cost Control23:33ΕΛΑΣ: Συνελήφθησαν 5 Τούρκοι για εγκληματική οργάνωση23:16Εύβοια: Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες - Η φωτιά μαίνεται ανεξέλεγκτη (βίντεο) 22:59Reuters: Η Χαμάς αποδέχτηκε την πρόταση των ΗΠΑ για κατάπαυση πυρός με το Ισραήλ22:41Σέρρες: Επιβεβαιώθηκε κρούσμα αφρικανικής πανώλης των χοίρων - Σε κόκκινο συναγερμό η χώρα22:27Φωτιές: Πολύ υψηλός ο κίνδυνος το Σάββατο (χάρτης)22:10Πακιστάν: Λιοντάρι ξέφυγε από τους ιδιοκτήτες του και επιτέθηκε σε μητέρα με τα παιδιά της21:54Μεγάλη φωτιά στα Μεσοχώρια Εύβοιας: Ήχησε το 112 - Καλούνται να εκκενώσουν προς Στύρα21:37ΟΠΕΚΕΠΕ: Τα “κόκκινα” ΑΦΜ και η αποκάλυψη ΑΝΤ1 (βίντεο)21:20Βαριές κατηγορίες για τους συλληφθέντες τελωνειακούς21:06Ρουμανία: Αρκούδα κατασπάραξε οδηγό μηχανής - «Τον έσυρε σε φαράγγι»20:46Φωτιά στην Χαλκιδική – Καίγεται αγροτοδασική έκταση 20:32Φωτιά στην Εύβοια: Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις και εναέρια μέσα (βίντεο)20:04Γερμανία: 23 τραυματίες έπειτα από ανατροπή λεωφορείου19:47Σφίγγουν οι ζέστες19:33Βοιωτία: Σύγκρουση φορτηγών - Διερχόμενοι προσπαθούσαν να απεγκλωβίσουν τον έναν οδηγό (βίντεο)19:18
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο